• SODOVKA  

      no jo :o(( proto zásadně nejezdím po silnici :o)

      0 0
      • sraldo lattrinny  

        K tomu nemusíš jezdit na kole viz dva mrtví policisté. Je to tady jak na Balkáně – bohužel. Možná svítá na lepší časy, nebo? obce dostávají dotace na cyklostesky tak uvidíme kam se penízky zakutálejí.

        0 0
        • Volf  

          Ty vážně vidíš záchranu cyklistiky v cyklostezkách. Já si na druhou stranu myslím, že to bude ještě větší problém než teď na silnici. Zajeď si někdy na nějaký amatérský závody a podívej se jak tě z kola dokáže srazit nula, která má pocit, že díky tobě bude ne 98 , ale 99 ze 150 účastníků. A na těch cyklostezkách to bude to samý, protože tam budou jezdit ty samý lidi, protože jiný lidi prostě nemáme.

          0 0
          • PietroUL  

            Jenže cyklistu „elitáře“ potkáš všude a auta jen na silnici. Cyklostezky mám rád, přes léto to jsou dobrý spojky, v zimě jsou prázdný a dá se na nich i trénovat.

            0 0
            • Volf  

              Určitě máš pravdu, ale já si myslím, že cyklostezky budou za trest už jen z pohledu, že pokud je cyklostezka tak podle zákona jsi povinej ji využít a nesmíš jet po silnici. No a teď si tam představ malý děcka, starý babky z nákupem, mezitím střelce co je žene průměrná rychlost, chodce / sice tě nesmí ohrozit, ale budou tam / no a najednou uvidíš provoz jak na Václaváku a možná zlatá silnice.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Ted mi neni dost dobre jasny, kde se tam vsichni ty lidi vemou? Snad tam kde driv stezka nebyla bylo tohle vsechno na silnicich a do toho jeste auta ⇒ by to melo byt jen lepsi kdyz se dva diametralne odlisne tabory rozdeli a pocet komunikaci zdvojnasobi.

                0 0
                • RomanH  

                  Nemas pravdu. Znam par mist, kde jsi drive moc rodinek s detmi na kole nepotkal. Sotva se tam postavila cyklostezka, tak se najednou od nekud vyrojili. Nechci tvrdit, ze cykloztezky jsou spatne (nakonec jsem nyni i „vozickar“ a zjistuji, kde mi pri presunu na druhou stranu mesta chybi), ale Volf ma pravdu v tom, ze radeji (pokud jedu sam) pojedu po silnici, nez klickovat mezi lidmi krizujicimi cyklostezku.

                  0 0
                  • Thorn  

                    Presne tak.

                    0 0
                  • MartinXC  

                    …nemluvě o kvalitě povrchu některých cyklostezek (podél řeky do Bystrce – boule, hrboly, sloupy v cestě).

                    0 0
                  • kolombo  

                    A víš, čím to je, že se tam vyrojila taková spousta lidí? V Liberci už máme „opravdickou cyklostezku“, částečně za peníze z EU. Když pominu, že se pravidelně stává přístupovou trasou k fotbalovému stadionu a nesnmí se po ní na kole, tak je to skoro jediný úsek, kam může rodina s malým dítětem vyjet, aniž by hrozilo, že je sejme auto. Až nebude na 100 tisíc lidí připadat 5 km cyklostezky, tak tam takový nával nebude!

                    0 0
                  • tom@s  

                    a navíc bruslaři – nic proti nim, jen někdy trošku víc rozhazují rukama (kde se vejde 1 bruslař, tam 3 bikeři)

                    0 0
                • Volf  

                  Hele já to vidím takto. Silnice je o šíři i s krajnicí min. 4 m jeden směr. Cyklostezka když bude jo široká tak bude 3 m oba směry. A potom opravdu silniční zákon nařizuje použít stezku ve chvíli pokud je. A oddělovat tábory to je jak v Jihoafrický republice. Dokud budou lidi hovada tak nic nevyřešíš, protože stezky vytlačí cyklisty mimo silnici a tak kde nebudou budeš teprve jako lovná zvěř.

                  0 0
          • cabbage  

            na cyklostezce me sice muze srazit nula ale je tam mnohem mensi ryziko ze me prejede opilec v aute nebo nedejsatane v tatre.

            0 0
        • notakale  

          no u nas ve meste nam postavili krasnou cyklostezku v parku, takovy hrbolatoucky beton s obcasnymi nanosy sterku.. no proste jako silnicar musim rict ze lepe se tam jezdilo kdyz tam byla misto te ztezky udusana hlinena cesta

          0 0
    • Jenda  

      mimochodem s tim chlastem za volantem – ted se vratil kamos z japonska a rikal ze za chlast jsou tam v podstate nejvyssi pokuty a hlavne plati ji vsichni v tom aute protoze nejen ze se provinil ridic ale i oni ze mu nezbranili v rizeni i kdyz museli vedet ze je pod vlivem – genialni system!

      0 0
      • vlty  

        tak to se mně líbí, tak by to mělo být i tady.

        0 0
        • MODRAK  

          co se ti na tom libi? To je pekna blbost a neverim, ze to nekde funguje. Vzhledem k tomu ze to je okolnost kterou obecne pasazeri v aute nedokazi ovlivnit a ani zjistit, je pravne nemozne (aspon v normalnim pravnim systemu) toto postihovat. Nesmis za tim videt jen auto plny ozralejch teenageru jedoucich ze zabavy. Predstav si spis, ze nic zlyho netuse nasednes do taxiku a kdyz vas lapnou, tak krome ozralyho taxikare skasnou o par tisic i tebe. Nebo co teprv takovej autobus :-)

          0 0
          • ddd - andy  

            Mas jezdit na kole a ne si vozit sunky v aute… :-)

            0 0
          • vlty  

            no ono když je někdo nachcanej, tak to na něm většinou poznáš, nehledě na to, že když jedeš s kamošama/rodinou tak víš, jestli před jízdou řidič pil. (u tága samozřejmně ne) ale hlavně u linkovejch autobusů lidi po jízdě s ožralým řidičem většinou volají na dispečink, až je někam doveze a ikdyž jel „normálně“ tak to poznali podle jeho dechu, když jim prodával lístky. takže já bych to tady zavedl taky, aspoň si rozmyslíš, jestli chceš riskovat zdraví/život s nažranym šoférem.

            0 0
            • MODRAK  

              Vetsinou poznas? To sou prave akorat kecy. Pokud chces neco postihovat, musi to bejt prukazny. Uz vidim jak do autobusu vsichni nastupujou prednima dverma a ridic na kazdyho dejchne. Kdyz budes zakony budovat takhle na vode na zaklade emoci misto rozumu a prava, tak se pak nediv ze vypadaj jak vypadaj. Zakony neni treba menit, bohare by stacilo uplatnovat ty co uz existujou. Kdyz bys ozralymu za volantem bez papiru naparil podle stavajicich zakonu obecny ohrozeni a dal mu misto symbolicky pokuty regulerni flastr nebo aspon podminku, tak by to mozna k necemu vedlo, zatimco takhle nesmyslnej zakon by ti stejne pri prvni prilezitosti zrusil ustavni soud.

              0 0
              • vlty  

                no nemyslím, že to jsou kecy… ale s tím uplatňováním zákonů máš bohužel pravdu, každopádně pokuty by měli bejt přesně stanovený, a ne od – do. A samozřejmně NĚKOLIKANÁSOB­NĚ vyšší.

                0 0
              • rejow  

                Z toho co říkáš plyne ,že pokud už se stal trestný čin obecného ohrožení a soud by ti prokázal že si věděl že ten člověk pil ,ale nic si neudělal tak by si mohl vyfasovat spoluvinu.

                0 0
                • JirkA  

                  Spoluvina by to byla, kdybys mu sam ozraly jeste pomahal ridit(treba bys ho podpiral, nebo tak :). Jinak je to jen neohlaseni trestneho cinu, a to postizitelne u nas neni.

                  0 0
      • Air  

        do urcite miry ano… ale to by pak taky meli platit vsichni treba za rychlou jizdu, protoze vedi, ze jede rychle. Dostanes se k tomu, ze ne vsichni znaji pravidla silnicniho provozu. V tom aute muzou jet treba dementi nebo deti, ktere to nevi. Nekdy taky 1 pivko nejde poznat. Ale pokud by se to vhodne upravilo (coz by vyzadovalo dost slozitych zmen v legislative), tak to neni uplne spatne reseni

        0 0
        • rejow  

          Ona je otázka jak to berou. Pokud jízdu pod vlivem alkoholu je kvalifikována jako trestný čin obecného ohrožení, tak nezabránění jízdy případně neoznámení spolujezdcem může být kvalifikováno jako spoluvina nebo nesplnění oznamovací povinnosti.

          0 0
    • tjuren  

      Nezdá se vám riskantní jezdit na kole po siinici,když se vracejí opilci z hospody?! Dbejte na prevenci. Nechci tím nikoho hájit ani soudit, ale je bezpečnější jet v poledne po výpadovce z města, než v noci ve tmě po silnici od vesnice k vesnici.
      Samozřejmě že to co se stalo je hrůza, ale ten mrtvej prostě riskoval.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Pochybuju, ze to byl cykloturista, kterej si rikal „tak dneska si dam svih po okolnich vesnicich, treba…treba v jednu v noci“ Mozna mu to kolo slouzilo k preprave z jedne vesnice do druhe, nemyslis? A pouzit k prepave silnici k tomu urcenou neni az tak zcestne. Riziko tam urcite je, ale vypravej to treba tem dvoum policajtum.

        0 0
        • RomanP  

          Nehledě na to, že mohl jet z práce z noční. Tak jako už dvacet let předtím, jelikož z vísky do vísky mu v jednu nic nejede. A to jaksi na poledne neodložíš.

          0 0
      • Volf  

        Jak riskoval. Pokud mebyl nametenej a měl osvětlený kolo podle zákona tak snad byl standardním účastníkem silničního provozu se vším všudy. Nebo snad chceš tvrdit, že správně by bylo zavavíst obecně závaznou normu, že večer nemáš na kole na silnici co dělat?

        0 0
        • RomanH  

          Jiste, pravo na to mel. Asi starnu, ale v loni v zime jsem jel na kole po tme (v cca 17:00) jen s blikackami ze servisu domu (z centra Brna na jeho okraj) a moc dobre mi nebylo. Docela jsem se bal. Podebne i letos jsem trochu pretahl vyjizdku a vracel jsem se opet s blikackami domu, a prijemnej zazitek to teda nebyl.

          0 0
        • tjuren  

          Když půjdeš jako bílej ve 22 hodin po Bronxu, tak taky nedeláš nic co je za normálních okolností nebezpečný. Kapisto. Ale už se domů nevrátíš. U nás Bronx nemáme, ale máme silnice plný nezodpovědných lidí, kteří ti ublíží pokud si nedáš pozor a někdy ani to nepomůže. Chci tím říct, že na silnici se jedná o riziko, kterému se můžeš vyhnout. V extrémním případě necháš kolo doma. Pokud tak jezdíš denně do práce a z práce, tak seš kandidát č.l. na smrt. Co se dá dělat.
          Žes měl osvětlený kolo a nebyl opilej ti ještě život nezachrání. Musíš si dát majzla

          0 0
          • Thorn  

            No jasne – hlavne ked ti konci nocna a uz nejdu busy, tak mozes predsa prespat v robote, ze?

            0 0
            • tjuren  

              Nemusíš, ale co sem napsal to sem napsal. Když znásilní holku co šla z práce přes park protože neměla na taxik tak je to ten stejnej problém. nemá cenu to dál rozebírat.Tečka.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Pravda pravda. Uz si setrim na tank, protoze v nem budu mit nejvetsi sanci na preziti cestou do prace. Sice to trosku zere, ale nejsem zadnej hazarder.

                0 0
                • tjuren  

                  Chlapci moji zlatí, chtěl jsem jenom říct abyste si na sebe dali větší pozor. To je podle mě jediná možnost.

                  0 0
    • peg  

      Nedávno taky opilý řidič srazil holku co jsem znal. Jela ráno do práce a už nedojela.......... :-( A ten ******* ujel. Ještěže zrovna jeli dva kámoši, ten jeden jí dával první pomoc a ten druhej se za ním rozjel. Nedohnal ho, ale napsal si SPZku a poldi ho za 6 hodin našli. Já ho potkat z fleku bych mu rozbil držku, hajzlovi. A vůbec nejradši bych ho přejel a ujel.

      0 0
    • ravo  

      O alkoholu za volantem tady polemizovat nemíním. Ale něco v tom článku zjevně schází – odkud nebo kam ten cyklista jel, z práce, do práce, z hospody, osvětlený, neosvětlený, střízlivý, opilý?!!?! je pravdopodobné, že ten chlap byl jen ve špatnou chvíli na špatném místě, ale je také možné, že si to špatné místo našel sám…

      0 0
    • rasto  

      obcas, hlavne v zime, se mi „postesti“ jet na kole za tmy. strizlive osoby me objizdej vetsim obloukem, nez za svetla! (vzadu mam 2 blikacky). zaver: hazard neni jezdit za tmy na kole. hazard je chlastat a ridit!! haj.lovi (a vsem ozralum za volantem) bych dal exemplarni trest!!! i kdyz to chudakovi zivot nevrati :-(

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Je to smutný. Bohužel ale nenapsali, jestli ten cyklista měl helmu a světlo. Taky by mě zajímalo kam jel v 1 hod. ráno na kole. Takhle pozdě se většinou lidi na takovejch plečkách vezou z hospody.

      0 0
      • jizby  

        správnej postřeh. Bez těchto informací jsou razantní soudy ukvapenými závěry.

        0 0
    • kolombo  

      Hlavně se podívejte na tu „kvalitní diskusi“ u článku. Obávám se, že kteténi se šíleně množej.

      0 0
    • marco  

      Podle televize a dalších zprav. serveru dotyčný jel z hospody!!! Kofolu si tam asi nedával pokud měl usmrcený alkohol v krvi a sednul na kolo je svým způsobem také vinný stejně jako ten fracek. Mladej hajzlík s autem o které bych si ani kolo neopřel se v TV ve zprávách omlouvá s přízvukem v hlase a podle artikulace ještě pod vlivem „Je mi to líto já už to nikdy neudělám“ bodejt pokud půjde do basy tak se mu tam ty šukací středy nebudou líbit.

      0 0
        • mastihuba  

          pak si vyber. Kluka v polovině trestu pustí za dobrý chování a za dalšího půl roku si na to ani nevzpomene. Život jde dál a co on by se užíral. Stejně to byla neš?astná náhoda. ( toto neni můj názor, ale holá skutečnost která už se u nás jednou stala. Jak vidno není ani první ani poslední)

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Zase jestli se mu tam motal neosvetlenej ozralej cyklista, tak jsou si kvit. Ani jeden tam nemel co delat. Jen ten klucina mel kolem sebe tunu plechu. Chce to tank. Z hospody jedine tankem :)

            0 0
            • mastihuba  

              Doufám že bydlíš na sídlišti. Chudák pojiš?ovák co bude řešit ty škody. :)))

              0 0
            • McBlacky  

              to by taky nebylo marný cápek na kaši v tanku ve dvě ráno, ještě by tě napadlo dát si nějaký FR nebo DJ, tobě tank? NIKDY! stejně bys ho brzo zničil :-)

              0 0
        • RomanH  

          …„Ten cyklista jel bez blikačky a tmavě oblečený. Byl u chodníku a vyhýbali jsme se mu, ale on najednou vybočil. Michal do něj narazil. Málem jsme nabourali i do protijedoucího auta. Ohlédl jsem se viděl, že cyklista dál jede. V tom strachu a panice jsme proto nezastavovali a ujeli jsme pryč,“ popisoval havárii Martin (17), kamarád nedospělého řidiče, který seděl v autě vedle něj. Viník se nechal včera zapírat a jeho rodiče nikoho nepustili domů.

          No chtel bych videt, jak ten cyklista po srazce s autem jede dal. Kdovi jak to bylo, tu blikacku mu mohli klidne sebrat, nebo mohl jet opravdu bez ni.

          0 0
          • kolombo  

            Řekl bych, že se chlapec už poradil s právníkem co a jak říkat. Obávám se, že na vině jsou oba a pak samozřejmě místní zastupitelstvo, že pro cyklisty není zajištěn vyhovující oddělený jízdní pruh, jak je tomu zvykem v civilizovaných zemích.

            0 0
            • ravo  

              Detektive, tvoje názory mají hlavu a patu, to je bez diskuze. Ale v tomto konkrétním případě, pokud a to zdůražuji, POKUD byli oba účastnící nehody nachcaní jak dělo, je jedno kolik oddělených jízdních pruhů tam bude. On ten alkohol prostě nemá k Pá-dlistovu tanku daleko, ba co víc, nadělá mnohem víc škod…

              0 0
            • vlk  

              kdo je na vidě kvůli střetu autas cyklistou se můžeme jen dohadovat.Nemli být nalití, neměli řídit auto bez řidičáku.Ten cyklista zase měl byt osvětlený.Ale to že ujeli to je to důležité co je rozděluje.Když už se něco stane, tak se mají snažit alespoň pomoc.Alůe to že ujeli-to je pro mne viník.Možná by se dal ten cyklista ještě zachránit kdyby mu dali první pomoc.Ujetí se rovná někdy i zabití.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                To mas pravdu. Pritom cyklista na miste nehody charakterne setrval az do prijezdu zachranky :) Tak to bylo osklive. Radsi pryc od tematu.

                0 0
              • kolombo  

                Dovolil bych si podotknout, že víme, že řidič měl 1.3 promile, ale o cylistovi se ví jen že jel z restaurace. To nutně nezamelá, že byl jak dělo, ale mohl mít klidně jen dvě desítky. Vzhledem k rychlosti dosahované na jízdním kole se zkrácení reakční doby nemusí projevit tak dramaticky. Ostatně, kdo si dá na kole pivo a pak kolo dvě hodiny způsobně tlačí?

                0 0
    • Air  

      no tak podle blesku ten chlapek jel z oslavy narozenin sveho bratra… takze colu tam asi nepil. Oba maji stejny podil viny. Myslim, ze ani nezalezi na tom, jestli ten kluk mel ridicak nebo ne. Jde spis o to, ze 1.oba byli ozrali 2.ten kluk nedodrzel odstup v zatacce a kdyz ten chlapek udelal klicku, uz nestacil zareagovat 3.ten chlapek zase na oplatku nebyl osvetleny a jel v tmavem obleceni (zvyk z dob minulych, kdy tady jezdilo mnohem mene aut a taky mnohem pomalejsich).

      Myslim, ze oba maji svuj dil viny.

      0 0
    • kolombo  

      V souvislosti s tímto bych si dovolil přidat odkaz do zahraničí: http://zpravy.idnes.cz/zahranicni.asp?…

      0 0
      • Gatier  

        No podla Blesku zrazil cyklista to auto… Problem je v tom ze ozraty na biku tak lahko niekoho nezabijes. Kdezto ten kto si sada naliaty do auta je vrah. 17 rokov a nadrany si sadne do auta. Ak si toto niekto dovoli??

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.