• kiksa

    Ahoj lidi,mám takový problém. Na kole jsem začel aktivně jezdit asi před 5 měsíci kratší trasy a neměl sem sebenší problém.Potom jsem jel jednou cca 50 km hodně ostře a když jsem se vrátil domů a vytuhly mi nohy,tak jsem se málem zbláznil jak mě bolelo koleno když jsem ho pokrčil,od té doby (cca 10 dní) pokaždé když jedu na kole tak o něm vím-zkrátka není to už žádná velká bolest,ale přeci jen je to dost nepříjemné! Stává se vám to taky a mám pár dní odpočinout či co? I když po 1. problému jsem tak 5 dní vyloženě odpočíval a stejně moc nepomohlo…

    PS: Je mi 21

    0 0
    • lacco  

      Ahoj, vyzerá to, že si si ho presilil-úpony, myslím že tak nejako sa to nazýva. Regenerácia trvá dlhší čas, ale bicyklovať zľahka môžeš, pri takýchto stavoch sa neodporúča silové a dlhotrvajúce zaťaženie. Liečeniu pomôže vmasírovanie krému /liečiva/do bolestivej časti. Chce to čas a po odznení bolestí najprv trochu natrénovať. Ak bolesť neustúpi, navštív lekára, ale myslím, že to nebude potrebné. Rada: nech sa Ti niekto skúsený pozrie aj na bicykel, jeho nastavenie atď. Aj tu môže byť časť Tvojho problému. Lieč sa …

       
      0 0
    • jalabert  

      Nie som odborník, ale myslím, že to môže byť spôsobené subdurálnym hematómom ako prejavom nejakého cranio-cerebrálneho poranenia…

      Ale nie, robím si srandu (kto rozumie, ten chápe). Myslím, že to môže byť tak ako napísal lacco, presílenie, únavové „zranenie“. Daj si pár dní oddychu, ak to bude pokračovať, tak určite zájsť k odborníkovi- mäsiarovi, prípadne ku nejakému ortopédovi:)

       
      0 0
      • kiksa  

        Díky oběma

        0 0
        • Arty  

          Začni užívat nějakou výživu na kolouby – já beru Ortoprim a fakt mi pomohl. Snaž se taky šlapat více na švich a méně na sílu (lehčí převody).

          0 0
          • Splinter  

            je mu 21cet myslím, že na chemii je času dost ještě… Spíš nedělat takový nárazový zatížení…

             
            0 0
            • Arty  

              No mě je 25, což je taky nemylsím si nijak vysoké věk :) Zlobit mě to začalo taky po větším zatížení a pak už to ne a ne přestat (dával jsem si i 3 týdení pausy)

              0 0
      • treatt  

        Subdural… :-DDD voe

        0 0
    • teepeex  

      mozna to zni primitivne, ale zkus se zamerit na kufry

      0 0
      • vladkyxxx  

        rozhodne to neni primitivne, kufry vedia spravit velmi zle kolenu, fakt rozhoduju milimetre.

        treba najprv vyskusat na klasickych pedaloch jeden vyjazd a vyslovene sa zameriavat na dotknutu nohu – tj, sledovat v akej vzdialenosti od kluky ti to najviac vyhovuje a takisto v porovnani chodidla s osou pedalov. vsetko je to mozno len orientacne, ale mne to dost pomohlo. tak som zistil, ze pravou slapem inako a musel som tomu prisposobit aj nastavenie kufrou, v mojom pripade aj vymenu pedalov a takisto som este piloval kufor… takze ked nic nezabere skus toto.

        0 0
        • Hell_A  

          Opravdu? Protože já už mám hodně starý kufry a je fakt, že kolena mě bolí čím dál tím více.. Ale že by to mohlo být kufry, to jsem vůbec netušila.. Myslela jsem, že je to přetížením.. Dobrej postřeh, díky:-)

          0 0
    • rinma  

      na mem starem kole me zacalo vzdy na 40 km a vic bolet koleno tak, ze jsem skoro neumel dojet domu. chtel jsem si kooupit nove kolo az pristi rok, ale tohle mi tak vadilo, ze jsem si pujcil penize a koupil ho hned (vetsi ram) a koupil i kufry a boty. od te doby mam klid, nic me neboli a jsem stastny :-)

      0 0
    • Blind  

      s kolenem mám momentálně taky problém, při pokrčení pravé nohy prakticky nesnese zatížení, jakoby mi píchalo pod češkou, už to mam skoro 2 týdny, beru Proenzi3 a pořád se rozhoduju zda jít k doktoru či nikoli…snažim se odpočívat ale o moc se to nezlepšilo :-(

      0 0
      • Nainen  

        Něco podobného mám (resp měl jsem) taky… dal jsem 2 měsíce pauzu – nepomohlo. Zašel jsem k ortopedovi a ten mi řekl, že kloub je OK, ale že mám problém s vazy a ať zkusím Geladrink Forte, jinak že asi leda operace když se to nezlepší. Po třech měsících užívání Geladrinku se to subjektivně zlepšilo a teď po dalších 2 měsících bez suplementace už to zlobí jen vyjímečně. Akorád nevím, zda to prostě chtělo dlouhodobě to koleno šetřit (jezdil jsem kratší trasy a ne na krev, v posilce jsem nohy vynechával půl roku úplně a snažil se taky víc chodit, ať se to namáhá), nebo pomohla ta výživa… asi obojí.

        Doporučuji zajít k doktorovi, možná ti řekne něco jako mě, ale za těch 30 korun to stojí ;-)

        0 0
        • kwaker  

          stejnej trouble ale momentalně ho řeším na doporučení ortopeuda ultrazvukem a nějakou kloubní vyživou (zapoměl sem nazev, ale je to drahy jak pes) ja osobně si myslím, že tady ty leky jsou uplně k hov… nejvíc mě pomohlo, když sem kolenum dal dlouhou pauzu, ted to jen bolí ale aspon můžu nějak jet. Taky mě doktorka řekla – koleno je Ok, ale problém je mezi čéškou a kloubem

          0 0
          • Blind  

            Mě když ty kolena začaly trochu zlobit před časem (cca 2 roky zpátky), tak mi ortoped řekl ať nejezdim na kole, což bylo pro mě fak­t geniální ře­šení :-(…s díky jsem odešel…chrupavky koušu když mam příležitost a k tomu doktorovi asi fakt zajdu…občas mi v tom kolenu jakoby tlačí i když je v k­lidu (třeba v au­tě, prakticky žádná námaha…) ale je to naprosto jiná bolest než při té zátěži

             

            S výškou sedla : já ho m­ěl spíš nízko a ko­lena mě bolí stejně…jsem zvědav zda bude nějaká změna po zvýšení na „předepsanou výšku“… tak nevím no :-(

            0 0
            • Nainen  

              Hele tak to s tím bolením kolena v klidu mám taky… stačí mít dlouho ohnutou nohu třeba v autě a koleno začne samo o sobě bolet… přitom ale stačí natáhnout nohu a hned se to zlepší.Ortoped mi říkal něco o uvolněných vazech a že je třeba je posilovat (dokonce mi doporučil ježdění na kole!) a pokud to bude zlobit tak leda plastika křížového vazu, do čehož se mi nechce… Btw po včerejším švihu mě ta kolena zase krapet zlobí, přikládám to námaze a večernímu chladu… Snad to zas přejde.

              0 0
              • Blind  

                já mam odjakživa pocit, že mi jdou kolena moc lehce „viklat“ do strany…navíc mam nějak divně vylezlé češky ale to je odjakživa…nevim :-( btw pořád to bolí, jednak v tom klidu viz výše, tak při tom zatížení (dřep s vahou­ rovnoměrně na o­bou nohách ne­udělam, tak jak mam posilovat :-/ ) achjo.. :(

                0 0
                • kwaker  

                  taky mam s dřepama asi utrum, ale pokud ti nejde o maximalni rozvoj svalstva na nohách (ikyž dřep je komplexní cvik a je při správne technice hodně dobrej i na břicho) tak se na dřepy vyprdni, stačí legpress s nějakou bandáží na kolena a předkopavání a pokud ti to bolest dovolí tak jsou super výpady. dřepy zkus s větší váhou v menším rozsahu, třeba to pujde

                  0 0
                  • Blind  

                    tak zatim odpočívam a vypadá to že už to malou zátěž i snese, už v tom „jen“ křupe…

                    0 0
    • jerrry  

      dodam jeste jeden „napad“ – snizit vysku sedla. Kdyz jsem minulej rok kriticky zhodnotil svuj posed jako zbytecne nizky a rozhodl jsem se nasledovat obecne platna doporuceni, tak jsem sedlo o kousek zvedl. A na pristi vyjizdce tak kolem 40km me zacalo koleno zacalo bolet jako svine. Tak sedlo slo zase o kousek dolu a problem zmizel … mozna nahoda, mozna ne.

      .. pak jsem podobnou zkusenost i nekde cetl .. navic kdyz se koukam na profiky v televizi prijde mi ze skoro vsichni sedi niz nez by podle obecnych rad pro zacatecniky sedet meli. Mozna vi proc.

      ad kloubni vyziva – nesouhlasim s tim ze je prilis brzo. Naopak bych rekl ze tahle vyziva je nejucinejsi pokud funguje jako prevence a v pocatcich problemu – tedy u mladejch. Pokud ja mam ve svych 45 dojebany kolena jak mam, zadnej bezne dostupnej prostredek uz to nezachrani. Jina vec je, ze je to drahy …

      0 0
      • Pavel  

        Profíci sedí níž, protože když spadnou, tak neletí z takové výšky. To dá přece rozum… :-)

        0 0
      • lacco  

        výborný prírodný prostriedok na kåbovú výživu sú chrupavky / chrumy /-hovädzie, hydina a pod. . Užívať jednoducho-obhrýzať kosti a chrupavky na koncoch rozhrýzť a skonzumovať. Je to najlacnejšie a dostupné pre každého, určite lacnejšie ako rôzne náhražky typu žraločích chrupaviek a pod. Cena, tá je niekoľko sto korún, dosť .

         
        0 0
        • jerrry  

          tak tohodle nejsem schopen … strcte mi do huby chrupavku a pravdepodobne se podivate na vcerejsi veceri :-)  to at me radsi boli kolena (mineno s jistou mirou prehaneni)

          0 0
          • lacco  

            V jedení chrupaviek sa ani ja extra nevyžívam, ale občas sa zmobilizujem a chrumkám. Skús, daj si do pomeru cenu žraločích z lekárne a tých čo máš pred sebou, sánky Ti samé pôjdu hore-dole. Dá sa to, jasné že nie nasilu.

            Alebo vysušiť a pomlieť, ale to je asi riadna blbosť, že ? :o)

             
            0 0
    • Paja  

      Krome vyse uvedeneho spatneho posezu nebo nastaveni kufru, muze byt problem ve zkraceni svalu a zatuhnuti vazu – strecink, taky neuskodi namazat kostivalovou masti.

      0 0
    • lacco  

      Sorry, zabudol som na želatínu. Tá sa dáva ako podporný výživový prostriedok na problémy s kåbami, v akejkoľvek forme napr. medvedíci-želatínové cukríky. To je celkom znesiteľné na jedenie.

      0 0
    • Krys  

      Oné. Tento rok som ešte bez návlekov na kolenách nejazdil. Teda, aby som nekecal. V Grécku som si dal jeden výlet bez návlekov; teplota mierne nad 38. A musím povedať, že tento rok som s kolenami nemal žiaden problém. Konečne.

      0 0
      • Rychlej turista  

        No jo, ale jak to vypadá, když v létě jedeš s návleky, že jo.

        0 0
        • Krys  

          Podľa mňa to vyzerá megakúl, keď mám voľné kraťasy a návleky. :)

          0 0
          • Rychlej turista  

            Si dělám srandu, taky jsem letos bez návleků prakticky nevyjel :-)

            0 0
            • Krys  

              Jasne. Už to vnímam ako helmu a rukavice. Bez nich sa cítim nechránený.

              0 0
            • TheIF  

              Ty jo a to nesudávate ani když teploměr leze přes 30°C a to ještě máte nějaký zateplený windstopry ne ?

              0 0
              • Rychlej turista  

                Když je teplo, tak stačí slabé, jen proti větru. Zateplené dávám, když je pod 20°C. Bez návleků jedu jen tehdy, když teplota vůbec nejde pod 25°C. Kolena opravdu není dobré nechat ofukovat i když je teplo. Když můžeš mít hadr na stehně, kde vůbec není třeba, proč ho nemít na koleně, kde vůbec nevadí i v teple.

                0 0
    • daymaker  

      Měl jsem stejný problém + podkolení šlachy = stačilo posunout trcohu kufr. Všimni si, jak ti chodí při šlapání kolena. Jestli ti některé nestřílí do strany. Nejlépe, ať jede někdo za tebou a koukne. Po úpravě kufru to bylo pryč. .-)

      0 0
      • Vrci  

        Rozepiš se trochu podrobněji. Začala mě bolet šlacha pod kolenem.

        0 0
        • daymaker  

          Po koupi nového kola jsem začal víc jezdit. Začal mě bolet(tahat) jako kdyby úpon lýtkového svalu pod kolonem. Jeho vnější partie. Chvilku to vypadalo jako lýtko, pak to zase víc bolelo pod kolenem. Nějak jsem si toho nevšímal, ale bylo to pořád stejné. Nic tragického, ale dobrý pocit jsem z toho neměl. Jednou mi kluci při vyjíždce řekli, že když jdu nohou nahoru, pravé koleno se mi vychýlí do středu(k rámu). Koukal jsem na to a levá noha šlapala pěkně jako kdyby po přímce nahoru a dolů, pravé koleno jako kdyby dělalo trojúhelník(při pohledu zezadu). Začal jsem si na to dávat bacha a pravé koleno „rvát“ doprava, abych to vyrovnal. Fungovalo to až do závodu, kdy mi naprosto odešla achilovka a kotník. Myslím, že to bylo z toho nepřirozeného pohybu. Za 2 dny to bylo pryč. Vzal jsem kolo a během 20km jsem si hrál s kufrem na botě tak dlouho, dokud jsem nedocílil toho, že mi koleno začalo běhat jenom nahoru a dolů, ne do strany. Momentálně bez potíží… =) Je pravda, že kufry jsou milimetrová záležitost!!!

          0 0
    • tiru  

      jukni na tyhle dva borce jak jsou vláční – stačí jen pořádně namazat :))

       
      0 0
      • Blind  

        no jo, kdo maže, ten jede…jenže těmhle dvou už to ani moc nejelo :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.