Hodinky na kolo/turistiku/plavání

143 nepřečtených
  • Marty88

    Zdravím ve spolek,

    potřeboval bych poradit nebo sdělit Vaše zkušenosti se sportovními hodinkami.

    Už jsem načetl poměrně dost recenzí a pořád nevím jakým směrem se vydat, jestli smartwatch nebo sporttester na mé potřeby…

    Co potřebuji/vyžaduji:

    • Rozumnou výdrž, odolnost, co nejpřesnější GPS, výškometr, barometr, kompas, krokoměr, teploměr, stačí aby uměly pouze zobrazit notifikace z telefonu (sms, volání), displej úměrný 21. století a samozřejmě rozumnou cenu.

    Nepotřebuji přehrávat hudbu, přijímat telefony apod. ptákoviny.

    Hodinky chci využít zejména na turistiku, kolo a vyjímečně plavání.

    Kolega ma Garmin Fenix 6×, jsou perfektní, ale cena je šílená, jsem za ně ochoten dát asi max 8k.

    Co byste doporučily vzhledem k výše uvedenému?

    Máte zkušenosti např. Honor magic watch 2, huawei watch gt 2? Nabízí výše uvedené a jsou za rozumnou cenu, akorát si nejsem jistý s kvalitou (přesností) senzoriky…

    Díky za rady.

    0 0
    • Velomiwookie  

      Kup si nejaky fenix 5/5× v peknym stavu, lidi to prodavaj ve velkym ted. Ja si tsk kdysi koupil fenix 3 a jsem s nima dodnes maximalne spokojenej

      0 0
    • doubleingram  

      JJ, kup si garminy a pak jen res reklamace, kolem me to maji 3 lidi, vsem se to do roka vysralo. Jeden se hadal 3 mesice s ofiko zastopuenim, ktery mu odmitali uznat reklamaci baterie.

      Strasny shit. A slysel jsem to i jinde.

      0 0
      • Marty88  

        No právě, to je jediné čeho se bojím, kupovat něco z druhé ruky už bez záruky a za cenu okolo 10k…

        0 0
        • doubleingram  

          Tak to bych vazne nikdy nedelal. Radeji nizsi model ale se zarukou, a googlovat, jak na tom je se spolehlivosti.

          0 0
          • Lok  

            to sou mega bláboli… fajn možná s tím někdo může mít problém (já mám s reklamací garminu zase kladné zkušenosti, a lidi kolem mě taky.. a hanit kvůli tomu garmin mi příjde hodně hloupé…) ALE, nehledě na to vše, když se podíváš do tohoto bazaru tak najdes fenix 5s rok staré (tzn rok záruka) do 5k (cenu si přesně nepamatuju…)

            0 0
            • doubleingram  

              Blaboli? 3 lidi ze 3 co to maji z rodiny? Tak urcite..

              Jinak pro tvoje dobro – https://cs.wiktionary.org/…/bl%C3%A1bol

              0 0
              • Lok  

                a co konkrétně s tím mají za problémy???

                jinak jo to co šíčíš je panika než zkušenost.. protože je podstatně víc lidí co s tím problém nemají než mají… teda pokud to nejsou takové ty problémy typu konektivita, přesnost, etc…

                0 0
                • doubleingram  

                  Jeden x problemu s baterii, kdy se k tomu ofiko zastoupeni chovalo tak, ze to musel resit pre COI, jedny chciply ve studeny vode, ty treti uz presne nevim ale sly kukat asi za 2 tydny po nakupu.

                  0 0
                  • Barak  

                    Já zase od známých slyšel a i zde mnoho lidí na fóru psalo, že Garmin reklamace naprosto bez problémů. Mění bez problémů často kus za kus. Takže za mě lepší řešit reklamaci s Garminem, když už nastane, než s jiným výrobcem.

                    0 0
                    • Kubiczech  

                      Horší je to po záruce, nebo když potřebuješ něco opravit.

                      0 0
                      • Lok  

                        A kdo z konkurence disponuje nějakým lepším způsobem oprav??? Respektive jak by jsi chtěl vůbec na těch hodinkách něco opravovat???

                        0 0
                        • Kubiczech  

                          Záleží, co bereš jako konkurenci, ale třeba Suunto jde opravit naprosto běžně, Polar ve vyšších řadách zrovna tak. U Suunto jsem řešil výměnu akumulátoru, u Polaru Vantage V výměnu rozbitého skla, oboje vyřízeno.

                          0 0
      • blue.sun  

        Nešiř paniku, tu nech Číňanům.

        0 0
        • doubleingram  

          Osobni zkusenost neni panika.

          0 0
          • blue.sun  

            Mám špatnou osobní zkušenost se Suunto, kterému neměří hrudní pás, když dáš hodinky za záda. Takže Suunto je krám.

            Asi takovou váhu má tvoje „zkušenost“.

            0 0
            • Smazaný účet  
              0 0
            • doubleingram  

              Uz se v tom nepitvej, evidentne te hodne triggeruje, kdyz nekdo napise svou zkusenost. Kup si treba patery, me je to sumak.

              0 0
              • blue.sun  

                Zkus mi to napsat česky, ať se můžeme bavit jako v civilizovaném svě­tě.

                Zkušenost napsaná stylem obecné pravdy prostě zasluhuje nakopání…

                0 0
          • Smazaný účet  

            „Osobní zkušenost“ vs. „kolem me to maji 3 lidi“

            :o)))

            0 0
      • Smazaný účet  

        No já nevím, náš mladý si po maturitě koupil obyčejné Garmin vivoactive3 a zatím teda projevuje spokojenost maximální. GPS docela přesná, podle něj výdrž dostatečná a prý fungují přesně jak mají. Při běhu, na kole, v bazénu i v kluzáku.

        0 0
      • Smazaný účet  
        0 0
    • blue.sun  

      Prvně se zamysli nad tím, co s daty z hodinek budeš dál dělat. Zajímá tě jen „kolik jsem ušel a nastoupal“ nebo i něco více? Budeš řešit tréninky, intervaly, nějaké pokročilé plánování a hodnocení? Pokud ne, nemá smysl kupovat Garmin (a zejména ne Fenix), protože jeho síla je právě v možnostech tréninku. Data z GPS a barometru umí zobrazit i nějaká shitka od Xiaomi a bude to (za danou cenu) přijatelně přesné.

      Slabou stránkou smartwatch je výdrž v běžném provozu, taky nemají obvykle nějaké „ultra trac“ režimy s prodlouženou výdrží při zapnuté GPS. Pokud ale nepotřebuješ měřit padesátihodinové přesuny v jednom zátahu, nemusí tě to trápit.

      0 0
      • Marty88  

        Hodinky chci především používat pro turistiku/kolo, proto jsem psal, že kladu důraz na přesnost GPS, barometru, výškoměru apod. Data pravděpodobně nebudu nějakým způsobem analyzovat po dané činnosti. Stačí mi export ušlé trasy do nějakého mapového podkladu s nějakými statistikami.

        Přesnost GPS apod. jsem psal proto, jelikož kolega má nějaké Samsungy watch a výchylky v GPS záznamu jsou někdy extrémní, až nepoužitelné…

        Chodím i několikadenní ferraty, proto výdrž je pro mě důležitá, s GPS aspoň 30 hodin.

        0 0
        • Auditor  

          Jsem ti chtel napsat, aby ses podival na Suunto – ja mam bazarovy Ambit3 Peak Sapphire … na 1s zaznam daj cca 20hod, na 5s pak 30h, 60s pak 200h … den aktivitty (chuze po horach) s HR pasem daj. Akorat netusim co je displej umerny 21. stoleti …

          Koupil jsem bazarovy ve slusnym stavu za necely 4tis. Pouziti: kolo, beh, hory (chuze), plavani.

          Analyza dat pak v Suunto aplikaci nebo ve Strave…

          0 0
        • Singlespeed  

          Na ferratách, v kaňonech, hlubokých údolích a tunelech není vždy optimální signál a GPS zaznamenává bludy, s tím počítej.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak na příkré štěně stačí, když GPS uhne o metr vedle a jsi hned o sto výškových metrů výš nebo níž. V těchto případech jedině barometrický výškoměr ukáže odpovídající data. No a pokud jsi v roklí a GPS modul nevidí žádný satelit ani pozemní vysílač, máš prostě smůlu a záleží na zpracování příslušným softwarem, co z toho nakonec vykouzlí.

            0 0
            • Singlespeed  

              Docela se divím, že chce zakladatel vlákna GPS hodinky na několikadenní ferraty. Bude tam mít jen jakési klikyháky všemi směry a záznam vesměs k ničemu.

              0 0
              • Marty88  

                Nebylo to myšleno pouze na ferraty, ale abych obhájil delší výdrž gps záznamu, jelikož se na ferratech taky objevím, ale jak jsem psal níže, toto vyřeším bezproblému powerbankou… Bude to převážne pro běžnou horskou turistiku CZ/Tatry/Alpy…

                0 0
                • Singlespeed  

                  Tak na to je nejlepší klasický chytrý telefon. Má přesnější a rychlejší GPS, super offline mapy. Na běžnou turistiku po značených stezkách jsou GPS hodinky zbytečnost.

                  0 0
                • BB  

                  Na běžnou turistiku používám Samsung Galaxy Watch v kombinaci s mobilním telefonem. V telefonu mi běží Locus, ve kterém jsem si připravil trasu, dělá záznam prošlé trasy, využívá GPS telefonu a jeho barometrický výškoměr a v Galaxy Watch mi běží aplikace Locus, která jenom zobrazuje mapu, plánovanou trasu a prošlou trasu z telefonu. Vše velmi přesné, velmi pohodlné a pro hodinky minimální zátěž na baterku.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Používám to naprosto stejně. Watch3 plus Locus. Samostatné hodinky mi přesností GPS nepřipadají vůbec špatné. Hodinkám vytýkám pouze výdrž a poněkud slabší statistiky tovární aplikace Samsung health. Ale to mi kompenzují statistiky locusu. Funkce jako krevní tlak, ekg a saturaci používám spíš na hraní, ale měři to poměrně přesně.

                    0 0
              • jIrI___  

                Tady je názorný příklad – dle Stravy převýšení 2727 m, dle mapy.cz převýšení 1701 m (a i to si myslím že je hodně nadhodnocené). O „čistotě“ zaznamenané trasy ani nemluvě :). A to nebyla ferrata, ale jen turistická trasa vytesaná ve skále.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Tohle mi dělá Strava. V locusu nastoupano 1000 na Stravě třeba 1200. Měřeno mobilem na Locusu, který to po ukončení trasy automaticky exportuje do Stravy. Za tohle nemůže přístroj, ale nějaký problém pro konverzi do jiných map Stravy, která asi potlačí informace o výšce ve chvíli kdy to nesedí na jejich mapu.

                  0 0
        • blue.sun  

          Ta GPS na 30 hodin zase z výběru diskvalifikuje v podstatě vše „smart“ a většinu levnějších hodinek. Na ferratách není možnost mít powerbanku a pravidelně dobíjet?

          0 0
        • Smazaný účet  
          0 0
          • Mikikuba  

            +1

            0 0
          • Auditor  

            Zalezi jak u kterych hodinek.

            0 0
            • Smazaný účet  
              0 0
              • Auditor  

                Hele, ja mam u svych Suunto Ambit3 Peak pri kativitach zalozenych na chuzi (GPS po 5s, hrudni pas) vydrz tesne koelm 28:45h, testovano pri par vikendovkach. Mozna bez komunikace s HR by to daly i bliz k tem 30h.

                Na kole s 1s zaznamem GPS s tepakem mi davaj lehce lehce pres 19h … coz odpovida udajum vyrobce.

                Ale – nemaj dotykovy ani barevny displej, nemam zaply notifikace, nesparovano s tel a jinym cidlem nez je hrudni pas … to nepotrebuju, nehaju si s nima…

                Ne kazdymu by se takovy hodinky ale libej …

                A nikomu je nenutim … ;)

                0 0
                • Smazaný účet  
                  0 0
                  • Auditor  

                    Ano, po dojiti na noclejh jsem zaznam vypnul – v tu chvili mam hodinky jako „obyc“ digitalky – a zapinam pred „aktivitou“ S powerbankou souhals. Kdyz sem to testoval tak jsem nedobijel, standardne pak dobijim pres noc ci pri obed. pauze…

                    Si musi tazajici ujasnit co chce… a kolik za to chce dat.

                    0 0
    • Gwaihir  

      Koukni na FR 645

      0 0
      • Auditor  

        Tady nesplňuješ podmínku výdrže baterie – 14h s GPS …

        0 0
        • Gwaihir  

          Někde jsem zahlídl, že mají až 30h v režimu ultra trac, ale nemůžu to najít.

          0 0
    • Velkejtvrdak  

      Za mě určitě vivoactive 3, já je sehnal za 5, ale teď už to jde i za 4ku. Rozumná vydrž cena, plavání kolo i chůzi umí, spolehlivé a odolné. Za mě žádné výhrady, apsoň mě nebude srat až je rozbiju, kolo k tomu přímo vybízí.

      0 0
    • jir34  

      Moje osobní zkušenost. První Garminy vivoactiv 3. Rok bez žádných problémů, ale menší výdrž baterie. Podle doby activity 2 – 5 dní. Z tohoto důvodu jsem je prodal a koupil Fenix 5. S nimi maximální spokojenost.

      Hodinky nikdy nesundavám, mám zapnuté všechny notifikace, při jízdě na kole hrudní pás a senzor kadence.

      GPS absolutně bez problému i v lese, výškoměr nastaven na automatickou kalibraci a též bez problémů.

      Jediná vada na kráse zaoxidovaný jeden pin na nabíjení, ale počkám měsíc do vypršení záruky a pošlu na reklamaci, kterou dělají výměnou kus za kus nebo připlacením a pošlou ti fenix 6.

      0 0
      • Velomiwookie  

        presne, pokud chces hodinky ktery fungujou jak maji a hlavni pozadavek je baterie tak nic lepsiho nez fenixy nesezenes…

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
      0 0
    • KamSeHrabeBittner  

      Zkus se podívat do dtestu (www.dtest.cz). Na jaře (duben?, květen?) tam byl nějaký test sport. hodinek.

      0 0
    • Markony  

      Huawei GT2 jsou stejné jako Honor Magicwatch 2 a ty jsem měl ale jak smart dobré ale na sport k ničemu nemají auto stop a dotykový displej no k ničemu při jízdě na kole vydrž pěkná ale to je vše nakonec jsem skončil Fenix 6Xpro. .

      0 0
      • MatS  

        No ten autostop chybi, ale neni problem si aktivitu pauznout, jen na to musis myslet.

        A nechapu narazku na dotykovy displej. Vzdyt ho maji a je uplne v pohode. Vse je plynule.

        Pro nekoho muze byt vetsi problem neexistujici propojeni se Stravou.

        Jinak GPS, mereni tepu, nadmorska vyska,… Vse v pohode presne.

        0 0
        • Markony  

          Autostop za mne velký problém rozjedeš se a s 50% zapomeneš zapnout .

          Dotykač za mne nic moc jedeš a zkus se trefit na ikonu o plynulosti systému nebyla řeč .

          0 0
          • MatS  

            S tím autostopem souhlas, taky zapomínám ;-)

            S trefováním na displej když mi běží aktivita nemám problém, protože vlastně není na co klikat. A nyní si můžeš na tlačítka namapovat i funkce, které potřebuješ.

            Horší je, když mi někdo na kole volá a já to chci zvednout, což se v terénu dělá blbě. Ale ta možnost si za jízdy zatelefonovat je skvělá :-D

            0 0
            • Markony  

              No volaní dobré, ale oželím to dával sem jim 3 měsíce šanci ale nedalo se prodal sem je a šel do garmin tam není co řešit jo a ještě čitelnost displej mne fakt štvala opratí Garmin se nedá srovnat , ale chápu že za cenu Garmin muže byt dvoje Gt 2,

              0 0
          • Smazaný účet  

            Já ti nevím ale autostop i autostart mají. Mě spíš vadí nemožnost to párovat se stravou a že při sportu ti nejdou notifikace. Plus mají pár chybek ale oproti předchozím Samsung Galaxy watch 2 jsou super. Spíš má problém že se mi občas při trackování trasy, trackování vypne. Asi si občas omylem stisknu horní tlačítko.

            0 0
            • Markony  

              No nevím MG 2 neměly ale je možné že vydali nějaký sv opravu.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak na to teď koukam a autostart je u jen u běhu a chůze, plus nějaké veslování. Na koloběžce a kole jsem to nějak neregistroval a vždy to zapínal sám.

                0 0
          • Smazaný účet  

            Já to vyřešil tím že mi to kecá kolik jsem ujel po kilometru, takže když zapomenu tak si toho všimnu.

            0 0
    • filipino_23  

      za seba mozem doporucit Polar Vantage M. Mame dva v rodine a naprosta spokojnost

      0 0
    • RapMan  

      Já jsem spokojenej s Apple watch… Používám na běh, kolo, plavání, placení, telefonování. Mám malou ruku, tak ta menší verze je ok. Nabíjím stejně všechno každej večer, tak výdrž baterky neřeším.

      0 0
    • Maska1  

      Kdyby měl někdo zájem, tak prodávám Fénix 6 :

      https://www.bike-forum.cz/…rmin-fenix-6

      0 0
    • Nitroglycerin  

      Po 20 letech opouštím staré mechanické hodiny v titanu se safírem a rád bych pořídil něco „chytrého“. Neřeším úplně cenu ale přesto by mne zajímaly vaše zkušenosti a přístup v jedné základní věci: po kolika letech smart-watch morálně zastarají a člověk si prostě už „musí koupit“ novější? 3 roky, 5 let nebo víc? Nepočítám, že by mi vydržely 20 roků jako mechaniky.

      Mám iPhone ale Apple Watch nechci, strašně by mě štvala mizerná výdrž baterky. Chtěl bych taky, aby to vypadalo jako hodinky, tj. pěkný solidnější kulatý design. Chápu, že tady mi většina z vás nabídne Garminy Fénixy, rozhodně se mi líbí. Ale vím, že bych jako rekreační sportovec/turista nepoužívající Stravu, Spotify a podobné vymoženosti dnešní doby bych využil tak s bídou 1 % funkcí. Proto mi přijde zbytečné dát za ně 20–28k obzvláště kdybych si po 3–5 letech zase kupoval jiné.

      Důležitá je pro mne výdrž baterie (já vím, Fénixy … :-)), solidní materiály a vzhled, voděodolnost alespoň na plavání a sprchování, základní sportovní funkce a statistiky i bez možnosti je někam posílat a sdílet (rozhodně dělat nebudu), možnost si z hodinek pustit uloženou hudbu (tj. pár GB paměti), základní notifikace na SMS, mail, volání, základní zdravotní monitoring (tep, okysličení krve, spánek, stres).

      Ať pročítám nabídky na webech sebedéle, tak nejlíp mi z toho zatím vychází Huawei Watch GT 2 PRO, které se teď dají se sluchátky a slevovým kuponem pořídit za 7 tisíc. Safír, titan, funkce asi dostatečné, za tu cenu po pár letech vyměnitelné bez větší lítosti.

      Otázka na závěr: vydrží tyhle hodinky trocha MTB ježdění a není to úplná pitomost? :-) Předem díky za názory.

      0 0
      • RapMan  

        Pokud s hodinkama nespíš, tak bych nabíjení neřešil a k Apple koupil Apple watch, kvůli navázání ke zbytku ekosystému… Nabíjím přes noc (mám AW3 a do nabíječky dávám každý večer, stejně bych je odkládal na stůl, tak slouží jako hodiny na nočním stolku…) Na nekulatý tvar jsem si zvykl hned (předtím jsem měl kulaté Pebble)

        0 0
        • RapMan  

          tím ekosystémem myslím např. platby přes apple pay, možnost ovládání domácnosti přes HomeKit, hledání telefonu, příjem hovoru na hodinkách, trackování aktivit v Apple Health, atd.

          0 0
        • Nitroglycerin  

          Díky ale jsem zvyklý hodinky nesundávat vůbec. Jen na letišti a při RTG. Apple opravdu nechci, přes tu baterku a tvar nejede vlak. Nabíjení 1× za týden až dva bude i tak na hranici. Platit s nimi nepotřebuju a fakt mi stačí uvidět na nich notifikaci. Pak se sám rozhodnu, jestli to budu řešit přes telefon (vzkaz od šéfa) nebo to počká.

          0 0
        • Smazaný účet  

          Napíše že je nechce a ty mu je doporučíš :D

          0 0
      • Esi  

        Garmin Forerunner 935, taková levnější varianta Fénixů, nabité v pohodě vydrží týden pokud teda nenajezdíš každý den 3 hodiny na kole se zapnutou GPS, tělo není kovové ale plast. Stojí cca 10 000, funkce na rekreační sportování úplně v pohodě, jsou dělané na triatlon. Já jsem s nima spokojený.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Mám Honor MW2, což je defakto to samé a spokojenost. Jediné co by chybí je bezdratové nabíjení a platby. Ale spíš je to sporttester než chytré hodinky. Jsou docela omezené a třeba při aktivitě ti nechodí notifikace, což mě osobně dost vyhovuje ale dost lidí na to nadává.

        0 0
      • BB  

        Mám podobné požadavky na hodinky jako ty a rozhodl jsem se pro Ticwatch 3 PRO. Teď používám Samsung Galaxy Watch a jsem s nimi dost spokojený, ale chybí mi tam možnost placení. Ale nevím, jak by ti to komunikovalo s iPhonem. To jsem nezkoumal.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Ticwatch jsou fajn akorát ta výdrž je horší oproti GT2 a to o dost.

          0 0
          • BB  

            no v případě nouze lze zapnout úsporný display je to 45 dní. Zatím je nemám, tak nevím, jak jsou v tom úsporném režimu použitelné. Ale vzhledem k tomu, že ani stávající Galaxy Watch nejsou žádní rekordmani, tak mě výdrž netrápí, na večer hodinky sundavám a je mi jedno jestli na noční stolek nebo do nabíječky.

            0 0
        • Nitroglycerin  

          Galaxy Watch v titanu by se mi líbily ale výdrž baterky to zabíjí. Kolega je má a nabíjet obden bych je nechtěl. TicWatch 3 PRO se dvěma displeji vypadají docela zajímavě, to je pravda. Kouknu se ještě na nějaké recenze.

          0 0
          • BB  

            Celej problém je v tom, zda chceš hodinky jako prodlouženou ruku mobilu (notifikace, telefonování, kroky, počasí, atd) nebo sporttester (běhání, kolo, plavání, analýza, sportovní deník). Pokud první, tak to směřuje někam ke Galaxy Watch, pokud druhé tak něco od Garmina.

            0 0
            • Nitroglycerin  

              Máš pravdu. Jak jsme psal výše, nepotřebuju extra sportovní funkce. Ale ani nemusím mít vysloveně prodlouženou ruku telefonu, stejně s iPhone to bude mít vždycky nějaké omezení a na ten pidi displej hodinek moc neuvidím:-)

              Ale vážně, prioritou je výdrž baterky, jsem zvyklý hodinky mít na ruce pořád. Mapy nevyužiju, běžně jezdím s telefonem v držáku s off-line mapy.cz, to je pro mne naprosto vyhovující. Na delší vyjížďku si beru Lidl pouzdro kam se mi vejde pod telefon i menší powerbanka. To už prostě mám, kupovat nemusím a velký displej je na navigaci perfektní.

              Stačí mi jednodušší sportovní funkce a základní notifikace. Jen abych věděl, že se něco děje a že případně mám vyštrachat telefon a řešit to. Chtěl bych hodinky, které něco vydrží a taky trochu vypadají, když půjdu na jednání se zákazníkem či obchodním partnerem. Placení nepotřebuju, do obchodu chodím tak 2× za týden:-), pokaždé bych stejně musel zadávat PIN. To už můžu rovnou vytáhnout klasickou kartu nebo telefon. Nepředpokládám, že bych dokupoval a chtěl propojovat s hodinkami jakékoliv senzory, hrudní pás a tak.

              Apple Watch se mi nelíbí, baterka napikaču. Kdyby Apple udělal kulaté hodinky z normálního materiálu (nerez, titan a ne ten směšný hliníkový plíšek) s výdrží alespoň týden, jdu do nich a nic neřeším.

              Galaxy Watch vypadají dobře, krásný displej, baterka ale taky nic moc.

              TicWatch 3 PRO jsem ani neznal, funkčně vypadají výborně, výdrž nadějná, vizuálně trochu moc plastové i když něco nerezu tam je. Půjdu se na ně podívat

              Fénixy 6X v titanu jsem v ruce měl, 6X na mojí ruku skoro asi velké, 6 tak akorát. Cenu 25k za menší titan verzi F6 PRO bych přežil ale doopravdy nevyužiju 99 % jejich funkcí.

              Forerunner 935 jsou docela pěkné, trochu moc plastu. Trochu mě mrzí relativně malý displej, resp. široký okraj bez zobrazování. Trochu chybí automatické odeslání zprávy při držkopádu, jestli jsem to nepřehlédl. Když Garmin, tak bych to tam chtěl mít.

              Vivoactive4 jsou v černé barvě dost pěkné, docela elegantní provedení s nerez lunetou, funkčně více než dostatečné, výdrž baterky 1 týden je snad akceptovatelná, zprávu při pádu odeslat umí.

              Garmin Venu jsou funkčně podobné modelu Vivoactive4, hezčí displej ale samozřejmě menší výdrž baterky, zprávu při pádu odešlou.

              Zmiňované Huawei Watch GT2 PRO, vzhled luxusní, pěkný displej, výdrž 10–14 dní výborná, sportovní funkce pro mne zcela dostatečné, zprávu při pádu neodešlou. Trochu se bojím uzavřeného systému a toho, že to je prostě „Huawei“. Ale vizuálně by se mi líbily jednoznačně nejvíc

              Asi počkám až otevřou třeba ALZU v Holešovicích a Garmin na Evropské a půjdu to tam omrknout.

              0 0
      • Nitroglycerin  

        Ještě dám znovu dotaz: po kolika letech přibližně „musíte“ měnit hodinky? Zkrátka jak dlouho v průměru vydrží a fungují, aniž by člověk nadával na starej systém a že má něco předpotopního?

        Teď nemyslím no-name čínský šunt z Aliexpressu za pár stovek ale něco solidnějšího jako třeba Garmin.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak jako pokud budeš chtít ty Huawei/Honory. Tak na starej systém moc nedávat nebudeš, protože to je jen sporttester. Za 4 roky mám asi 4 hodinky. Poslední jsem kupoval někdy v dubnu a to jsou ty Honor MW2, Galaxy watch 2 a Xiaomi GT jsem vrátil po 14 dnech. GT umí o dost méně než ty MW2 a nevyhovovali mi ciferníky. Galaxy watch byla fakt tragédie, sice tam dáš pár aplikací navíc ale jediné co pro mě bylo použitelné bylo spotify a úkolovník. Jinak otřesný rastr displeje, bezdrátové nabíjení které funguje jen se Samsung nabíječkou (žádné QI), výdrž maximálně tři dny ale dobíjel jsem je každý druhý den, ciferníky taky nic moc, občasné sekání systému.

          Teď bych bral nejraději asi ty Tic watch pro 3, vypadají dobře a výdrž mají na to co umí solidní. Dražší hodinky pro mě nemají smysl, sice jezdím denně ale stačí mi kolik ujedu a za jak dlouho, občas mrknu na tep. Nic vic mě nezajímá a na to mi stačí základ. GT2 i HMW 2 myslím mají i barometr, Rozdíl mezi GT2 a HMW2 je skoro nula, cena je o litr nežší u Honorů, aspon já je bral za 4,5k. Připlácet si za safír a titanové tělo a o něco větší baterku mi přijde zbytečné. 8k bych za GT2 pro určitě nedal.

          0 0
          • MatS  

            Rozdílů mezi GT2 a Honor MW2 je víc, ale nejsou na první pohled viditelné. První rozdíl je že GT2 má svítivost displeje 1000nit a Honor jen 800nit. Na slunci to poznáš. Dále jsou rozdíly v materiálu pouzdra, kde má GT2 lepší materiály (kov+keramika), zatímco honor ne (kov+plast).

            Teď v Black Friday jsem viděl GT2 za tak nízkou cenu někde, že není o čem přemýšlet.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Máš pravdu ještě v tomhle, tak tyhle hodinky jdou dolu hrozně rychle. Já kupoval původní GT za 3k, dávali je zdarma k Mate 20Pro myslím a tak se jich lidé zbavovali za pár korun. Prodal jsem je za rok asi za 1800KČ a to jsem měl docela štěstí na kupce. Kupovat je za 6k, tak mě to pěkně sere. Upřímně mě se GT2 moc nelíbí vzhledově, větší svítivost displeje je super, to že mají ze spodu keramiku jsem nevěděl ale plast mi nijak nevadí. Docela bych ocenil platby a bezdrátové nabíjení.

              0 0
              • MatS  

                Mně se GT2 moc líbily hned a když jsem letěl v lednu přes Dubaj, tak jsem na letišti neodolal, protože byly za 3,9t Kč. Partnerka když viděla 42mm verzi, tak neodolala taky a koupila si je. A to jsem riskl to koupit i bez záruky (neplatí mezinárodní). Víc bych za to nedal, protože vzhledem k životnímu cyklu mi to nedávalo smysl.

                Bezdrátové nabíjení mi je celkem jedno, ale platby by mohly být, když už to NFC má v sobě. Ale to nehrozí vzhledem k přístupu bank a neochotě se domluvit na systému.

                0 0
            • Nitroglycerin  

              GT2 jsou za 4k, GT2 PRO se sluchátky se teď dají pořídit za 7k. Pokud bych Huawei kupoval, ten elegantnější vzhled mi ty tři tisíce navíc určitě stojí a sluchátka se asi hodit budou. Jen je trochu smutný dnešní způsob zacházení s věcmi – s bídou to přežije záruku a pak s tím do koše.

              Čekal bych, že alespoň ten Garmin si člověk nechá třeba 5, 6, 7 let :-)

              0 0
              • MatS  

                Tak do koše je neházím. Mám je hezky uložené v šupleti. Třeba takové Sony SW2, stále jako nové. Ale když ono to nic neměří. Navíc na to nikdo už nevyvíjí aplikace (extensions). Jinak jsem je měl moc rád. Škoda že s tím Sony skončilo, protože bylo dost napřed, spíš předběhlo dobu. Některé funkce z nich stále postrádám.

                0 0
              • Smazaný účet  

                Tak je to na tobě. Tak ty sluchátka nejsou nic extra a mně třeba přijde zbytečné dávat 3 tisíce navíc za něco co za dva roky stejně nahradím něcím jiným. To bych už raději koupil ty Tic Watch za 9k, kde je aspoň posun znát.

                0 0
                • Nitroglycerin  

                  Uvažuju určitě i o nich, nic jsem ještě neobjednal:)

                  0 0
                  • BB  

                    Já jsem neodolal a Ticwatch 3 Pro jsem objednal a mám je dva dny. Srovnání mám proti Samsung Galaxy Watch 46 mm. A jsem z toho trochu rozpačitý. Jednak mi strašně chybí luneta, potom mi ten Wear OS připadá proti Tizenu takový jednodušší nebo zastaralý, nevím jak to přesně říct. Aplikace od Samsungu byly bohatší a mnohem hezčí design. Na co jsem se těšil, tak to byl Google Pay a ten nefunguje, protože to Google pro ČR blokuje. Lze obejít dost složitě instalací proxy aplikace a přesměrováním komunikace Wear OS na proxy ve státě, kde to Google neblokuje. Ale je to složité a docela riskantní. Výdrž baterie je tak o den kratší než u Samsungu. Takže jsem si oproti 2 roky starému modelu nepolepšil.

                    0 0
                    • Nitroglycerin  

                      Díky za info. Výdrž baterky jenom den nebo dva???. S Jablkem to nemáš čistě náhodou spárovaný, že?

                      Koukal jsem se na nějaký názory k těm Huawei GT2/PRO co se mi líbí – nepřijde prý notifikace když má člověk spuštěnou nějakou aktivitu. Taky se údajně po vzdálení se od telefonu musí znovu párovat, nenajde si telefon sám, když se s ním zase potká. To jsou docela otravný věci, jestli je to pravda.

                      Dneska jsem byl asi 3 hodiny na vyjížďce, klasika telefon v držáku a obalu na řidítkách. Bláta jaxviňa, trochu chladnějc, měl jsem tenký ale dlouhý rukavice. Mapy.cz spustím ale neposunu a nezazoomuju – Garmin s tlačítky má něco do sebe:) Ale nevím jestli bych hodinky za 20k chtěl tomu bahnu vystavit v držáku na řidítkách.

                      0 0
                      • MatS  

                        GT2 mam uz temer rok a pri vzdaleni od telefonu a opetovnem priblizeni se normalne spoji. Pokud to nekomu zlobi, tak je problem v telefonu. Stezovali si na to lidi s Xiaomi tel.

                        Kdyz jedu na kole, tak telefon bud nemam vubec nebo vhozeny v batohu. Nejake notifikace jsou mi v tu chvili putna. Nebo si za jizdy ctes sms nebo emaily? A kdyz nekdo vola, tak to slysim, ale stejne nezvedam :)

                        0 0
                        • Nitroglycerin  

                          Zvedám jen naprosto výjimečně když volá někdo z rodiny nebo šéf. Ale přesně kvůli tomu bych chtěl chytré hodinky. Mít alespoň nějakou informaci a případně pak jít hledat telefon a řešit hovor nebo SMS. Nejde jen o kolo, dělám třeba půl dne na zahradě na baráku, samozřejmě telefon odložený bokem nebo doma. Někdy by nebylo špatné mít informaci o tom, že se děje něco důležitého a jít to na telefon vyřídit. Ale samozřejmě se to neděje často, nejsem otrokem telefonu:-) Jaký má vlastně reálně BT dosah?

                          0 0
                          • MatS  

                            Notifikace nechodi pouze pokud mas zaplou aktivitu na hodinkach (workout). Nepredpokladam, ze na hrabani listi si nejakou zapnes, protoze tam ani adekvatni neni ;)

                            Dosah BT je fakt velky. Dokonce i pres nekolik zdi. Ja mam tteba telefon doma v baraku a dosahne i na zahradu. Takze pokud ma telefon Bluetooth 4,tak cca 10m. Pokud ma Bluetooth 5,tak muze i mnohem vic. Ale to nemam jak vyzkouset.

                            0 0
        • wego1991  

          Každý to má jinak. Někdo řeší jen jestli to dělá to co má a vzhled neřeší . Třeba kámoš má Fenix 3 HR už pěkně dlouho (5 a více let) a neřeší, že jsou ,,staré a hnusné'' a je spokojen, protože ty metriky co sleduje mu to měří. Já osobně si myslím že své F6X PRO, že budu chtít vyměnit s příchodem F7, ale vzhledem k ceně co stály bych rád odolal a šel až nejdřív do F8…

          0 0
        • Gaper  

          Kupovali jsme s kamarádem spolu fenix3HR, když to byla úplná novinka, cca někdy na podzim 2016. Kámoš je má do teď a nehodlá je měnit. Já je prodal s vydáním fenix5, kvůli velikosti (mám dost hubené zápěstí). Fenix5 mám do teď, myslím že celkem dostávají zabrat, tady mini souhrn za měsíců:

          920min běh, 2100min mtb, 380min plavání (tuhle sezónu teda moc ne :))

          k tomu nějaká turistika, běžky cvičení, triatlony, závody atd… to na minuty zapsaný nemám. Baterka je logicky slabší ale zatím se mi nestalo že by došla, furt vydrží dost, vč. horských pochodů atp.. Luneta teda voprejskaná, sklíčko ne, nosil jsem fólii. Levé horní tlačítko jde hůř zmáčknout, ale furt funguje jak má. 2. origo řemínek minulej měsíc, první se už trhal na několika místech.

          0 0
        • MatS  

          Tak otázkou je, jestli musíš, nebo chceš, protože nový model a svrbění si udělat radost :-)

          Ten první případ, že musíš, může ovlivnit několik faktorů:

          1. baterie už má malou kapacitu a její výměna není rentabilní (u některých hodinek si dokážeš vyměnit sám, při základní zručnosti. Dělal jsem třeba Garminy.)
          2. schází mi některé funkce
          3. Výrobce software v mobilu už není podporován nebo na novém telefonu (operačním systému) již nefunguje nebo není podporován
          4. Opotřebení je již na takové úrovni, že to nejsi ochoten akceptovat

          Obecně to vidím tak na dva roky.

          0 0
          • Gaper  

            Takhle je fakt znát že to má každý jinak. Znám hodně lidí co furt dávají záhul f3 a jsou naprosto v pohodě, dva roky mi přijde celkem mazec.

            0 0
            • MatS  

              Ty dva roky jsou kvůli tomu svrbění si udělat radost novějším modelem :-)

              0 0
          • Smazaný účet  

            F3 jsou super, já je kupoval použité od kamaráda za 6tisíc, víc bych za hodinky v té době asi nedal. Prodal jsem je dalšímu kamarádovi a ten je má doteď a je spokojen.

            0 0
          • Nitroglycerin  

            Jsem člověk co nerad mění věci, když ještě bez omezení fungují. A není to o penězích :-)

            Telefon mám pořád starý iPhone 6 Plus. Prostě funguje, baterka použitelná, tak proč to hned vyhazovat. Předtím jsem měl nějaký Blackberry a ještě předtím asi 6 let legendu 6230i. Zkrátka za cca 18 posledních let jen 3 nebo 4 telefony a nemám pocit, že bych byl nějak strádal.

            0 0
            • MatS  

              Tak vývoj u mobilů za poslední roky už nejde tak dramaticky kupředu, tudíž není potřeba to tak rychle obměňovat. Mobil mi taky vydrží i víc jak 4 roky. Pracovní tak max 4 roky kvůli životnosti.

              U (smart) hodinek to jde zatím dost kupředu a proto ten kratší životní cyklus.

              0 0
    • Markony  

      Fenix 6 x pro nic neřešíš žádný kompromis popřípadě F6 pro , Huawei Watch GT 2 jsem měl při jízdě trefit dotykač problém , nepřepojíš žádné senzory chybí auto pauza což při jízdě na kole problém , jo a Fenox 6 pro už koupíš od 15 000 ± .

      0 0
      • MatS  

        Posledni firmware by uz autopauzu mel mit, ale nemel jsem uz cas vyzkouset. Na kole pouzivam GT2 a pohoda. Kupodivu casto pouzivam i volani z hodinek diky jejich mikrofonu a repracku. Pokud ma mobil BT5, tak je dosah neskutecny.

        Je fakt, ze s iPhonem bylo Huawei Zdravi omezene, ale mam pocit, ze i to uz neplati. Ja mam ale Android.

        Doporucuju se podivat na Facebook https://facebook.com/…15140719373/

        0 0
      • Smazaný účet  

        GT2 auto pauzu mají. Taky mají autostart aktivity, kdy by měli poznat jaký sport provozuješ. Mě se spouští třeba při chůzi.

        0 0
    • Markony  

      Oprava má to byt Auto Pause .

      0 0
    • Michal_Unca  

      Taky řeším chytré hodinky. No, spíš teda jen sporttester, protože já hodinky nenosím. Jen při „aktivitě“. :-) Pokud teda plánuju „hodinky“ na kolo, běh a turistiku, řeším jen jednu věc. Potřebuju barometrický výškoměr? A od toho se odvíjí i cena. Pokud ne, je to úplně jedno co si koupím. Pokud ano, chci ho, tak jdu jedině do Garminu. Tomu odpovídá i cena 10 tisíc +. Bohužel. Možná bych zvažoval i Polar, protože je o něco málo levnější než Garmin. Suunto nevím. Suunto 7 určitě nebrat a Suunto 9 Baro už je dost drahé.

      Co se týká reklamací Garminu. Máme doma dvoje Garminy, lišící se pouze barvou. Moje už jsou dvakrát po reklamaci. V záruční době. Podle mě měli patnou baterku, GPS ukazovalo špatně, ( jdeš dvakrát stejnou trasu, jednou má 8,4 km, druhej den jen 7,5 km, atd. ), výškové metry na stejné trase pokaždé jiné. Pokaždé mi je vrátili s tím, že „změnili sériové a ID číslo výrobku“. Řekl bych, že poprvé s nimi neudělali nic, protože za měsíc byly v reklamaci zpátky. Po druhé reklamaci fungují jak mají. Asi mi dali úplně nové. Druhé hodinky, co nosí přítelkyně, fungují dobře celou dobu.

      0 0
      • Gaper  

        Jestli ho potřebuješ musíš vědět sám :-), osobně bych bez něj hodinky nechtěl. Např. v horách se člověk často orientuje právě podle nadmořské výšky a ne podle vzdálenosti. Benefit u sportu je to také, o tom je tady toho napsáno všude dost.

        Koukal bych např. i po starších fenix5, FR935. Dají se sehnat pod 10k. Někomu by chyběla mapa v hodinkách, já používám slepý podklad s navigací. Když potřebuji vidět víc info, stejně vezmu do ruky mobil.

        0 0
      • Barak  

        V podstatě mám stejné preference jako ty. Hodinky, lépe řečeno sporttester, běžně nenosím, většinou jen při aktivitě. Také jsem je chtěl na kolo, běh, turistika, pak ještě běžky, skialpy…

        Nakonec jsem si řekl, že barometrický výškoměr má smysl a koupil Garmin FR935. Přesně v době, kdy vyšel nástupce FR945 a FR935 jsem sehnal za lepší cenu (9.500,– myslím). Mimochodem, jsou stále v prodeji.

        A můžu teda říct, že nelituju. Přesnost barometrického výškoměru už se na horách hodila, třeba když jsme párkrát v mlze hledali sedlo. Jinak, na všechny aktivity paráda, vše funguje, jak má. Jediné, co mě v porovnání s předchozím Polarem moc nesedí, je Garmin Connect, ale překážka to není.

        0 0
    • RichP  

      Ahoj, zkusím se tu trochu přiživit. Zvažuju hodinky na sport a turistiku. Primárně na běh, kolo a plavání. Na běh a plavání s sebou nechci tahat telefon, tak by musely hodinky mít vlastní simku ať se z nich dá v případě potřeby zavolat. Možnost bezkontaktních plateb by byla příjemný bonus, ale netrvám na ní. Nepotřebuji si vést nikde žádné záznamy o treninku, Stravu apod nepoužívám. Je něco krom Samsungů LTE, co je vodotěsné a vyhovovalo pro dané použití okolo 7k CZK?

      0 0
    • jIrI___  

      Napadají vás nějaké sportovní hodinky, které mají transreflexní displej a možnost synchronizace se Stravou? Cenově je 15000 Kč strop. Garmin rovnou škrtám, rozhodl jsem se tuhle firmu už dále nepodporovat, a u konkurence jsem vždycky skončil na tom typu displeje.

      0 0
      • tomxxx  

        Jakože Garmin je nedodělaná sračka? Tak to asi budeš zklamaný i jinde :)

        Zkusil bych Polar grit, vantage nebo coros vertix, apex.

        0 0
        • jIrI___  

          Díky za tip na Coros, tu značku jsem vůbec neznal a na první pohled nevypadá vůbec marně.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.