Sportovní hodinky kolem 6 tisíc - Polar, Garmin, Suunto

41 nepřečtených
  • Kíša

    Ahojte, vybírám sportovní hodinky v ceně kolem 6 tisíc a zasekl jsem se u výběru ze třech modelů. Co od hodinek potřebuji – kvalitní GPS, ideálně barometrický výškoměr, budu je používat na kolo, běh, plavání, běžky, sem tam nějaké další outdoorové aktivity. Musí umět zobrazovat notifikace z mobilu a nějak základně na ně reagovat (odmítnutí hovoru, ideálně nějaká předvolená textová odpověď). Přehrávání hudby nepotřebuji, NFC platby jsou příjemné plus, ale nejsou nezbytná nutnost. Stejně tak dotykový displej není nutný, klidně si vystačím s tlačítky. Také by se mi měly líbit po designové stránce. Co se týče dalších funkcí, každý model dělá víceméně to samé svým způsobem. Parametrově jsou si tedy velmi podobné, i když každý má oproti zbylým dvěma nějaké plusy a mínusy:

    • Polar Vantage M – líbí se mi design, mají barometrický výškoměr a od známých mám na Polary dobré recenze; nevýhodou je plastové „sklíčko“ a taková konstrukce, že se bojím, že je brzy poškrábu
    • Suunto 5 – momentálně nejnižší cena z těch tří, umí „drobečkovou“ navigaci a zdají se být odolné; na druhou stranu se mi moc nelíbí po designové stránce a vzhledem ke konstrukci (největší tloušťka z těch tří, řemínek je u ciferníku tvrdý kvůli ukrytí navigačních senzorů) se bojím, že na mém hubeném zápěstí nebudou dobře sedět, nemají barometrický výškoměr
    • Garmin VivoActive 4/4s – Povedený design, sklíčko Gorilla Glass, umí NFC platby, mají barometrický výškoměr, celkově po stránce funkčnosti se zdají být bez kompromisu; nevýhodou je vyšší cena, zejména pak v kombinaci větší varianty v černé barvě

    Celkově mi po funkční a designové stránce vychází nejlépe Garmin, ale už je to výrazně přes plánovaný rozpočet (na jaře budu kupovat nové kolo, takže to co teď ušetřím budu moci využít do rozpočtu na něj a každá koruna k dobru se počítá). Takže po finanční stránce je to buď Polar nebo Suunto. Ani s jednou značkou nemám osobní zkušenosti, pouze s Polarem a Garminem zprostředkované od kamarádů (ale u Garminu je to Fénix, takže to taky nejde úplně srovnávat).

    Anketa: Jaké hodinky by jste mi doporučili?

    4x
    14%
    0 0
    • jirkaRS  

      Z tvého výběru jednoznačně Garmin. Variantu 4s bych vynechal, je pro holky a baterka moc nevydrží.

      Jedna věc je hodinky a druhá věc je software, kde budeš mít možnost podívat se na svoje zaměřené údaje, aktivity, přátelé… V tom je Garmin jednoznačně nejlepší.

      0 0
    • CzechJoker  

      Garmin má výhodu ekosystému. Pokud jdeš po ceně, co Garmin Instinct, který je za cca 5k?

      0 0
    • antuch  

      Vzal bych vivoactive 4, pač mají displej 1,3 palce…Noti­fikace umí dobře a celkově je to zajímavý model. Mě osobně nakonec od koupě odradila pouze velikost, kdy jsou celkem malé na větší ruce i v té větší velikosti.

      Já teda teď na zkoušku používám HONOR WATCH GS PRO, což je sportovně chudší model oproti Vivoactive (neumí export GPS a zatím stravu), ale zbytek má celkem zajímavý včetně bytelnosti. A výhoda je možnost volání a odmítnutí hovoru…

      0 0
      • lunochod  

        Vibrace notifikací je ovšem tragická ........ nejde vypnout aby to nevibrovalo při každý autopause.

        0 0
        • antuch  

          Však neříkám, že to nejlepší řešení…:-)

          Já jsem přešl ze samsungu, kerý měly luxusnáí notifikace, ale sport stál za houno, Pak jsem zkusil nové Ticwatch Pro 3, kerý jsem utopil po 14 dnech ve sprše a pak už padla jen varianta Fenix 6 nebo Honor kvůil odolnosti…Stravu nejedu a na to mý plácání mi asi stačí Honor. Navíc je tam příslib aktualizace na OS Harmony, takže uvidíme…

          0 0
      • wego1991  

        neumí export GPS = takže to nejsou sportovní hodinky

        0 0
      • MatS  

        Mrkni na apku Health sync. Umi i z Huawei zdravi synchronizovat data do jinych aplikaci.

        0 0
    • Kubiczech  

      Jen poznamka – Vantage M barometr nemaji. Osobne bych sel do Suunta 5 nebo si priplatil za Suunto 9 kvuli vetsi baterii.

      0 0
      • Kíša  

        Zvláštní, ještě minulý týden jsem to viděl přímo na ofiko stránkách Polaru v technické specifikaci, ale teď už to tam není – asi se někdo ukliknul :) Každopádně díky za upřesnění.

        0 0
    • Tomcat  

      Garmin VivoActive 4/4s bych sportovní nenazýval z toho vývěru sportovní nikoliv vychazejí Suunto

      0 0
    • Mr.Dawe  

      Nedávno jsem to zde řešil pro manželku a skončil jsem u Forerunner 245 music. Spokojenost. Možná je to dle parametrů tip i pro tebe.

      0 0
      • jandoo  

        Ty nemají barometr. Ale na druhou stranu, oproti VA4 mají navíc navigaci.

        0 0
    • myscho  

      A co Forerunner 245? Nemaju NFC, ale plus su tlacitka. Dotykovy displej by som na sport asi nechcel

      0 0
      • Kíša  

        Už jsem na ně taky koukal a přidal do výběru – takže teď jsem na tom s rozhodováním ještě hůř než na začátku :D

        0 0
      • VojtaXY  

        nebo novejsi 255, ktere maji i barometr

        0 0
    • Espen  

      Vivoactive jsou celkově spíš dámské. Na podzim jsem si koupil Garmin fénix 5 za 8000,– v akci.

      0 0
    • Gwaihir  

      Neuvažuješ třeba bazarové?

      https://sport.bazos.cz/…armin-fenix/

      Takové fenix 5 seženeš asi za 6000 Kč.

      0 0
    • iggi  

      Ak chceš skúsiť low cost(2000CZK), tak pozri Amazfit T-Rex (okolo 75€ z čajny)

      GPS majú výborné, barometer nemajú, baterka 20h s gps, tlačidlá, vodotesné, odolné, notifikácie majú, hovor sa dá zrušiť, nfc nemajú. Ale nepripojíš senzory cez ant+.

      gpx sa dá exportovať, dajú sa prepojiť rovno so stravou :)

      Alebo potom Amazfit stratos 3…barometer, transreflexný display, nemajú nfc…

      0 0
      • Tomcat  

        Problém je SW platforma kde než Mi Fit lidi budou chtít použít jednu z mnoha západní sportovních SW služeb počínaje třeba Stravou.

        0 0
        • Stavel  

          SW je dobré použít od třetí strany „Notify & Fitness“ a tam fungují notifikace i exporty výborně. „ZEPP“ má opravdu někdy problémy.

          0 0
        • iggi  

          So stravou plne kompatibilné, notifikácie mi idú normálne.

          0 0
          • Tomcat  

            Pokud je mi známo existuje export import přes Amazing Fit appku do Stravy. Ale já myslím komunikaci se Stravou bez té Xiaomi appky.

            Jinak synchronizuje vše , třeba , nebo něco vynechává. Např informace o trase a predava jen časy?

            0 0
            • iggi  

              Proste apka zepp je sparovana so stravou. Nahraty okruh sa ti prenesie do stravy rovno. Ziadny import export.

              0 0
      • Kíša  

        Právě že do „čínských“ značek se mi už moc nechce – aktuálně mám cca 2 roky Amazfit Bip Lite (nebo tak nějak) a ty se při aktivitě téměř vždycky kousnou a celý záznam je v kopru. Navíc pro import gpx je potřeba nějaká další appka, pro správné zobrazování českých znaků se zase musí něco stahovat, pořád aby člověk něco hledal na fórech. Možná jsem zlenivěl, možná si jen víc vážím svého času, ale prostě chci hodinky které koupím a už budou umět přesně to co chci, nebudu muset nic sáhodlouze nastavovat atd.

        0 0
    • embi  

      Polar Vantage M jsem koupil zanovni na bazaru za 3000:-) Konstrukce super, mam na nich ochrane sklo z Ali za dolar. Nejlepsi je na nich vydrz baterie a presna gps!

      0 0
    • kiwaf  

      Vivoactive 3 maji taky barometr, ale neda se kalibrovat, takze pokud chces presna data muze to byt zklamani, nevim jak to maji 4ky.

      0 0
    • zzabak  

      Teď jsme byl postaven pod podobný problém, po té co Suunto ruší movescount a moje letité Suunta T6C už asi nepujde kloudně vyčítat (leda pokud by si člověk stáhl a naistaloval starý Suunto SW). Je třeba si položit otázku, jestli chce člověk chytré hodinky, nebo věc pro sport. Pokud pro sport pak v té cenové relaci jsou nyní Suunta 5 v akci za velmi dobrou cenu. Pořídil jsem je tento týden a můžu jen doporučit. Moje preference k suuntu byly podpořeny i tím, že 13 let suunta používám, používán movescount a chci i nadále pokračovat. Opravdu nechci hodinkama platit, poslouchat z nich muziku, ani nevím co všecko – to ostatně nabízí Suunta 7. Výdrž baterky je velmi dobrá, že to nemá barometr mi fakt nevadí, hodinky tak akorát velké, žádné rubosní cibule velikosti heliportu a dělají přesně to co by dělat měly. Notifikace taky fungují a je třeba vyzvihnout Suunto App, opravdu přehledná povedená aplikace. Zkrátka, řekl bych velmi dobré sportovní hodinky, nyní za fajn cenu.

      0 0
    • Fran-tic  

      Já jsem celkem velký zastánce garminu a pod všechny modely, které se tady nadhodily, bych napsal supr volba. Ale co třeba COROS Pace 2, nebo Apex?

      https://www.sporthobby.cz/…oros-pace-2/

      https://www.sanasport.cz/…-wapxs-blk-2?…

      0 0
      • Kíša  

        Nevypadají špatně a navíc mají barometr, což mě láká (ale zase nikde není napsáno, jestli jde kalibrovat), ale o té značce slyším prvně, takže i když mají slušné recenze, jsem trochu na pochybách.

        0 0
    • Kíša  

      Konečně jsem se dostal k tomu pročíst si všechny vaše příspěvky – všem děkuji za rady a názory, určitě mi to zase trochu pomohlo s rozhodováním (i když ty Forerunner 245 to zase trochu ztížily :D). Mám ještě pár týdnů na rozmyšlení než budu hodinky vážně potřebovat a třeba ty Polary má jedna kamarádka, tak je i půjdu omrknout a uvidíme :)

      0 0
    • Lachtanek-zuzla-copanek  

      Dobrý den,

      u nás doma se řešilo naprosto to samé, jen Polary jsme ani nezahrnuly do výběru.

      U nás se mělo jednat o nástupce TomTom Runner 3, který nám přestali vyhovovat skrze nizkou výdrž na akumulátor.

      Kamarádky mají jak Garmin Vivoactive 3, taky Garmin Foreruner 935 music.

      Osobně se mi více libí vivoactive, ale bohužel mají dotykové ovládání a při běhu je to o nervy, ale neřikám, že bych ty hodinky nechtěla, do města místo mých fitbipu by byly fajn :)

      Takže zůstalo jen u Suunto 5 proti Foreruner

      Při běhu po okruhu Suunto vždy měřilo trasu přesněji a nestávalo se, že bych si zaběhla do rybníka, nebo do pole.

      Garmin mi přišel že má hezčí displej a čitelnější drobečkovou navigaci, bohužel TomTom byl o parnik jindy, někdy méně je více.

      Nakonec i díky ceně vyhrálo Suunto a nelituji toho.

      Akumulátor vydrží přes 17 hodin v aktivitě, při změně nastavení píšou i 40 :)

      0 0
    • krokus  

      Máte někdo Huawei Watch GT 3? Půjde k nim připojit hrudní pás od Garminu? Nějak se mi to nedaří vygooglit.

      0 0
    • TomCZ46  

      Ahoj, přiživím se na tomto vláknu. Uvažuji o hodinkách do 5 tisíc, doplňkově k Sigmě Rox 4.0, ale hlavně na běhání a pěší turistiku.

      Na hodinkách mi jde hlavně o přesnost měření, výdrž baterie, možnost výměny pásku (nedělají mi dobře ty silikonové).

      Zároveň nepotřebuji aby měly hodinky NFC, dalo se přes ně volat a podobné zbytečnosti.

      Do hledáčku mi padly tyto hodinky:

      Coros Pace 2

      Garmin Forerunner 55

      Polar Pacer

      Z těch levnějších (bez možnosti připojení HR pásu)

      Xiaomi Watch S1

      Xiaomi Mi Watch

      Vyřadil jsem Amazfit T-Rex PRO, ty jsem měl 3 týdny a šly na reklamaci, protože měřily tep klidně o 90 úderů méně (v podstatě jsem je nedostal nad 90).

      Máte někdo zkušenost s výše vyjmenovanými? Co byste vybrali? Díky.

      0 0
      • th74  

        Mám Polar Pacer:

        • hmotnost s originál řemínkem zváženo 38 g, tak o nich na ruce skoro nevím.
        • jsou to plasťáky tak v zimě při běhu nebo na lyžích nestudí, to mě na předchozích V800 docela vadilo.
        • výdrž při permanentním nošení a měření tepu přes týden, nabití za cca 2 hodiny.
        • výdrž při záznamu aktivity s GPS opravdu 30 hod.
        • přesnost měření tepu ze zápěstí dobrá, na trenažeru porovnání s hrudním pásem do ±2 tepy při ustáleném tempu. Ani jsem k nim nepároval tepák, protože pro moje mimo bicyklové použití stačí data ze zápěstí.
        • měří tep při plavání a celkem očekávané hodnoty, žádnou validaci nemám.
        • čitelnost displeje bez problémů, ovládání tlačítek i v rukavicích bez problému.
        • k hodinkám za cenu pod 5000 kč nemám žádný negativní připomínky, plně splňují co jsem od nich chtěl, tj. nízká hmotnost, dlouhá výdrž a krmení stravy.
        • mínus je k aplikaci Polar Flow, protože do ní nelze nahrát aktivitu jinak než přes hodinky Polar. Myslím, že jejich metrika Training Load Pro je poměrně dobrá, ale protože tam nedostanu tréninková data z Wahoo Bolt z kola, tak je pro mě nepoužitelná. Nechce se mě na kolo nosit hodinky i Wahoo.

        Tím jsou pro mě hodinky hlavně krmič Stravy za necyklistické aktivity, kde sleduji Relative Effort a Fitness & Freshness jako progres tréninku. Paralelně k tomu sleduji vyhodnocení spánku přes Polar Flow – je to fakt dobrý sledovat, nutí mě to chodit včas spát a nekalit, protože prostě nechci vidět špatný skóre za spánek, hlavně opakovaně, jednou začas zahřešit jistě nevadí :).

        1 0
        • ladys  

          mínus je k aplikaci Polar Flow- to funguje stejně i u Garminu. Když jdeš na kolo, tak sundaváš hodinky?

          0 0
          • th74  

            Na kolo hodinky neberu, cítím se líp bez nich hlavně na bajku. Polary V800 jsem vozil na řidítkách, ale když jsem kvůli navigaci přešel na Wahoo tak už nechci mít na řidítkách 2 budíky.

            Za mě si Polar celkem škodí, že neumožní do Polar Flow třeba manuální import aktivity z *.tcx filu, protože by jim to mohlo přinést další zákazníky, co na kole vozí jiné computery, když sami žádný nenabízí. Mohli by to omezit třeba procentem manuálně nahraných aktivit v porovnání s nahranými přes hodinky.

            0 0
        • TomCZ46  

          Super, díky za recenzi. Polary jsou mým druhým tipem, jen mě štve těch 7 dní výdrže. Doteď jsem měl Amazfit Bip a ty vydržely i 4p dní. Zase ale prý mnohem lépe monitorují spánek oproti Corosům.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.