záznam Runtastic přes hodinky s GPS

8 nepřečtených
  • JHvlaky

    zdar bikeři

    hledám chytré nebo sportovní hodinky s GPS , které by uměli pracovat s aplikací Runtastic. Další možností by asi bylo hodinky s jinou aplikací , ze které by se dal alespoň udělat export do runtastic na WEB.Jako další by se mě líbilo měření tepu na zápěstí a výdrž baterky při zapnuté GPS cca 10 hodin.V sou­časnosti používám aplikaci na mobilu a jsem maximálně spokojený akorát musím tahat všude mobil a v případě , že se vybije jsem v háji , takže na delší celodenní trasu taham powerbanku , ale nebylo zatím nutno použít.Využívám hlavně k záznamu ujeté trasy

    Prosím o pomoc .

    děkuji Jirka

    0 0
    • losik_p  

      movescount (hodinky suunto) – automaticky upload na strava.com, potom upload pres tapiriik (lze taky automaticky)

      vice zde: http://www.bike-forum.cz/…-gps-hodinky

      0 0
      • JHvlaky  

        Problém je ten , že Runtastic se s Tapiriikem nekamarádí. Pokud máš info , že ano , tak prosím o radu jak na to .Jinak tebou zmíněné vlákno sleduji , ale je hledám podporu Runtastic nebo možný přenost .

        Díky Jirka

        0 0
        • losik_p  

          aha, to je runkeeper ta prvni ikona na tapiriik, ne runtastic:) tak nejak jsem si myslel, ze tapiriik umi vsechno :)

          pokud je zakladni podminka runtastic, tak garmin, ten by to mel umet z garminconnect na runtastic

          0 0
        • atty  

          S garmin connect to samozřejmě jde – Runtastic přímo v rozhraní – Sociální sítě a tam vybereš Garmin Connect a jen potvrdíš zalogování – pak se Ti údaje budou nahrávat do Runtasticu.

          Suunto neznám, ale myslím si, že cesty, jak to tam vcelku automaticky portovat taky budou – o to, že bys tam workouty nedostal v podstatě z jakýchkoliv hodinek, které utvoří nějaký víceméně standardní log záznamu, bych se nebál.

          Obecně na internetu je strašná spousta různých aplikací i online, které jsou schopny při správném nastavení vzít log workoutu, zaznamenaný v nějakém souboru a převést ho, či rovnou portovat do potřebné aplikace (někdy je to trochu nastavování, ale prostě jde to a když už je to nastaveno, tak to pak funguje – GPS log a jeho výstupy jsou v podstatě takové excelové tabulky, kde v každém řádku je nějaký údaj – poloha, rychlost, tep, kadence, čas atd. – jde obvykle jen o to, aby data stejného formátu byly na správné pozici řádku, odděleny správným znakem)

          Takže toho bych se bál jako posledního. Garmin (ať se to někomu může líbit nebo ne) je nejrozšířenější platforma GPS sporttestrů a tak všechny aplikace, které chtějí být trošku na úrovni (a mají třeba placené nadstavby s detailnějšími rozbory, porovnáváním a funkcemi), mají obvykle bránu nebo možnost, jak se propojit s Garmin Connect nebo prostě pracovat se záznamy z Garminu.

          0 0
    • atty  

      Pokud máš rozpočet cca. 7k +, tak Garmin hodinky (podle ceny od 235, pres 735, 935 nebo Fenix 3HR, či nejdražší 5tky (5S, 5 ,5X).

      Záznam se ukládá automaticky do Garmin Connect (garminí denník) a u Runtasticku jde nastavit přímo synchronizace s Garmin Connect. Takže jak se to uloží do Connectu, za chvilku je to zkopírováno i do Runtastic. Navic existujou služby jak Tapiirik.com, které Ti portují aktivity do množství různých aplikací dle výběru a samozřejmě jde konkrétní aktivitu/aktivity uložit z Connectu jako soubor gpx, csv apod. a pak ho ručně uploadovat do potřebné aplikace.

      Takže všechno dotazované jde bez problémů, je to jen o penězích a modelu co vybereš. Těch 10 hodin na GPS vydrží i ty 235tky, ale počítej s tím, že baterka se časem kapacitně zhoršuje a za 2 roky pravidelného použití už obvykle nevydrží to, co u nových hodinek. Taky je potřeba vědět, že hodinky s připojenými externími čidly (kadence, rychlost, výkon přes ANT+/BTLE), žerou podstatně víc, než jen při puštěném záznamu, takže pak třeba ty 235 nemusí ani těch 10h dát, pokud je to podmínka. Ohledně přesnosti a podmínek měření tepu na zápěstí optikou je tu více čerstvých threadů – to už je na každém, co mu dostačuje za „přesnost“ a rychlost měření, nicméně k těm citovaným Garminům se dá vždy pŕipojit ANT+ hrudní pás, jako doposud nejspolehlivější a nejpřesnější řešení.

      0 0
      • JHvlaky  

        Moc děkuju za informaci .Koukal jsem na stránky Runtastic a našel to připojení Garmin .To jsem předtím nenašel a hlavně neznal. Jsou tam i další platformy , tak se na to pořádně mrknu. Každopádně hodinky Garmin jsou zajímavá volba .

        Jirka .

        0 0
    • kyl  

      Ahoj.Mám v mobilu staženou app Runtastic(základní) a pokud jezdím jen u nás,je vše ok a trasa se zaznamená celá.Dnes jsem se vracel po Rakouské straně a záznam končí na hranici(Rakousko je bez záznamu).Po přejetí hranice zpět se to už nechytlo.Je to nějak závislé na datovém přenosu?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.