Prosba o radu, jaký vybrat GPS hodinky

98 nepřečtených
  • vitzero

    Zdarec… Chtěl bych levně nějaký hodinky s GPS a tepákem, aby z toho šly stahovat data do strava.com. Případně, aby tam šel dokoupit snímač rychlosti pro najíždění v zimě na trenažeru.

    Díky za tipy

    0 0
    • hfx9  

      Garmin Fenix 2 nebo 3 z druhé ruky

      0 0
    • MTBIKER doporučuje

    • ˘Ö˘ Krab  

      Záleží, jak dlouhou výdrž baterie požaduješ, podle toho se prohneš.

      0 0
    • jIrI___  

      Jaký máš cenový strop?

      0 0
      • vitzero  

        Asi 3 tis., budu vybírat hlavně bazarový.

        0 0
        • jIrI___  

          V těchto socka verzích mám přehled, pár jsem jich vystřídal :).

          Tomtom Runner 2 – vadila mi především velice nízká výdrž baterie (kolem 6 h při plném zatížení), chyběly notifikace z telefonu (při vyjížďce/tůře, kdy mám telefon v batohu, to je pro mě celkem užitečná věc). Super bylo ovládání, vyloženě mi ten „joystick“ sedl.

          Xiaomi Amazfit – koupené s velkým nadšením, po dvou týdnech prodané s velkým zklamáním. Plusem byl barevný displej a poměr cena/výkon. Prodal jsem je kvůli nepřesné GPS, kdy záznam byl po několika kilometrech odchýlen o 50 m mimo trasu (nebralo to ani segmenty na Stravě). Na zahraničních forech jsem hledal, čím to může být způsobené (měly to snad všechny hodinky) a nevěděli si s tím rady ani sami programátoři. Integrovaný pulsmetr moc dobře nefungoval, ukazoval cca o 10 s zpožděně. Výdrž baterie při záznamu GPS slušná (cca 10 h), v režimu monitorování denní aktivity na můj vkus naopak nízká (4 dny).

          Nakonec jsem skončil u Garminu 230, které používala přítelkyně bez jakýchkoliv problémů více než rok a jsem spokojený. Bohužel cena je o dost vyšší. V tvém případě bych se podíval třeba na Garmin 25, ten stojí tuším kolem 3k, a zkusil na bazaru sehnat pulsmetr.

          0 0
    • MartinM  

      Garmin Forerunner 230 HR

      0 0
    • gollum  

      Já jsem pořídil začátkem roku za 3tis. bazarový (ale ve špičkovém stavu) FR910×t (včetně HR pásu), baterie tomu pořád vydrží cca. 17hodin (zaznam po 1s při běhu, tep, poloha, nadmořská výška), má barometrický výškoměr, dá se nabíjet z powerbanky, když běží záznam (jen v tu dobu nezobrazuje displej udaje), celkem slušnou přesnost (běhám i orienťáky v členitém terénu, tak jsem chtěl něco co se tam bude chovat trochu rozumně (s dobrým výhledem na nebe jsou přesné dostatečně skoro všechny hodinky). Komunikuje to pomocí ANT+, dá se k tomu pomocí něj připojit snímač kadence a rychlosti… Jediná věc co tomu lidi vyčítají je, že to s počítačem taky komunikuje pomocí ANT+ tzn. dost pomalu…

      Běhám s tím hlavně ultra v horách tzn. přes 100km vzdálenosti a občas nějaké orienťáky.

      Ber to jen jako příklad toho co se dá pořídit, já jsem s tím spokojený, šlo mi hlavně o vlastnosti co jsem vypsal (možnost nabíjení při záznamu, barometrický výškoměr, přesnost GPS, komunikace pomocí protokolu ANT+ – už jsem měl nějaké příslušenství…)

      0 0
      • vitzero  

        To je přesně to, co sháním ;) Snad se někde objeví kolem tech 3. tis. Díkec.

        0 0
        • gollum  

          V příspěvku dole píšeš, že už jsi sportester koupil, ale kdyby to někoho zajímalo, tak se dají koupit na ebay v GB a v USA (tam hrozí různé problémy s clem, dph při dovozu…), já ho koupil v ČR, ale jen proto, protože to ebay ***** a už jsem se na ně naštval…

          Jen pozor, s nakupem přes ebay v GB, je lepší kontaktovat přímo prodejce a ujistit se, že to posílá přímo tobě a ne přes nějakého prostředníka (který je domluvený s ebay a kterému se platí další výpalné o kterém se pořádně dopředu nic nedozvíš). V mém případě ještě ebay ***** předání mojich údajů co měl u sebe v databázi, které předával prostředníkovi (dopravci) a dopravce neprojevil žádnou aktivitu k doplnění údajů (ebay je měl jen je nepředal) a o doručení se nepokusil.

          0 0
    • Joe_Pike  

      Garmin Vivoactive 1. generace, ale na GPS dá tak do 10 hodin…

      0 0
      • vitzero  

        Nakonec jsem sehnal za slušný peníz Garmin 235, je to s optickým HR, doposud jsem používal hrudní pás, takže to bude nezvyk. Zatím jsem s tím běžel jen obecnou vytrvalost a vypadá, že to snímá přesně. Takže spokojenost, výdrž baterie se ještě ukáže časem :D

        0 0
        • MiKED  

          Pochvaloval jsem si takhle optický snímač u TomTom Multi Sport. Stejně jsem nakonec skončil u hrudní pásu.

          0 0
        • Breakpain  

          Výdrž baterie Ti optika samozřejmě sníží – anyway, jestli je to na orientační měření – OK, jestli dle toho chceš trénovat atp – není to přesný …

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Jak jsem psal jednomu šikulovi v jiném vlákně, záleží, jaké oblečení si přes hrudní pás vezmeš. Je možné, že bude hrudní pás o 2% přesnější v laboratorních podmínkách, ale mám vyzkoušeno (a můžu opakovaně předvést), že jeho chybovost je potenciálně obrovská, v desítkách BPM. Snímače na zápěstí tímto nešvarem při běhání samozřejmě netrpí. Navíc i k FR235 se dá nejspíš připárovat ANT+ hrudní pás (ke FR225 to jde).

            0 0
            • Breakpain  

              Ja to zkousel na trenazeru bez trika.

              To nepopiram – vsak ja optiku vyuzivam jen u chuze a behu, na kolo si pripojim tepak. (chuze a beh jsou cinnosti, ktere delam jen tak a „netrenuju“ je, takze tepy ani v prubehu nesleduju, spis se pak mrknu na zaznam)

              Na druhou stranu jsem za optiku rad, protoze, pokud nejedu trenink a jen se presouvam, mam alespon nejaky orientacni zaznam. Hodinky mam neustale, sundavam jen na myti. V tom vidim zase velke plus :).

              0 0
            • hfx9  

              Optika na zápěstí je hodně, hodně, hodně, hodně orientační.

              Pokud jsem si porovnal tepy co naměřil pás a optika při TRX nebo floorballu, tak to bylo někde úplně jinde.

              Jediné na co se to dá jakž takž použít je měření klidového tepu a na mrknutí se na průměrný tep za aktivitu, pokud ovšem aktivita není horem dolem s intenzitou.

              0 0
              • kokoska.rokoska  

                Ano. Nakonec právě proto „optika“ vznikla – pro hrubou orientaci pro ty, co nepotřebují přesná čísla.

                0 0
              • skaj  

                Nesouhlasim, asi je to jak ktera optika. Byl jsem na kontrolnim kardio vysetreni a pritom slapal zatez na kole. S doktorem jsme zkouseli porovnavat vysledek optickeho snimace (Apple Watch) s EKG, na ktere jsem byl pripojeny. Porovnaval jsem celou skoro celou dobu slapani, rozdil nebyl vice nez 2–3 tepy. Zaroven mam srovnani s ANT+ Adidas MiCoach pasem pri behu a Polar pasem na vselarskem trenazeru. Vsechno sedi s rozdilem doslova par tepu.

                Ale jeden cas jsem mel Xiaomi MiBand – a tam tedy opticke mereni selhavalo. V podstate to bylo nepouzitelne i pro orientaci.

                0 0
                • atty  

                  Apple snímače na hodinkách jsou prej vůbec nejspolehlivější a nejpřesnější – na ně jsou většinou jen pozitivní hodnocení.

                  On optický senzor, pokud je dobrý, dobře funguje, má před sebou kvalitní elektroniku, která ho umí využít a hlavně je v optimálních podmínkách (na správném míste, kde je průchod krve a pulzace dobře „vidět“) měří to samé, co kvalitní hrudní pás nebo EKG. Problém je ten, že ta optika je prostě daleko náchylnější na další vlivy (správné utažení pásku, dobré místo „prosvětlení“, dobré prokrvení, které se třeba chladem zhoršuje atd. Pak už to asi nějak „dopočítává“ elektronika, aby byl výstup spojitý a tím se zvyšuje chybovost. Nebo je elektronika špatně „zkalibrována“ a výstup je pak v průměru o méně či více významné procento niží/vyšší, než reálný (taky dost častý problém).

                  Jeho veliká výhoda je ta, že je prostě kdykoliv k dispozici (když je na hodinkách ze spodu), má relativně minimální nároky na energii a tak se právě výborně hodí na celodenní monitoring.

                  Takže kdo má optický HR vyzkoušený, dává mu jeho přístroj shodné výsledky s odzkoušeným pásem a nemá problémy s posouváním na ruce či chladem (kde to má tendenci měřit blbě, jelikož ta optika průchod krve prostě špatně vidí), může mu to sloužit stejně, jako kvalitní a vyzkoušený pás. Komu to dělá cokoliv „nepředloženého“, ten asi přesné a spolehlivé výsledky nemůže očekávat.

                  0 0
              • gollum  

                Viděl jsem srovnání měření optiky na zápěstí a HR pásu u garmin fenix Chronos (luxusnější model fenix 3) při běhu v chladu při horším prokrvení rukou a rozdíl byl asi 30 tepů…

                0 0
    • kuba_JP  

      ahoj, nemáte nekdo zkusenost s geonaute z decathlonu?

      cena je hodne hezká a pisou tam ze data jdou přenést do stravy? ale bude to chytat i segmenty?

      0 0
      • losik_p  

        zkusenost nemam, ale cokoliv, co ti ulozi GPX, ti chytne i segmenty :)

        0 0
        • gollum  

          pokud je GPS hodně nepřesná, tak segmenty chytit nemusí…

          0 0
        • kuba_JP  

          aha to jsem netušil, díky za info

          0 0
          • gersa  

            Stejný problém je i s mobilem, pokud má shit GPS, tak je pro záznam k ničemu

            0 0
      • raskin  

        Měl jsem jejich hodinky na hory a naprostá spokojenost. Dokonce jsem je vykoupal, přestaly fungovat, ale Decathlon bez remcání vyměnil :-)

        0 0
    • Picino  

      vybírám smart watch/Sportstracker s GPS do 7000,– Prakticky všechny jsou primárně určené pro běh. Běhání se ale věnuji z cca 5%, Ostatní aktivity mám rozdělené asi takto, 40% MTB, 30% badminton, 25% tenis. Líbí se mě Garmin Forerunner 235, mají možnost zaznamenávat i cyklistiku a „others“ Jen nevím jestli nebude ta možnost cyklistiky nějak osekaná. Používám při každé vyjížďce i STRAVU, tak bych chtěl nějak přesouvat záznamy z GC do Stravy. Předpokládám, že to měří i kroky apod. Doporučíte tyto hodinky? Nebo nějaké jiné?

      0 0
      • jIrI___  

        Do Garminů 235 si můžeš stáhnout jakoukoliv aplikaci nebo doplněk i pro jiné sporty (přímo cyklistika, plavání, různé vnitřní aktivity atd., můžeš si měnit vzhled úvodní obrazovky hodinek apod.). Synchronizace z GC na Stravu probíhá automaticky. Kroky i spánek Garminy samozřejmě měří. Osobně mám 230 a můžu je jedině doporučit.

        0 0
        • Picino  

          to je přesně to co jsem chtěl slyšet, na 95% půjdu do nich, díky

          0 0
          • losik_p  

            velka vyhoda je livetracking, takovy maly stalking :)

            ale jinak, tep na zapesti neni presny, vyskomer pomoci gps v terenu, obzvlast v lese kde je slaby signal, dela blbosti, neni problem ±10m

            0 0
            • Picino  

              tak zas nejsem žádný profík a menší nepřesnosti mě nijak vadit nebudou, Doteď jsem měl záznamy jen ze STRAVY a to taky není na 100%

              Takže výběr jsem zredukoval jen na 2 modely a to Forerunner 235, nebo Forerunner 230, Rozdíly znám, tak si jen upřednostním co, možná bude rozhodovat i barva, líbí se mě ta Optic Blue :)

              0 0
              • jIrI___  

                Pokud ti jde především o barvu řemínku, tak ten za pár USD koupíš třeba na aliexpressu (a matroš mi příjde příjemnější než origo :) ).

                0 0
              • losik_p  

                ono nejde o to, jestli jsi profik nebo ne :) ja uz bych si znova s gps-vyskomerem nekoupil :)

                https://www.strava.com/…ents/1742423

                toto je segment, ktery jezdim do prace.. zakladal ho nekde s gps vyskomerem.. na zacatku evidentne bugnula gps.. podle stravy 160m nahoru, podle mapy.cz 50m

                je to zhruba tento usek:

                https://mapy.cz/turisticka?…<

                0 0
              • gollum  

                u mě byl jeden z hlavních požadavků aby to mělo barometrický výškoměr…, (v členitějším terénu při získávání výšky jen z GPS to nebudou jen „menší nepřesnosti“)

                0 0
            • xtonda  

              +/- 10m je horizontální nepřesnost při dobrém signálu, při špatném klidně +/- 30m a vertikální nepřesnost je trojnásobek horizontální, tj. při špatném signálu klidně +/- 100 m.

              0 0
      • losik_p  

        Suunto Ambit 3 vertical

        hrudni pas, vyskomer barometricky (zadny odhad podle gps), moznost nastaveni displeje pro jednotlive aktivity, moznost navigace pres importovane GPX, automaticky upload na strava.com (je potreba nastavit na movescount.com), upload aktivit pres bluetooth (neni potreba kabel), krokomer (drive ukazoval hovadiny, pri praci na pc jsem krokoval jak o zivot.. probehl update a hodne se to zlepsilo)

        mam jejich slabsi verzi od ledna (bez barometru), tehdy staly asi 12, to mi prislo moc :/

        baterka mi vydrzi dloooouho.. pri 4 hodinove vyjizdce s HR+cadence pod sezerou zhruba 60% pri maximalni presnosti gps

        velka nevyhoda, ze jsou masivni, fakt dost.. a trvalo mi dlouho zvyknout si na ne.. a to mam dost velkou ruku

        0 0
    • ELTom  

      Ahoj, chtěl bych poprosit o radu na podobné téma. Mám v hledáčku dva modely – Garmin Instinct a Suunto Ambit3 Peak (s hrudním pásek tepovky). Založením mě to spíš táhne na vycházky, než na kolo, docela rád běhám (snažím se průběžně) a přes léto plavu. Nepotřebuju super sportovní fce, zajímaly by mě fitness údaje, ale dokázal bych se bez nich obejít. Se Suunto váhám hlavně kvůli tomu, že se firma pravděpodobně od outdoorových hodinek odklání a tento model už zřejmě nemá velkou podporu a nebude se dál vyvíjet. Navíc reakce na propojování hodinek a vnějšího světa byly dost rozpačité a spíš mě to odradilo. Garminy jsou náhražka s pocitem, že spíš budou fitness, než outdoorové, neumí multisport a vydrží míň. Zajímalo by mě, jak se na tyhle přístroje dívají zkušení praktici a jestli někdo má aktuální zkušenost s Ambitama, protože poslední reakce, které jsem k nim dohledat byly nejmíň rok staré (spíš tak tři). Pokud se najde někdo ochotný se podělit o zkušenosti, budu moc rád. Mějte se a buďte zdraví 

      0 0
      • Kubiczech  

        U řady Ambit je třeba počítat s tím, že to není zrovna nejnovější model. Podpora žádná není a nebude, a pokud Suunto nevymyslí, jak tyhle hodinky plnohodnotně zprovoznit v nové aplikaci, pak o nich nemá smysl uvažovat. S odstavením mobilní aplikace Movescount, respektive s nástupem aplikace Suunto není možné přímo z telefonu importovat trasu, POIs nebo upravit obrazovky jednotlivých aktivit. U novějších modelů to lze, u řady Ambit, Vertical a Traverse bohužel ne.

        Hodinky tak musíš připojit kabelem k počítači, jít na web Movescount a vše nastavit tam. Poté synchronizovat přes utilitu Suunto Link. Pokud to neděláš často, dá se s tím žít. Pokud kvůli tomu ty hodinky kupuješ, je to problém. Jsi nucený používat staré webové rozhraní, které nota bene samo Suunto odstřelilo, abys ty hodinky nastavil, a k tomu běžně fungovat v nové aplikaci Suunto. Někteří uživatelé mají problémy s tím, že Ambity v nové aplikaci Suunto nefungují vůbec. To většinou vyřeší aktualizace firmware, na kterou se dost často zapomíná, a přesné dodržení postupu při párování. Osobně jsem s tím nikdy problémy neměl. Počítat se taky musí s jen základními možnostmi chytrých notifikaci, což je opět dané stářím tohoto modelu.

        Na druhou stranu pokud do hodinek člověk nenahrává denně trasy, denně si nehraje s obrazovkami, jde o velmi slušné hodinky se zajímavým poměrem ceny a výbavy. Jsou jednoduché, spolehlivé, velmi přesné a na rozdíl od Garminu také kompletně servisovatelné, přičemž náhradních dílů je na ně pořád víc než dost. Za mě podobné hodinky už na trhu nejsou, pokud se tedy zaměříme na Garmin, Polar a řekněme Coros.

        0 0
        • ELTom  

          Moc děkuju za shrnutí.

          Na tvorbu tras předem jsem nikdy nebyl, obzvlášť při běhání a těch pár výletů na kole, kdy jedu sám, asi zvládnu nastavit. Puťáky a výpravy taky provozuju málo. Rád bych ale měl tu možnost v záloze pro případ potřeby. Toho, že jsou potíže s podporou a synchronizací jsem zjistil z diskuzí a přemýšlím, jestli mi to za ten risk stojí. Pořád ještě váhám, protože na Suunto.com jsou momentálně velmi zajímavý ceny, jinak bych o nich vůbec neuvažoval.

          0 0
          • Kubiczech  

            S technickou podporou je problem. To se doctes na vsech oficialnich kanalech Suunta. Na druhou stranu situace se pomalu lepsi a u nas funguje cesky servis, kam se normalne dovolas ci domejlujes. Dalsi podporu bych necekal, aktualizace nebudou pravdepodobne jiz zadne, ale hodinky jsou za ta leta uz odladene. Pokud neprovozujes nejakou neprilis rozsirenou znacku telefonu, se synchronizaci s appkou by problem byt nemel.

            0 0
            • ELTom  

              Českej servis je dobrý vědět, díky. Tím, že situace se lepší myslíš vývoj appky? Telefon mám Xiaomi, tam spíš potíže nečekám. Ještě se ale mrknu i na ty Polary, o kterých jsi psal. Moc děkuju za sdílnost

              0 0
              • Kubiczech  

                Myslel jsem spis to, jak Suunto komunikuje se zakazniky. Drive byl dost problem se na oficialnich kanalech dockat odpovedi. V tomhle smyslu nastesti celkem funguje cesky servis.

                Vyvoj appky probiha, ale ve vztahu ke starsim modelum typu Ambit ci Traverse bych zadna vetsi vylepseni necekal.

                0 0
      • vt  

        Mrkni i na Polar Vantage.

        0 0
        • ELTom  

          Ok, podívám se. Moc děkuju.

          0 0
          • Kubiczech  

            Pokud Vantage V prvni generace, tak se radeji koukni na Polar Grit X. Umi vic, papirove jsou levnejsi, maji snadno vymenitelne reminky klasicke sirky. Oproti hodinkam v predchozim vyberu jsou dost slozite, pri rozboru treninku budes dost pracovat s mobilem ci pocitace.

            0 0
            • vt  

              Pise, ze nepotrebuje pokrocile funkce, tak proc Vantage V za 10+? Nejspise by mu stacilo Vantage M nebo i Ignite.

              0 0
              • Kubiczech  

                O Vantage jsi psal původně ty. Ignite je mimo mísu, vybírá v úplně jiné kategorii. Vantage M jsou v porovnání s Ambit 3 Peak sice modernější, ale složitější a ve výsledku méně vybavené a hloupější.

                0 0
      • gollum  

        Já si pořídil začátkem minulého roku Ambit3 Peak za 2000kč z druhé ruky i s hrudním pásem (o týden dříve jsem jedny viděl prodat na aukru za 1200kč), za tyto ceny podle mě není o čem se rozhodovat… :-) (předpokládám, že se lidi budou teď po vánocích zbavovat starých modelů za podobné ceny).

        Moje priorita byla výdrž (+možnost nabíjení během záznamu), barometrický výškoměr a co nejpřesnější GPS…

        Moje hlavní použití jsou dlouhé běhy/(nebo spíše turistika) někde v členitějším terénu…

        Obvykle je hlavně využívám na to, abych průběžně sledoval vzdálenost k dalšímu kontrolnímu bodu na trase…

        Nosím je jen na sport.

        V nastavení se moc nehrabu a záznamy z hodinek na internet moc často nenahrávám.

        0 0
        • ELTom  

          Super, moc díky. To vypadá skoro přesně, jako moje záměry. Jak staré ty hodinky máš? Víš to?

          0 0
          • gollum  

            Jak jsou staré, jak dlouho je měl původní majitel, nevím. Baterie mi vydrží pořád cca. 16h hodin s puštěnou navigací (v zimě trochu méně), bez navigace asi o hodinu více (používám jen ten nejpřesnější záznam, úsporné režimy jsem nezkoušel).

            0 0
      • jmaselnik  

        Jestli zvažuješ bazarové Ambity kolem 3000, tak se místo instinctů podívej po bazarových fénixech. Model 5 se už občas objeví kolem 5k, 3HR i kolem těch 3k. Proti Ambitům jsou to modernější přístroje, výdrží srovnatelné a navíc s plnou aplikační podporou na straně telefonů i PC a oproti instinctům umí i ten multisport velmi dobře.

        0 0
        • ELTom  

          Tak na to se taky podívám. Dobrý nápad. Díky moc.

          0 0
          • lubosalbi  

            Tak tak, stačí číhat na bazarech, nedávno jsem koupil Fenix 5 za 5k v pěkném stavu, občas se dá narazit i na kus v záruce.

            0 0
        • gollum  

          Jen přesnost gps je u fenix 3 dost mizerná, já jsem je kvůli tomu ze svého výběru vyřadil. Když jsem porovnával záznam ze skalnatého údolí z ambit3, FR910 a fenix3, tak ambit3 se držely přesně na pěšině, fr910 se pohyboval v blízkosti pěšiny a fenix3 cestovaly po okolních kopcích…

          0 0
        • Kubiczech  

          Drtiva vetsina takovych hodinek bude po zaruce, takze s ohledem na mnozstvi zavad, ktere se u Fenixu objevuji, docela loterie. Hlavne vzhledem k neopravitelnosti. Trochu prihodit a muze mit neco se zarukou, byt ne Fenix. Ambit 3 Peak, Suunto 5, koneckoncu i ty Vantage M.

          0 0
          • wego1991  

            K té neopravitelnosti: ve fb skupině (Garmin hodinky CZ/SK) je borec, který opraví téměř vše. Viděl sem jeho práce – vyměněné displaye, zasekávající / zarezlé tlačítka, zoxidované základní desky (moře) apod. A co tam lidí posílají děkovné příspěvky na adresu toho borce, tak vše funguje a navíc to dělá za až bych řekl směšné peníze a do týdne to máš zpátky..

            0 0
            • Espen  

              Taky jsem u něj hodinky měl. Přestalo fungovat Bluetooth a povedlo se ho rozchodit. Je fakt šikovnej.

              Pokud neodejte přímo ta základní deska, tak se dá opravit většina věcí. Displej jsem si vyměnil i sám, nic na tom není.

              0 0
              • lubosalbi  

                Taky jsem viděl jeho práce, výhodou Fénixů je, že jsou šroubovaný, tím není problém mechanický díly lehce vyměnit doma. Koupit se dají na alíku nebo ebay.

                0 0
            • Kubiczech  

              Diky za info. O tom jsem nemel zdani. Mohl bys mi prosim treba do zpravy poslat kontakt nebo nejaky odkaz? Po oficialni koleji se clovek bohuzel niceho nedocka. Tohle by bylo reseni.

              0 0
          • jmaselnik  

            tradiční urban stories. Garmin nemá nijak větší poruchovost než ostatní výrobci, jenom holt prodává násobek hodinek co Suunto nebo Polar, takže opticky se zdá, že problémů s Garminy je spousta. Stačí se třeba podívat, kolik mají která fóra členů. Vůbec neřeším, že co se týče náhradních dílů, na Garmin seženeš skoro všechno.

            0 0
            • Kubiczech  

              Ja nikde nepisu, ze ma Garmin vetsi poruchovost, to jen pro upresneni. Myslim, ze si Garmin, Suunto, Polar a dalsi nemaji co vycitat. Je hezke, ze na Garmin sezenes vsechno, ale oficialni cesta, jak hodinky opravit, zkratka neexistuje, to urban legend fakt neni. Devadesat procent uzivatelu o nejake moznosti poslat nekam nekomu vubec nevi a spoleha se na to, ze jim pomuze neco jako oficialni servis. Do Garminu – alespon do toho ceskeho – se ani nedovolas, na mail ti nikdo neodpovi.

              0 0
              • lubosalbi  

                Mně na mail reagovali v Garminu celkem rychle a ochotně odpověděli na dotaz.

                0 0
                • kliiima  

                  Na mail Garmin reaguje do druhého dne, jak podpora, tak i servis. A jejich přístup, že ti za tvoje „porouchaný“ hodinky nabidnou jiný nový za zvýhodněnou cenu se mi líbí.

                  0 0
              • jmaselnik  

                mám úplně opačnou zkušenost. Dovolat se je, pravda, občas trochu složitější, ale mail i napište nám funguje úplně v pohodě. Servis funguje velmi dobře, pozáruční servis většinou funguje tak, že Ti nabídnou nový model s doplatkem za starý nefunkční stroj. Nemůžu proti nim říct ani popel.

                0 0
            • Stavel  

              Někdo tu nedávno psal, že na reklamaci skončí 10% Fenixů.Což mi přijde jako katastrofání poruchovost.

              0 0
              • jmaselnik  

                to je, s prominutím, úplná hovadina.

                0 0
              • Smazaný účet  

                Co je tohle za hausnumero?

                0 0
              • Smazaný účet  

                Kdyby na reklamaci skončilo 10% Fénixů, tak se to tomu výrobci ani nevyplatí vyrábět.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Však je to hausnumero vycucané z prstu. Asi vlezl na fórum a těch 10% si z toho nějak odvodil.Přitom na to fórum ti nikdo nepůjde výrobek chválit …

                  Největší neduhy u Fénixů byly rezavé piny a barometr …

                  Rezavé jsou jednoznačně na reklamaci, ale nijak to neomezuje při používání.

                  ALe skutečných problémů,že by hodinky nefungovaly, těch jsem viděl pramálo …

                  0 0
          • gollum  

            S mnozství hw závad podle mě nebudou fenixy vybočovat z průměru u dražších hodinek…

            Spíše mě štvalo, že u nových modelů garmin (platí to i u suunto) odlaďuje sw hodinek až během používání uživately, že špatně fungující hodinky je vlastnost, né závada…

            Moc mě to neláká kupovat si nejmodernější modely hodinek a pak nějakou dobu několik aktualizací fw čekat (několik měsíců až cca. rok), než vychytají chyby…

            0 0
            • Barak  

              Tak to bohužel je a taky mě to štve. Třeba u Polaru. Když přišly na trh Vantage první generace, neuměly v porovnání s konkurencí ve stejné hladině, skoro nic. Všechny funkce doplňovali postupně. Garmin je na tom podle mě ještě relativně dobře.

              0 0
              • gollum  

                Já si nestěžuju, že funkce přidávají až později, ale na to, že funkce, které jsou už implementovány fungují špatně/chybně a postupně se to opravuje… :-(

                0 0
            • jmaselnik  

              tak v tomhle je zrovna Garmin v porovnání s Polarem a Suuntem o parníky napřed. Měl jsem všechny Fénixy počínaje F3 až po současné F6, nevynechal jsem ani jedny, a všechny fungovaly od začátku ok.

              Měl jsem možnost porovnat se Suunto Spartan Ultra, které v době uvedení na trh obsahovaly tak asi třetinu funkčností popisovaných v návodu. To se u Garminu nestalo nikdy. Ale jo, přiznávám, jsem celkem jejich fanda :-)

              0 0
              • gollum  

                Nesnaž se mi tvrdit, že od začátku měli nejlepší možnou přesnost a že se jejich přesnost za celou dobu nezměnila…

                0 0
                • jmaselnik  

                  nevím, co si představuješ pod pojmem „nejlepší možnou přesnost“, ale samozřejmě vývoj firmware se děje, takže i zlepšení se dějí. Nicméně nikdy jsem nezažil, že bych dostal nové hodinky (a mívám je vždycky hned po uvedení na trh, někdy i chvilku dříve) a byly tam zásadní věc typu 3 restarty během aktivity, nefunkční multisport, modifikace datových polí nebo možnost modifikovat watchface, jako tomu bylo u konkrétně Spartanů ještě více než půl roku od uvedení.

                  0 0
    • MatS  

      Pokud nepotřebuješ hrudní pás, mrkni na Huawei GT2 nebo GT2 Pro. Nebo Honor Magic watch 2. Výdrž nadstandardní a fungují dobře. Mám GT2 rok.

      0 0
      • zlatak  

        Jen je problém párování se Stravou. Teda pokud se něco nezměnilo.

        0 0
        • MatS  

          Nezmenilo, bohuzel.

          0 0
          • ELTom  

            To je trošku potíž, Stravu využívám. Nicméně děkuju za tip.

            0 0
        • Smazaný účet  

          No problém, který se dá snadno řešit pomocí aplikace třetí strany health sync, plná verze stojí 3 dolary.

          0 0
    • ELTom  

      Vážení, všem moc děkuji za příspěvky, moc jste mi pomohli. Díky vám jsem se konečně rozhodl. Dnes jsem na bazaru koupil Garmin Instinct. Mějte se hezky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.