• Bezejmeny

    Zdravím,

    rozhoduji se, že si pořídím novou hračku. Pokukuji buďto po nějakých hodinkách (Fenix 3/5), nebo EDGE. Zařízení bude využíváno pro záznam tras při běhu a jízdě na kole. Na kolo plánuji dokoupit senzor rychlosti a hrudní pás. Hodinky bych využil i na normální nošení a ocenil bych notifikace na příchozí události z telefonu.

    Nestál někdo v nedávné době před stejným rozhodováním? Co a proč by jste doporučili?

    Děkuji za reakce

    0 0
    • Kaire  

      No jestli chceš i běhat tak určitě hodinky. Osobně bych si připlatil a koupil 5tky, vyplatí se to. Odpadne tím i z velké části hrudní pás (pokavaď netoužíš po extra přesných datech). Případně ho můžeš dokoupit kdykoliv později.

      Na kombinaci edge + hodinky bych se vyprdnul. neumí komunikovat navzájem. např. pokavaď s edge jdeš na kolo tak se to hodinky nedozví ani po synchronizaci, v tomhle směru to nemají moc dokonalé.

      Osobně používám 5tky a nemůžu si stěžovat. Hodinky mám 11 měsíců a zatím jsem nenašel ani jeden zápor (poprvé v životě u elektroniky…). Navíc hodinky umí tunu dalších dat u vše-lijakých sportů oproti edge, notifikace umí a o tom že jsou pohledné na ruce i pro společenské nošení není pochybu. Za mě prostě kus který je opravdu všestranný.

      0 0
    • admin  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • madbiker  

      Mám Garmin Fenix5, používám na všechno a výhoda je, že nepotřebuješ vůbec nic dalšího, senzory na kolo, hrudní pásy…nic

      Jen to musíš mít i na kole na ruce

      0 0
    • kokabura  

      Uz se pomerne dlouho odhodlavam pro koupi f3.. nicme me stale odrazuje „nepresnost“ start/stop funkce pri mereni.. zastavis a nez si hodinky preberou, ze stojis nacitaj cas.. pry se to moc nezlepsi ani prikoupenim cidla.

      0 0
      • doubleingram  

        To mi delaji moje Ambit 2 taky. Dost me to stve. To „dojeti“ by bylo ok, ale blby je, ze sedis na zahradce, a cykluje to Start-Stop. Skoro porad dokola.

        0 0
      • TheJD  

        Mozna to je u jinych hodinek jinak, ale Fenix5 co mam mi zaznamenaji kratsi cas a vetsi vzdalenost, nez Bolt v kombinaci s cidlem rychlosti. Tedy presny opak toho, co rikate.

        0 0
      • jIrI___  

        To je zvláštní, u FR230 mi to automatické pauznutí funguje maximálně do dvou vteřin po zastavení.

        0 0
      • Kaire  

        na f5 s tím taky nemám moc problém, jasně v hlubokém lese to není hned ale jinak… Navíc musel jsem to přestat používat, občas když se kroutíš třeba na XC okruhu někde kolem stromu hodinky jsou tak rychlé že stopnou aktivitu.

        Jinak s čidlem je to výrazně přesnější. hlavně když jde o start.

        Za mě je nejlepší stopovat ručne, tolik práce to není.

        0 0
    • Jan_UL  

      Pokud ti jde spíše jen o záznam běhu a kola, tak budou asi lepší pouze hodinky. Jezdím na kole i občas běhám, ale chtěl jsem vidět pořád na aktuální čísla – rychlost, kadence, watty atd a případně využít navigaci. Proto jsem nakonec vybral dražší edge na kolo a levnější forerunner na běh a souhrn denních aktivit. Stálo to dohromady víc peněz, ale na kole je to lepší než s hodinkami. Jinak se obě zařízení snášejí dobře a v Connectu vše funguje.

      0 0
    • TheJD  

      To si musis rozhodnout sam. Na bike, kdyz te naprostou vetsinu casu nezajimaji tepy, kadence, watty atd. si myslim, ze jsou lepsi hodinky, ale pokud tyto udaje chces sledovat (protoze treba jezdis XC nebo maratony), tak je naprosto jednoznacne lepsi si poridit pristroj dedikovany na kolo. Predevsim kvuli vetsi obrazovce, na kterou se vejde vic udaju zaroven. Na Fenix5 se mi vejdou 4 udaje zaroven, zatimco u Bolta se jich na jednu obrazovku vejde 9.

      Co se tyce toho, ze k Fenixum5 nic nepotrebujes bych dodal to, ze opticky HR senzor je sice fajn, ale porad je mene presnejsi nez hrudni pas a navic ma zpozdeni, ktere je casto hodne velke. Pokud s nim budes jezdit kratke, max effort intervaly tak se priprav, ze nejvyssi tepy muzes mit klidne v pulce pauzy (podle optickeho senzoru).

      0 0
    • martasp  

      Já to řešil nedávno a začal jsem Fenixama a nakonec přikoupil i Edge 820 Explorer. Primárně mam vše na hodinkách, ale ten Edge je zase fajn jako zobrazovadlo (větší display) a i navigační funkce jsou fajn. Nebavilo mne přendavat hodinky ze zápěstí na držák na kole. Aby to nedělalo bordel ve statistikách,tak mám u Edge vypnutý automatický nahrávání a jsem spokojenej

      0 0
      • kokabura  

        prosím Tě zkoušel si navigování na fenixech, na té slepé mapě? jde s tím jezdit v neznámých místech? nebo absence vykresleného okolí brání v pohodlném užívání?

        0 0
        • Kaire  

          Je to ok pokavaď mapa odpovídá skutečnosti.

          0 0
        • martasp  

          Navigace na slepe mape je v pohode a v 95 % naprosto dostačující. Problémem jsou jenom situace, kdy odbocuje více cest tesne vedle sebe a v podobném úhlu – tam je to o stesti, nebo se kousek v nejhorsím vrátím. Ale jak sem psal, tak i proto mi vyhovuje kombinace F5 (které nosím neustále) s Edgem, který mi na vyjízdkách usnadnňuje orientaci a slouží jako větší zobrazovadlo. Preju dobrej výběr

          0 0
      • Biermann  

        +1 – F5 na zápěstí neustále a při vyjížďkách na kole jen jako zobrazovadlo počítač od Polaru (plánuju nahradit 520 plus). Nejlepší možná kombinace, protože na silničku se prostě hodinky nehodí :)

        0 0
      • macomb  

        Řešil jsem to úplně stejně, F3 + 820Ex a spokojenost

        0 0
        • Smazaný účet  

          A když jedeš na kole, máš hodinky na ruce? Zajímá mě, jestli ten Move IQ dokáže spolehlivě odhadnout aktivitu. Planuji koupit EDGE, ale jezdit chci s hodinkama na ruce, protože z nich chci vysílat tep do EDGE a mě zajímá, jestli hodinky časem pochopí, že jsou v aktivitě a nebudou mi na základě vyššího tepu zvyšovat stres score …

          0 0
          • jaja01  

            na to ti neodpovi ani on, ani ja, mame totiz kombinaci f3 + edge, f3 stres score nemeri

            0 0
            • Smazaný účet  

              Už mi z toho začíná hrabat. Nejmíň měsíc přemýšlím který EDGE koupit a pátrám po každé maličkosti :-D

              0 0
              • jaja01  

                tak zrovna tenhle problem ti ale typ edge nevyresi, myslim ;-)

                0 0
              • TheJD  

                Kup si Edge a hrudni pas. Nebudes muset resit stress score, budes mit presnejsi tepovku a navic te nebudou otravovat hodinky na ruce (na biku je to ok, ale na gravelu mi docela vadi, takze jsem je prestal vozit).

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Nejezdím intervaly a optika měří přesně. Hodinky nosím na ruce celý život, jsem na ně zvyklý a nechce se mi je 2× denně pořád sundávat.

                  Kup si EDGE … to je dobrý, ale jaký :-D už měsíc váhám mezi 130 a 820 Explore :-D .-D

                  0 0
                  • TheJD  

                    Tak Wahoo Bolt a mas to vyresene. Pokud se na aktivity divas na Strave a ne na Connectu, tak si myslim, ze je to nejlepsi pristroj z tech tri.

                    Optika mozna je presna, ale hrudni pas je rozhodne presnejsi. Mam porovnani Fenix5 vs Wahoo HR.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Právě chci mít vše na Connect …

                      0 0
                      • vpa007  

                        Máš recht… začínal jsem s Endomondem a následně duálně jel i v Connectu.. teď už Endomono neřeším, mám jej jen jako backup.

                        0 0
          • AussigBiker  

            S tim tepem – pokud hodinky vyslijai tep, musi mit zobrazenou obrazovku s tepem, takze nelze vysilat tep a mit cifernik hodinek treba. Nicmene jde nastavit, at hodinky vysilaji tep pri trakovani aktivity. Takze to delam tak, ze trakuju aktivitu na kole i na hodinkach. Tu pak zrusim a v aktivite z Edge mam i tep. Na Edgi sedi i teplota, v aktivite na hodnikach teplota nesedi, protoze je mas na ruce.

            0 0
            • Smazaný účet  

              To mi nevadí a počítám s tím, že během vysílání tepu hodinky nebudou použitelné pro jiné věci. PS: jakaz je výdrž pri vysílání tepu? Předpokládám a doufám, že víc než GPS to vybíjet nebude …?

              0 0
              • AussigBiker  

                Podívám se večer doma. Včera jsem trakoval a vysílal 16.30–23:15. Kolik zbylo baterky teď nevim, nechci kecat.

                0 0
              • jaja01  

                pri vysilani tepu je spotreba baterie mensi, nez pri zaputem gps, dnes jsem jel do prace na kole, hodinu tam hodinu zpet a na f3 mi ubyly 4% (posilal jsem tep do edge 810)

                co se tyka toho vysilani tepu a nemoznosti cokoliv udelat, to je bohuzel pravda, pred jakoukoliv jinou akci na hodinkach musis vysilani tepu ukoncit … dokonce to ma garmin tak debilne nevychytane, ze se v tomto modu ani nedaji zamknout tlacitka, ani manualne, ani automaticky po nejake dobe, takze uz se mi povedlo na bajku pri trolilinku tresavejsim sjezdiku tep vypnout

                jedina vec, kterou krome aktualniho tepu na displayi vidis, je cas, ale oproti tepu je titernym pismem

                0 0
                • Smazaný účet  

                  V pohode diky za info. S tim sem se smiril a nevadi mi to. Vse co potrebuji si necham zobrazit na Edgi, takze neni o co stat. Casem koupim i hrudak, ale s tim rozhodne nemam ambice jezdit na bajkovi, tam mi staci optika. Jelikoz nejezdim intervaly, tak optika bide merit s velkou presnosti a 5% odchylku absolutne resit nebudu.

                  0 0
                  • TheJD  

                    Zrovna na biku si myslim, ze muze mit optika potencialne mnohem vetsi odchylky, protoze na nem dochazi k ruznym narazum a tak. To samozrejme plati hlavne v rychlosti, tedy s kopce dolu.

                    0 0
          • macomb  

            Mám F3 bez tepáku, používám pás z Ali. Hodinky nosím pořád, ale v teď jsem si je na kole začal sundávat, abych si opálil ten bílej flek pod hodinkama :-D

            Hodinky samý o sobě jsou dostačující, ale kvůli pohodlnému sledování údajů a navigaci (s mapou) jsem chtěl edge.

            0 0
    • Breakpain  

      Jo … FR 935 + Edge 1000, ale to jsi slyset nechtel ;).

      0 0
    • Smazaný účet  

      Pokud se chceš dívat neustále během jízdy na statistiky, EDGE je pohodlnější. Pokud chceš ale zařízení i na vyhodnocovani denní aktivity a především běhu, tak logicky jsou lepší hodinky.

      Nejlepší co můžeš udělat je koupit levnější hodinky a levný EDGE. Pokud běháš, nejlepší běžecké hodinky jsou Forerunner 645 – sám je mám. A za 5000,– si kup Edge 130 a máš vše co jsi chtěl. Z hodinek si můžeš během jizdy na kole odesílat údaje o tepu přímo do Edge a nepotřebuješ ani hrudní pás .......

      0 0
    • ruza  

      Tohle rozhodování mě nahlodává vždy, když mám nějaký Edge na recenzi, např. 820, 1030 (teď u 130 ne)

      Sám vlastním F3. Těch údajů co ti zobrazí specializovaný komp je spousta. Ale 90% tras jezdím notoricky známejch a ve finále mi stáčí pár základních údajů, nebo jen centrální údaj o tepu. Další věc je, že tyto cyklo přístroje zobrazují jen hovory a sms. Naproti tomu F3 ti ukáže vše, co si navolíš. Někdo namítne, že to na kole rozptyluje, ale když si na to skoro 3 roky zvyklej, tak mi to na Edge chybí. Pokud si někdo potřebuje monitorovat běh, lyže,… Tak bych doporučil hodinky. Růža

      0 0
    • Bejlovec89  

      Jak je to s výdrží baterie se zapnutým GPS u těch hodinek? Já mám jedny asi 2,5K jenom jako doplněk k mobilu a jako krokoměr. GPS nemají a ta výdrž s ní mě celkem zajímá.

      0 0
      • Kaire  

        Když jsem měl f5 nové dali 24hodinovku, kde jsem měl kolem hodiny pauzy na jídlo, pití apod. Byla to 24rka triatlon, plavání – kolo – běh – plavání – kolo – běh a tak furt dokola. Dost mě překvapilo že to zvládli. Od té doby se mi je nepodařilo takhle dlouho ždímat.

        Jinak u f5 se nemusí človék bát opravdu celodenní výdrže na nějaký hike nebo na dlouhé cyklovyjížďky. Garmin uvádí 24h výdrž a myslím že u nového kusu to tak opravdu je, aspoň já si to teda potvrdil.

        Nutno dodat že existuje i možnost zaznamenat polohu při aktivitě jednou za minutu, pak je výdž o dost delší. Myslím že max co jdou hodinky vyždímat když vypnes tep na zápěstí apod. je výdrž 75h. To je ale hodně teorie, nevím jak často by to člověk využil.

        0 0
      • Biermann  

        Mě F5 vychází přibližně 5% baterky za hodinu s GPS (+ vždy tepák, na kole i čidla kadence/rychlosti) nebo den běžného měření aktivity. Na 18 – 20 hodin výdrže s GPS bych si tak celkem věřil. Případně 3 týdny bez GPS.

        0 0
        • Smazaný účet  

          jj, Fenixy mají nejlepší výdrž. Ostatní hodinky mají spotřebu 10% za hodinu s GPS i GLONASS.

          Naštěstí je možné dobíjet i během aktivity přes powerbanku, takže výdrž pro mě osobně není nějaký prioritní údaj. Tento víkend to poprvé vyzkouším v praxi.

          0 0
          • Bejlovec89  

            Já právě GPS nemám u hodinek, ale různě jsme četl, že je to dost náročné na baterku. Sám to vidím třeba jenom u mobilu. Zatím mi vyhovují ty co mám, ale jenom ěm to zajímalo s tou baterií.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jak sem napsal 10% za hodinu, dá se tedy říct, ze s GPS hodinky zvládnou 10h. S připojenými snímači, zapnutou WiFi a BT se dostávám u Forerunner 645 na výdrž nějakých 7h s GPS. Není to žádná hitparáda, ale je to daň za malé rozměry, které tyto hodinky maji a logicky tak maji malý akumulátor. Osobně tohle vůbec neřeším a nevadí mi dobíjet denně elektroniku. Čemu by to mělo vadit?

              0 0
              • Bejlovec89  

                Jo já v tom taky problém nevidím. Stejně každý den nabíjím mobil. Jenom mě to zajímalo, protože moc velká baterie v těch hodinkách právě být nemůže.

                0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Na jaké kolo? Na silnici by dával smysl senzor kadence, to je podstatný údaj. Na MTB je nesmysl se v terénu soustředit na jakýkoliv budík, tam stačí jen hodinky. A rychlost je naprosto vedlejší, stačí, když je přiměřená. Hrudní pás kup každopádně, když je potřeba si připnout hodinky přes bundu/pláštěnku. Notifikace nepotřebuješ, když sportuješ, tak se nenechávej rušit.

      Kolik toho najezdíš a naběháš? Potřebuješ barometrický výškoměr? Jak dlouho mají hodinky vydržet nabité? Osobně bych doporučil nejlepší hodinky vzhledem k zamýšlenému použití a k nim, pokud jezdíš po silnici, nějaký levný zobrazovač na řídítka, který slouží i jako záložní zdroj dat pro synchronizaci. Kdybych si kupoval zobrazovač dražší, tak s výhledem na spolupráci s Varia Radarem. Navigace je přehlednější na velkém displeji telefonu.

      0 0
      • Kaire  

        Ten barometrický výškoměr zní jako blbost ale v praxi šlape skvěle. GPS je v tomhle hodně mimo. Jinak souhlas, přesně takhle to mám v hlavě taky nastavený.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Proto o barometru mluvím. Můj syn, který používá hodinky primárně na běžecké tréninky (ale nosí je nepřetržitě), si pořídil 735XT, které jsou bez barometru – a také žije.

          0 0
    • TeryPV  

      Osobně používám kombinaci eTrex 35 touch, kvůli náročnější turistice a HT, pak taky kvůli výdrži. Pak jsem si letos udělal radost F3. Kdy F5 se mi jednak nelíbí a pak jsou zbytečně drahé, když optiku bych nevyužil, protože tepák. F3 mám na plavání, záznam tras turistiky, kde nepotřebuju mapu a na fulla, kde se mi eTrex opravdu vozit nechce.

      Za mě F3 samé plusy proti F5, kromě jediného a tím je menší paměť, tudíž menší možnost vícero „aplikací“ v hodinkách.

      Osobně jsem třeba nechtěl dotykové hodinky. Ani eTrexe bych dotykového nebral, ale když oni mají už všechno dotykové (outdoor navigace), celkem mě to sejří.

      Ale tohle je věc, kterou za Tebe nikdo nerozhodne, každý má jiné představy, jiné potřeby, jiné finanční možnosti. Někdo raději tahá power banku, někdo mobil na řidítka…

      Řekl bych, že zde je volba ještě těžší, než u nového kola :)

      0 0
      • TheJD  

        Osobne u F3 vidim pouze jedno jedine + oproti F5 a tim je cena. F5 ma dost novych vlastnosti, ktere ale nejsou v technickem porovnani vubec videt. Opticky senzor je vylepseny, GPS presnejsi… A pak jeste dalsi SW veci, na ktere ma Garmin nove licenci od Firstbeat.

        0 0
        • gollum  

          http://fellrnr.com/…GPS_Accuracy tvrdí, že jsou na tom s přesností gps F3 lépe než F5…

          já nemohu porovnávat, mám osobní srovnání jen F3, Ambit3, fr910, fr920 (v náročném terénu pro příjem GPS) a F3 z toho vyšly dost mizerně.

          Původně jsem uvažoval, že si pořídím F3, nebo F5, ale pak jsem narazil na stížnosti lidí na přesnost gps a nákupní horečka mě dost rychle přešla a koupil jsem si z druhé ruky fr910.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak ono v lese je nepresna kazda GPS. Ja mam zkusenost s rozdily v prumeru nekdy i 4km/h a ujete vzdalenosti skoro 2km. Pokusim se to vyresit snimacem rychlosti, tak sem na nej zvedavy.

            0 0
            • jaja01  

              Ty rozdíly bych neviděl tak tragicky, mám časté srovnání měření mých F3 a 2× iPhonu, ne na kole, ale při turistice a i při větších vzdálenostech nebyly rozdíly větší, než nějakých max. 300 metrů, což si myslím, že je v pohodě. Byly to lesy, skály…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ja je tragicky vidim a to dokonce v praxi. Mam jeste vetsi odchylky v rychlosti a vzdalenosti nez autor clanku, pokud je ma jizda v lese z 90%. Zalezi na zarizeni. F645 sou v prodeji chvili a SW neni uplne vychytany.

                Nehlede na fakt, ze tem hodinkam umi GPS vypadnout uplne a po skonceni jizdy to umi hodit prumer i o 3–4km/h mene a 2,5km ve vzdalenosti. Srovnavam s dratovym tachacem od Sigmy.

                http://zivotsgarminem.cz/…rerunner-645

                0 0
            • gollum  

              Mně u přesnosti GPS jde hlavně o přesnosti zaznamenané polohy, tzn. přesnosti záznamu jednotlivých bodů a tam jsou rozdíly dost velké, tam kde ambit3, 910 šli údolím (tak jako já) tam F3 cestovaly po okolních kopcích… Pokud by mě šlo jen o záznam vzdálenosti a rychlosti, tak si vystačím s drátovým tacháčem na kole…

              Po tom co garmin začal používat gps čipset MediaTek místo SiRFstar tak se jim přesnost dost zhoršila + u každé novinky co pustí do oběhu je přesnost gps tragická, než vychytá software…

              Na rovině na otevřeném prostranství s dobrým výhledem na oblohu je přesná každá GPS (jinak je to na reklamaci)…, ale rozdíly se projeví někde v terénu. Nedokážu moc omlouvat nepřesnost GPS v F3/F5 nebo jiných novějších garminech, když vlastním fr910×t a občas mám k porovnání i ambit3…

              0 0
              • Smazaný účet  

                Takto do hloubky do toho nevidím, ale jestli začal Garmin nasazovat levnější GPS moduly, tak je to smutné, ale prostě … prostě Čína … jako u všeho jiného. Zisk, zisk a zase jen zisk.

                0 0
                • gollum  

                  Jestli to je levnější gps modul nemohu hodnotit, ale rozhodně je méně přesný. Nevím k jak velkým optimalizacím spotřeby došlo, ale připadá mi, že hlavní důvod změny gps čipsetu bylo, že má asi MediaTek menší spotřebu než SiRFstar… Většině lidí je menší přesnost gps ukradená, ale delší výdrž na jedno nabití poznají…

                  0 0
          • TheJD  

            Vychazim z recenze dcrainmakera. Porovnava tam vice zarizeni prave s fenix5.

            0 0
            • raw 4  

              A jim bych zrovna věřil

              0 0
            • gollum  

              danou recenzi f5 u dcrainmakera jsem teď jen na rychlo přelétl a na obrázcích tam porovnává data z f5 se spartany a ještě jedněmi garminy s mediatek čipsetem… Spartany jsou známy svojí extrémní nedodělaností softwaru a nepřesností gps (kam se na to hrabe garmin, když něco zmrší…), když se začaly prodávat, později se přesnost u spartanů dost zlepšila, ale ze začátku to byla tragédie. Jestli f5 srovnává se Spartany, tak se pak f5 mohou zdát jako dost přesné.

              0 0
              • TheJD  

                Tak predevsim je srovnaval az pred tim datem recenze. Neni to tak, ze by data bral z doby, kdy byly Spartany novinka. No a potom je tam predevsim to porovnani s F3, ze ktereho F5 vychazi lip.

                0 0
                • gollum  

                  Spartany byly ******* hodně dlouho, ne jen když to byla úplná novinka, dokonce kvůli tomu pak prodlužovali záruku o rok, aby to lidem co si je ze začátku koupili aspoň trochu vynahradili.

                  0 0
    • vpa007  

      Má to podobně jako TeryPV, jen s tou výjimkou, že jsem měl dotykový Vivoactive (2roky), pak zkoušel F3 a nakonec koupil F5 (mám teď 0,5r). Optika je fajn věc, ale člověk se bez ní obejde. F5 mám na kole většinou na řídítkách, k tomu starej pás (ze setu Vivoactive) a nově i senzor rychlosti Garmin.

      Na F5 mě baví vyměňovací řemínky a jeho univerzalita – mám to na kolo, plavání v bazenu, lyže a turistiku… a na běžný nošení. Je fajn, že s kovovým nebo koženým řemínkem to vypadá jako slušný business hodinky a né jako disko digitálky ;-)

      EDIT: pokud se zobrazují i dětský brýle, tak to nemá žádnou soouvlislost… jen se mi to přihrálo a blbne mazání ;-)

      0 0
      • vpa007  

        Hm… tak fotky s brejlema zůstaly… tak to berte jako dobrej tip na brýle pro děti… a vlastně to spojitos má, páč je na nich vidět spona kovovýho pásku Garmin, kterej je z celé sady za mě nejlepší… ale uznávám, že na sporty moc není, i když jsem v něm jednou odplaval celej trénink, když jsem si zapomněl nacvaknout černej sinikonovej ;-)

        0 0
        • Kamilac  

          i ty nevěrníku, takovej áRBesař a v odrazu brejlí je GIANT ;)

          0 0
          • vpa007  

            Byl jsem tam právě pro karbon sedlovku na RB RX a u toho vybral děcku brejle, který pak bohyně s prvorozeným zajela zakoupit… vzala ty modrý, super se mu hodí k tomu modro-zelenýmu RB ;-)

            **) Pardon za offtopic ;-)

            0 0
      • Ondraj  

        To je v poho, taky tam mohly být nechtíc i jiné fotky. :)

        0 0
    • kamilk  

      Já si koupil Vivoactive 3 a jsem s nimi spokojený, akorát ta výdrž baterky by mohla být lepší. Dá to s GPS tak 9 h. Při jízdě je mám na ruce takže žádný dodatečný hrudní pás nepotřebuju. S dotykovým displejem zatím žádný problém. F3 jsou těžké a velké bestie (mám hubené ruce) a F5 jsou moc drahé. Navíc F3 ani F5 nemají oproti Vivoactiv 3 žádné funkce navíc, které bych reálně využil…

      0 0
      • TheJD  

        Zase vivoactiv3 maji dotykove ovladani, ne? To je za me absolutni no go u sportovniho zarizeni.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak já spustím jednou trackování a pak na hodinky sahám až ho vypínám, takže v tomto ohledu bych s tím neměl problém. Velký problém musí být při plavání a ještě větší ******* je ovládání přes oblečení v zimě … tady jsou tlačítka k nezaplacení protože se člověk může v klidu obléct a aktivitu spustit až venku, kdy nahmatá tlačítka po paměti.

          0 0
          • kamilk  

            Mají dotykové ovládání, ale aktivita se spouští i stopuje bočním tlačítkem, takže s tím problém nemám. Plavat nechodím, ale nevím s čím by tam měl být problém? Samo se to dotykem vody nepřepíná. Optické měření HR nefunguje ve vodě u žádných hodinek. Pro plavce jsou určitě vhodnější jiné hodinky.

            Se zimou zatím nemám zkušenost, ale taky aktivitu spustím na začátku a pak to až vypínám. Třeba budu po zimě mluvit jinak, ale myslím, že to bude OK. Na chvíli sundám rukavici a udělám co potřebuju. Leda, že by ten displej přestal v zimě reagovat…

            0 0
            • Smazaný účet  

              Myslel sem to tak, ze pokud by nekdo chtel pri plavani provest nejaky ukon – oznacit kolo, ulozit aktivitu, zapnout podsviceni … nevim, cokoliv.

              Ja to neodsuzuju, kazdy koupi co mu vyhovuje. Ja taky nemam vlajkovou lod Garminu, protoze nektere fce bych nikdy nepouzil.

              0 0
            • TheJD  

              O plavani vubec nejde, ale nedokazu si predstavit, jak bych na biku za jizdy prepinal na hodinkach obrazovky. Nebo zacinal novy usek. Nebo se podival, co mi kdo poslal za sms.

              0 0
              • kamilk  

                Taky jsem z toho měl obavy, ale není to žádný problém. Prostě projedu prstem po displeji a hotovo. Mám to tak, že na první obrazovce jsou důležité věci a na dalších jen věci, které sleduju málokdy. Co se týká sms, tak to za jízdy nesleduju. Jen se podívám, kdo to byl a když je to důležité, tak zastavím (to se ale stane jen málokdy). Za jízdy ale na to jde v pohodě kliknout a případně přečíst.

                0 0
    • Charles2k  

      Tohle jsem řešil minulý týden. Mám dva roky hodinky 735XT ale na silničce mi přecvakávání obrazovek dost vadilo a navíc tenhle model nemá barometr. Tak jsem na silničku pořídil Edge 130 a zatím to vypadá ok. Hrudní pás používám ten co mám k 735XT. Zajímavé je, že nastoupané metry měřené barometricky jsou zhruba 2 krát nižší než odhad přes GPS. Na plavání, MTB a běh budu dále používat 735XT. Akorát mi trochu vadí, že v hodinkách pak nemám v souhrných statistikách všechny jízdy.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Pokud chce člověk sledovat údaje během jízdy, hodinky jsou špatná alternativa. Už sem to zjistil taky a koupil si taky Edge. Nejde ni ani tak o tu navigaci jako spíš o pohodlné a bezpečnější sledování údajů.

        Jenom škoda, že hodinky si neumí brát údaje o aktivitách a minut intenzivních aktivit z Connect. Je v tom trošku bordel a zkresluje to celkovou týdenní zátěž, protože v hodinkách mám jen chůzí a běh.

        Trošku teď řeším dilema jestli trackovat cyklistiku na obou zařízeních, ale uložit ji jen na hodinkách a mit tak Edge jen jako jakési zobrazovadlo a nebo se na nějakou metriku zátěže od Garminu vykašlat a neřešit to.

        0 0
        • TheJD  

          Ja udelal to druhe. Vozim jen Bolta na gravelu a na bike jen hodinky.

          0 0
        • TeryPV  

          Na metriku Garminu kašlu, dokud to nevyladí a nezačne brát v potaz všechna zařízení. Přitom jde sám proti sobě, přece chce, aby lidé používali více jejich zařízení… no ne ?

          0 0
          • Xante  

            V nové beta verzi firmware F5 už to funguje. Nazývají to Physio TrueUp a přenáší to aktivity a metriky do dalších podporovaných zařízení.

            0 0
        • krabica  

          Proč špatná alternativa? Ve standardním rozložení až 4 hodnoty na jednu obrazovku, nebo si stáhnu obrazovku, kde toho je i víc, jen je to trošku menší písmo, ale člověk se zdravýma očima nemůže mít problém…

          0 0
          • Smazaný účet  

            Nevím co konkrétně myslíš, ale … sledovat hodinky na ruce je brutálně nepraktické a na řídítkách na to špatně vidím. Edge je větší zařízení, které sebou nese spoustu benefitů – dneska sem s ním poprvé vyjel a byl sem překvapený výdrží na nabití a hlavně rychlostí odeslání aktivity přes BT do Connectu. BT v Edgi bylo rychlejší než WiFi na hodinkách …

            0 0
            • JFtryall  

              Je to dost individualni, ale je fakt ze to celkem omezujici je. Kdyz se jede na data, tak klasickej budik je lepsi volba. Hodinky jsou zase multifunkcni na vic sportu a dobre i vypadaji na ruce.

              0 0
              • TheJD  

                Ja bych klidne hodinky prirovnal k enduro/am kolu, zatimco plnohodnotne zarizeni na riditka k silnicnimu kolu. Na enduru zvladnes odjet to stejne co na silnicce, ale bude to pro tebe mnohem horsi. To ti vynahradi to, ze na enduru muzes jezdit i ve vsem moznem terenu, zatimco na silnicce sotva po sotoline.

                0 0
    • Edwin  

      Ahoj, přečetl jsem spoustu všeho, ale jako vždy – nedovedu se rozhodnout.

      Takže do teď používám endomondo v mobilu pro záznam trasy, ale poslední 2 měsíce mi to nějak neběhá, což mě dost štve. Bohužel ani stopař v mapách se mi neosvědčil. Takže chci nějaké spolehlivé řešení – hodinky nebo computer.

      Nejsem, žádný velký sportovec, chci to v 90 % na kolo a sem tam třeba na brusle.

      Největší výhoda pro computer, že to je píchlý na kole, takže pořád na očích a umí to líp navigovat než hodinky – snažím se jezdit co nejvíc polňačky a lesíky.

      Výhoda hodinek, měří to tep na zápěstí a není potřeba tahat nic dalšího. Taky se to hůř krade, když je to na ruce :)

      V případě hodinek koukám po Garmin Instinct, v případě computeru Edge 130. Computer vychází levněji. Vzhledem k tomu, že to na nic jinýho nepotřebuju, tak mi to už tak přijde dost peněz.

      Znova říkám, že už jsem toho načetl spoustu, ale potřeboval bych nějaký super argument, který by mě převalil na jednu či druhou stranu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Co chceš za super argumenty?

        Když uvažuješ o Edge, tak chceš nejspíš mít údaje před sebou .. nebo chceš pořád čumět na hodinky jako vrána do láhve? Dej si na ruku nějaké hodinky a běž se projet a pořád se na ně dívej. Jak dlouho tě to asi bude bavit? Edge umí navigovat, což se hodí, ne? Asi nejezdíš furt kolem baráku …

        Hodinky sice měří tep, ale optické měření je téměř k hovnu, pokud střídáš často intenzitu. Na zpocené kůži taky není přesnost žádná hitparáda.

        Pochopil bych dilema, kdybys kombinoval více sportů, ale hodinky na cyklistiku jsou prostě nesmysl. Já sem to pochopil velmi záhy a přikoupil sem tehdy ještě Edge.

        0 0
        • Edwin  

          No vidíš, jak ti to jde. No popravdě si chci asi obhájit, že vyhodím 5–6 litrů za cokoliv z toho :-)

          Ale taky jsem spíš na straně computeru.

          Ta edge 130 je dostačující, že?

          0 0
        • Forester  

          Jen pro úplnost dodám, že hodinky můžeš vozit i na řidítkách a funguje to.

          Samozřejmě, pokud děláš jen kolo, tak je to nesmyslný kompromis, jestli více sportů, tak funkční řešení. Používám Garmin FR945, předtím Polar V800, Polar RCx800, HAC 5 a HAC 4Pro.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Na řídítkách sem měl hodinky v době, když sem měl Edge v reklamaci. Jako nouzovka dobrý, ale jako primární zařízení bych to nechtěl.

            0 0
            • Forester  

              Nehádám se. Pro mě je výhoda v tom, že se starám/nabíjím/syn­chronizuji/at­d. pouze jedno zařízení. A v ničem mě to neomezuje.

              0 0
              • Edwin  

                Jj, hodinky běžné nenosim. Na test jsem měl nějaký levný smart a už mi to na ruce vadí. Když potřebuju, podívám se na mobil.

                Koupím ten computer.

                0 0
                • JH33  

                  Ahoj, pokud se pohybuješ(spor­tuješ) jenom na kole tak rozhodně ten komp. Hodinky ve stylu garminu/suunto se hodí pokud toho děláš víc. Já se občas proběhnu, zaplavu atd.

                  Comp toho naměří víc + samozřejmě jestli i navigace tak jeto jasný, ale to co jezdím já (hobby) tak to bohatě stačí hodinky naměřit.

                  0 0
            • TeryPV  

              Bez informace, jaké hodinky je to jen výkřik do tmy. Pokud Apple Watch, tak se Ti nedivím :D

              0 0
              • Smazaný účet  

                Hodne laciny hejt na Apple Watch.

                Garmin FR645. Ale to je jedno, i 1,4" displej by byl pro me osobne na kole malo. Hodinky na kole maji smysl jen tehdy, kdyz chces pouze trackovat jizdu. Nezajimaji te behem jizdy zadna data a staci ti, ze si to pak prostudujes doma. Kdyz si nastavis mnoho obrazovek jen s par udaji, prrhledne to bude, ale komfortni moc ne.

                A samozrejme taky v pripade, ze nepotrebujes navigaci.

                0 0
                • TeryPV  

                  Ale prosím Tebe :) Mám F6X a standardně mám na kole zobrazeno 7 datových polí a naprosto bez problémů na ně vidím bez jakékoli námahy. Co mám šestky, tak i etrex s dvojnásobně velkým displejem smrdí v šuplíku, prostě není třeba. A plánování na jakémkoli zařízení na řidítkách, snad kromě tisícovkového edge, prostě normálně nejde. Mapa je tam stejně jen na to,a by člověk věděl, kterou tou cestičkou dál. To, že Ty tvrdíš, jako neotřesitelný fakt, že hodinky na řidítkách jsou na nic, neznamená, že někomu nevyhovují. Ve svém okolí drtivá většina jezdí s hodinkami, jen pár má edge a to jsou většinou silničáři, co sem tam sednou na bike. A čekám argument ve smyslu peněz. Ne opravdu nejezdí z FR235. A abych teda jen nevyvracel Tvoje mylné závěry, přikládám Ti i foto, jak to v reále u mě vypadá.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Já nepotřebuju někoho přesvědčovat nebo si nechat vyvracet svoje mylné závěry. Já sem si napsal svůj názor. Že ty jezdíš s hodinkama a vidíš na ně a k přehlednosti ti to stačí, cool. Je vás takových jistě spousta. Třeba to tazatele přesvědčí a tvůj příspěvek mu pomůže více než ten můj.

                    0 0
        • Auditor  

          .

          0 0
      • TeryPV  

        Mohl bych k tomu napsat hodně, ale asi podstatní informace je ta, že navigace na slepé mapě je Ti v lese… na prd. Stejně na rozcestí musíš vytáhnout telefon, nebo doufat, že jednu z těch tří cest trefíš a nebudeš se vracet. než slepou mapu, koupil bych nějaký levný GPS tracker a hotovo.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse