• Kiki78

    Dobrý den, nemáte prosím někdo zkušenosti s hodinky Garmin,kde mě při aktivitě uvnitř (plavání v bazénu, kolo uvnitř,atd) nejdou spustit,i když v nastavení mám GPS zapnutou?Vždy mě to napíše hlášku – pokud chcete spustit stopky,vyhledejte pevný bod GPS…nevím jak to zprovoznit.Dekuji za případné rady.

    0 0
    • virtualcop  

      Už si to nepamatuji (hodinky jsem taky kdysi vlastnil), ale myslím, že ti „venkovní“ aktivitu, dokud nemají signál GPS nezapnou. Tuhle logiku používaly v té době v podstatě všechny Garminy a to i cyklistické – dokud nemáš GPS signál, nejde venkovní aktivitu s použitím GPS spustit

      Taky vcelku nechápu, proč mít zapnutou GPS při „vnitřních“ aktivitách, kde GPS nechytneš a nejde nijak využít.

      Ostatně proto tam myslím profily pro „indoor“ aktivity (kde se GPS automaticky nezapíná a při startu aktivity není pozice GPS vyžadována) jsou – pokud si opět pamatuji – už je to fakt dlouho :)

      0 0

        MTBIKER doporučuje

      • Kiki78  

        Děkuji moc za odpověď.To,že při venkovních aktivitách musí být zapnutá GPS chápu,jinak to nejde,ale při plavání v bazénu mám na hodinách přeškrtnutý signál GPS jako že není zapotřebí stejně tak u kola uvnitř,ale když zmáčknu enter a chci aktivitu zapnout,nepustí mě to a napíše hlášku co jsem psala v minulém dotazu ????????‍♀️,tak nevím kde je chyba.Prosla jsem v nastavení úplně všechno a na nic jsem nepřišla.Prilozila jsem 3 fotky ,co se mi postupně ukazuje při zapnutí aktivity

        0 0
        • virtualcop  

          Dobře. Fakt předesílám, že si to už vůbec nepamatuji (poslední aktivity 920XT mám z počátku roku 2015 :) )

          U vnitřní aktivity (kde by se měla objevit signalizace GPS tím červeně přeškrtnutým logem signálu – třeba Bike Indoor – máš připojené nějaké čidlo rychlosti, tepu? Jinakopět nemají hodinky co měřit a mohou to opět řešit nespuštěním aktivity.

          U toho bazénu mne tedy nic kloudného nenapadá, proč nejde v módu „Pool Swim“ spustit aktivita.

          Z druhé strany – máš nějakej poslední firmware (vím, že nějaké chybky a problémy v těch prvních firmwarech byly, ale zda na takovéhle úrovni si fakt nepamatuji). V Connectu mi to ukazuje, že můj poslední software byl verze 3.30, tak zda je ten tvůj software alespoň tento.

          Pak ještě můžeš zkusit softwarovej či HW reset – softwarový se dá vyvolat z menu, HW je nějakým podržením kombinace tlačítek (asi bych našel).

          Pokud to shrnu, tak aktivity, kde jseš venku a máš signál na GPS, tak jdou spustit a je vše v pořádku (i záznam a trasa), zatímco všechny „vnitřní“ aktivity jen „čekají“ s touhle hláškou a spustit nejdou?

          0 0
          • virtualcop  

            Ještě mne napadla jedna možnost (všiml jsem si toho času na fotce) – jde ti správně čas na hodinkách i po jejich vypnutí? Nezobrazí se ti správně čas až v té chvíli, když si hodinky „čeknou“ GPS?

            Já mám takový dojem, že hodinky mají ještě jednu kontrolní baterku (či nějaký kondenzátor), která i při vypnutí drží správný čas a že pokud by tato baterka byla KO (může být, za těch cca. 8 let stáří), tak bude špatně systémový čas (je vynulovaný), tak se hodinky i při indoor aktivitách mohou dožadovat GPS, aby se seřídily a mohli tak pracovat s časy v záznamu do aktivity/Connectu. Tedy hodinky by do té doby neměly třeba počáteční čas aktivity, který se pak zobrazuje v denním přehledu.

            Ale to mne jen tak napadlo, že i tohle může být teoreticky příčina – hodinky máš přepnutý do češtiny, předpokládám 24h formát a na fotce vidím čas 2:38 (což nepředpokládám, že je správný čas fotky :) )

            0 0
            • Kiki78  

              Moooc děkuji,ano,byla chyba v tom čase…proto mě nešla spustit žádná aktivita,jak venkovní tak i vnitřní.Cele hodinky jsem resetovala,hned se mi opravil čas a hodinky jdou už spustit.Tohle mě nenapadlo a ani jsem netušila že je to příčina nefungovani hodinek.Dekuji moc

              0 0
    • gekkon  

      Ahoj, pro indooor aktivity (vč. bazénu) GPS netřeba; spíše je otázka (jak uvedeno výše) zde je uspokojivě funkční GPS/ta „vnitřní baterie“ – po načtení GPS venku (spuštění jakékoliv venkovní aktivity s použitím GPS lokace) by se měl automaticky nastavit správný čas a ten pak trvale držet (přepokládám , že máš nastaveno na auto set [Settings_Sys­tem_Clock_Set Time_Auto]);

      • indoor aktivitu pak spouštíš přímo bez nutnosti GPS lokace …

      Určitě zahájit kompletním resetem [Settings_Sys­tem_Restore Defaults]

      Má aktuálně verze SW na obr – plně funkční … :-)

      • omlouvám se za ENG navigaci v ovládání, mám tak Menu a určitě bych ten překlad do CZ zkonil .-D
      0 0
      • Kiki78  

        Také mockrát děkuji za příspěvek,udělala jsem ten kompletní restart a hodinky okamžitě nastavily správný čas a začaly mě fungovat všechny aktivity…jinak jsem koukala na Vaši fotku ,mám stejnou verzi jako Vy.

        Mějte se a děkuji .

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.