VANTAGE V2 x FORERUNNER 945 PRO x FORERUNNER 745 MUSIC

32 nepřečtených
  • Biker14

    Zdravím, chtěl bych se poradit s výběrem sporttesteru. Rozhoduji se mezi těmito třemi, ale jinému se nebráním. Potřebuji multisport, hlavně na běžky. Děkuji za Vaše názory.

    https://www.polar-eshop.cz/…r-vantage-v2

    https://www.garmin.cz/…45-pro/80996

    https://www.garmin.cz/…-black/81040

    0 0
    • sserpx  

      Polar, pokud chces, aby ti hodinky planovaly treninky.

      • kdy mas trenovat
      • co mas trenovat
      • kdy se mas napit a najist
      • kdy mas odpocivat
      • jak intenzivne mas zrovna trenovat
      • mel by mit o neco presnejsi meric tepu ze zapesti a lepsi sledovani spanku

      945 ma podrobne mapy a vice funkci primo v aktivitach, kde si muzes na ciferniku nechat zobrazit v podstate vse, co te napadne. Muzes hodinkama taky platit. Funkcemi je to vlastne nejlepsi Garmin v lehkem a plastovem tele (pro nekoho nevypadaji prilis premiove).

      745 maji o neco presnejsi gps, ale jinak myslim nic navic oproti 945.

      Je to nizsi model.

      0 0
    • beet.cz  

      Osobně bych doporučil Garmin. Po mých prvních sportesterech Polar (ještě bez GPS) jsem v 2012 koupil Garmin 310XT a i když jsem na chvilku odskočil s Suunto, tak jsem vrátil ke Garminu, protože je prostě nejlepší.

      Z tebou navrhovaných bych šel do FR 945, ale klidně i do staršich 935. Záleží na budgetu a na dalších funkcích co pro tebe můžou být důležité.

      0 0
    • Forester  

      Oni se ty přístroje vlastně dost liší, takže si musíš nejprve ujasnit, co chceš. Byl jsem dlouho příznivcem Polaru, 800RCx a V800 a max spokojenost. Ale jak šel čas, začal jsem požadovat nějaké specifické funkce a zjistil jsem, že mi je Polar nenabídne.

      Konkrétně se jednalo o mapové podklady kvůli navigaci a příjem notifikací během aktivity/tréninku. Polar postupně do V800 doplnil slepou navigaci (po čáře) a takto to je i u nástupců (Vantage, Vantage 2, Grit X). Časem jsem zjistil, že je to málo a mapa se hodí. Používám ji běžně na kole (nemám TopoCzech, ale V1074), případně turistika a za mě OK (jako mobil je lepší, o tom žádná, ale i hodinky lze využít, když máš naplánovanou rasu).

      Příjem notifikací během tréninků je pro mě důležitý. Toto Polar „nikdy“ nenabídne, protože má filozofii, že buďto trénuješ nebo netrénuješ. Garmin to nechává na tobě.

      FR745 je relativně novinka, má nějaké specifické funkce – běhání na okruhu – jinak je to ořezaná FR945 (s malou nadsázkou).

      Něco k FR945 jsem psal do vlákna k ní.

      0 0
      • pablo-cz  

        Ahoj, jsem na tom podobně jako ty. Také to teď řeším. Zkus ještě mrknout na Polar Grit X a Coros Apex, jsou možná zajímavou alternativou.

        0 0
      • pablo-cz  

        Ahoj, jsem na tom podobně jako ty. Také to teď řeším. Zkus ještě mrknout na Polar Grit X a Coros Apex, jsou možná zajímavou alternativou.

        0 0
        • Forester  

          jestli to bylo skutečně na mě, tak já mám vyřešeno :-), skoro 2 roky používám FR945 … a spokojenost

          0 0
    • Pincek  

      Ahoj,

      jak už někteří dříve zmínili, tak hlavní rozdíl mezi sportestry Polar a Garmin je v jejich filozofii. 5 Let jsem měl Garmin (starší FR s gps a měřičem tepu), tedka mám už víc jak 7 let polar (M400, V800, Vantage V Titan). Filozofie Polar ( tréninkové funkce) mě přijde sympatičtější než filozofie Garminu (lifestylové funce) Myslím, že ani s jednou značkou chybu vyloženě neuděláš.

      A jetě jeden důvod proč mám já Polar. Jelikož jsem rád „informovaný“, tak jsem si před každou koupí sporttesteru zjištoval krom funkcí i ty věci, co nejsou vidět. Ze servisního střediska mám ty informace, že Polar Vantage V je dělaný opravdu na výdrž a servis téměř nezná a když jo, tak téměř vše se dá jednoduše vyměnit (řeší se převážně řemínky, nebo displeje – od „horolezců“ podrápané od skály). Poslední Vantage V jsou udělané opravdu dobře a veškeré spoje co by mohli přijít časem k úhoně jsou z kvalitních materiálů, dokonce se mě technik co dělá Polar i Garmin svěřil s tím, že reklamace na Polar téměř nejsou a že to Polar to až moc s kvalitou přehnal, že nebudou mít co jíst :) Stejný nezaujatý technik mě naopak řekl, že Garmin je pravý opak, to co je vidět uživatelem má Garmin dobré, to co ale nikdo nevidí má ten levější až nejlevnější materiál. Například tištěné spoje u Garmina a Polaru jsou u Garmina přímo tragedie a to i u těch nejdražších hodinek, tam se asi počítá s životností tak ty 3 roky a pak pápá. Kdo chce tedy sportester delší dobu měl by toto zohlednit, kdo ne, je to nejspíše jedno.

      I z vlastní zkušenosti pozoruji, že na Polarech jsem měnil jednou řemínek po asi 3 letech byl už prasklý od špatného uchycení na neoriginální držák na kole a jinak nic. Zatím co Garmin FR byl na reklamaci po roce používání prostě umřel, dostal jsem nový. Mámin garmin umřel po 3 měsících ( dostala od segry na vánoce) taky dostala nový. Oba garminy už pak ale fungovali, máma ho má přes rok a zatím ten druhej dobrý…

      Já jsem s Vantage V spokojenej, pár funkcí mě tam chybí a Polar mě naštval, že nové funkce co má Vantage V2 už Vantage V nedostane, přesto že jde většinou o softwarovou funci a Vantage V by ji mohla dostat taky kdyby v Polaru chtěli… Poměr cena výkon je jde podlě mě taky za Polarem.

      Naopak co polar nemá a je to škoda, jsou ty mapy a hlavně přístroj přímo na kolo hodny roku 2021 ( V650 nepočítám, to je spíš vtip)

      0 0
      • beet.cz  

        Já neměl od Garminu na reklamaci nikdy nic. Aktuálně používám F3 už 5 let. Před tím 920XT a pak jsem je prodal kámošovi 6 let s fachají furt.

        Ale třeba jsem měl štěstí. Vlastně jsem neměl na reklamaci žádný sportester co jsem si koupil. Ani od Polaru.

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • ladys  

        Porovnávat četnost reklamací je dost irelavantní, vzhledem poměru prodaných hodinek.

        Tištěný spoj na Garminu jsem neviděl, tak to nebudu hodnotit.

        Ten stejně nemá na výdrž zásadní vliv…

        Osobně se mi Vantange V líbí

        Pásky jsou velice kvalitní a vydrží, Garmin je na tom hůře, ale je to asi i tom jak se zachází s hodinkami.

        U výdrže je to úplně obráceně, u Polaru se musí častěji nabíjet. Po roce a půl před každou delší aktivitou…

        Jo tepák a dvě čidla , bateriová smrt… Notifikace nepoužívám.

        Polar vývojem snížil výdrž hodinek, dříve udával 40h záznamu dnes jen 30h.

        Mapy jsou samozřejmě jasně pro Garmin.

        Ale oba výrobci to nemají úplně dořešené musí se přepínat mezi mapou a údaji.

        Přitom by stačilo aby vyskočilo na displeji s předstihem kam mám odbočit.

        Možná,že to nejnovější modely mají…

        Polar nově navigovat také umí, ale musí k tomu být další aplikace a zase platit..

        V2 vyběhli na poměru Polaru hodně rychle.

        Buď došlo ke změně prodejní politiky a nebo nějaké neduhy…

        0 0
        • Barak  

          „Přitom by stačilo aby vyskočilo na displeji s předstihem kam mám odbočit.“

          Já mám tedy starší typ (Forerunner 935), které nemají mapový podklad, jen navigaci po trase. Ale, když jsem přepnutý na jinou obrazovku, tak mi to dopředu odbočku zahlásí. Tedy, pokud trasa zahrnuje informaci o odbočce, což je samostatná kapitola. Řekl bych, že novější typy by to měly mít stejně.

          0 0
          • Forester  

            u těch 935 je k dispozici nějaká appka, DWmap.. ta by měla umět nějak zprostředkovat lepší navigaci. Detaily jsem už ale zapomněl, bo jsme nakonec skončil u 945 …

            0 0
            • Barak  

              Ano, už jsem na ní taky narazil v nějaké diskuzi. Ale zjistil jsem, že tak, jak hodinky ve standardu navigují, mi vyhovuje a je to pro mě naprosto dostatečné.

              1 0
    • Biker14  

      Myslíte že na ovládání při sportu je lepší tlačítkové ovládání, nebo dotykový displej ?

      0 0
    • Pincek  

      Tutově tlačítka, mám srovnání :)

      0 0
    • rasto  

      zpocené prsty? tlačítka 100%

      0 0
      • georgej  

        Je zde někdo kdo aktuálně používá Polar V2 ? Nějaké nové zkušenosti, postřehy a pod. Díky.

        0 0
        • waters  

          Také budu rád za aktuální info k V2. Po pěti letech ztrácím trpělivost s V800 – přestala fungovat kadence (zkoušeno na dvou snímačích Wahoo a Bontrager), baterie a synchronizace bí­da:/

          Za V2 je to raketa, ale když budou min na pět let, tak se to asi dá..

          Také by mě zajímalo zda plánují vydat nástupce za v650. Hodinky jak na běžícím pásu ale CC nikde:( Pokud něco vypotí, půjdu do CC (ideálně s mapami komoot) a v800 nechám na běh, běžky..

          Díky

          0 0
          • Joohn  

            Ahoj, měl jsem V800/Garmin 935/chvilku Polar V ( ty jsme měl problémové, reklamace a utekl jsem na 935

            0 0
    • georgej  

      Ahoj,mám V2 od dubna. Jsou pěkný,zpracování kvalitní,používám na běh,kolo . Výdrž super,GPS taky bez problémů(někdy běžím s kamarádem co má G 745 a ty jsou s přesností GPS hodnoceny dobře a rozdíl minimální,asi jen trochu pomalejší na změnu tempa). Když tak se ptej.

      0 0
      • waters  

        Používáš měřič tepu ze zapěstí při běhu a občas i na kole? Tuhle funkci bych nepotřeboval, nemám s tím zkušenost ale když už to na nich je, tak je to srovnatelné s hr pásem? Díky

        0 0
        • georgej  

          Občas to používám při běhu,na kole mám hodinky na řídítkách. Při tom běhu a při měření ze zápěstí je to jak říkají a píší při testech-nereaguje na změny tepu tak rychle,např.nějaké intervaly,ale měří bez vynechávání a celkovou zátěž spolehlivě. Ale pokud budeš chtít měřit tep má nějakých intervalech a pod.tak nejlepší samozřejmě s pásem

          0 0
        • mr.nikdo  

          Mam Vantage M a uz se mi parkrat stalo, ze z ruky nemerili OK.

          Hodne se potim a cidlo bylo „utopene“…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.