• Grinch

    Predem preji krasne svatky Vanocni a hodnyho Jezucha a spoustu najetych km bez nehody a defektu na kole, na tele a na dusi:) Takze oc jde, no rad bych se v nadchazejici sezone pokusil konecne zajet aj ten nejaky zavodek pro lamy, ktere nikdy nezavodily, nemaji se zavody zkusenosti a chtely by s tim konecne neco udelat :) K sobe chci rici, ze jezdim pohodovym tempem (coz potvrdi Roud a Neil100 a jini,ktery sem na vyjizdkach tady ve VČ brzdil :))) ). Tak prosim byl bych rad, kdybyste sem napsali svoje rady co kdy, kde a kam bych se mel nacpat, jaky zavody, co je pro to potreba udelat atd atd…Snad budete hodni a tolerantni, kdyz jsou ty Vanoce… PS.: jinak kuci pocitam s Vama, ze me v tom nenechate…no jo…ty vis o kom se bavim, o Vas mluvim, hezky se mnou :) az dorazi pEpic, tak zas zacnem :) Takze diky moc a cukrovi a vajecnaku zdar :) Jinak Jezuchovi prej zdrazej zradlo pro soby , takze poslape taky na kole :D Jinak neco z nasi pracovni skoro Vanocni atmosfery na uklidnenou :D

    0 0
    • roud  

      Se mnou můžeš na závodech počítat :O)

      0 0
    • kámen úrazu1  

      Máš auto nebo možnost odvozu? Na většinu závodů jsem se přifařila k jedné chrudimské cyklistické rodinc. Do jednoho auta se vejde šest nerozložených, hned pojízdných kol a šest lidí. Kapacita je omezena právě lidmi, ale většinou auto nebývá plné, takže se poptám a snad se budeš moci na pár závodů taky přidat.

      Pokud by to s odvozem neklaplo, tak v Chrudimi a okolí se jedou tyhle pěkné závody:

      1. Dlouhý Manitou. Krátký pro Tebe, jako domácího nechrta (opravdu se tak cítíš?) nemá cenu. Pro nechrty dostačující značení, pro chrty tragický. Drahý startovný – Kolo o život.

      www.mtbcchrudim.cz

      1. Maštale. Nečekej ale technický závod, který by se zde přímo nabízel. Trať je rychlá všehochuť, kořenů je tam jen pár, převýšení ještě menší než na krátkým Manitouu, ale i tak je to krásný závod. Z hlediska zabezpečení a značení tratě těžký favorit, nepoznala jsem lepší. Drahý startovný -při pozdní platbě bez jídla a drobností. při včasný platbě prima triko (kam se hrabe KŽP), pěkný dárky.

      www.mastale.cz

      1. Snadno dostupný vlakem je Horem Dolem Vysočinou, start u Žďáru nad Sázavou. Trať podle mě nic moc, fůra asfaltu. levný startovný. Značení – dvakrát jsem čekala na lesní křižvatce, až pojede další biker. Naštěstí startují hlavně místní, takže věděli kam jet.

      www.axiomorbitt.cz

      1. A doporučuju, a to i za cenu jízdy vlakem – Úpice, Apache Jestřebí hory. Tenhle závod nemá chybu, i krátká trasa stojí za to. organizátorsky perfektně zvládnuté, trať pěkná, pestrá, perfektní občerstvovačky :-), moc pěkně značená trať.

      www.festivalcyklistiky.cz

      1. Další vzdálenější, ale pořád v pohodě dostupný závod je Přes Tři vrchy vysočiny. S jestřebkami patří mezi moje favority. Líbil by se Ti. :-) Letos se jela trasa obráceně než dosavad, závod to dle těch, co znali i předchozí trasu, ztížilo.

      www.trivrchyvysociny.info

      1. XC – duben Nasavrky, srpen – Hlinsko, loni se jelo i pár dalších závodů kolem Hlinska a Svratky. Pdole mě nic moc závody, nasavrky jsem nejela, ale vedou po asfaltu a kus po Manitoučku, Hlinsko je polňačkový závod s kouskem v lese.
      2. Maxácký závody :
      1. Okolopardubic. Absolutně nejhorší místní závod. Ale na místní možnosti dobrý. Pár etchnickcýh úseků by se v okolí našlo, ale asi to nebylo povoleno. Špatný značení, špatný zázemí. Jako závod po zimě, v dubnu, kdy je velká chuť zúčastnit se závodů (pro většinu mimo mě a pár dalších jedinců = závodit) to ujde. S Horem Dolem pro mě adept na vyřazení z kalendáře.
      2. Okolohradce. Ten už je na tom o něco líp. Aspoň vede lesem, pěknou krajinou. V první části nejen ti na mé cyklistické neúrovni minimálně na jednom místě tlačí, najde se i pár kořenů, zpestřující Brod (opravdu s velkým B, stejně jako na Přes 3 vrchy). Druhá část ryhclá, široké cesty, absolutní rovina.
      3. Hradecká 50. 2× okruh po většině z první části Okolohradce. Jiné místo startu, mně působící obavy z postratovního hromadnýho pádu.

      Celkově si o těhle závodech myslím, že jsou pořadatelsky pod běžnou úrovní (značení, párek v cíli za 400 startovnýho…). Spíš nedoporučuju. příští rok pojedu možná jen Okolohradce.

      1. Další skoromístní – Trutnovská 50, Sudety…
      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.