• Medi

    Jezdí vaši potomci závody? Můj ogar bude mít v srpnu 5 let a v dubnu pojede první závod „Valašský pohár MTB“. A co u vás? P.S. Před hoďkou mně volala manželka, že malý zuří a chce jít ven na bajk.

    0 0
    • martt  

      jasnacka, ze jazdia. Ale su trocha starsi ako ten Tvoj (16 az 18)

      0 0
    • Medi  

      Malý bajker se vrátil z vyjíždky a moja je na z toho na vývrat. U nás celkem sněží.

      0 0
    • SavaH  

      Ségra (6) jela loni v létě svůj 1. závod a to Karlovu jízdu 21 km. Bylo to perfektně zajištěný, za 35 kč startovnýho dostala tričko, medajli, diplom a jídlo. Jo a dle jejich slov: „Úplně všechny jsem předjela a dostala medajli. A představ si, že mi táta nestačil“;o) Je to takovej malej ďáblík. Těch 20 km dá s průměrem 15km/h

      0 0
    • vozejk  

      sem sam este vekem dite(17) a tak za myho tatku rikam jo.

      0 0
    • BH  

      bacha at to neprepisknete! predcasna zatez pri MTB neni dobra pro detska organismus.Lepsi zacit rozvojem techniky napr.BMX a vsestranost(vse­obecna) az pozdeji specializovana zavodni zatez.Videl jsem jiz prilis mnoho detskych talentu, ktere v pozdejsim veku totalne zhasly.Bohuzel velmi casto si na svych detech leci sve komplexy a nesplnene cile rodice, zejmana otcove (plati to i u cyklistiky)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Sice souhlasim, ale BMX asi neni ten nejlepsi priklad. Ba prave naopak. Jedine decko vypustit at si jezdi jak ho bavi a nic vic, ale v BMX se da zavodit driv nez kdekoliv jinde a ambice rodicu jsou jak na tenise. A ty stehna… no fuj :)

        0 0
        • Beeda  

          No BMX je prave vhodny pro kompexni pripravu deti(rychlost, technika atd). Samozrejme, ze decka musi mit pestrou skladu, aktivit, jednak aby byla vseobecna priprava a aby je to neprestalo bavit. Zamereni na rozvoj rychlosti,obrat­nosti atd, rozhodne ne do nich cpat dlouhe vytvalostni davky. S ambicemi rodicu jsem se taky setkal…ty decka jsou chudaci.

          0 0
        • BH  

          Ja si myslim, ze BMX je super z hlediska nauceni se techniku ovladani kola, ale nesmi se to prehanet a chtit jen vysledky pri zavodech. Rozdil v technice jezdcu MTB katagorii a to tech kteri maji BMX prupravu a tech bez BMX prupravy jde pak poznat i v pozdejsim veku a neda se to jiz pozdeji naucit.U deti je ale fakt nutne je nepretezovat a volit hravou formu a co nejvetsi vsestranost. Cyklistika je obecne vytrvalostni sport(vyjama DH kategorii) a trenik vytrvalosti je mozne zacit az organismus vyspeje, tedy nejdrive po 15 roce veku.U nas se razi specilaizace jiz od utleho veku, proto jsou nasi borci v juniorskych kategoriich dobri, jenze pak uz nemaji kam rust, zatimco jejich souperi ze zahranici v dospelem veku teprve vyzravaji.Neni vyjmkou, kdyz zacek ve 14 letech jezdi treninky kolem 100 km a kraluje detskemu pelotonu, ale co dal? Takze rodicove, budte velmi opatrni pri organizovani terninku a zavodni cinnosti svych ratolesti. Zavodit v MTB od 5 let, no nevim, zda je to prave orechove¨, redeji se projedte po lese, udelate pro sve dite urcite lepe.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Jako naprostej souhlas. Vsichni co na kole umi jezdit zacinali na BMX. Ale s tim, ze cyklistika je vytrvalostni sport (vyjma DH) bych rozhodne nesouhlasil. To je skoro jako pohled dedku ze svazu. DH je pro me ta nejvytrvalostnejsi disciplina co jezdim :))) No schvalne kolik je v cyklistice vytrvalostnich disciplin. Bych rekl, ze moc ne.

            0 0
            • Beeda  

              No jasne, ze je DH vytrvalostni, si vem, kdo prezije 3 roky v DH ma vytvalost (a stesti :-)). B

              0 0
            • BH  

              to si vyprosuji(dedek ze svazu !)…ovsem obecne DH discipliny jsou spise o dynamice a sile ne vytrvalosti v klasickem pojeti.Vyrvalostni discipliny v klasickem pojeti asi budou napr.u MTB CC,pak silnice jednorazovky, kritaky,etapa­ky,draha(vsechny ty discipliny vyjma sprintu) cyklokros a vlastne bezna turistika na kole

              0 0
              • Pá-dlista1  

                No takze to mame vycet tech vytrvalostnich a ted k tomu sjezdu pridame jeste, 4X, BMX, DJ, Freestyle, Flatland, Krasojizdu a Kolovou a koukam, ze se nam ten pohled na cyklistiku jako prevazne vytrvalostni sport dosti meni… :)))) To jen tak rejpu. Ale na tom uhlu pohledu docela zalezi ne? :)

                0 0
                • BH  

                  urcite ano-rozhodne zalezi na uhlu pohledu, ale shodneme se ,ze ty nevice rozsirene discipliny jsou vytrvalostni a i cela debata zacala na tema dite 5 let a zavody MTB, tedy vytrvalostni disciplina.Jeste jsi zapomnel na cyklotrial..

                  0 0
                  • Pá-dlista1  

                    Popravde nezapomnel. Nechaval jsem si ho v zaloze oproti dalsim vytrvalostnim disciplinam :) Teda jestli nejaky jsou. Moje vytrvalost totiz konci asi v tretine sjezdu :) Docela se mi libi kam tahle debata smeruje. Decka na BMX. Jen jestli technicky nevyzraly a nepruzni otcove maratonci dokazou prekousnost svou hrdost a nenutit deti do CC :)

                    0 0
                    • Medi  

                      Já to jaksi nechytám, vysvěli mmě prosím ty zkratky.

                      0 0
                      • Pá-dlista1  

                        4X – FourCross DJ – DirtJump BMX – Bikes do More eXtreme :))

                        0 0
                        • Medi  

                          Dík a to CC?

                          0 0
                          • Medi  

                            teď mě to trklo není to cross + country?

                            0 0
                            • Pá-dlista1  

                              Chytremu napovez :) Jinak BMX je bicycle motocross. Abych ti v tom, jako zacatecnikovi, nedelal chaozz.

                              0 0
                              • Medi  

                                Pojem BMX znám dlouho, ale některé výrazy mně uže ničevo něgavarili. Dík za objasnění. Jinak moje disciplína je „jdu na kolo“

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Čoveče, by ses měl rychle pro něco rozhodnout… pokud nejsi zaškatulkovanej, jako bys nebyl! ;o)

                                  0 0
                                  • Medi  

                                    Tož to ja sem sa rozhod už dávno. Jen ti angláni ně v tom dělajů chaos. My tady na Valachoch zmákneme ty všecky jejich disciplíny za jednů jízdu a neděláme kolem toho tolik keců.:-)

                                    0 0
                                • fousac  

                                  ja zase provozuju „nekam jedu“ … ;)

                                  0 0
                            • fousac  

                              sem si do ted myslel, ze CC je CycloCross…

                              0 0
                              • martt  

                                CX – cyklokros XC – cross country MX – maraton

                                CC: carbon copy

                                0 0
                                • fousac  

                                  jo ahaaaaa…

                                  ale MX je motocross.. ;)

                                  0 0
                                • BH  

                                  mas pravdu cross coutry se uvadi jako XC ale my „odbornici“ pouzivame i zkratku CC-rozumime si, že?.Muze to byt take cyklocomputer Mimochodem na zkratky byla genialni armada, tam byly zkratky uplne na vsechno, obzvalste genialni byly to ze slovenstiny.To bylo nejhorsi se je v prijmaci naucit.Jo zlaty Kermarok.

                                  0 0
          • Medi  

            Nemám vůbec v úmyslu aby se syn věnoval cyklistice vrcholově. Cyklistiku považuji za dobrý relax, ale jako vrcholový sport je pro mě absolutně mínusová. Jedná se mně o to aby ho to bavilo a přinášelo radost z pohybu a neseděl doma u PC a TV. Na ty závody jsem se informoval, jedná se o tra? dlouhou 600m což je pro něho OK. Na závodech jsem nikdy nebyl, takže uvidím jaký to bude mít přínos a jestli ho to bude bavit tak pojedeme na další pokud ne tak budeme jezdit i bez závodů.

            0 0
        • Radek Broz  

          My uz si se Stokladama u piva predstavovali, jak v hodne vzdaleny budoucnosti budeme rvat na prcky: „Predjed toho malyho Marosiho!!! Zavri malyho Stokladu v zatacce, je to srac!!!“ a ted vidim, ze ty do toho s nama nepujdes :-( Nekteri (samozrejme ne vsichni) ty tatici jsou dost asertivni u ve 4X – docela se bojim letosniho zavodu, kdy k nam diky obnovenymu Rookie Cupu prijede tech tatiku asi jeste vic, nez jindy.

          0 0
          • Pá-dlista1  

            A to bych mel teoreticky docela dobre predpoklady. Geneticka zakladna neni nejhorsi a rvat na sverence uz umim :))

            0 0
      • martt  

        ti krpci maju svoje kategorie (najmensia je mini tohto roku rocnik 1995 a mladsi), takze nejazdia s elitou :-)

        0 0
    • náčelník  

      Ona cyklistika provozovaná intenzivnějším způsobem je pro jedince, který teprve roste, poněkud nebezpečná – nepřirozeně prohnutá páteř, rázy do páteře, otlačená prdel,… Může to napáchat nenávratné škody na zdraví. Cyklistika pro děti ano, ale jako hra, BMX a cyklotrial.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.