• JIRA

    Už to tady proběhlo (výše startovného, který závod je nejlepší, …) ale co – vrátím se k tomu – třeba se něco změnilo. ;) Když pročítám info ze závodů, tak si hodně lidí stěžuje na organizaci, občerstvení, prezentaci, značení, tlačenici, trička, upomínkový předměty........ale pochválí TRA?. Někdy ale ani to ne. Pokud jste „turisti“ to si nedokážete vymyslet výlet sami?! Jezdil jsem závody „na chvostu“ pár let ale nejvíc se mi na tom líbilo, že nás jezdilo na každý závod okolo deseti, měl jsem svýho soupeře a celý „závodní“ víkend byl „kulturní“ akce. Ve chvíli kdy tohle utichlo – hodně lidí má už jiný starosti – mě závody (kromě Sudet – to je klasika) nejak neberou…už třeba kvůli vstávání. :) Tak co vás obecně žene na závod?

    0 0
    • fousac  

      hodnotit nebudu.. a k druhe casti.. hlavne asi srovnani sil sam se sebou a i dalsima za stejnych podminek.. no ale tolik tem zavodum nedam.. ;)) je pravda, ze trasu zavodu si clovek muze projet i nezavisle, ale to je proste jiny.. po stejny trase jet celodenni vylet v deseti lidech a nebo si to dat v ramci zavodu.. to se jede jinak, je uplne jina atmosfera… ale radsi se taky dam na akce, kde nas bude osvedcena notorove-sportujici parta a bude to v ramci vikendu. napr. drtic..

      0 0
      • JIRA  

        Jo, že je to jiný je fakt. Najednou vidiš i něco jinýho než zadní kolo toho před Tebou, nemusíš se bát že Ti zabrzdí ve sjezdu – Ty lehneš a těch 10 lidí za Tebou Ti prošlápne výplet a vynadá do blbců. :)

        0 0
    • McBlacky  

      každý tam jede pro něco jiného. já osobně za závody dál od Prahy jedu kvůli trati, na ty blíže -kde znám trat- kvůli umístění. Na jiný kvůli lidem a akci po závodě. Ale taky mi trošku vadí, že poslední dobou to drtivá většina zabalí po dojezdu a zbytek po tombole, to dřív se víc kalilo -nebo mi to tak přišlo :)

      0 0
      • JMT  

        musis jezdit na zavody s tema spravnejma, loni sem takle zatah akorat krale (tisice blbecku…) a kladenskou kliku (ve skole uprostred kladna…) naopak finale world rantig event mtbo v novym boru byla mooooc vydarena akcicka :-D

        0 0
    • Volf  

      Pár závodů jsem odjel a dodneška vím, že vlastně jediný co bylo skvělý a trochu mi to chybí je taková ta předstartovní horečka. Jinak ale ani tato záležitost mi nestojí za riziko zranění způsobené vypatlaným trotlem viz. příspěvky výše a taky za výrazně vyšší spotřebu materiálu. No a dneska vím, že existujou výrazně lepší cyklisté než jsem byl a jsem já, ale je mi naprosto lhostejné, kteří to jsou. Takže už jen ježdění pro radost a nejlépe podle mapy v nezmámý krajině.

      0 0
    • quassar  

      Proc zavody? No hlavne kvuli atmosfere, hromade lidicek, kteri se na to klepou ja… Je to neco jako koncert, sice si muzes doma pustit cedecko ale tu spravnou atmosferu zazijes jenom na zivym koncerte.

      0 0
      • JIRA  

        No právě… Se mi zdá, že se ta atmosféra trochu vytrácí a místo toho je období „megaakcí“. To přirovnání s koncertem se mi líbí… ale radši jdu do Lucerna music klubu než na Strahov. ;)

        0 0
        • sraldo lattrinny  

          Něco na tom bude letos bylo v neděli ráno na louce pod Helfštýnem cca 5 stanů. Vyhlášení, tombola a domů :-( a přitom tam skvěle hráli D.U.B a Novenber 2nd – škoda.

          0 0
      • JIRA  

        Hromada lidiček co se na to klepe je třeba tady! :) http://new.mtbs.cz/…brdy_2005_25

        Jak by tam bylo krásně.......­..kdyby......­.. ;)

        0 0
    • Sinuhet  

      Proč závody? Cyklistika je krásná ve všech svých podobách. Vybereš si turistiku máš nějakýá zážitky, vybereš si závody máš jiný. Jde jenom vo to co ti sedí. Závodění to je proces. Přihlásíš se a už to jede. Mám dost najeto? Zvládnu to? Jaký bude počasí? Co gumy mám dát jiný? Jak se tam dostat? Kdy vyjet? Ráno nebo se ubytovat před? Stojí mi za to čekat na startu? Co na sebe? Nebude mi zima? Vedro? A tak to jede až po adrenalín před startem a během závodu. No a pak se to zase probírá. Jak jsem se vymáznul. Co to bylo za blbce předem mnou. Jak jsem namotal přehazku. No a tak dále … a vo tom to je.

      0 0
      • Daf  

        No a hned v prnim kopci si rikas sakra uz abych byl cili :)))

        0 0
      • JIRA  

        :)

        Já to nikomu neberu a tím „procesem“, kdy mě závody bavily jsem si prošel. Když si chci teď užít stres – jdu do práce. ;) Ježdění na kole je skvělá zábava a radši si vyberu na výlet pár známých ksichtů než 1000 anonymních.

        0 0
        • rb  

          Moja řeč…

          0 0
        • Sinuhet  

          Ale jo to mám taky rád vyjed si jen tak s kámošema v klidu a zastavit se po cestě někde na pivo i to má svoje kouzla. Jenže taky se mi stane, že začnou jezdit někdy koncem května. Věčně nemají čas, práce, znáš to. A tak kvůli pár idilickým vyjížďkám prodrbeš celou cyklistickou sezonu. Mám to už za sebou. V září máš na tacháku 700 km a myslíš si jakej si borec. Jsem pro toto ježdění, ale je potřeba mýt lidi se srovnatelnýma fyzickýma a časovýma možnostma, a to je někdy problém. Rád jezdím jen tak krajinou, ale ne s vypazeným jazykem za „kamošema“, který maj najeto třikrát tolik a pak doma svej manželkám vypravujou jak jsi byl vyřízenej. Závody tě motivují vyladit fyzičku i bicykl a pak se ti s kámošema jezdí úplně jinak. :-)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Mě to baví. Že se donutim vymáčknout. Zkusim co ve mně je. Zdravá soutěživost. Ale masovky moc nee. Minulej rok jsem jel prakticky 1 masovku (transbrdy), na ostatních akcích se většinou nesešlo více jak 100 lidí (někde třeba 30). A většinou jsme taky pak poseděli. Jako asi bych nejel na závod, kde nikoho známýho nepotkám… teda až na pár srdečních záležitostí, kam bych jel dycky. :o)

      0 0
    • Luka  

      Ja resim to, ze nemam rada moc lidi, mam ted obdobi, kdy me vic bavi jezdit jen ve dvou. Navic prochazim nejakou krizi a hrozne rychle vzdavam a hazim kolo do prikopu, kdyz nevyjedu kopec dost rychle jak bych si predstavovala a banda na me musi mnohdy cekat. Dalo by se rict – krize stredniho biku nebo ja nevim, ztratila jsem motivaci… ale pilne pracuju na znovuziskani dobreho pocitu z bikovani, az prekrocim letosni 2tisic, snad se pojede lip…

      Zavody me neberou (az na kultovky ala Drtic), zkusila jsem si to, a nelibilo se mi to. Tep na 230, protoze jsem stara tremistka, smrt v ocich uz na startu… ne ne, nelibilo. Ale muz je soutezivej az az, tak se spokojuji se supportingem :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.