• BikerM

    Ahoj bikeři uvažiji o koupi nového tachometru a protože se mi rozbil hrudní pás k tepovce, chtěl bych si koupit kombinaci cyklokomputeru a tepovky. A tak přemýšlím o třech kandidátech na dané téma: www.kolokram.cz/…uct_info.php?…

    www.progresscycle.cz/firma.asp?… (Delphi 5.0)

    www.progresscycle.cz/firma.asp?… (VDO HC 12.6) Máte s těmito tachometry zkušenosti? Já mam Blackburn Delphi 3.0 a měl jsem ho už 2× reklamovaný a vždy reklamace proběhla v pořádku až na to, že jim pokaždé trvla přes měsíc.Díky za každou radu.

    Anketa: Tak do čeho mam jít?

    0x
    0%
    0 0
    • gyngy  

      Cece, v piatok mi prisiel. Dnes som s nim bol v terene a zatial som spokojny. Musis vsak vediet, ze nema vystup do pocitaca (napr. vyskovy profil trati) a nema tepove pasma.

      Dalsia zaujimavost je, ze mi nefunguje, ak pri nom zapnem Led predne svetlo :-D. Asi ho budem musiet zatienit.

      0 0
      • BikerM  

        Už funguje i se světlem? :-D

        0 0
        • gyngy  

          jo, dal som trosku dalej svetlo a tachac, a funguje fajn! za tie prachy je to bomba! ma dokonca podsvietenie.

          0 0
          • Martin  

            já musel přední světlo (Smart Polaris) odstínit hliníkovou lepící páskou, rušilo mi tachometr naprosto nehorázným způsobem (jak Sigmu, tak i Flightdeck, takže vina je jednoznačně ve světle)

            0 0
    • Lowrider  

      SIGMA je výborná, ale zatím jí mám jen dva dny. Ovladání primitivní, podsvícení se hodí, a zbytek ještě moc nevím…:)

      0 0
    • vit  

      Nemate někdo tenhle cyklokomputer www.specialized.cz/new/doplnek.php?… Není tam popis, zajímá mně jestli ukazuje současně: rychlost, stopky a ujetu vzdálenost?

      0 0
    • velke lytko  

      sigmu mám. moc mi nefunguje . na 10ti km mi napočítá 2, 5, někdy i 9 km. poslal jsem ji zpět do kolokrámu, a čekám. slyšel jsem že je dost problémová.. tak asi tak

      0 0
      • Consuelo  

        Určitě kup Sigmu. Rozhodoval jsem se dlouho, co koupit, a Sigma vyšla jednoznačně nejlépe. Na takových 60km napočítá cca. 10–15 metrů navíc ve stoupání. Dnes např. 680m a Sigma napočítala 6 metrů mínus. Ovládání skvělé, tepák taky. Stačí ji dobře nastavit a upevnit tak, jak to má být.

        0 0
        • Cvoky  

          Mám taky sigmu a po spravným naštelování no problem :) až občas na ten teploměr – ten se nekdy nechá unést a ukazuje o nějakej ten stupeň víc :) ale jinak za ty prachy…

          0 0
    • craft  

      ja som ju dnes tiez namontoval a presiel asi 7 km ukazal rovmaku vzdialenost ako stary comp ktory som este nechal na bajku.ale mam mensi problem s disllejom (vydno na obrasku)su tam vysvietene take tenucke male segmenty co tam nemaju co hladat.chcem sa opytat ci je to vada alebo ma niekto tiez takyto problem?

      0 0
      • 4.ever1  

        Sigmu DTS 2006 MHR mám cca 2 měsíce a zdá se mi jako dobrá volba. Díval jsem se na můj display a ten je pěkně čistý – bez jakýchkoliv vad (ten tvůj bych určitě reklamoval).

        Kilometry mi počítá dobře (sem-tam vypadne spojení na pár sekund – ale pouze vyjímečně) Tepák mi funguje bez problémů. Teploměr také OK. Pouze výškoměr trochu ujíždí – večer dám computer na poličku a ráno je výška tředa o 20 m nižší, někdy zase o 10 vyšší(asi to bude změnou tlaku).

        0 0
        • Consuelo  

          To je samozřejmě věc tlaku. Od toho je funkce kalibrace. Já mám home alti 353 a v bytě v sedmém patře 376. Tam kolísá výška ± 8 metrů podle tlaku. Ten display – určitě bych to poslal prodejci ke shlédnutí. Já mám „čisto“.

          0 0
          • Martin  

            ten display je určitě kusová vada, já to na mojí sigmě taky nemám…

            0 0
        • teha  

          Všechny barometrické výškoměry měří v podstatě převýšení jen na základě změny tlaku a připočítávají k nastavené nadmořské výšce.

          0 0
    • TOMMI  

      Mám ho rok a max. spokojenost.Jen v zimě občas kolaboval.

      0 0
    • Martin  

      mám ji od konce podzimu… v zimě mi velice rychle chcípla baterka, která byla v přístroji od výroby. přitom jsem pro jistotu vyměnil i baterku v pásu. určitě zdechla taky kvůli tomu, že výrobci málokdy přibalují kvalitní baterky. tedka na jaře funguje tacho spolehlivě, výpadky rychlosti a tepovky jsem už delší dobu neměl. výškoměr má chybu až 20 metrů kvůli tomu, jak fouká vítr a rychle se mění tlak, v tomhle bych problém neviděl. pokud byl den se stabilním počasím, tak jsem měl chyby pod 5 metrů evidenci nastoupaných metrů mám pouze jako orientační, takže o její přesnosti nic moc nevím výhoda je držák na dvě kola, eviduje každé z nich zvlášť. pásma u tepáku mi nechybí, svoje prahy přibližně znám, takže se podle toho zorientuju.
      za ty prachy dobrá hračka. já jsem spokojen. podsvícení se taky šikne.

      podívej se i do historie zde na b-f, sigma 2006 se tu řešila. a navštiv i cyklodiskuzi, tam je taky dlouhý vlákno se spoustou informací.

      0 0
    • popik  

      Za ty peníze je ta SIGMA slušná (i když ten výškoměr a měření teploty je docela nic moc – jak přesnost, tak i funkce – porovnávám s CICLOSPORTEM 436M) Možná z tohoto důvodu bych uvažoval nad tímto:http://www.cyklosvet.cz/…t/17887.html

      U těch CICLOSPORTŮ je ale velká nevýhoda drahé příslušenství (např. snímač na druhé kolo na 436 mě stál 1500,– a to mi přijde jako docela pálka). Za 2. nevím kolik by stálo přikoupení fce tepové frekvence.

      S tou sigmou ale chybu neuděláš

      0 0
    • vit  

      Sigmu nechci , potřebuji tohle to: www.specialized.cz/new/doplnek.php?…Není tam popis, zajímá mně jestli ukazuje současně: rychlost, stopky a ujetu vzdálenost?" ":http://www.bike-forum.cz/…_odpoved.php?…

      0 0
    • die.catana  

      Nevíte někdo jak je to s výškoměrem. Vím že funguje barometricky. Takže když ve slunný den mám nakalibrovanou domácí nadmořsou výšku. A když se na něj mrknu další den tak je tam třeba o 20m větší nadmořská výška. To znamená, že klesl tlak. A z toho vyvozuji, že ten den je pravděpodobné, že bude pršet. Je to tak, nebo se pletu?????

      0 0
    • N-Dorfin  

      po delší době obnovuju tohle téma … mám zájem si koupit DTS snímač rychlosti i pro kolo 2 http://www.kupkolo.cz/…gma850/Akce , a tak se ptám jestli bude kompatabilní s mým Sigma 2006 MHR DTS .. na kupkolu sice píšou že kompatabilní je, ale na stránkách výrobce udávají vhodnost jen pro modely 1106 a 1606 http://www.sigmasport.com/…hwindigkeit/ … Díky moc (:

      0 0
      • R-A-D-I-U-S  

        kompatibilita s 1606 by měla stačit, taky jsem před 2měsíci dokupoval a chodí v pohodě.

        0 0
      • raceman  

        jeden mi doma prebyva, jestli bys chtel muzem se domluvit.. ;-)

        0 0
        • N-Dorfin  

          ahoj, no já si ho objednal z kupkola, ale poslali mi něco jinýho, takže to zatím řeším .. kolik by sis za něho kdyžtak představoval ?

          0 0
          • raceman  

            250kč

            jedina vada na krase je prasklý magnet v tom nejslabším místě u toho imbusu, kterým se přitahuje na špici, takže nejde pořádně dotáhnout..

            0 0
            • N-Dorfin  

              jou, tak uvidím jak to vyřeším .. kdyžtak se ti ozvu .. ten problém s magnetem jsem měl taky .. pak jsem tam fouknul trošku lepidla a drží to fajn …

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.