• cubeman

    Chlapi kdo poradí jak tyto brzdy fungují a jaké destičky tam mám dát,aby to brzdilo líp?Mám tyto brzdy a nějak přestávají brzdit.

    0 0
    • Vilém  

      Dobrou zkusenost mam s Fastop. Kazdopadne pred vymenou zkus napred odmastit kotouc, lehce prebrousit a odmastit desky. A pak se nelekni, ze se po odmasteni chovaji skoro jako nove, tzn. nebrzdi:)

      0 0
    • JARDA0011  

      nechci zakládat nový vlákno, tak se zeútám tady..

      mam koleso s těmahle brzdama a chtěl jsem se zeptat, jestli se musí nějak časem měnit ten olej nebo je to na stálo? dále jsem se chtěl zeptat, jak dlouho mi tam vydrží destičky (vim že je to individuální ale tak odhadem) případně jestli se nějak ohlásí že sou sjetý (že začnou pískat či tak něco) a jak dlouho zhruba vydrží kotouč (opět, vim že je to individuální ale tak odhadem) nebo aspoň, jaká je minimální síla kotouče? předem díky za odpovědi

      0 0
      • Neddy  

        Olej tam nech, dokud nebudou mít brzdy příliš měkký chod… tzn., dokud ti bude stačit jak brzdí, tak měnit nemusíš nic :) Mám 4 roky starý brzdy, olej jsem neměnil… nepotřebuju.

        Destičky se často ohlásí, že začneš brzdit pružinkama, který u nich jsou. Životnost neurčíš – bordel, bláto, četnost brždění… prostě občas na ně mrkni a uvidíš, jak ubývají.

        Kotouč vydrží podle toho, jaký destičky budeš používat – měkký organický (sjížděj se hlavně destičky) nebo tvrdý sintrovaný (sjíždí se hlavně kotouč). Opět se životnost nedá určit… ale vydrží dlouho :) Minimální tloušťka? Až budou dosedat destičky pozdě na kotouč (hodně zmáčknutá brzd. páka).

        Ale někdo ti dá třeba jiný rady…

        0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce