• Cavendish

    Mám doma nějaký čas sedlo Pells AI.e.r Ti 270×130mm a cca po 40km mě z něj začne bolet zadek,není to strašná bolest ale je spíš protivná,mám na něm najeto slabých 1000km.Tak přemýšlím jestli si nepořídit širší nebo zkusit jezdit delší trasy cca 60–70km aby si nato zadek zvykl.Nejezdím zrovna extra kvalitu silnic,polovina jsou klasické české plátované silnice.Jak to vydíte vy?

    0 0
    • jIrI___  

      Měl jsem kdysi taky Pellse, tuším Speedy, a zadek mě z něj taky bolel. Na tvém místě bych vyzkoušel nějaké jiné sedlo.

      0 0
    • Joseph de Sax  

      pokud chlastáš pivisko, tak spíš bych to viděl na rakovinu tlustého střeva, než špatné sedlo…

      0 0
    • Pa.T2  

      Mě taky bolívává. Ale myslím si, že to není tím, že není na sedlo zvyklej. Víkendový projížďky 80–100km, občas kolem 120km, běžně tak 50–60km. Nedávno se mi kvůli tomu vytvořila taková podélná fazolka kolem míst, kde jsou ty sedací kosti, no je to pak nateklý nejde na tom sedět, děsný.. Člověk si pořád přesedává a prdel je pak šíleně zrychtovaná. Vím, že by se sedlo mělo vyzkoušet, mám vyhlídlí toto

      Chtěl bych zkusit sedlo s dírou, s gelem nechci.

      0 0
      • gralll  

        To co máš vyhlídnutý, je zrovna myslím pěknej tvrďas. Mám za to, že můj kamarád na něm jezdí a když jsem je zkoušel, tak to nemělo zrovna moc polstrování. Chce to jít do kšeftu, a tam zkusit víc typů. Sám jezdím relativně na tvrdým celkem neznačkovým od Authoru a jsem s ním totálně spokonejen. Nemyslím si, že čím dražší je lepší.

        0 0
      • capis  

        Měl jsem také potíže s bolestí zadku (mám problém s hemoroidy) a od té doby, co vozím toto- http://www.sellesmp.cz/…rike-TRK-Man mám pokoj

        0 0
      • Galibier  

        mnoooo, tak s „fazolkami“ jak píšeš, tak to mám problém také, někdy se to rozdedře do krve a to je pak poježděníčko, ale od té doby co mažu před i po, jak dermazulenem, heřmánkovou mastí, v poslední době sixtusem (ten funguje opravdu skvěle), tak i ty „fazolky“ se dají přežít… . Jde o to, když to začne zlobit, tak na pár dní vynechat, jít si místo toho zaběhat nebo zaplavat a je to o.k. …, tedy u mě to tak funguje… . Pořádná hygiena v těchto místech, mazání a pravidelné praní cyklověcí základ!…ale o tom už tady v jiných vláknech bylo napsáno hodně, hondě a hodně…, když to začne bolet, tak na to nemyslet, dát si ještě prudší kopec a ono začne bolet něco jiného :-)

        0 0
        • Pa.T2  

          Jojo, to je přesně ono co popisuješ. Možná by to kolo chtělo občas opravdu vynechat :) Začnu to mazat a uvidím. Jinak hadry si peru pokaždé projížďce, protože jinak ta vložka mi pak přijde dost ztvrdlá, hlavně se potím jak prase.. tak dík za mastičky, něco dnes vyzkouším:)

          0 0
          • Galibier  

            zkus a uvidíš, mazej i po, hlavně na vysušenou pokožku…, nemám s tím od té doby problém, možná je to také tím, že jsou teď dovolené, jsem pořád v práci a na kolo se dostanu tak na hodku, maximálně dvě :-))a to problém není :-)

            0 0
        • Joseph de Sax  

          nesmíš ale fazolky zaměňovat za metastázy…to pak občas už fakt něco pobolívat bude…

          0 0
    • HELLO  

      a co tohle v lidlu?? je to dobry??

      http://www.lidl.cz/…ex_19947.htm

      nebo

      http://www.lidl.cz/…ex_19948.htm

      ?

      0 0
      • Galibier  

        v sedle bych problém neviděl, mám HT, fulla …o silnici uvažuji. Na každém jiné sedlo, je tu spoustu vláken o sedlech, ale spíš je to o tom najít ten ideální posez, když jej nastavíš, tak po zimě když sedneš, tak se stejně zase cítíš jinak…

        …já laboruji se sedlem dlouho dokud nejsem spokojen, třeba o pár milimetrů snížit nebo vytáhnout, to také dělá hodně, nebo posunout či sklopit také dělá dost, ale to už tu bylo také popsáno…

        0 0
      • capis  

        Jo, z Lidlu to jsou dobré sedla, ale pro báby co jedou ráno do kravína.

        0 0
      • witmar  

        z takového sedla tě bude bolet nejen prdel…ale i hlava (budeš se do ní být že sis ho koupil) :-)

        0 0
        • capis  

          bít

          0 0
          • Cavendish  

            Sem dneska ladil geometrii a zjistil sem ze mam predozadni polohu o 2cm uplne jinde,treba je to tim,k nastaveni si ale musim koupit sedlovku s 0mm offsetem,mam sedlo uz ted na hrane.

            0 0
          • witmar  

            jááááj propadám se…

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.