• Mabajk

    Ahoj, po delších vyjížďkách se mi stává (nad 50km), že mě druhý den bolí něco jako nerv nebo sval, ve spodní části dlaně. O co se jedná, dělá vám to taky? Dá se to nějak řešit, posunutí řidítek, jiné rukavice?

    Mám tyto rukavice:

    http://www.freebikes.cz/…l-pro-cerne/

    nejsem s nima spokojený už jenom z toho důvodu, že se hned sedřely (docela za jízdy drtím gripy :) )a žmolkovatí, aniž bych je vypral už po půl roce ježdění. Za ty peníze jsem čekal větší výdrž, resp. nemám možnost srovnání, jak dlouho běžně rukavice vydrží. Začínám totiž jezdit po 17 leté pauze.

    0 0
    • o.1  

      To chce zvyk :-), po roku-dvoch to prestane. Trochu pomozu anatomicke gripy.

      0 0
    • black.horse  

      Už se to tu hodně řešilo…

      Takže znovu, tedy opakovaně:

      ERGON

      Už na všech bajcích vozím jenom tyhle gripy a na silnici berany s plochým vrškem, poslední dva roky mám s rukama taky problémy, tohle dost pomohlo… (ale dañ je estetika a vyšší váha)

      0 0
      • roud  

        měl jsem možnost je vyzkoušet a nechápu jak na to může někdo poskládat ruku doporučuju si je někde zkusit…

        0 0
        • black.horse  

          normálně, opřeš dlaň a sevřeš prsty, samozřejmě lepší je palcem proti prstům, ale to je stejný postup jako u klasických gripů :-) ale je pravda, že člověk musí mít na nich nastavený sklon podle sebe, jak mu vyhovuje.

          0 0
          • MlokCZ  

            Přesně tak, pokud je sklon jen lechce špatně, tak najednou z parádně pohodlných gripů se stane mučidlo. Na začátku jsem ten ideální sklon chvíli hledal.

            0 0
    • juli  

      Dívám se na Spešla ve tvým profilu a připadá mi, že máš trochu víc sedlo špičkou dolů, než je obvyklé. Čili budeš mít víc váhu na rukou a to může být příčina problému. Jinak pak jiné gripy, rukavice, šířka rodel. Prostě trochu polaborovat s nastavením.

      0 0
    • funkatron  

      tak zalezi aj ake mas gripy

      ak mas trvde umele, tak tie bolia

      skus si dat nejake makke penove napr ritchey WCS ergo

      a sedlo dat vodorovne…takto ta to tlaci dopredu a tym viac na ruky

      0 0
    • Mabajk  

      s tím sedlem máte asi pravdu, koukám na to, že je fakt víc dolů…

      Ty ergony znám, moc se mi nelíbí a taky nevím co to dělá při sjezdu. Zkusím nejdřív nastavit jinak sedlo a pak ty měkčí gripy, už se mi na nich stejně dělaj díry. (jsou z tvrdé gumy).

      Díky všem za příspěvky.

      0 0
      • black.horse  

        Ve sjezdu Ergon v klidu, člověk si po pár vyjížďkách zvykne. Momentálně bych si to s klidem dal i na FR bajka.

        Jinak s gripama a posedem (sklon sedla, sklon zad, zatížení rukou, výška řidítek, úhel řidítek, průměr/tvrdost/tvar gripů, rukavice s vycpávkama – máš hodně možností jak to řešit) chce si to pohrát, každýmu sedne neco jiného a moc univerzálních rad nebude…

        0 0
      • Igor Hnizdo  

        nebo mas proste jenom maly kolo, ze pri svezeni po sedle prepadas velkou vahou na ruce. typicky pripad vsech co rvou lidem o cislo nebo dve a nekdy i tri mensi ramy v kombinaci s tim sedlem dolu je to hodne poznat.

        0 0
    • xshreck  

      Já mám něco podobnýho – akorát s ramenem. Jendou se mi ho asi podařilo vyhodit ve škole ( jsou to dva roky …) a od té doby mě to pak bolí když jedu dál s batohem :( S tím asi nikdo neporadí co

      0 0
      • black.horse  

        hehe, vozit větší podsedlovku nebo ledvinku:-) já ji kdysi občas kolem pasu vozil a nevadilo mi to.

        Jinak se asi opakuji, ale nemohl by to zmírnit takovýhle batoh s pevnou konstrukcí a lepším rozložením zatížení na ramena a bedra?

        0 0
      • Igor Hnizdo  

        min se hrbit posilit zada a bricho a vedome se snazit na kole sedet v cykloposedu rovneji nez uvolnene jak smotany klubko. dost se pak odlehci vrch, ale zase dostavaji zabrat zada pokud na tom neni bricho zrovna nejlip.

        0 0
        • xshreck  

          J8 hodně cvičíval … záda, bachor. Zase na tom nejsem s tímhle nejhůř :( Batoh mám spevněný – je to natažená síťka a ta se rozprostře po celých zádech. Zase mi ale připadá že mám menší batoh – že je malý na ramena. Není to taky tím?

          0 0
      • MlokCZ  

        Místo batohu si sežeň pár domestiků.

        0 0
    • JakeF  

      V poslední době vozim Ritchey WCS pěnový gripy bez rukavic a bez problémů. Spolu s kvalitní rukavicí podle mě ideální volba, pokud nechceš ergonomickej tvar.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.