• Biker jak Pes

    Nazdar, mám takový problém. Při delší jízdě 100 a více km mě bolí dlaně v místech, kde držím řídítka. Je v nich divný pocit, jakoby mravenčení. Občas pomůže změnit polohu držení, ale jenom na chvíli…

    BTW: Mluvím o jízdě na silnici. Ve vyhledávání jsem našel pouze bolesti nohou, zad, ramen, zápěstí, ale ne dlaně, snad mě neukamenujete… :)) Díky za odpovědi.

    0 0
    • jaski  

      me bolela leva dlan a kdyz sem brzdil nebo jel nejakerj sjezd tak sem dostal takovou krec do prostrednicku a ukazovacku ze sem nemoh brzdit.bylo to o hubu.dlan me bolela i treba po par kilometrech.ale najednou to zmizelo.nevim cim to bylo.

      0 0
    • black.horse  

      já mám momentálně něco podobnýho na bajku při jízdě kdokoliv mě cca po půlhodině začnou taky bolet ruce a pak mě druhej den brní malíčky… předpokládám, že na vině je změna řidítek, tyhle mají jinou geometrii a zjevně se to takhle na mě podepisuje:-( protože před tou změnou se mi to nestávalo. doufám, že je brzo vyměním…

      0 0
      • kycis  

        Tak presne na tohle mi pomohly gripy se soudeckovym tvarem od Pellsu, odlehci to te malikove hrane ruky..

        0 0
    • Biker jak Pes  

      Napadlo mě, že to může být třeba tím, že mám hodně sklopené sedlo dopředu.

      0 0
      • Tomcat_1  

        To by Te mozna bolely vic ramena. Kazdopadne bych si na tohle mravenceni daval sakra pozor, abys neskonci u neurologa. Jaky mas rukavice? A co gripy?

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Rukavice mám GelMax od Poledniku, tedy s gelovou vycpávkou a gripy mám na silnici jenom omotávku, takže nic moc. Tedy spíš nic než moc… :))

          0 0
          • Tomcat_1  

            Tak je to presne to co tvrdi Blade, jen jsem si nemoh vzpomenout na nazev. Zkus porovnat to sedlo, hlavne pomalinku – po milimetrech :-)

            0 0
            • Blade  

              Jak tak o tom ted premyslim tak sem pred tremi tydny posunul sedlo o centak vys a o centak dopredu a od te doby me taky ruce nebrni…Ale je taky dost mozny ze sem se jen naucil lip drzet riditka. Je potreba najit udealni uchop a hlavne na ten kanal netlacit.

              0 0
              • Tomcat_1  

                Ja jsem s tim zacal mit problem po zlomenine palce pravy ruky. Nakonec se mi to castecne podarilo vyresit jinejma rukavicema a namontovanim vlastovek.

                0 0
                • Blade  

                  No u vlastovek sedis prece jen trosku vic vzprimene, takze nemusis rukama drzet takovou vahu.

                  0 0
                • Blade  

                  A za druhy, na vlastovkach nemas rohy a aspon me to nejvic chytalo kdyz sem se drzel rohu a tim karpalnim tunelem sem tlacil na spunt co kryje diru v riditkach.

                  0 0
                  • Tomcat_1  

                    On je to ma celkove trosku jinej uhel drzeni riditek – jsou vic natoceny ke mne. Sice mam pocit ze se to promitlo do vysledny rychlosti jizdy, ale zase je to pohodlnejsi jak co se zad tyce, tak i zminovanych problemu s uchopem.

                    0 0
    • Radek CV  

      Ono vetsinou vse boli z toho jak sedis. Ja loni menil kolo, u stareho me obcas brala krec do nohou, ted trpi ruka a zada. Tak hledam vhodnou polohu. A nebo uz je to starim :-)

      0 0
      • palkac  

        na ty dlane mi pomohly rukavice specialized se spesl :-) gelovou vystelkou na ty strane kde neni palec. Me ted po sto kilacich zase zacnou tak divne brnet nohy od kotniku dolu. zmena posedu neepomaha a ani pulhodinova zastavka.. sedlo mam konecne pohodlny…

        0 0
        • palkac  

          asi neumim radit prispevky..

          0 0
        • smallbrother  

          rukavice od Spešlu jsou fakt super. Ze začátku jsem na to koukal nedůvěřivě, ale je to vážně přínos. Mám ještě jedny rukavice bez toho polštářku a dost mi tam chybí, jezdím s nima už jen na silnici. To brnění na nohách bude nějaký špatný dokrvování, ne? Příliš utažený, nebo malý tretry?

          0 0
        • Krutor  

          palkac: který konkrétně rukavice od spešlu prosím tě máš?

          0 0
    • Blade  

      To je spatnym uchopem riditek..obcas se mi to taky stane..rika se tomu syndrom karpalniho tunelu www.operativa.cz/modules.php?… Pokud te to jen tak lehce brni tak se proste na chvili chyt jinak riditek a hned se ti ulevi…ta operace je dost krajni pripad

      0 0
    • chupas  

      mam rukavice s gelovejma tentononcma. neco takove ve stejne kilometrazi me taky postihuje, ale teda v kombinaci terenu. a pricina u me… drzim krecovite riditka, se bojim, ze bych je pri sjezdu pustil a nekde se rozsekal :)), jinak si hlidam vahu na rukach. protoze obcas se pekne opru o ruce a taknejak relaxuju ci co. coz je teda pekne blbe. druha pricina, na kterou jsem prisel je prilisne zahrivani rukou v rukavicich v hustohustym vedru (takove, co jeste letos moc neni). staci si je sundat a je to pryc. zvlastni. je to takove tupe nutkani vytahnout ruce z rukavic. neco jako otlaceni. neda se to popsat.

      0 0
    • atrex  

      Specialized má v prospektech, že jeho rukavky s Body geometry ™ proti tomu mají nějaké vycpávky a v katalogu to nějak vysvětlujou

      0 0
    • Darkson  

      mě ze silničky taky nejvíc bolej dlaně. v sobotu večer za šera jsem vzal snad každou druhou díru z Opavy do Ostravy. to mravenčení dobře znám, nesnášim to. furt si ulevuju, všelijak protahuju a proklepávám ruce…

      0 0
    • morlo  

      Me teda pazoury taky brneji, ale nepamatuju se, ze by me nekdy nebrnely, takze je obcas protrepavam a odlehcuju, ale nepovazuju to za nic nenormalniho, proste kdyz prenasim tretinu svy vahy pres ruce na nejakou trubku po delsi dobu, neprijde mi divny, ze se to rukam nelibi… pokud si ale jeste pamatuju, tak na www.kpo.cz v miste pojednavajicim o posezu, se pise, ze na rukach nema spociat moc vahy, ze se to ma drzet zadovym svalstvem spolu se sikmyma brisnima svalama a ruce maji nest pouze vlastni vahu. Ale to plati hlavne pro ziletky, na biku bych asi v terenu s lehce polozenyma dlanema na riditkach daleko nedojel…

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Tak všem díky za odpovědi, uvidím co se dá dělat. Zkusím trochu pohýbat se sedlem, případně jiné rukavice nebo změnit posed.

      0 0
      • bestom  

        To mravenčení mě taky dlouho zlobilo,ale hodně mě pomohlo pře vyjizdkou nebo zavodem si ruce a prsty poradne protahnou a procvičit a hlavně pořádně promasírovat zápěstí kostivalou mastí,pěkně se prokrví a pak není problém.Kostival vubec pouzivam na vsechno mozny,šlachy,svaly klouby atd..

        0 0
    • Baracuda  

      Pripojil bych se se svym problemem. Na bajku me hrozne boli prsty – obcas mam i problem, vubec ty prsty narovnat – zacne to bolet tak po dvaceti km a pak je to uz jen horsi a horsi.. Dohromady se to dava tak tri dny… Gripy mam penovy wcs, ty mi prijdou v poradku. Spis me napadlo, jestli nemam moc netvrdo nastavenou vidlici, koukal sem, ze mi chodi tak na 4cm… Rukavicky sem skousel ruzny, ale primo na prstech zadny vypodlozeny nejsou…

      0 0
    • Elwing  

      Nemá někdo zkušenost s bolestí malíčků při delším ježdění z kopce (den v bikeparku), kdy řidítka chvílema fakt musím držet pevně? Někdo říká, že to chce širší řidítka, nebo je jinak natočit. Mám vlajdy 680 mm a když řeknu, že potřebuju širší, všichni se mi leda smějou.

      0 0
      • MlokCZ  

        Nejprve bych zkusil laborovat s natočením současných a když to nepomůže, tak nová s menším úhlm zahnutí.

        S šířkou řídítek to mám přesně naopak, čím širší, tím jsem vždy měl v dlouhých sjezdech větší problémy s malíkovou hranou ruky (a to i přes zkoušení všech možných úhlů zahnutí).

        0 0
        • Elwing  

          jak menší úhel zahnutí? Jako rovný řidítka? mě nebolí celá malíková hrana, ale přímo prostě jen malíčky, jakože i klouby. Je to fakt divný :( Ale dík, zkusím to jinak natočit, ale fakt nevim jak.

          0 0
          • martin_bakov  

            no a co brzdovy paky, nejsou treba dal nez by ti vyhovovaly ?

            Tohle s tema malickama se mi stava taky, ale to je spis tim ze mam mechanicky kotoucovky a musim na ne 2ma prstama dost tlacit a pak se pretezuje malicek

            0 0
            • MlokCZ  

              To by také mohlo být. Když jsem zkoušel jeden čast místo ukazováčku brzdit prostředníčkem, tak mi to na malíček taky trochu vadilo.

              0 0
            • Elwing  

              Mám SLX hydrauliky, brzdím ukazováčky a tlačit na ně občas musím (v krizových místech), jenže to budu vždycky na jakýkoliv brzdy, pokud si nekoupím jednu za 6000 :/ Ale je pravda, že když jsem měla ještě horší brzdy, tak mě ty malíčky začaly bolet mnohem dřív.

              0 0
              • martin_bakov  

                zacni chodit na boulder za par mesicu budou paraty drzet riditko jak kdyby byly z ocele :)

                0 0
          • MlokCZ  

            Jako vlajdy s menším úhlem zahnutí (úhel k jezdci bývá někdy třeba jen 7–8st. až po hodně zahnutá, která mají i více než 12st.). Každý výrobce dělá jiný úhel u vlajd a to nejen že se liší úhel k jezdci, ale i směrem nahoru. Celý malíček i s klouby, tohle neznám (to jsem nikdy neměl), tak nevím, jestli může ten jiný úhel pomoct i na tohle.

            0 0
      • Ruprt2  

        Mě to začalo dělat nedávno, zejm po sjezdech. Změnil jsem vlaštovky 660 za vlaštovky 710.

        Ale přitom jsou skvělé větší šířka mi vyloženě prospěla. Všechno od prvního úchopu bylo lepší, ale po vyjížďce mě bolí ruce. tak budu laborovat. Začnu asi s gripama :-(

        0 0
    • Lada,s  

      Mě pomohly pěnové gripy

      0 0
    • Internaut  

      Zkus si dát berany nahoru.

      0 0
    • roud  

      pokud tě to ani po čtyřech letech nepřešlo tak mi je tě líto :O(

      0 0
    • Vilém  

      Zkus na par dni vysadit onanii:)

      0 0
    • Black knives  

      Je to syndrom karpálního tunelu. Jsem už po operaci obou rukou, mám na to nemoc z povolání. Až to bude hodně nesnesitelné, budeš hledat pomoc na neurologii. Já to měl taky. V začátku ti budou dávat do zápěstí dost nepříjemné injekce. Ale stejně to nepomůže, ani rehabilitace ne. Prostě, chirurg neurolog, který ti rozřízne zápěstí, a povolí ty zápěstní vazy. Nebolí to, a děje se to anbulantně. Mně to dělali na neurologii v Brně ve fakultce. A to podotýkám, že jsem Ostravák. Prostě jsem věděl, že mi to bude dělat dobrý doktor.

      0 0
      • Biker jak Pes  

        mmmmmmm, ne. :-) Už dávno jsem v pohodě :-)Ale díky ;-)

        0 0
        • Krutor  

          Když už jsem předtím tady někde reagoval na 4 roky starej příspěvek: jak sis pomohl ?

          Taky začínám mít s bolestí dlaní (no spíš nepříjemným tlakem) problém, bohužel na stejném kole a stejném posezu, jako loni :-(. Napřed jsem si myslel, že je to moc tvrdýma gripama (GT original na Marathonu). Taxem vyměnil za širší a měkčí a kamarády vychválené Hutcinson Bulldog, cítím takovej nepříjemnej tlak do dlaní už po prá km, pořád musím přehazovat polohu rukou. Taxem se naštval a dal jsem tam gripy od BBB bez aretace (připadá mi, že ta plastová základna gripu, která se fixuje na řidítka, ubírá trochu té pružnosti gripu…), zatím 2 vyjíždky, sice lepší ale není to ideál. Ještě se poohlídnu po nějakých lepších rukavicích…

          Prostě další věc, která mě začíná na kole ***** (což mi připomíná, nedávný vlákno „Co vám vadí na kole“ …)

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Nějak to přešlo samo. Nepamatuji si, že bych kupoval lepší omotávku nebo jiné rukavice. Co vím, tak odjakživa jezdím bez rukavic a na silnici nejsou ty omotávky nic extra, teď vozím dokonce nejtenčí jakou jsem kdy měl. Je pravda, že zhruba před 4 lety jsem se silniční cyklistikou začínal, tak je možné, že jsem si už zvyknul.

            Co se týče MTB, tak vozím dlouhé rukavice (ani nevím jaké, nějaké obyč za pár korun) a k tomu jedině pěnové gripy. Za ty roky závodění na MTB jsou fakt to nejlepší, co může být… :-)

            0 0
    • Danikklotz  

      Resil jsem stejny problem a je vyresen

      http://www.ultrasport.cz/…rodukty.html

      mam GP1 a funguje v pohode. Rukavice BG od speslu, typ nevim…

      0 0
    • comac  

      Trochu obnovím toto téma. Může souviset bolest dlaní s tím, že vozím starý dualy? Jedná se o shimano rx100 8sp. v kombinaci s řidítky FSA Vero compact. Pomohly by to vyřešit např. dualy Claris nebo starší Tiagra. Zkoušel jsem hýbat jak pákama, natáčet řidítka, hýbal jsem z výškoui délkou představce a furt to stojí za pytel. Když jsem zkoušel loni kolo kde byla ultegra tak nebyl problém.

      0 0
    • Radus  

      Brnění dlaní je vetšinou špatný posed hodně váhy na rukou

      0 0
    • Mikikuba  

      http://www.hankaebertova.cz/index.php?…

      špatně zařazeno:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.