bolest zacatku prstu smerem od dlane

4 nepřečtené
  • dEvilPS3

    Zdravim, mam palcivy problem.

    Dnes jsem jel z Klinovce sesupy do Kalovych Varu a behem sjezdu s koreny a mnoho kameny me po chvili drncani zacaly nehorazne bolet ty mista kde se napojuje dlan na prsty.

    A to uplne stejnou bolesti,jako kdyz si lehnete na bok a rukou podeprete hlavu a po par minutach vstanete a rameno musite nechat v ty samy poloze jako pri lezeni, protoze pri pokusu navratu zpet do normalni polohy to nehorazne boli. Po chvili je to v poho.

    Paky mam v poloze jako maji byt, ve spravnem sklonu, mam rukavice a sice tvrdsi gripy,ale drive, s jienjma brzdama se zdalo vse v poho. Boli i pri jizde bez brzd,tj celou rukou na gripu. Riditka drzim pevne,pokud polevim tak mi vyskakujou z ruky,takze min nemuzu. Vidli mam seriovej epocon 100mm nahustenej na sag 2cm, pri plnym zatizeni tela v klidu klesne o 5cm, v terenu chodi pri max nalozeni tak akorat skoro k dorazu, takze myslim ze nahustenej je ok. Pneu mam na cca 400psi, jezdim i presuny po asfaltu, nekdy i 20km.

    Nemate nebo nemeli jste nekdo stejnej problem? Mam s tim zajit k doktorovy? Docela dost me to obtezuje, protoze musim jet bud jak snek a nebo kazdejch 30m zastavovat.

    0 0
    • KubaBajk  

      Myslím, že Tě tlačí tvrdé gripy do blízkosti místa, které Tě potom bolí, bolest pak vzniká tímto tlakem, taky se můžou nedokrvovat některé prsty.

      Tvrdé gripy nejsou špatné, ale chce to dobrý posed. Když není optimální úhel/úhly řidítek, jejich délka, sklon představce, výška řidítek, posed jako takový, tohle vše v kombinaci, nějak se to projeví. Dlaně pak dosedají „tak jak nemají“ a je problém.

      Já teď řeším něco podobného, asi stárnu a tak budu laborovat. Cítím, že řidítka mám moc zahnutá, příliš tlačí na okraje dlaní, ty pak bolí. Půjdou rovnější a širší nebo aspoň širší. Když to nepomůže, zkusím delší představec, z 90ti na asi 110.

      0 0
    • mates-rider  

      Ahoj mám asi stejný problém, nevím jestli jsi našel nějaké řešení.. Řešil jsem různé bolesti zápěstí a většinou to bylo nastavením odskoku a podobně a vše se nějak upravilo ale po návštěvě rychlebek jsem si všiml, že mě na novém kole začaly nové problémy.

      Zatím mám jen pár tipů Úzké gripy a moc křečovitý úchop, kdy držím řídítka moc křečovitě a zároveň mám jen prst na brzdě..

      Vzhledem k tomu, že největší bolest cítím v prostředníčcích jakobyl jakoby od dlaně po první kloub, tak to přikládám této variantě. Gripy mám tak středně tvrdé, rukavice s gelem a teď na jaro jsem si všimnul, že mě prsty bolí třeba už na 4 km trailu, který není ani nijak zásadně technický nebo rozbitý, ale je tam hodně tahání za řídítka. Přes zimu jsem zkoušel fakt hodně přítahů na hrazdě abych posílil ruky a prsty ale výsledně žádný.. Příští týden jdu k léčitelce, která mi jednou pomohla tím, že mi nahodila vyhozené prsty, ale mám obavu, že tentokrát je problém někde v nastavení řídítka/sklon dlaně..možná jen moc brzdím, ale nejsem si toho vědom. Přítelkyně, která na kole nejezdila a drží se poměrně za mnou, tak takové problémy vůbec nemá..

      To je důvod proč si myslím, že bude problém buď v těch úzkých gripech nebo vyloženě nastavení sklonu řídítek nebo tak..dřív jsem míval normálně rovné, že mám trochu ohnuté ke mně a nebo fyziologický problém viz vyhozené prsty a tak.. Pokud máš nějaký výsledek budu ti moc vděčný..

      0 0
      • Carloss  

        mám to stejně.. sundam prsty z gripu a nejdou ani natahnout.. řek bych že za to muže silny držení řidítek v kombinaci s HT v kombinaci se slabyma prstama a malem tréninku :) V bikeparku sem kvůli tomu zastavoval co 40Om abych vubec ty řidítka udržel..

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.