• pepazdepa-84

    Dobrý den,

    mám dilema, chtěl bych koupit nové kolo již jsem si vybral, že to bude giant anthema, ale řeším jestli x2 nebo x3 a jakou velikost. Mám 187 – 189cm a váhu kolem 100kg. Chtěl bych to kolo na normální vyjížďky a nějaké maratony.

    Zatím bych se přikláněl k x2 v eLku. Ročník 2010 nemají abych ho vyzkoušel, ale obávám se že při posedu v obchodě stejně nic nepoznám. Ještě mi přijde že oba rámy jsou stejné, tak jestli by na to moje ježdění nestačila ta x3.

    Díky za reakce

    0 0
    • ememem  

      podla mna ti bude L ko male, mam 189cm a mne teda male bolo. (konieckoncov rovnako napr. epic)

      0 0
    • marios  

      V poho

      mám stejnou vejšku jako ty, a L-ko(je to 20') (i když X0,ale rám je stejný) mi naprosto vyhovuje, sedlovka 400 má rezervu, takže pokud nemáš extra dlouhý nohy tak jseš OK.

      0 0
      • ememem  

        ta nasa vyska je taka trocha blba, zhruba na nej sa to lame. na 185cm z 99.9% postacuje L, ked uz mas cez 190 tak zas 99.9 % jasne XL. tyka sa to nie len giantu. asi by najlepsie urobil keby to vyskusal, zrovna s giantom by az taky problem byt nemusel.

        0 0
        • pepazdepa-84  

          Oni mají na testování právě jen Mko. A z toho poznám asi starou belu. Vy když na to sednete v krámě poznáte jestli je to ok? Nohy mám normálně dlouhé :-)

          Jinak co ten rozdíl mezi x2 vs. x3? Mám starej karakoram na Lx a jsem spokojenej, ale nevím jak jsou na tom ty nové sady.

          0 0
          • ememem  

            tak M-ko je pre nas fakt na nic, u nas mali L-ko a z toho som poznal ze mne je to male (aj ked musim priznat ze vselijake tie vypocty na zaklade merani mi davali este furt L-ko). v krame samozrejme toho moc nepoznam ale u nas ho zapoziciavali na testovacie jazdy – to som myslel tym vyskusanim. ak to nejde tak je kazda rada draha.

            a rozdiel medzi x2 a x3 bude vo vybave, to si musi posudit kazdy co chce, zle nebude isto ani vo vybave x2. geometria je rovnaka.

            0 0
    • Horyna  

      Člověče já ti nevím. Já když jsem to před časem študoval tak jsem nebyl vůbec vodvařenej ani z jednoho. Já když kupoval X2 09 tak jsem byl spokojenej co jsem za ty peníze dostal. Bylo to z kraje roku a platil starej ceník o 3tis. levnější než v průběhu roku a nekupoval jsem to za ceník. Nevím jaký máš možnosti kde nakoupit, ale jestli vezmu X2 2010 za ceník 56000,– tak já osobně bych to rozhodně nekoupil ale vzal bych rám a stavěl. Lepší tlumič a za 30 tis. se dá něco vymyslet.

      0 0
      • krokus  

        Jo, přesně z toho důvodu jsem se rozhodl vzít místo Anthemu 2010 Sparka 2009. Anthemy 2009 už nebyly. Rozhodně ale toho rozhodnutí nelituju.

        0 0
      • ememem  

        no na to som ani nepozrel ale je fakt ze je to dost drahe, hlavne tie kolesa a uprimne dnes uz aj brzdy nie su nijaka extra slava. lenze sa obavam ze to velmi lacnejsie nevysklada. pokial viem tak giant predava ram vzdy len z tej „najvyssej sady“ t.j s RP32 a stoji 27tis. coz je zhruba polovica a ci sa s tou druhou dostanes nejak zmysluplne pri porovnateklnej vybave pod tych 59 bych aj dost pochyboval( ale mozne to je)

        0 0
        • pepazdepa-84  

          Neřešte ceníkovou cenu ;-)

          0 0
          • mr.antik  

            tak záleží jaký je cenový rozdil, funkčně se to liší v brzdách, páčkách a nábojích

            0 0
          • Horyna  

            Rozumím že asi nekupuješ za ceník. Pak stejně tak nemusíš kupovat za ceník ani rám. Chci jen říct že i tak je dle mého hlavně ta X2 samej kompromis. Stavěl bych i za tu cenu že v první fázy ušetřím na určitejch komponentech popř. použiju něco ze starýho kola jestli je možnost, ale jiný si dám zase podle svých představ v rámci možností. Ta X2 je prostě taková spleť kompromisu která nenadchne. Můj názor.

            0 0
            • pepazdepa-84  

              Nic ze starého kola nepoužiji, protože to je 13 let starej GT Karakoram :-) Takže bych musel všechno kupovat stejně. Navíc nemám čas to doma skládat dohromady a zabývat se tím (shánění věci atd.). Jsem takový uživatel sednout a jet. Udělat základní údržbu jinak si vše nechávám dělat. Takže z toho co píšeš by se vyplatilo koupit X3 a třeba postupně tam dokupovat nějaké vychytávky, pokud by byly potřeba.

              0 0
              • Horyna  

                Ve srovnání X2 a X3 bych řekl že se vyplatí ta X3. Nevím kolik jsi ochoten do celé té srandy investovat s ohledem na využití toho kola a jestli kupuješ kolo na 2 roky nebo na 10let. Uvažoval bych o stavbě tak při 50 tisících. Podotýkám že není možné uvažovat o stavbě a vycházet ze základní ceny rámu. Nemyslím že to musíš stavět sám.

                0 0
        • Horyna  

          Když bych stavěl vycházel bych s úplně jiné ceny rámu. Docela bych chtěl vědět co by na to řekl Hnoj. Ten stavěl na rámu anthema X a věřím že by vymyslel zajímavější sestavu než je katalogová X2.

          0 0
          • pepazdepa-84  

            Hnoje neznám :-( On by mi to za stejné peníze postavil lepší?

            Já myslel že to mají velké firmy vychytané ty ceny, že prostě ten komplet, tak jak je na kole levněji dohromady nedáš.

            0 0
            • kubad  

              ceny samostaných dílů sou hodně nízko, někdy se stavět vyplatí. a hlavně si to dokážeš postavit víc podle svých představ.

              0 0
              • Horyna  

                Přesně tak, jinak ty sestavy nejsou špatný ale vše je takový průměrný s ohledem na cenu. Základ je samozřejmě dobrej, tj rám a vidlice. Já bych při ekonomické stavbě šetřil na spotřebním materiálu a asi v první chvili na tom hodně důležitým jako jsou kola s tím že si třeba za rok udělám radost a koupím nějaký suprový.

                0 0
            • Ricci  

              No pri cene vo vypredaji vacsinou to za tu cenu neposkladas,ale pri beznej cene sa moze stat,ze skladacka vyjde cenovo lepsie a este tam dokonca budes mat lepsie komponenty…

              0 0
            • Horyna  

              Já nechci nikomu dělat reklamu, lidí kteří by se toho mohli ujmout tu bude víc ale zadej si v users uživatele Hnoj a najdeš tam kontakt na něho. Je to člověk s kamenou prodejnou na praze 3 a provozovatel eshopu. Myslím že by byl schopen vypálit od boku jestli má smysl stavět.

              0 0
          • ememem  

            pises ze Když bych stavěl vycházel bych s úplně jiné ceny rámu a že není možné uvažovat o stavbě a vycházet ze základní ceny rámu – nejak tomu nerozumiem a z coho ma vychadzat?

            ja ked som o tom asi pred rokom tiez uvazoval tak som ten ram nebol schopny zohnat nikde mimo ofic. giant distributora zhruba za byvalcyh 30tis. skk. to sa akoze ten relativne novy ram oficialne predavany za x tis. da zohnat nejako lacnejsie?

            0 0
            • kubad  

              když ti někdo dá slevu na kolo proč by neslevil i z rámu?

              0 0
              • ememem  

                lebo mi ju dat nechceli :-) a nikde inde mimo ofic. ditributora samostatne nebol k mani. zato sa pytam kde je teraz resp. kde sa vobec samostatne predava okrem ofic. distributora u ktoreho nejaku extra ochotu na zlavu nepredpokladam.

                0 0
            • Horyna  

              Já myslím že možnost by určitě byla. Nechodil bych ale jako běžnej smrtelník k prodejci Giantu ale právě zkusil tu možnost přes někoho kdo se vyzná. Tím mám na mysli např. právě toho Hnoje. Za zkoušku nic nedá. Hnoj stavěl anthema X pro Padlose tu na bf a pochybuju že se začalo na rámu za 27.000,–

              0 0
              • Horyna  

                Nevím jaká je situace s rámy anthema v Progressu. Je to stejný rám jako model 09 a ten by se určitě dal sehnat podstatně levnějc kdyby byl.

                0 0
    • zdich  

      Anthem x1 za 46999kc x2 za 35999kc x3 za 25999kc model 2009 v Taemsportu Haviřov

      0 0
      • Horyna  

        Jestli jsou skladem tak není co řešit.

        0 0
        • zdich  

          Na netu to mají a tu x1 jsem tam asi před měsícem viděl. Myslím

          0 0
          • pepazdepa-84  

            Mají tam jen x1 v eLku, tak nevím.

            Navíc všimli jste si že na x2 2010 je lepší výbava než na x2 09?

            0 0
            • Horyna  

              Taky stojí o 10 víc. Kolik měříš? Ta X1 je za ty prachy parádní.

              0 0
              • pepazdepa-84  

                Vypadá za tu cenu dobře (i když ta barva není žádná výhra:-D). Právě měřím 187 – 189 takže jsem někde na přelomu L a XL. Bylo by super, kdyby tu byl někdo stejně vysokej a měl podobnou anthemu.

                0 0
                • Horyna  

                  A co tohle. Je to taky na hraně. U rámu scott uvádí u Lka 178–188. Muselo by se to vyzkoušet ale nabídka je to hodně zajímavá.

                  http://www.cykloadam.cz/…park-30_2246

                  0 0
                  • pepazdepa-84  

                    To vypada zajímavě, ale už je to o dost víc než jsem do toho kola chtěl dát. Navíc mi připadá ten Giant lépe poskládaný. Navíc jsem v jednání s tím pánem z toho prvního odkazu ;-) Ještě mi nabídl Stumpjumpera za slušnou cenu. Začínám v tom mít pěkný guláš :-o:-)

                    0 0
                    • Horyna  

                      Rozumím. Ten scott má super základ. Lehkej karbon rám a tlumič má ovládání ze řidítek a možnost snižování zdvihu. Vidlice taky OK. Zasloužil by si úplně jiný kola a je celkově pak dost ošizenej. Ale na pozdější upgrade ideál. Jestli uvažuješ i o stumpu tak doporučuju vyzkoušet a projet. Spark a Anthem jsou srovnatelný rychlý kola a Stumpujmper bude pak srovnatelnej s Trancem. Nejde jen o 2cm zdvihu ale celkovej projev a posed. To je pak nutný vyzkoušet co ti víc padne.

                      0 0
                    • jIrI___  

                      Jak psal Horyna, Anthem a Stump jsou dva úplně odlišné fully. Dobře si promysli, co od kola vlastně očekáváš.

                      0 0
    • Pytlik  

      Ja mam 192cm a jednoznacne XL. L bylo hodne male. Ale je to o tom, jak jsi zvykly lezet x byt vzprimeny. U L jsem si pri zataceni bouchal kolenem do riditek!! Takze fakt vyzkousej.

      Jinak pokud by ti bylo L, tak nejlepsi volba je ten havirovskej x1 – jak nekdo pise vyse, popr x2 09 dle financi a velikosti. Pozor na porovnavani modelu 09 a 10. U modelu 10 pridali dalsi radu (vlozili novy mezimodel x2), cimz x2 09 odpovida vicemene x3 10!!! Takze MOC je ± stejna – rozdil budou ty slevy na 09.

      0 0
      • pepazdepa-84  

        Tak jsem seděl teď o víkendu na x2 2010 na Lku a myslím že je to co jsem hledal. Takže volám do Havířova a objednám tu X1 09, protože mi na ní dali ještě slušnou cenu.

        Právě pro letošek to nějak pozměnili. Mě z těch 2010 vyšla nejlépe x2 poměr cena výkon.

        0 0
        • Horyna  

          Dobrá volba. Budeš spokojenej.

          0 0
          • zdich  

            Už nebudu mít u čeho uronit slzu až tam zase pojedu.Dobrý kup.

            0 0
        • Pytlik  

          Vitej v klubu :) Snad se z toho nestane takova masovka jako p(epici)…

          0 0
      • Dzany  

        Ja ti to jen schvaluji, taky mam Anthema X1. Budes spokojeny.

        0 0
    • tm  

      Taky se prizivim. Neresim velikost ale ktery spis vybrat. Anthem X2 cely v XT s nahovno kolama (http://www2.giant-bicycles.com/…/5702/39088/), nebo levnejsi X3 s mixem a Avidama (http://www2.giant-bicycles.com/…/5702/39090/), s vizi poradnych kol v cene rozilu tech dvou modelu?

      0 0
      • pepazdepa-84  

        To jsem také řešil. Viděl jsem to úplně stejně jako ty. Ty kola na X2 jsou stx. Jinak já se původně rozhodl pro dražší, protože bych pak natunil.

        Ještě jeden dotaz pedaly Shimano 540, jsou dobré?

        0 0
      • krokus  

        A co koupit X3 a k tomu pořídit nějaká pěkná zapletená kola? Cenový rozdíl mezi těmi modely mi připadá neadekvátní. Černý rám je navíc hezčí, myslím si:-)

        0 0
        • Horyna  

          Tak to je přesně to co jsem chtěl napsat už nahoře. Cenový rozdíl opravdu je neadekvátní. X2 2010 není za ty penze zajímavý kolo. To radši vzít X3.

          0 0
        • tm  

          To jsem tu právě chtěl řešit. Jestli oželet XT páčky, kliky a brzdy a koupit radši lepší kola. Rozdíl ve váze oproti mixu na X3 asi nebude tak strašný, aby ho nedohnaly lepší kola. O rozdílu ve funkci se asi nemá cenu bavit, ten se na nových součástkách pozná jen těžko.

          0 0
          • Horyna  

            Já bych to tak udělal. O kliky nemusíš mít strach, funkce bude stejná a váhovej rozdíl nepodstatnej. A řazení bude taky fungovat a až přestane tak za relativně malej peníz vyměníš za lepší. Investice do kol bude znát daleko víc.

            0 0
          • krokus  

            No je pravda, že teď mám na kole řazení LX a je to strašný – suverénně nejhorší systém řazení, jaký jsem zatím vyzkoušel. Je to hrozně tupý, nikdy nevíš, jestli přehodíš o jeden, o dva nebo vůbec. Ale SLX možná bude o něčem jiném. A kdyžtak to fatk za pár korun vyměníš.

            0 0
            • jonti  

              Vozim LX M570 a XT M770 – XT je o neco ostrejsi, ale zadny zasadni rozdil, v pohode je i LX.

              0 0
    • pepazdepa-84  

      Klucí tak díky za odpovědi. Mám již doma X1 09 v eLku. Sice je jisté že začne sněžit a nedostanu se na to, ale ještě mě zajímá jak to mám nastavit. Když si na to kolo sednu tak zadní tlumič se ponoří do 3/4 asi by to mělo být spíše obráceně ne? Je to alchimie nastavit podvozek kola? Na motorce si to raději nechávám dělat, ale pevně doufám že bych to tady mohl zváldnout :-)

      0 0
      • krokus  

        Když začne sněžit, tak je ten nejlepší čas vyjet na fullu!

        Když na kole sedneš, tlumič by se ti měl zanořit tak z jedné čtvrtiny. Ale nevím, jak přesně by to mělo být u Anthemu.

        0 0
      • jIrI___  

        Jak moc velký by měl být SAG a přibližné tabulkové hodnoty tlaku v tlumiči by měl mít výrobce na svých webovkách.

        0 0
      • scret  

        mel bys k tomu dostat manual a tam to mas napsany…

        0 0
        • pepazdepa-84  

          Manual tam byl akorat ten všeobecný jak si dát vysoko sedátko. Dneska jsem dokoupil pumpičku na tlumič (ta tam také nebyla) a pedály, tak se na to zítra podívám.

          0 0
          • Horyna  

            Tak to já dostal i pumpičku a manuál FOXe na cd.

            0 0
          • scret  

            ja k Giantu dostal manual primo k tlumici kde byly doporuceny tlaky na jakou shruba vahu, clovek se ma alespon ceho chytit, pak uz si to doladis jemne dle sveho pocitu…

            0 0
            • Horyna  

              To já našel koeficient kterým se násobí váha a tak jsem to podle toho nafoukal. Pak jsem ale stejně pořád laboroval a trochu přifoukával, takže máš pravdu že je to potřeba ladit podle pocitu. Kolo mám skoro rok a stejně se v tom furt vrtám.

              0 0
              • pepazdepa-84  

                Tak to se mám na co těšit :-) Já byl v servisu ať mi to nastaví a co jsem nezjistil, prý ta přední vydlice má zdvih jen 80mm. Sid team se prý dá nastavit na dvě polohy a poslali mi to v poloze 80mm je to možné? Je to normální, když výrobce uvádí normální zdvih 100mm. To jsem zvědavej co se z toho vyklube.

                Pupičku jsem také u prodejce poptával, ale nějak to vyznělo do ztracena.

                0 0
                • jIrI___  

                  Aby poslali vidlici s jiným zdvihem než je psáno ve specifikaci, to normální není. Ale u RS není změna zdvihu naštěstí nic složitého – vyndáš/přidáš spacer (kus plastové trubičky). Jde to zvládnout i doma, ale já jsem dával Recona na zvýšení zdvihu do autorizovaného servisu a vzali si za to 200 Kč, včetně výměny a doplnění oleje. A pumpičku si určitě pořiď, ta se ti na správné nastavení fulla bude hodit.

                  0 0
                • kubad  

                  Proc je Sid na 80mm ti nereknu ale vidle ma vnitrne menitelny zdvih 80/100mm tak si to nech predelat, takze specifikaci to odpovida pocitej tak 200kc to zhruba prijde osobne bych to asi nechal prehodit az po par stech km v ramci kontrolni prohlidky jak je predepsano.

                  Pumpucka nemusi byt soucasti, ve specifikaci kola o tom nic nepisou a hlavne tys nakupoval za vyrazne nizsi cenu takze ji mohl prodejce v ramci slevy klidne odebrat.

                  0 0
                  • pepazdepa-84  

                    Pumpičku neřeším. Tu jsem si hned koupil, jen jsem byl dohodlej, že mi kolo předběžně nastaví a na tu pumpu se podívají. Překvapilo mě že se na to nekoukli a ještě jsou nějaké problémi s vidlí, ale asi to bude jen prkotina (doufám). Jínak jsem byl spokojený s prodejcem.

                    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.