Anketa o kradených kolech a práci policie.

26 nepřečtených
  • Morchella

    Hodně se tu mluví o tom, jak PČR dělá málo pro nalezení ukradených kol.

    A jak je to tedy doopravdy? A kolik procent kol se vůbec nalezne? Pomůže k představě anketa? Svitne někomu naděje? Uvidíme, jestli z toho něco bude.

    Anketa: Moje (nebo někoho blízkého) ukradené kolo -

    0 0
    • Bubaaak  

      Jsem zvědav zda něčí kolo nalezli, nebo vše odkládají

      0 0
      • Morchella  

        Jasně že i z okolí, nebo z doslechu. Jen jsem nechtěl, aby anketu zkreslilo třeba to, že hodně lidí ví, jak např. tady Vilémovi ukradli kolo a objevil by se tak v anketě stejný případ vícekrát.

        EDIT: to je odpověď na původní otázku Bubaaka

        0 0
        • Bubaaak  

          Jen pro ostatní, původně jsem se ptal zda i okolí, nebo jen osobka, prostě nečtu :)

          0 0
      • Tomcat  

        Určitě nějaký looser marketér pojišťovacích produktů a xxxté databáze se najde.

        0 0
    • Venda  

      Ja si myslím,ze PCR zadne kolo nenajde a ani najit vlastne ze systému pátrání poradne najit nemuze. Krom neceho jakoze ho ukradne nejakej vozrala ze stojanu, aby se presunul do jiny hospody a tam ho nechal.

      0 0
      • Venda  

        To by musel byt zlodej toho kola uplnej idiot a prodat ho v zastavarne ve meste, kde ho ukradl.

        0 0
    • Boby83  

      Těžko hlasovat – jako dítěti mi ukradli kola dvě (jedno ze sklepa, druhé od místní tělocvičny). PČR odložila a nikdy se nenašli. Třetí kolo mi ukradl před cca 6ti lety spolubydlící, což se mi podařilo najít. Kdybych si po tom nešel sám, tak PČR by to asi taky nějak moc neřešila.

      0 0
      • Morchella  

        Je to o současném stavu, tak nejlépe je uvádět případy z poslední doby, nebo alespoň vynechat ty, které ještě řešila VB. :-)

        0 0
        • Boby83  

          To mi uniklo, sory. Ale VB to už neřešila – bylo to někdy kolem roku 95–2000 :)

          0 0
    • MnemonicJ  

      Koukám, že v hlasování asi budu výjimka, tak přidám i podrobnější info. Kamarádovi ukradli před knajpou zamčený kolo (klasickým lankovým zámkem). Bylo to GT Avelanche 1.0 v té době staré tak 5–7 let. Žádný extra stroj. Ještě ve 4 ráno to byl nahlásit, z čehož asi měli policajti slušnou radost, ale povedlo se. Do nějakých 14 dnů se mu ozvali, že na kole chytili nějakýho týpka, který říkal, že ho za litr koupil v hospodě a ještě ho zhodnotil jednou paralelogramovou XT brzdou :)

      0 0
    • Espen  

      Přidám svůj pohled na věc.

      Pár let zpět nám vykradli garáž (lyže a nějaký další krámy). Garáž připojišťěna k domácnosti, takže se to sepsalo, škodu jsem vyšponoval co to šlo, aby když to pojišťovna pokrátí byl jsem tak nějak šul nul a mohl pořídit nové věci. Během čekání na odložení, aby pojišťovna vyplatila plnění jsem potkal známého z kriminálky a hned mi říká " viděl jsem že ti vybrali garáž, seženu ty věci zpět"!!! Tak mu říkal, ať nic nedělá, že pojišťovna a tak.

      Nedávno kámoš koupil byt a přišlo mu divný že k sousedům chodí denně X lidí. Vejdou a hned odchází. Tak volá tomu kámošovi z kriminálky, co se tam děje, že tam snad prodává drogy, nebo co a ten mu říká " Joo tam bydlí ten a ten a prodává no, já mu zavolám, ať to uklidní".

      Takže oni ty policajti ví, co se kde a kdo v tom jejich městě děje. Je tyhle kola a píčoviny prostě asi tak netrápí jako náš, co o ty věci přijdeme. Řeší spíš závažnější věci bych řekl.

      0 0
      • Aussig  

        Tohlencto támhleto…

        0 0
      • yaris1  

        Vedle ve vchodě máme taky v přízemí „hladové okno“ jak tomu říkám. Ví se o tom, ale neřeší se to, protože malá ryba.

        0 0
        • BikerM  

          Mám stejnou zkušenost. U nás ve městě si můžeš koupit u kdejakého vietnamce marihuannu a jiné drogy za bílého dne. Ani se to nesnaží před ostatními lidmi skrývat. Jeden si jde pro drogy a další dva za ním ve frontě třeba jen pro minerálku. Ptal jsem se známého policajta jestli to ví, řekl mi že ano a že to prý policii nezajímá. Mají prý práce dost.

          0 0
      • Boby83  

        To je k pláči!!

        0 0
      • Espen  

        Tím jsem chtěl říct, že oni ví kdo v daném městě vybírá sklepy, autorádia, koho pustili z basy a proto pár aut má rozbitý okna a rádia pryč. Dělají to pořád ty stejný lidi, nic jiného totiž neumí.

        Možná, že ty běžný policajti co vídáme na ulicích takový přehled nemají, ale kriminálka má přehled hodně velkej.

        0 0
      • Cemik  

        Ke kamarádovi takhle v baráku chodili pořád fetky, když jsem jednou u jeho garáže v přízemí měnil záplety na svém kole, přiřítilo se auto, z něj 2 typci a že prý to kolo kradu atd. Kriminálka to tam sledovala 24/7 a fotila. Aspoň kamarád věděl že mu snad v té době nevyberou garáž :D

        0 0
        • Espen  

          Jednou mě ten kámoš vzal na zásah, když šli do jednoho bytu pro nějakého dealera. V šest ráno, přijela zásahovka, vyskákali z dodávky a pak to byl fofr. Vyrazili dveře, hukot strašnej. Nepřál bych to nikomu zažít.

          0 0
    • Potkan007  

      Ukradeno loni touhle dobou, samozřejmě už se nenašlo.

      Spíš mě fascinuje ohodnocení škod pojišťovnou. Ukradli mi kolo, PC asi 30 tisíc, stáří dva a půl roku, v posledním roce díly za 3000. Pojišťovna kolo ohodnotila na 7500. Kamarádovi ukradli kolo před pár týdny, PC asi poloviční, stáří stejné, vše původní, ohodnoceno na 100 % pořizovací ceny.

      0 0
    • Jezevec70  

      Někde jsem četl, že objasněnost krádeží kol je 10 až 15%. Ale tohle kolo naštěstí policie našla: https://www.bike-forum.cz/…ehokolo-azub#…

      0 0
      • Pavel  

        No, našla.. Dělala razii v nějakém fetackem doupěti a tam našli tuto hrůzu. No a jeden z těch plodů si vzpomněl, že to ráno viděl ve svodce..

        Já jsem z té Prahy vezl majitele domů na Moravu (bez toho lehače). Je to takový klidný tichý kluk. Ale už vím, že zná i slova jako ***** a ***** a zabít ty zmrdy :-D.

        Co teda nikdo nechápe, jak to monstrum dokázali dostat přes celou Prahu..

        0 0
    • Morchella  

      Díky všem za hlas.

      I když 53 hlasujících není zas až úplně reprezentativní vzorek, tak anketa celkem potvrzuje oficiální údaje. A to, že se každé páté kolo najde, je ještě vcelku pozitivní zpráva.

      V souvislosti s anketou mě napadá otázka, kolik aktivních uživatelů vlastně na BF chodí? Na jiných fórech je tento údaj viditelný, ale tady jsem nic nenašel.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.