• lysergine

    Už několikráte se mi stalo, že mi bylo nabídnuto kolo (v hospodě), obvykle šunky, ale už mi nabídli i karbon Scotta. Ceny tak do 5 tis. CZK, kola prokazatelně z trestné činnosti. (nejlevnější čorky jsou nabízeny když je daleko do výplaty dávek sociální podpory, to je taky fakt – naši snědoobčané přece z něčoho musí smažit, nee) Kdo to dělá? Zkuste se objvit v Chomutově u divadla u parku s kolem (v zahradní restauraci) a nebude dlouho trvat a nějaký snědoobčan za vámi s nabídkou dojde. Vypadá to, že se čorují na Kamencovém jezeře, ale to je jen to co se mi přes různé kanály dostalo. A důvod proč to dělají takto: chomutovští taxikáři kola neberou… to jsem se taky dozvěděl. Takže chlapi pozor na kola zejména tam kde je snědočechů množství větší než malé. Polici nemá cenu nic hlásit, v okrese Chomutov nemáte jistotu, jestli se černý prodejce nedozví, kdo ho prásknul a nemáte -li dostatečně silnou oporu mezi gaunery, tak vás taky můžou najít připíchnutý na vrata… to jen na vysvětlenou. Takže buďte ostražití!

    0 0
    • Tomcat  

      Díky za upozornění, v Chomutově jsem trávil velkou část dětsví u babičky.

      Pamatuji tamní bikrosku, místo které je zase je nádherný trávník atd… no je viděl, že se nic nezměnilo a je vlastně jedno že to je teď Scott protože kdysi to byly Favorit, Esky a jiné věci co jsou předmětem tem zájmu.
      No ohledně našich tmavočechů, nemyslím, že to je jejich doména. Co unás se děje, je problém s fetkama a přistěhovalci z východu.

      Nejhorší je kdyže toto zboží v nabídce kamenných obchodů. Taky nemám rád, když se mně zeptá, jestli nevím o nějakém „levném kole“. Bohužel je problém, že lidé si to asi alibisticky asi omlouvají a tohle kupují pokud by nebyla poptávka nebyla by nabídka.

      U obyčejných kol je problém identifikace Joko jako joko, Olpran jako Olpran Artuš jako Artuš. Až často se divím, jak „nesmyslná“ kola se kradou, protože s takovým kolem se objevit na nějaké akci dotyčný se vystavuje fyzické likvidaci, často s tím stačí zajet do odborného servisu a tam taky poznaj. Učebnicovým příkladem je Honda DH bajk.

      0 0
      • gemini  

        Rozhodně si nedělej iluze, že to kolo, pokud je někdo koupí, zůstane v celku. Na 90% procent se tyto kola kupujou na náhradní díly. Ono XTR-ko za 5k ( cena čorky) je cena luxusní a k tomu bonusky jako vidle a podobné díly – třeba zapletený kola. To už hodně zacvičí se zásadovostí kdejakýho bikera:-)) ( není to můj případ – podotýkám, mě už kolo čorli – sice meridku za 15 000, ale i to nas..e).

        A s panáčkama v servisech vím taky svoje( i když jsou to většinou vyjímky).

        0 0
        • TinkTink  

          Obavam se, ze takhle to vubec neni…

          K te meride – to byl nakej sasek, takovy kola profici nekradou…mozna narkoman nebo tak…

          0 0
          • krtex  

            loni mi ze sklepa zmizel AUTHOR OPUS + Vrtacka (byl to nejaky obyc sunt za par stokorun)- pekelna to kombinace ;)

            Takze jak rikas narkoman nejspis..

            ARTUR mel stjene vymlacene naby, chybejici spice, sjety pastorek, a RST vidli..

            0 0
            • Trojci  

              měl si tomu čórkaři poděkovat :)

              0 0
              • krtex  

                jo az ho potkam tak mu pogratuluju k super biku ktery potreboval vymenit skoro vse ;)

                Akorat ted by se mi ten 16" ram hodil pro matku meho ditete..

                0 0
    • pegal  

      tak karbonovyho scotta bych za 5k koupil i toho kradenyho .. sice je to podpora trestne cinnosti, ale … nekouis ty koupi nekdo jiny ..

      0 0
      • Krys  

        a mame poptavku

        0 0
        • peky  

          Až vám ukradnou kolo za pajdu asi na to budete taky koukat jinak. A Až se vám ztratí druhý věřím že i ti největší odpůrci toto přehodnotí. Protože při představě že sem přišel o kilo a čeká mě nákup dalšího kola nevím nevím…zda bych nepodpořil přirozený oběh (koloběh).

          0 0
          • peky  

            špatně sem to zařadil. Pardon

            0 0
          • sadre  

            Promin,ale jestli Ti uz 2× nekdo ukradl kolo za 50 tisic,tak to je smutne,jak od zlodeje,tak od tebe,ze si nedavas vetsi pozor.

            0 0
            • TinkTink  

              No…neni to jenom o tom, dat si pozor, ale i o stesti – kolegovi 2× vykradli v rodinnem domku sklep…mel ho kompletne zajisteny a vykradli…postupne ho ale upravoval a upravoval a ted uz ho ma vytuneny zelezem tak, ze uz se tam prej nikdo v kratke dobe nedostane :o)

              0 0
      • Pospa  

        Jestli uvažuje takhle každý tak se nedivím, že je tolik čorkařů, jo známé pravidlo ekonomiky, když je poptávka je i nabídka.

        0 0
        • pegal  

          tvoje chyba ..

          0 0
          • kubad  

            :-((((

            0 0
          • morlo  

            doufam, ze s timhle zivotnim nazorem brzo tvrde narazis…

            0 0
            • pegal  

              uz sem narazil .. ale bohuzel jsem byl na te opacne strane ..

              .. ja to nemyslel tak smrtelne vazne .. asi tam meli bejt smajlici ..

              .. ja sem doslova alergickej na cikany, kdyz ho vidim uz se kudla v kapse otvira, natoz abych si od nej neco koupil a dal mu penize ..

              .. sorry ale ja se priznam .. ja jsem rasista ..

              0 0
          • Vrci  

            doufám, že brzo dostaneš příležitost si koupit svoje kolo, autorádio, sekačku, televizi, video nebo něco podobnýho

            0 0
          • ydaho  

            no fuj

            0 0
          • yetti  

            Oni ty mlejny melou a verim, ze na tebe a tobe podobny taky dojde.

            0 0
      • lysergine  

        No konkrétně na tohle kolo jsem se ptal na původ: čornuto někomu z libereckou značkou na Kamencovém jezeře v CV. (a bylo myslím za 3,5 tis. čistá ruka) Ale jak říkám, z obavy o ksicht svůj nebo rodiny nebudu nikdy k tomuto podávat vysvětlení na PČR, nic nevím, nic jsem neslyšel, v životě mi nikdo nic nenabízel. Zfetovanej snědočech je nepředvidatelnej… Jinak moje zkušenost je taková, že mi v CV ukradli auto, vše jsem nahlásil polici, po půl roce kdy Policie případ odložil jsem auto našel na cinklejch značkách a po oznámení PČR se mi dostala odpověď: to auto patří kolegovi z DI PČR v CV a dejte od toho ruce pryč, jinak máte problém.. tak jsem stáhnul ocas a auto oželel. A protože jsem se pohyboval v CV dost dlouho, tak vím jak to chodí a jak rychlé kanály vedou z Policie do underworldu… :-*) takže.. nevěřte nikomu, kdo má uniformu, nebo je snědočech..

        0 0
        • chodec  

          Hele ono je vše věcí rozlišovací schopnosti a výše škody – když mi někdo štípne kolo, budu nasranej, ale nebude mi to dost možná stát za nějaké dlouhé dohadování – zkusím pochopitelně obvyklé metody, ale trhat si kvůli tomu pajšl nebudu. Když ke mě přijde čorkař s nabídkou nečeho takového, tak ho pošlu někam, protože mi to zkrátka nestají za umazané ruce, ale asi také nebudu dost uvědomělý na to, abych se trápil s nějakým oznamováním, ale kdyby mi štíli auto a já věděl kde je, tak bych bych si s prominutím na hlavu tak moc zase sr..t nenechal – i policajti maj co ztratit – věř mi a nechat se zastrašit tak moc – to bych si už nemohl sám sebe vážit.

          J.

          0 0
          • lysergine  

            Jo? S mafií se domluvit dá, ale s tou policejní zvláště když je napojena na Albánce a Bulhary – to sotva… Ono je to tak, že se pak člověk může ocitnut v situaci, kdy je zatknut a obviněn a důkazů je proti němu najednou dost a dost a přitom nic neudělal. Mého známého drželi ve vyšetřovací vazbě tři čtvrtě roku, zkoušeli jsme všechno možné, tahali jsme to na branně-bezpečnostní výbor sněmovny, interpelovali Rumla (tehdy) oficiálně i na neoficiálních akcích, známý je i kamarád exministra Petra Čermáka, a stejně nic. Jeho problémem bylo to, že hodil bývalému policejnímu šéfovi klacek pod nohy, ten po odchodu od Policie si to líbit nenechal a přes kamarádíčky ve vedení Severočeské policejní mafie začal jednat. Byl to případ, kvůli kterému stříleli i po novináři od Novy, když se snažil investigovat. Pasli se stížnosti na pochybení Policie, stížnost vyřizoval ten na koho se stěžovalo a pod. ve finále byl z vazby propuštěn, a bylo mu vysvětleno, že za 1) nebude podnikat ve stejném oboru jako ex-piolicejní šéf 2) bude držet hubu krok a rozestupy… jinak si tepláky oblékne natvrdo! To je ČR prosím, nemějte iluze. Já jsem auto oželel, ale pamatuji si kdo v tom měl prsty a umím po nich seknout třeba i za dvacet let, když to dotyčný čekat nebude… Tož tak.

            0 0
      • Vrci  

        tak to bych nekoupil, ani za polovic. Nabízeli mi i EOSe 30D za 2 tisíce na parkovišti a jediný o čem jsem přemýšlel bylo jestli mám zavolat policajty.

        0 0
        • lysergine  

          No tos mohl zkusit, myslím že bys měl o zábavu na dalších min 2 roky postaráno. A mohl by sis gratulovat, pokud by se nenašel svědek, kterej by tvrdil, že to kolo si nabízel ty jim.. a když odmítli, tak si začal rasisticky nadávat a pak si se pomstil: takže krádež, nebo minimálně neoprávněné užívání cizí věci, šíření a propagace hnutí… a poté ještě křivé obvinění + poškozování cizích práv.. Je vidět, že panáček nemá s právem, spravedlností a realitou moc zkušeností – jinými slovy panáčkovi ještě nikdo nějaké šméčko neprovedl a tak si myslí, že žije ve spravedlivém světě… No dobře. Neberte to osobně, já tady v tomto státě nevěřím skoro nikomu a je to na základě vlastní zkušenosti.

          0 0
          • GTman  

            EOS není kolo, ale fotoaparát. Jinak víte že hnědočeši vymysleli triathlon. Na koupaliště běží, tam si zaplavou a zpátky jedou na kole.

            0 0
          • morlo  

            Nic ve zlym, ale to jsou zase snusky kecu… nerikam, ze je to tu ruzovy, ale hledat za kazdym stromem cikose s pravnikem myslim neni nutny… spis vidim pruser v tom, ze se najde plno kriplu, ktery to kolo s vedomim jeho cernyho puvodu koupeji…

            0 0
            • lysergine  

              Cikoše s právníkem to hned ne, ale ne každej snědočech je solitér, víte kolik z nich donáší policajtům a požívá následné ochrany? A kolik z nich jede v organizovaném šméčku? Zkuste si něco s někým o kom nevíte kdo za ním stojí… to je pak rychlá cesta na ARO, nebo do basy – ten důvod se najde. To jen na vysvětlenou..

              0 0
              • Ruprecht  

                se divím že s tímhle pohledem na svět ještě chodíš ven :-)))), sorry ale buď se pohybuješ ve sférách kde je něco takového běžné, a pak máš strach dřív než se něco stane oprávněně, nebo seš připosraný předem… ještě jednou sorry za ta slova, ale fakt mi tohle chování vadí… a o PČR apod. si iluze nedělám, ale ***** na hlavu si taky nenechám…

                0 0
                • lysergine  

                  Sorry, já tenhle thread založil proto, abych varoval ty co se pohybují okolo Chomutova, aby si dávali na kolo fakt pozor, protože se kradou a ne zrovna málo. Taky jsem napsal aby bylo zřejmé k čemu taková kola potom slouží. Nejsem paranoidní, jen říkám jak to chodí. A varování před voláním PČR jsem taky napsal, aby se pak někdo nedivil, že volal polici, ta ale přijela když už všichni byli pryč, a nikdo nikoho neviděl. Jen říkám, že ne vždy co je správné z pohledu zákona (ohlásit trestný čin) je zároveň správné z hlediska toho kdo čin ohlásil, proto máte právo s ohledem na vlastní bezpečnost odmítnout vypovídat. A ne vždy ten, co má zákon chránit, to tak na stoprocent činí.

                  0 0
        • Meesha  

          *****… :-(

          0 0
          • enjoy  

            vid,ze jo:-))

            0 0
            • Meesha  

              myslim, ze v takovyhle situaci bych bych si fakt nevedel rady co…

              0 0
              • Meesha  

                teda pokud to nebyla nejaka maketa jako prodavaj ty „super“ digitaly, noze nebo hodinky BOOS u obchodaku za 500…

                0 0
        • cat  

          Nevim, ale od cernych nebo podobne vyhlizejicich typku bych to nekoupil uz z toho principu, ze kdyz vytahnu penezenku, otoci mi rukou a zdrhnou. Za druhe asi si na miste nemuzu prohlidnout v jakem je vec stavu. Od vyse uvedenych se po spatnych zkusenostech drzim stranou i kdyz by byla nabidka sebelakavejsi :)

          0 0
      • Twister  

        Ani za 500 ne. Příště by mohlo bejt moje. Dost často takhle nabízej všechno možný i v Praze. Upozornit na ně policajta, tak se ale asi nic dít nebude, ne? Stejně o nich určitě věděj, jenom to prostě neřešej. A cikáni vesele přibývaj na váze, držky vyžraný.

        0 0
      • Vrci  

        jenže když koupíš ty, může jít rovnou krást další. Když bude muset hledat jiného kupce a třeba jedno kolo nezmění majitele.

        0 0
    • enjoy  

      tak se nam to tu zvrhlo ve snusku rasistickejch blitek..:-/.pekny. ja osobne nee,ze bych cikany mel rad,taky mi lezou krkem,ale doufam,ze se to nezvrhne i nekam jinam.treba do negru,zlutaku atd..

      0 0
      • yetti  

        Nevim cim to je, ale pred cernochem nebo Vietnamcem se v obchodaku nebojim o mobil nebo penezenku, coz vubec nemuzu rict o nasich romskych spoluobcanech. Jak se nekde pobliz objeví instinktivne kontroluju zda mam cenne veci v bezpeci

        0 0
      • lysergine  

        Ale no tak, ani náhodou bych neměl v úmyslu do toho rasismus tahat, to co se děje prostě fakt, nezastírejme si že je to jinak. Nesnažme se v rámci jakési pseudo-korektnosti nazývat věci nepravým jménem.

        0 0
      • pegal  

        me prijde ze sou u nas cikani neco jako medved Panda ..

        0 0
        • kubad  

          Jo tak nějak ne a ne vymřít :-))

          0 0
        • yetti  

          Bych rekl, ze proti pandam nemaj s rozmnozovanim sebemensi problemy

          0 0
          • pegal  

            to jo .. ale vsechno se jim podstrkuje a hycka a kdyz na to nekdo sahne tak to vi pomalu celej svet ..

            0 0
        • cova  

          … pochybuju, že by snědoobčané žrali bambusové výhonky. Pes je pes…

          0 0
          • pegal  

            ale zerou tvoje penize a to je mnohem mnohem horsi ..

            0 0
            • cíca  

              To je fakt. Chtěl bych se jednou mít jak cikán bez práce. Každej rok jiný auto, na nájem jim přispějou a když se nudí zahrajou si bednu za naše štědrý soc dávky . Snědočech je dobrej název, ale u mně je to prachsprostej cikán. Vim o čem mluvim . Pocházim z Č.K. a vybrali mi celej sklep a 4 kola v prdeli. Soused je viděl policajtům je popsal a nic. Pro nedostatek důkazů to odložili a on to málem odsral ,protože do protokolu uvedl ,že viděl partu cikánů. Hned zněj udělali rasistu. Jsou to prý Romové.

              0 0
              • enjoy  

                zajimavy ze jsou to vsude romove,ale ja na vlastn usi slysel,jak si mezi sebou rikaji cikani.bydlim na zizkove.

                ps:ze jich nejdete par zlincovat..nebo nevim proc se tu o nich furt mele.

                0 0
    • filipes  

      Tam je to asi vostry, jednou jsem tam pristal vracel se stopem, a chlapek se rozpovidal jak se stehuje ze CV okresu pryc – tmavocesi mu pry presunuli celou tovarnu do sbernych surovin, vcetne stroju a vyrobni haly tak, ze zustaly jenom betonove zaklady. To vse za tiche tolerance policie a doporuceni se tomu nijak nebranit… takze za tyden bere rodinu a jede se nekam potichu vyparit…

      0 0
      • ezra  

        No jo, já se v Chomutově narodil a prožil tam 18 let života, mám tam celou rodinu, všechny nás postupně rozebraly s přispěním PČR na orgány, sestru prodali do Dubaje jako luxusní prostitutku a rodiče makaj jako otroci v povrchovejch dolech…a kdyby něco řekli policajtům, tak je utopěj v Chomutovce.Drsnej kraj, drsní lidé, ale zvykáme si.Do centra se třeba odvažujeme jen ve dvou a ještě radši na koních! :-)))

        0 0
        • enjoy  

          ale musite projet rychle protoze uz tak se vracite s konma celyma okousanyma,ze:-))

          0 0
          • cíca  

            Oni prej koně nežerou.

            0 0
            • ezra  

              Nežerou, jen okusujou a vyplivujou to.

              0 0
              • lysergine  

                Můj synek bydlí na Kamenném vrchu v CV,šel do školy, obklopila ho parta snědočechů a okousala mu čepici a bundu, že ani nitka z nich nezbyla… :)

                0 0
    • mosquito  

      kup mi tam nejaky celopero na blbnuti pls :-/ od prkynka to je bordel na kvadrat .. to tam nemuzou poslat nejakyho prevlecenyho fizla ???

      0 0
    • Veeteck  

      cyklobazar.cz/kon­takt.php?id=1142­8&typ=2&katego­rie=0&strana=1

      Takovy inzeraty me vzdycky naserou… Jestli mate nekdo chut, napiste mu nejaky pekny mail, urcite bude mit radost.

      0 0
      • kubad  

        Doporučuju poslat nějakou fakt krásnou a lákavou nabídku , a nechat cestovat přes celou republiku na falešnou adresu.

        0 0
      • maxtor  

        Jeden happyend. Kamarádovi před pár týdny lohli kolo, které poskládal za 65 000 – v obchodě by stálo tak stovku. Byl z toho naprosto v pytli. A ejhle – kolo se objevilo na cyklobazaru – poznal jej okamžitě, protože to nebyla sériovka. Z borcem se zkontaktoval (momochodem byl až z druhé strany republiky), ten mu řekl, že kolo ještě má a domluvili si schůzku, na kterou si kamarád pozval i policii. Při předávce spadla klec. Kamarád je štěstím bez sebe a prodejce z cyklobazaru má problém…

        0 0
        • Vymi  

          jo jo to je moc hezky pribeh se stastnym koncem ale je fakt ze kolikrat to kolo proste uz nenajdes. Co jsem tak slysel kola ktera opravdu maji hodne velkou cenu se ten den co se ukradnou nalozi treba na vozik a smer na druhou stranu republiky, tam je jeste ceka komplet predelavka coz je jasne ze uz nemusi mit tu cenu co to kolo melo driv a je to.. pak na tom lita nejakej malej parchant… kamarodovi se tak podarilo jen najit ram z kola co kdysi stal 30 litru… a taky uplne na jine strane nasi slavne republiky, uplne nahodou pri kontrole co delaji pani policajti… zjistilo se ze je to kolo kradene ale odpovidal jen ram… no aspon neco…

          0 0
          • maxtor  

            Já vím, ale takový příběh potěší. Není to tak dávno, co tu někdo psal o harantovi, který jezdil na Moratce se sedlem zaraženým až k rámu… A takových případů bude hafl…

            0 0
            • Vymi  

              presne tak :-( ma by taky trefil slak kdyby mi ukradli kolo… nastesti jsem se uz poucil z minula – no mel jsem taky tu cest si nechat ukrast kolo!!! to je jak kdyby te opustila pritelkyne… nemuzes nic delat nudis, atd… :-))))

              0 0
              • scret  

                ty nechodis do prace??:))

                0 0
              • Vymi  

                8 hodin denne sedim u pocitace… spravce databaze… :-/

                0 0
                • TinkTink  

                  Hehe :o) – 9 i vic totez, jenom jina prace, ale pocitac sedi :)

                  0 0
                • scret  

                  ja nevim jak ty,ale ja hakuju od rana do vecera,takze mi uz po praci moc casu na bike bohuzel nezbejva:((

                  0 0
                  • Vymi  

                    no nekdy je to i 10 hodin ale vis jak kdyz umis tak mam na kolo casu dosti… :-) ale stejne je to nuda ale je to muj chleba :-)

                    0 0
    • cabadaj  

      Druhá třída po prázdninách.

      Paní učitelka vítá děti ve škole a ptá se, co dělali o prázdninách. Hlásí se Alenka: „Prosím, já jsem si hrála na písku.“ „Výborně, Alenko. A když napíšeš na tabuli bez chyby PÍSEK, dostaneš kousek koláče.“ Alenka se soustředí, napíše PÍSEK, a za chvilku si už pochutnává na velkém slaďoučkém kousku koláče. Pak se hlásí Pepíček: „Prosím, já jsem si hrál na písku s Alenkou!“ „No to je pěkné, Pepíčku. Teď napiš na tabuli HRA, a když to bude bez chyby, dostaneš také koláč.“ Pepíček na druhý pokus napíše třesoucí se rukou HRA a už cestou do lavice se zakusuje do koláče. „A copak jsi dělal ty, Dežíku?“, ptá se paní učitelka. „Prosím, chtěl jsem si hrát s Alenkou a Pepíčkem, ale oni po mně házeli kamení!“ „No to se tedy opravdu zachovali nepěkně! Ale když napíšeš bez chyby BEZPRECEDENTNÍ DONEBEVOLAJÍCÍ RASOVÁ DISKRIMINACE ROMSKÉ MENŠINY, dostaneš koláč i ty.“

      taky přihodím něco do kotle :)

      0 0
    • atrex  

      Jo já bych asi čórku koupil, přestože mi taky bajka za 24 štípli. Tim, že to nekoupíš, těm krádežím nazamezíš. btw koupim levnou empétrojku… :))

      0 0
      • Rolei  

        hmmm taky názor…a pak MP3 nemusí být nutně kradená a jestli tvoje MP3 kradené jsou tak kradeš nejen hudbu, ale si ochotný koupit i kradené kolo, příště si to kolo klidně ukradni sám však tobě ho taky ukradli…

        0 0
      • Krys  

        Tym, ze to kupis, tie kradeze podporis.

        0 0
      • rasto  

        docela prasacky (sorry) nazor!! :-/ kde neni poptavka, neni ani nabidka :-( kvuli takovym ho.adum (sorry) jako jsi ty jsem 2× prisel o kolo (loupezne prepadeni + kradez ve sklepe). dekuji ti!!

        ja bych kradenou vec nekoupil ani za zive prase!

        0 0
        • scret  

          myslis si ze tim zabranis tomu aby se kola kradly?nebud naivni:) kdyz to nekoupis ty tak nekdo jinej…a pak se stane ze na Moratce jezdi nejakej malej kluk…protoze tatka mu to koupil za 5 koliku…

          0 0
        • atrex  

          No možná, ale nebudu si tu na nic hrát a nalhávat si, že bych toho nevyužil. Čořit se bude vždycky, teď jde jenom o to, jestli si koupíš to zmíněný kolo na xtr za 5k ty, bo někdo jinej. btw. za tvý kolo nemůžu, možná tak za to svoje ukradený.

          0 0
    • scret  

      prijde mi ze tu vetsina lidi moralizuje a kaze,ale sahneme si do svedomi,kdyby nam nekdo nabidnul bajk na XTRku za treba 5tis. tak do nej pujde minimalne pulka lidi…

      0 0
      • maxtor  

        Nenapsal bych to líp… Koupil bych to taky. Myslím, že důležitější je hledět si svého a nedávat přiležitost zlodějům. Kradlo se vždycky a moralizováním to člověk nezmění.

        0 0
        • scret  

          jj,musim zaklepat ale me kolo jeste neukradli,proste si davam bacha,jezdim po lese a tam me z nej nikdo nesunda…a asi jsem mel i stesti ze mi nevykradli byt… tak doufam ze me zejtra nevykradou:))

          0 0
          • maxtor  

            Taky musím zaklepat. Zatím mi nikdo nelohl ani tachák – já spíš ztrácím nářadí a pumpy, ale to je moje blbost. Přes inzertní servery (většinou německé) komponenty kupuji běžně, ale zatím jsem neměl proč pochybovat, že by to byly čórky. Teda pokud někdo nelohl nové kolo a nesundal to z něj…

            0 0
      • wroum  

        ta vetsi pulka :-)

        mas pravdu a to naprostou.

        0 0
      • mosquito  

        tak co takhle nejakyho bajka obcas lohnout a udelat tady verejnou aukci ? … bezte do haje lidi :(

        0 0
        • pepino  

          Zajímavý je, že idee komunismu kvůli lidský povaze nikdo nevěří, ale idee, že když pár lidí odmítne čorku, tak se přestane krást, jo:-) Pardon, když všichni odmítnou čorku.. A když všichni budou odměňováni dle svých potřeb.. :-)

          0 0
          • enjoy  

            je ale zajimavy,jak jsou vsichni ochotni premyslet jako ty..,zatimco aby si rekli presne opacne a vsichni by corky nechteli,to uz nejde:-)

            0 0
            • scret  

              to je realita…:)

              0 0
            • pepino  

              Já ale o tom, že bych koupil čorku nic neříkam, já říkam, že idee, že všichni si budou brát zadarmo dle svých potřeb nikdo neuvěří, ale idee, že všichni odmítnou čorky jo:-)

              0 0
              • scret  

                jo,je to oboji stejna kravina,alespon u nas:)

                0 0
                • pepino  

                  Já myslim že u Homo sapiens tak nějak kompletně:-)

                  0 0
                  • scret  

                    spis bych rekl ze je to o vychove lidi a zivotni urovni… mylsim si ze na treba americkym foru by tohleto vubec neresili,tam lidi premejslej uplne jinak…

                    0 0
                    • atrex  

                      Protože nejsou tak chudý? Protože si kolo na XT koupěj za jeden plat?

                      0 0
                      • scret  

                        nevim jestli za jeden plat nebo za dva a taky jak kdo,ale kazdopadne zivotni uroven je tam lepsi!

                        0 0
                        • RUMcajs  

                          Inu, vedomne si kradene auto lide nekoupi, protoze se boji, ze o nej prijdou a ze to policie zjisti. Ne proto, ze by jim vadilo, ze je kradene.

                          No a u kol se toho boji mene, u softwaru, hudby ci filmu jeste min, tak se to tu resi :-(

                          0 0
                          • TheIF  

                            hele na warez nám nešahej :-))))

                            0 0
                          • fousek  

                            Jo akorat pirateni software je kapku neco jinyho, kdyz nekdo upirati software tak majitel ho porad ma, kdyz nekdo corne kolo tak ho majitel uz nema.

                            To bude flame uz se na to tesim:-)

                            0 0
                            • Blade  

                              majitel ho ma sice doma, ale skoda opet vznikne a to nahravaci spolecnosti a hudebnikovi :o) Ale kola by se krast nemely, to je fakt :-)

                              0 0
                              • fousek  

                                No zas je otazka jestli by si to pirat koupil , kdyby to neslo upiratit, tyhle vymysleny ztraty jsou k smichu

                                0 0
                        • Gorgov  

                          za jeden plat spis dve kola na xt…

                          0 0
                          • maxtor  

                            Je vidět, že Ameriku znáš jen z filmu. Mluvil bys jinak.

                            0 0
                            • pepino  

                              Na fotoforu někdo píše o malých amer.firmách, jak jsou chudý a my Češi to nevíme a závidíme. Ty to teda víš, jsou ty Amíci tak chudý? Ve srovnání se střední a východ.Evropou? Ve srovnání se subsaharskou Afrikou? Nebo s čim to teda srovnáváš ty? Po zaplacení všeho mopžnýho jim zbyde sotva na jíslo? Nebo jaks to myslel? (tim nemyslim nic proti malejm US firmam, mně jsou celkem ukradený).

                              0 0
                              • pepino  

                                možnýho a jídlo. Já myslim, že z měsíčního průměr.platu jim zbyde víc, než z průměr.platu Čecha (teda ne toho fotbálisty:-)) Ale nezávidim.

                                0 0
                        • maxtor  

                          Jen k té Americe doplním, že vyšší plat ještě neznamená vyšší životní úroveň. Náklady na život jsou v Americe mnohem vyšší než u nás (především co se týká bydlení a jídla). Amerika je navíc specificá tím, že jsou zde velké rozdíly mezi jednotlivými státy. Některé z nich jsou na tom v podstatě stejně jako ČR. Pravda ale je, že pokud chceš makat a něco pro to uděláš, tak i jako manuální a nekvalifikovaný pracovník dokážeš vydělat celkem hodně na to, aby sis žil rozhodně lépe než u nás. Rozhodně to ale neznamená, že si v práci odkroutíš svých 5×8hodin týdně a máš vyděláno.

                          0 0
                          • martt  

                            moja dcera zije v Cambridge, Massachusetts a tam sa bicykle kradnu jak na beziacom pase. Plecky pouzivane na Slovensku su este super stroje oproti pleckam pouzivanym tam.

                            0 0
                            • RUMcajs  

                              V Irsku je to podobne. Kola se vsak nekradou, ale demoluji na ulicich :-/

                              0 0
                          • scret  

                            no,v Praglu jsou taky vyssi naklady na ziti a presto je tam vyssi zivotni uroven nez treba na ostravsku…

                            kamoska jezdila jezdi do statu makat,vzdycky na blind a rikala ze kdyz mas rozumnou praci,ne moc odbornou,tak si vydelas slusne na ziti a jeste usetris (na cestovani atd.) u nas hakujes od nevidim do nevidim a mas tak akorat na vyziti…na bajk syslis prachy jak divej…

                            0 0
                            • maxtor  

                              To je pravda, ale jde o to, jak žiješ a jak makáš. Když jsem byl v Americe, tak jsem si pochopitelně vydělal hodně, ale dělal jsem od rána do večera sedm dní v týdnu, bydlel s dalšími 4mi lidmi na pokoji a jedl to nejlevnější, co se dalo sehnat. Kdybych si tam chtěl žít ve standartu, který mám tady, a dělat tak dlouho, jak dělám tady, tak bych byl na tom mnohem hůř.

                              0 0
                              • kubad  

                                kdybys dělal ve státech tu profesi co tady – tak si na tom o poznání líp !!! Ale je pravd, že pokud v USA jedeš tak jak máš není to s penězma žádný zázrak.

                                0 0
                                • maxtor  

                                  No neplatí to absolutně. Jedna kategorie jsou lékaři, učitelé atd, a druhá jsou manuální dělníci jako zedníci atd. Zrovna u téhle profese si sice vyděláš mnohem víc než u nás, ale když porovnáš náklady na žití, zase takový zázrak to není. Když jsem se jich ptal, jestli byli někdy za oceánem, jen kroutili hlavou – kde by na to vzali?? Divili se, když jsem jim řekl, že studuji na VŠ – první jejich věta byla, že musím mít pěkně zazobané rodiče, když si dovolím studium na VŠ a mohl bych pokračovat…

                                  0 0
                                  • RUMcajs  

                                    Inu, v Irsku je to podobne. Napr. zdravotni peci a leky si tu clovek natvrdo plati. Takze jses-li zdravy a bez deti, neni problem po zaplaceni najmu a jidla odlozit z platu, ktery je vyssi o 17% nez minimalni mezi 60ti a 65ti procenty jeho vyse.

                                    0 0
                                  • scret  

                                    bohuzel tak je to u nas,prumerny remeslnik si u nas vydela stejne jako clovek co zachranuje zivoty:(

                                    0 0
                                  • rasto  

                                    jj, udajne to je v americe tak, ze studenti, nez se prihlasi na VS, tak si zjistujou mzdove hladiny, ktere dosahnou po ukonceni skoly. aby si mohli zaplatit uvery a pujcky na skolne. klesa pocet ucitelu (ani tam nemaj na ruzich ustlano) a jinych humanitnich workeru.

                                    0 0
                          • pepino  

                            Čili, kolik zbyde prům.Američanovi po zaplacení měs.nákladů na jídlo,byt, auto? Do 100 dolarů?

                            0 0
                    • kycis  

                      To je blbost, je to vsude stejny a je naivni si myslet ze na zapad od nasich hranic je svet lepsi. Ted jsem v Dansku, zeme s pry jednou z nejvyssich zivotni urovni v Evrope, a specialne kola se tu kradou jak na bezicim pasu. Jen ze sveho okoli vim nejmene o sedmi lidech co tu prisli o kolo behem 3 mesicu, a jen jedno z nich nebylo zamceny. A to jsou to kola v ceni par tisic, ne desetitisicu, takze by clovek rekl ze se prece tem „bohatym“ nevyplati to krast, ze nemaji duvod, ale realita je uplne jinde.

                      0 0
                      • rasto  

                        je otazka, kdo to krade. obavam se, ze domorodci to nebudou :-/

                        0 0
                        • maxtor  

                          Tak to prr, kamaráde, hned po revoluci jsem byl v Holandsku a už tehdy se mluvilo o tom, že tam se kola kradou jak na běžícím pásu a nikdo to neřeší. Z východu to tedy asi nikdo nebude.

                          0 0
                          • Toams  

                            v holandsku som bol tiez (a nie len tak na vylete) … je pravda ze tam bicykle maju vcelku vesely kolobeh, ale myslim, ze 100% vinu by som origo holandanom nedaval, su tam aj iste este vychodnejsie, pripadne juzne mensiny … Indonezia, prip. nejaka ta „afrika“ a ti nie su na tom uplne peckovo, do niektorych ghett po zotmeni nechodi ani policija:-)

                            0 0
                            • lysergine  

                              Kdysi jsem četl rozhovor s nějakým Čechem, který žil v Amsterdamu, myslím v Reflexu to bylo. A ten vyprávěl že tam potkal našince, který se živil tím, že kradl kola v počtech desítek snad za den. A vydělával si tím na život včetně návštěv „obchodů s kávou“. Koneckonců, kdo někdy viděl zaparkovaných tisíce kol u Centraalu tak musí uznat, že se tam krade asi lehce. Tomu napovídá i to jaká kola tam jezdí, MTB jsem tam neviděl.:D Na fotce jedno takové parkoviště, fakt jsem nepřišel na to, jak poznají to svoje, a jak ho z té kupy vyprošťují.

                              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.