• prodi

    Co si myslíte o nové sadě LX? Kvalitativně se asi posune trochu výš, jak se vám ale líbí design?

    0 0
    • Jogador  

      Jo, to bude to hranaté, co háže stíny na vše strany, cyklisty zaujme především novým dualem, a cenou která se blíží zlevněných LX04. Můj názor? Že si měl použít vyhledávání, už se to tu řešilo:) Ale mě na Shimanu obzvláš? tomto vadí, že jdou pořád novou a novou cestou, a to obzláš? platí u koutoučů, proč se nemůžou držet šestiděrovaného kotouče, proč musí mít Center lock, aby sem si kotouč mohl kupovat pouze od nich? Jinak se mi líbí:)

      0 0
    • McBlacky  

      kvalitativně o něco výš? no tohle si nemyslím… přesto ty kliky mám vyhlídnutý :-)

      0 0
      • prodi  

        Mě se nějak ty kliky nelíbí, ani XT. Kdybych už musel mít integrovanou osu v klice, šel bych radši do X-type od Race Face (třeba Deus).

        0 0
    • rock  

      Ptáš se na design – líbí a moc … už se těším, až se mi rozpadne něco z mého vybavení a půjdu nakupovat :-) …

      0 0
    • ihik  

      Tož design není špatný, ale DC prostě ne…

      Teď stavím nové kolo a šel jsem do LX2004. Ve slevách se dá pořídit za docela slušné peníze. Rozdíl není zase tak velký, takže kdyby LX2005 nemělo DC, tak bych šel do nového.

      Dost mě odradily nepříliš lichotivé recence na nové LX, kde bylo kritizováno dost špatné zpracování DC (snaha udělat DC levně a problémy s odřazovací páčkou), možná vysoká cena za opravu v případě pádu a především obava z použití DC v terénu. Mám zkušenosti s řazením na pákách, protože jezdím silnici (sice campa), ale na bike bych to fakt nedával už jen z toho důvodu, že RF podle mě nemá chybu.

      0 0
      • jimmy63  

        jezdim DC XT 04 a nemůžu si je vynachválit!!oproti RF mooooooře výhod:)!!

        0 0
        • ihik  

          Neříkám, že ti nemusí vyhovovat. Četl jsem celý článek v cykloservisu na téma DC. K tématu se vyjadřovalo asi 6 lidí – od závodníků přes servismany a hobíky. Bylo to tak půl na půl. Moje důvody proč DC ne jsem psal výše. Možná, že na XT to chodí také lépe, ale na LX z toho mám strach právě po nelichotivé recenzi z vela. Počkám nějaký ten rok a pak se uvidí…

          0 0
    • Vašur  

      Do těch klik bych šel, co se týče konstrukce, protože XT je dost drahý. Jen mě vrtá hlavou to, jak jsou přitesnutý. Tedy ta hrana. Já, když se do pedálů víc opřu, tak kroutim hlavně levou nohu dovnitř a od boty mám kliku ošoupanou. Botě to nevadí, protože stará LX je kulatá. Ale s tím břitem.....? No nevím.

      0 0
    • jecnak  

      Dneska jsem si koupil kliky – pekny, IMHO vypadaji lip nez XT (ale to je vec nazoru), vazi o 50g vic nez XT 04/05. Okukoval jsem jeste prehazku – pekny, vypada fakt hezky, ale ja jsem ulitly do silnicnich (bude na biku misto letosni Ultegry nova 05). Pak jsem jeste okukoval (a ochmataval) dualy a musim rict, ze dost hnus – fakt se snazili to udelat levny a tomu to odpovida. Naopak kotoucovky (trmeny se mi libi, ale jak to zkombinovat s necim jinym, kdyz se to prodava dohromady, netusim)…

      0 0
      • zirecek  

        jako, ze jdes do Ultegry 05?

        0 0
        • jecnak  

          Jo, mam ted na zavodaku 04ku, ale na zimaku je uz potreba nahrada za silne dosluhujici Deorko, takze Ultegra 05 je jasna volba a 04ka pujde na zimaka.

          0 0
          • zirecek  

            muzes me do toho trochu zasvetit? Vetsinou je videt na prodej Ultegra na dvojtac, ale pro bika je nutna varianta na trojtalir, ne? Ktere pastorky na nejvetsi talir uz neradis vzadu? Vydrz/funkce je lepsi nez Deore/LX? Co te jeste napada vzpomenout u Ultegry na biku? Jo, valis XC nebo DH? :-) Diky

            0 0
            • Jogador  

              Jestli jsem te dobre pochopil, tak jecnak ma ultegru jako prehazku,ne jako presmik, a jecnak vali vsechno,ale kolo ma XC:)

              0 0
            • jecnak  

              Mam prehazku Ultegru na dvojtac = kratke raminko, ale pouzivam ji bez nejmensich problemu na trojtacu 22/32/44 a vzadu s kazetou 11/28. Na nejvetsi talir zaradim vzadu cokoli bez problemu. Vydrz tezko rict, mam ji jen rok (cca 8000km). Funkce je podstatne lepsi nez Deore – hlavne ma tuzsi pruziny – jak napinaci na retz, tak v paralelogramu = retez nemlati o zadni stavbu, prehazka nemlati o zadni stavbu, radi bez problemu v bahne a se zanesenym bowdenem. Jedina nevyhoda je, ze je trochu tuzsi chod na packach (kvuli silnejsim pruzinam). Jezdim XC – da li se to tak nazvat.

              0 0
              • Air  

                nechces si dat do profilu foto? aspon tam bude taky neco zajimavyho :-)

                0 0
                • Air  

                  myslim jako toho tvyho bajku :-)

                  0 0
                  • jecnak  

                    No jo, muze byt oboji, musim ale vyfotit aktualni stav (obojiho :_).

                    0 0
                  • jecnak  

                    Tak bike je vyfocen, ja jsem taky nejakou svoji akcni fotku nasel.

                    0 0
      • preacher  

        tuším, že třmeny jdou koupit zvláš?, dělají se taky samostatný páky k hydraulikám LX05, a k tomu hodíš RapidFire páčky......

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.