• Twister

    Oblíbená stezka v údolí Cholupického potoka u Točné (Lávky) se nám na několika místech stále více sype pod koly. Protože se její stav docela rychle zhoršuje, je potřeba udělat údržbu co nejdříve a nečekat až na plánovanou celkovou obnovu lávek. Jde o zahaťování a dorovnání utrženého kousku stezky ve svahu, srovnání extrémně kořenité pasáže, kolem které se tvoří další a další objížďky, a lehké zahloubení koryta potoku, který se v zimě rozlil a tekl po cestě.Proto vyhlašuji 8.5. brigádu na opravu stezky. Sraz v 10:00 na autobusové zastávce Na Beránku. S sebou pilky, sekyrky, motyčky, lopatky. Budeme pracovat na pozemcích Prahy, kde máme ústní souhlas k opravám od polesného Holeše.

    Práce není moc, za den by se to dalo ve dvou asi stihnout, ale čím víc nás bude, tím rychleji půjdeme jezdit. Kontakt na mně: jiri.barton (zavinac) cemba.cz Budu se na vás těšit.

    0 0
    • Wojtek  

      to je přístup

      0 0
    • jecnak  

      Mas napevno domluveny termin a nebo je to dano s tim, ze se tam na nas nekdo prijde mrknout? Ja mam 9. Malevil, takze by se mi spis hodilo nejaky drivejsi datum, nejlip v tydnu po praci. Kdybysme na to v pet ve vic lidech vlitli, tak by se to dalo stihnout do tmy.

      0 0
      • Twister  

        Termín jsem tak nějak stanovil v ohledem na včasnost a volno. V týdnu se mi to moc nehodí.

         
        0 0
    • karliner  

      Bohužel nepřijdu – v sobotu 9. je Malevil a jedeme tam už 7. večer…

      0 0
      • ravag3r  

        Jop, pokud to budu stíhat tak se určitě ukážu. Jen asi přijedu na kole, do batohu se mi vejde akorát skládací vojenská lopatka a zbytek udělám rukama. Lávky by to chtělo upravit, sice se staly po roce a půl konečně zcela jetelný, když někdo vyjel objezd kolem první lávky shora a posléze i odstranil ten strom, ale chvílema je to stejně docela problém. Hlavně navrhuju vyházet ten bordel z brodů, člověk se rozjede a vletí do špalků a větví a rozbije se na padrť.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ten víkend 8–10.5. budu fuč. :-( Teďka 1–3.5. bych moh, ten mam zatim prázdnej.

      0 0
    • McBlacky  

      uvidím jak budu mít čas. aktuálně nej problém jsou ovšem větve pokácených stromů. jinak to je stále jetelné komplet, zase bych nerad z toho udělal dálnici – vždycky to byla technická trasa…

      0 0
      • Twister  

        S tím soulas, na techničnosti nic měnit nechci. Ale když se to nechá bejt, tak se ty načatý místa úplně sesunou.

        0 0
    • Martinson  

      Trochu mám obavy ze srovnávání kořenů, nevím co si mám pod tím představit. Stejně tak zásahy do potoka – nechápu proč. Kolem tohoto potoka byly spory ohledně jeho mizení v souvislosti se stavbou tunelu pod Točnou, ústní souhlas polesného se mi zdá na zásahy do potoka málo.

      Zpevňování upadávajících  singlů – jsem pro a když budu mít čas přijdu.

        
      0 0
      • blue  

        například ve spodní části (druhá lávka za kladinkou) se koryto téměř srovnalo s úrovní stezky a voda se tak rozlejvá a teče po ní

        0 0
        • Martinson  

          Vím že se to rozlejvá, ale spíš jsem měl na mysli jestli to nevyvolá nějaký konflikt s ochránci čolků a chrostíků.

          0 0
      • Thidney  

        Pod srovnáním kořenů si představuju jejich dohrnutí zeminou.

        0 0
        • Twister  

          Jo.

          0 0
        • Martinson  

          Dobře, kořeny se zahrnou zeminou, ale kde jí vezmeš abys nekopal jámy nebo nestrhával někde vedle cesty plochy ? 

          Lávky jsou městský les tedy napůl park, chci jen vyvolat diskuzi o tom jak udělat zásahy aby se necítily dotčený jiný zájmový skupiny.  Obtížnost týhle trasy jí chrání před masovým používáním.

          0 0
          • Thidney  

            Nemám pocit, že by účelem bylo zesnadnit cestu, jen je tam pár míst /2–3/, kde se vyjíždějí nové stopy, pro nesjízdnost původní. Jde tedy udržet tu původní stopu.

            Kde se vezme zemina – pár jam po vývratech se v téhle lokalitě ještě najde.

            0 0
          • Thidney  

            btw, když přijdeš, tak v případě že by Twister z toho chtěl udělat cyklostezku, tak ho klepneš krumpáčem :)

            0 0
            • Martinson  

              OK. Chystám se tam spíš s pilkou, mám tam ještě vyhlídnutý místa mimo lávky,  kde stromy brání průjezdu – singl pod přehradu a objezd malý skály nad lávkama kde se vyjela nová trasa.

              0 0
    • Sibstr  

      Rád bych přišel a přidal ruku k dílu, ale 9. je Malevil na kterej se přesouvám už v pátek 8. Kdyby bylo nějaké jiné datum, tak bych určitě dorazil.

      0 0
    • ronin  

      Jdu zhánět lopatku, motyku, pilu a sekeru. S datumem nemám problém.

      0 0
    • fousek  

      Tak to tam hezky opravte a ja se nekdy prijedu podivat na silnicce:-)

      0 0
    • Beeda  

      me se tam zacalo libit  ani to zas srovnaj do meste cenda pesinky :-)

      0 0
    • Twister  

      Dávám navrch, kdyby snad ještě někdo nevěděl. :)

      0 0
      • treatt  

        Bohuzel, tenhle vikend jsem mimo, mam zavazky mimo Prahu, jinak bych prisel rad.

        A osobne bych se primluvil za vytahani tech orezanych vetvi, jedno misto jsme ted o vikendu radsi prevedli, riziko poskozeni hardwaru tam je docela velke…

        Jinak jak rikal Tomas, taky bych klidne vyrazil nejaky vsedni den po praci, dalo by se toho stihnout dost

        0 0
      • ronin  

        Pardon za ukvapenost (výše), odjíždím zítra na prodloužený víkend. Příští týden kdykoli po 16 hod, i víkend.

        0 0
    • Twister  

      Tak jsme se tam dneska sešli zprvu ve dvou, nakonec v pěti a udělali docela slušný kus práce, doufám, že k lepšímu. Jako konzultant dorazil Tomáš Kvasnička  a přivezl kromě rad i spoustu nářadí a osobního nasazení za což mu velký dík, stejně jako všem, kteří se objevili. Za dnešek jsme v rozježděném kořenitém úseku vytyčili nejpřirozenější stopu, kořeny vyskládaly kamením a zasypaly, mimo kořeny stezku lehce zařízly do svahu. Kritické zerodované místo jsme oproti původním předpokladům nebednili a nedosypávaly, což by dle zkušeností nebylo dlouhodobé řešení, ale zařízli, co to šlo, více do svahu. V tomto stavu je stezka delší dobu udržitelná. Aby bylo vše ideální, je ještě potřeba vykopat v sypajícím se svahu pod stezkou zásek a vyskládat tam opěrnou zídku, aby hrana dál neujížděla. Pro 4 lidi je to práce tak na dvě tři hodiny, takže by se to dalo zvládnout po práci. Navrhuji proto sejít se ve středu 13.5. v 17:00 na místě a dodělat to. Vemte s sebou lopatky a motyčky. Budu se na vás těšit. Jirka

      P.S.: Jsem si vědom toho, že se nový stav stezky nemusí někomu líbit, teď je to prostě lehčí, než to bylo. Na druhou stranu v zájmu udržitelnosti stezky je to dle mého pozitivní krok.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.