• slavekRM

    Ahojky, potřebuji poradit nebo spíš slyšet vaše názory. Potřebuji koupit nové oblečení a uvažuji o značce Moira. Doteď jsem používal Sencor a Lasting, ale ani z jednoho jsem nebyl extra moc nadšený. U Moiry se jaksi moc neorijentuji v jednotlivých materiálech(ul­tralight, duplo, mono atd.) Tak prosím jaké typy jsou nevhodnější pro bajkování. Používáte jeden druh celoročně nebo na léto jeden druh a pro chladnější podzimní počasí jiný? Předem dík za názory a rady.

    0 0
    • Turbo  

      Letos jsem koupil a v nyní používám pod cyklokalhoty boxerky ultralite. Mají plochý šev a super sedí a odvádějí vlhkost. Po vyprání za cca 10 min suché. Cena 280KČ. Doporučuji. Na zimu budu teprve nakupovat.

      0 0
    • MARIN  

      na jejich strankach www.moira.cz krasnou tabulku kde je vhodnost jednotlivych materialu v zavislosti na pocasi

      0 0
    • Eila  

      pouzivam v lete na bika ultrlite, na podzim a zimu duo ale i trika v windtexem. pod capaky podvlikacky a v zima na kolo jesete samotne krata¨sy s vlozkou. driv jsem mela sensor ale moira se mi zda lepsi

      0 0
    • Jester  

      Pouzivam UltraLite – mam triko s kratkym a dlouhym rukavem (ale nebral bych od nich ponozky, mel jsem dvoje a u obou strasne rychle odesly gumicky), mono – triko s dlouhym rukevem a spodky a duo – rolak. Vsechno na kole vyuzivam.

      0 0
      • blue.sun  

        Mám od nich taky ponožky, už třetí rok a jsem s nima max. spokojenej. Nosím prakticky jen Moiru, jen občas Klimatexy…

        0 0
        • Jester  

          No ja mam kratke bile cyklo ponozky ultralight (kupovany tak pred 2 roky), a u obou se gumky vytahaly. Asi nejenom mne, protoze jsem tady cetl, ze i mastihuba s nema mel ten samy problem. Mozna byla spatna serie, nicmene jsem si dalsi koupil od klimatexu a ty jsou v pohode.

          0 0
          • Vrci  

            Mám úplně stejný zkušenosti. Lepší dojem na mě udělaly Sensor a Nike.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Zima rolák duo (velmi praktický zapínání ke krku a dírky v rukávech na palce), krátké spodky mono s vložkou a/nebo dlouhé spodky mono (ty beru i na lyže). Na léto zatim nemam, ale asi taky pořídim ultralite, jenom na odvod potu.

      0 0
    • ivovi  

      A co takhle www.klimatex.cz.. ja vozim v lete dres naholo, kdyz je chladneji tak klimatex s kratkym rukavem, v zime s dlouhym rukavem a dlouhy spodky, spokojenost. Doporucuju jen 100% polypropylen (material Mera). Taky se me osvedcily klimatex ponozky, osobne radsi Lite nez Cyklo. No a celenka vazaci taky super.

      0 0
      • ROpa  

        mozem len doporucit ! Pouzivam to na turistiku, lezenie aj na ine veci, v lete aj v zime a no problem. Klimatex robia Brnaci, na slovensku nieco velmi podobne vyraba Klimax – Mopeka Nova Dubnica. Mam aj jedny aj druhe ale je to cert ako diabol ale ak Klimaxy nebudu robit v nejakom inom uplete tak pojdem uz len do ceskeho Klimatexu pretoze dubnicky je velmi jemny a cokolvek sa do neho lahko zadrapi… napriklad suchy zips je hotova pohroma ale to plati o viacerych polypropylenovych tkaninach.

        ROpa

        0 0
        • Tommy  

          Super věc a vůbec při těch cenách na Slovensku – zítra tam jedu. tak se už chystám na nějaký další doplněk – zimní triko na zip a dlouhé kalhoty

          0 0
    • Bobo  

      Přes léto na běhání triko Ultralight s krátkým rukávem, když je míň jak 17–18 st.C, pak ho nosím i na kolo pod dres. Když je tak 12 st. a míň, pak Mono s dl.rukávama+dres z jakési tlustší hadry nebo cyklobundu od Atexu. Při 0st. a míň Ultralight pod Mono, na to cyklobundu. A na běžky, i když fakt mrzne, mi taky stačí ty dvě trika na sobě a přes to kombinézu od Swixů, jégrhózny nenosím, namísto toho beru dospod dlouhý čapáky bez vložky. Moje zkušenost je taková, že čím míň se navleču, tím víc makám, aby mi nebyla kosa. Chce to ale zkoušet opatrně, abys nedopadl jak Vrbata s Hančem.

      0 0
      • Bobo  

        …kecám jako vždycky. Ne Mono, ale Duo.

        0 0
        • Seveřan  

          No marný taky nejsou výrobky od JITEXu a osobně se přikláním k tomu, že jsou příjemnější a cenově dostupnější.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Od jitexu mam teplý pyžamo… funkční prádlo sem od nich nezkoušel.

            0 0
            • Volf  

              Náhodou začali dělat pěkný věci.

              0 0
              • Air  

                no, kazdopadne ceny jsou dost zajimavy… jestli to bude dobre fungovat, tak si to bude moct takvoy funkcni pradlo dovolit kazdej sportovec.

                0 0
                • Otto  

                  Jitex používám jak tenké s krátkým r. triko, tak s dlouhým r.s plyšem…po­lypropylen dovnitř, bavlna ven. To tenké je jakogdyž teplejší než Moira ultralight, na dlouhé dvouvrstvé nedám dopustit..kolo, lyže, hory.

                  0 0
            • Mulder  

              Kde jsi koupil to pyžamo od Jitexu?

              0 0
          • Clodman  

            kámoš má od Jitexu spodky na kolo a prej pěkně škrábou

            0 0
            • Air  

              spodky bez vlozky IMHO pod kratasy na kolo moc nepatri. Kdyz uz tak dlouhy spodky pres kratasy. Asi to ale jeste musi doresit.

              0 0
              • Clodman  

                No jo jenomže Moira (dražší) to nedělá a to si radši připlatim, potom jaký bolesti mě jednou letos v zimě chytli

                0 0
                • Air  

                  tak to je jasny, ze jo. vsak ja psal, ze to Jitex jeste musi doresit. Tohle odradi zakazniky, resp. uz se nevrati. Treba to vymakaj a bude to lepsi.

                  0 0
            • Volf  

              Po určitý době musí škrábat každý spoďáry. Já si meumím představit jet třeba 5 hodin a mít pod kra?asama něco oblíklýho.

              0 0
              • HoralFanda  

                No problem. Krátké spodky Moira Mono, kazdy den pres 120 km, po dva tydny a alespon 8 hodin jizdy a bez problemu. Ono neni problem v trosku chladnejsim pocasi (napr. ted rano) prostydnout na mocovy mechyr a ve stari nosit plinky :o)

                0 0
                • Lister  

                  Taky mám. Používám stejně. Není to ideální, ale když je chladno, tak je to lepší než prochladnout. Jsou dobře ušitý, takže se pod těma kra?asama neschrnujou a netlačí. Nejdřív je to nezvyk, ale jak si zvykneš tak to nevnímáš.

                  0 0
          • RapMan  

            no ja mam s jitexem horsi zkusenost nez s moirou, pokud porovnavam UL moiru a ekvivalent od jitexu. Jitex je mi prijde ze je o neco malinko pohodlejsi, ale o dost hure mi odvadi pot.Takze Jitex nosim na bezny chozeni ve vedrech venku, na sport jen moiru.

            0 0
    • zwwak  

      Moiru nechci. Jednoznačně preferuju Odlo.

      0 0
    • Snoopy  

      Mel bych dva dotazy:

      1. Nosil tady nekdo Moiru i Craft, mozna nejsem sam, koho by zajimalo, jestli ma cenu si priplatit.
      2. Moira ma ted nove strihy. Konkretne ultralight ma podle me vice svu nez je zdravo. Vozi nekdo? A muze tak srovnavat se starym strihem?
      0 0
      • Vrci  

        Od Moiry nosim UL triko bez rukávů, ponožky trek a UL-cyklo, dlouhý spodky duo na běžky. Od Craftu krátký spodky.

        Craft mi přijde dělanej jako termoprádlo (při podobnej tlouš?ce jako duo hřeje víc) a je stálejší ve tvaru, moira se časem jakoby vytáhla. Tím nemylsím, že by vysela jako bavlněný triko, ale že povolí podle těla a má menší tah.

        0 0
      • BH  

        muzu porovnat Craft je podstatne prijemnenjsi, jemnejsi. Jinak Moira, klimatex, jitex, B2 a nevim co jeste ma naprosto shodny zaklad-tedy specialne strikane polyporopylenove vlakno, ktere ma puvod v puvodnim patentu , ktery vznikl tusim v nejakem brnenskem vyzkumaku. Jak ut tak byva, ti osvicvenejsi z vyzkumaku odesli a zalozili si ruzne firmy a firmicky. nejlepe to asi zvladl nejaky p. Vlcek , ktery tkaninu z toho vlakna nazval Moira. pokud se tyce vlastnosti Moiry myslim si, ze nejsou spatne,Moira ma vice druhu vyrobku , na leto napr. Ultralait, na podzim DUO a pak nejakou plys na zimu.Je vsak ponekud „ostrejsi“ oproti zahranicnimu termopradlu a nosit se to da.Hlavne je oproti Craftu a jinym cenove dostupna.

        0 0
        • Volf  

          Jedná se o Výzkumný ústav pletařský v Brně a Klimatex je jejich patent a už za totáče měli spolupracovat s Adidasem, ale pravděpodobně z politických důvodů z toho sešlo. Jinak pamětníci si možná vzpomenou, že první Klimatex měl i dost podobný logo s Adidasem.

          http://www.vup.cz

          0 0
    • robin!1  

      Od Jitexu mám natělník za necelých 200,– a spokojenost ( až na to, že po 3 měsících se mi párá dolní lem ). Od moiry by stál dvojnásobek a materiál je stejný, takže si myslím, že rozdíl ve funkčnosti nebude znát.

      0 0
      • defenger  

        Hi, používám Moiru k max. spokojenosti, ale ted jsem začal kupovat Jitex, taky dobrej… S Klimatexem mám špatnou skušenost, stopy potu na něm nechávají bílé skvrny…

        0 0
        • ivovi  

          .. tak mozna na materialu kde je kombinace s bavlnou, na cistym polypropylenu sem fleky jeste nevidel a to se potim fest.

          0 0
          • Extremist  

            Vozil jem Moiru a taky 2F. Vseho jsem se zbavil a ted mam vse od Progressu a jsem maximalne spokojeny. www.progress-cz.cz

            0 0
          • sis  

            Ty bile fleky se mi delaji i na moire ultralite a to je cisty POP, tak nevim. Klimatex a Moira (snad i Jitex) jsou myslim delane ze stejneho matrose.Aspon ty lehci verze

            0 0
    • Pebe  

      Ve čtvrtek jsem si objednal u Moiry na webu triko s dlouhým rukávem, dlouhé nohavice a čepičku z materiálu duo v modré barvě, celkem za 1500. Neplatil jsem poštovný(Expres balík) a dostal jsem navíc katalog a propisku. A přišlo to hned v pátek. Musim říct, že materiál duo je hezky teplý, jezdim i poránu v triku s dlouhým rukávem a navrch jenom krátkej dres a jsem naprosto spokojenej.

      0 0
    • Cyril  

      Moiru vozím a používán nejen na kole a spokojenost v poměru 5:1 = maximální. Jediné co mě zklamalo bylo tričko z materiálu Ultralight, velmi nepříjemné na těle. Ostatní Mono a Duo mohu jen doporučit.

      0 0
      • RomanH  

        Ja prave na UltraLigth nedam dopustit – na omak je sice neprijemne, ale na tele mi vubec nevadi. Odvod potu je maximalni, vyborne se chova i pri desti(hreje).

        0 0
        • Cyril  

          Mě zas na omak nevadí, ale na těle jak se dostanu na provozní teplotu tak konec – milion mravenců. Je to už delší dobu co sem to Ul triko koupil a ví Bůh jak dlouho ležel v obchodě, možná je teď materiál jiný, nevím. Co se chování za deště a vlhka týká tak Moira dobrá, ale velmi dobrou zkušenost z poslední doby mám s čapákama od Kalase materiál Roubaix promočené a propocené po celodenní jízdě „vyschly“ za cca 1/2 hodiny tak, že byly použitelné ve spacáku.

          0 0
          • RomanH  

            Kamos si zase moc chvali Craft. Pred tim vozil moiru a ted rika, ze ten Craft je stejne dobrej, akorat o nem na tele vubec nevis. Asi jej casem taky zkusim. U toho Craftu je problem, ze jej skoro nikde nemaji k vyzkouseni. Nejlepsi je pry nejaky velkosklad nekde u Hranic na Morave, ale tim smerem moc nejezdim.

            0 0
            • Cyril  

              Craft jsem zkoušel jen na omak (myslím, že by nebyl problém vyzkoušet i na tělo, ale když nemám opravdový zájem tak…)a co si pamatuju tak se mi zdál jakoby jemější než Moira dělal takový bavlněný dojem, nevím jak líp to popsat. U termoprádla od Craftu mám problém s cenou, proti Moiře bay očko 2× :-(

              0 0
            • Vrci  

              Craft maj v hudy sportech a většině krámech a turistickym vybavenim.

              0 0
            • Air  

              nejlepsi na omak se mi zda Lowe Alpine – napr. v Alpinusu. Je to dobra outdoorova znacka (delaj hlavne supr batohy s dozivotni zarukou) a ty jejich funkcni hadriky krasne vypadaji a jsou na omak jako hedvabi. Ceny myslim jako u Craftu (dost vysoke).

              0 0
    • Vojtos  

      Jiak rozsáhlá debata o moiře,klimatexu atd. proběhla taky tu na http://outdoorforum.wz.cz/viewtopic.php?t=37

      0 0
      • sewca  

        Já používám jen Craft, zkoušel sem Sensor a Moiru. Craft je kvalitativně uplně někde jinde, sice cenově je trošku dražčí. Vše beru z http://www.valasport.cz/ , kde to je asi nejlevnější na netu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.