Moira plyš a kalhoty windstop - jaké jsou?

41 nepřečtených
  • RUMcajs

    Dík za reakci o přehazce LX, koupím ji.

    No a teď jsem na vážkáh zda koupit Moiru plyš. S duem jsem velmi spokojený, a proto chci od tohodle výrobce i další věci. Jezdíte ji někdo? A co pod ni při kolika stupních? Dokáže odolat lehkému mrholení nebo saje všechno co na ni spadne?

    A kalhoty Windstop – dlouhá nohavice, jakpa s těmi jste spokojeni?

    0 0
    • Air  

      plysku mam, ale jel jsem v ni zatim jen parkrat. Na noseni je super (i na hory), pod to doporucuju pri vyssi aktivite vzit nejake mono nebo ultralight. Ale na kolo nemohu zatim posoudit. Mrholeni neodola – saje to vsechno (a lepi se na to kazdej bordel – vlasy a tak…) takze fakt od toho zazraky necekej. To si kup powerstretch. Taky si uvedom, ze to neni cista moira, ale 60 % moira a 40 % bavlna. Ja bych to ciste na cyklistiku moc nekupoval (pokud to neni volba z duvodu nizke ceny jako u me) – vyrobce to ani nedoporucuje na velkou fyzickou aktivitu. Spis mensi zatez.

      0 0
      • RUMcajs  

        No a při té chůzi, např. ve větru, co si pod ni a na ni bereš a při kolika stupních?

        0 0
    • McBlacky  

      plyš se hodně zatrhává (suché zipy, třísky, kameny,..) a chytá úplně nejvíc bordel. Je pohodlnější pocitově než mono, duo atd, ale funkčně je slabší. Dobrý tak na lehčí trekking.

      0 0
      • Air  

        no ty suchy zipy to je pravda… a jeste mam ponozky z plyse… jsou sice super, ale kdyz se v nich projdu nekde po dome tak posbiram vsechen bordel… i ten ktery tam neni :)

        0 0
        • McBlacky  

          nebo taky když si sundáš na pauze na treku boty a pak máš plný ponožky listí, kamínků, jehličí, fuj. ale jinak za tu cenu, jsou to super ponožky, jak do bot s membránou tak bez do teplot 10 stupňů, pak už je v nich kosa.

          0 0
        • Jogador  

          To si je vždycky před úklidem nandáš, a pak nemusíš ani luxovat, stačí vyprat ponožky…:)

          0 0
        • CZiko  

          dokud s tím netrháš parkety, tak je to v pohodě:)))

          0 0
    • K2  

      Mám asi 5 let a následující postřehy: V cca 5 stupních jezdím Ultralight, Plyš rolák a šus?ákovou bundu.Často ji vozím i v batohu na podzim a na jaře jako zateplení pod šus?ákovku navečer. V zimě používám pod polartec bundu na lyže. Výhodou je že poměrně zahřeje, rolák kryje krk, zip umožňuje odvětrání klidně i za jízdy, nové střihy mají prodloužená záda a rukávy. Nevýhodou je 40% bavlny, takže to saje vodu z provlhlé bundy (trio, nebo fleace to neudělá), na druhou stranu vevnitř je Moira, takže se to nedostane až na tělo, další nevýhodou je, že barva po cca půl roku až roce nošení se celkem opere. S tím chytáním suchých zipů a bordelu to nevidím zas tak hrozně. V středně zateplujících rolácích je v pohodě, používám na kolo a na hory, koupil bych znova. Největší nevýhodou je z mého pohledu bavlna a její vlastnosti. Teď zvažuju nákup tria, poverstrech, nebo nějaký mikrofleace – jsou to ale teplejší materiály

      0 0
      • Air  

        ta bavlna je na povrchu? to se pak teda divim, ze to tak bere ten bordel… ja abych se priznal jsem moc nezkousel jak to sili, ale myslel jsem ze to je nejak namixovany ta vlakna… nezazil jsem bavlnenou tkaninu, ktera by pritahovala bordel jako by byla zelektrizovana…

        Jinak RUMcajsovi bych taky, pokud to kupuje na kolo, spis doporucil trio nebo powerstretch. Ten powerstretch je prej hodne dobrej material… ale taky hodne drahej (odpovidajici rolak za 1500–2000). Trio stoji o par stovek vice nez Plys, ale zatepli to stejne a bude to lip odvadet vlhkost. Pokud to chces kupovat za oficialni ceny, tak radsi to trio. Plys maji ve vyprodeji na www.moira.cz za 200–300 (podle barev). Na modre a cerne bude ten bordel videt imho vice nez na te bile. Ale na bile se zase muzou udelat ruzny fleky, ze :)

        0 0
        • Paja  

          Powerstretch je asi velmi dobry material ale velmi drahy, obcas se da nekde za rozumny peniz (srovnatelny s moirou), tj. kolem 600 sehnat fleecovy rolak (vetsinou sily zhruba jako polartec 100).

          0 0
          • Air  

            no ja mam jednu flisovou mikinu od Cressu a reknu ti… nechapu jak ale vzdycky se v ni zapotim jak prase… nevim no jestli je rozdil z hlediska funkcnosti (odvodu potu) mezi polartecem a nejakym mene znamym, popr. primo vietnamskym flisem…

            0 0
            • Paja  

              To zalezi jak je to teply(kdyz si na sebe obleces 3 powerstretche, tak ti bude hic jeste vetsi…), ze by byl mezi Polartecem, treba Technopilem a treba i nejakym noname rozdil ve funkcnosti pochybuju – vsechno je to 100% polyester (pokud to je 100% PES – na fuskach od tamanu je taky 100% bavlna:). Jinak powerstretch je dvojvrstvy- PES vnitrni a PAD vnejsi vrstva.

              0 0
          • karel  

            Powerstrech bych na kolo nedoporučoval, leda tak do –20°C. Nosím to na lyže a lehčí trek (zimní) ve skladbě Duo-Powerstrech-bunda s Gelanotsem, a je to tak akorát.

            0 0
            • karel  

              Sorry, blbě se to zařadilo, měla to být odpověď Pájovi.

              0 0
              • Air  

                ne zaradilo se to dobre, jen ja jsem mu odpovidal drive a to se radi chronologicky.

                jinak o powerstretchi treba moira ve svym katalogu dost basni.

                0 0
                • pos3k  

                  ja si powerstretch (nerolak) chvalim.neco cucaciho (UL,Mo), poverstretch a nowind vesta kolem 12–15 stupnu.V civilu nosim furt.Nemacka se :-)

                  0 0
            • Paja  

              Kazdy je jina „zmrzlina“ v –20 bych v duo-powerstretch(to nemam, ale rekneme zminovany fleece rolak)-membranova bunda dlouho neprezil:-)

              0 0
    • vladah  

      já bych si plyš na sport nekoupil, používám MOIRU ultralight, mono, duo, trio v závislosti na pocasi. Takže hlavně kvůli prodyšnosti bych šel maximálně do tria, navrch neprofuk a mělo by to v pohodě na zimu stačit.

      0 0
      • marapara  

        Do nuly stupňů jezdím jitex tričko dl. rukáv (vypadá jako moira ultra), na to moira mono kr. rukáv a windstopperka bunda. Včera večer jsem se s tím byl projet ve větru a moc jsem se ani nezapotil. Když přituhne, tak pod bundu dám ještě mikrofleece rolák lafuma nebo polartec 100 a když je pod –5, tak místo roláku polartec 200 bundu lafuma. Zima mi v tom nebývá.

        0 0
    • pos3k  

      Ja plys pouzivam tez spise jako civil,prip jako pyzamo :-) Na sport kombinuji ul az trio + powerstrech.Me vyhovuje trio rolak, kdyz uz je na nej pocasi tak uz at je krk v teplicku.

      0 0
      • K2  

        Na jedné fotce jsem viděl Trio rolák s úpletama, které měly díru na palec a možnost přetažení přes zápěstí a jiné fotky s obyč úpletem bez díry – nevíte jek je to tak ve skutečnosti? Nevím proč Trio dělají jenom v jedné šedivé barvě, mi by se líbil třeba černý.

        0 0
        • Paja  

          Ta seda neni moc pekna, jestli delaji i trio ve variante s palcem/bez palce nevim, na webu to nepisou, duo je s/bez palce urcite.

          0 0
          • vespa  

            trio uz se dela ted i v takovym modrosedym meliru,docela pekny – ma to ale jednu nevyhodu – zkratili delku rolaku kolem krku. Co se tyka ty diskuse nahore, nevyhodou bavlny je ze nasaje vodu, nabobtna a dlouho pak trva nez vyschne.Bohuzel u moiry je obsazena jak v plysi, tak v triu(tam je o neco min) Opravdu nejlepsi sluzbu udela powerstretch, jednak nenasakne a je pruznejsi.Az na tu cenu. Ted ale byla slevnenej dlouhej rukav bez rolaku – asi 850 Kc. Dalsi moznosti jsou mikrofleece materialy, ale fakt to docela hreje. No a nakonec co se tyka rozdilu mezi Polartecem a Technopilem, tak rozdil ve funkcnosti a prakticky ani v zivotnosti zasadni neni.Technopile je sice prijemnejsi na dotyk(jemnejsi) ale treba zase fousama se snadnej vydira.

            0 0
            • McBlacky  

              s tou bavlnou v plyši je to ale zvláštní… když porovnám podožky trek a plyš z hlediska schnutí po vyprání, tak plyš je suchý asi tak třikrát rychleji, schne ještě líp než ponožky s coolmaxem.

              0 0
              • Paja  

                Pokud se nepletu, tak ponozky plys jsou jsou narozdil od rolaku,… bez bavlany (jen POP), zatimco ponozky Trek jsou kombinace POP/bavlna (+elastan/lycra,+moz­na jeste neco:)

                0 0
                • McBlacky  

                  zas tak do toho nevidím… takže dík za upřesnění. Mě stačí když tyhle věci fungují víc mě nezajímá :-)

                  0 0
            • K2  

              Moira začala dělat dvojí Trio – původní šedé bez bavlny a nové v namodralé barvě s Bavlnou.

              0 0
            • Paja  

              On nemusi byt ani rozdil v zivotnosti mezi Polartecem a nejakym noname fleecem (ikdyz to vyrobci znackovych fleecu uvadeji jako jeden z duvodu, proc koupit za 2–4 nasobek polartec a spol.). Nesmi jit samozrejme o nejaky shit, ale ja muzu porovnat polartec 200 s noname fleecem (mikina Items, co prodava Tesco), obe slouzi uz nekolik let a na te za cca 1/4 ceny z Tesca neni rozhodne videt, ze by mela vydrzet 1/4 doby, mozna ze polartec vydrzi vic, ale rozhodne ne o tolik, o kolik vic stoji. Ve funkcnosti jsem taky nejaky propastny rozdil nezaznamenal (a maly stejne nepoznam:)

              0 0
    • HoralFanda  

      Plys nema cenu brat pokud je vice nez –10°C. A na kolo asi uz vubec ne, protoze tam vydavas o hodne vice tepla. Kombinace do mrazu je dlouhe spodky z Dua s neprofukem, na to dlouhe cyklokalhoty se zateplenymi koleny a na vrch sustaky. Na horni polovinu triko s kratkym rukavem mono, na to dlouhe Duo, silnejsi dres, prip. vetrovku. Na nohy navleky, na hlavu cepici pod prilbu nebo kuklu a na ruce vojenske triprstaky :o)

      0 0
    • robin!1  

      Má někdo zkušenosti s s tričkem s dlouhým rukávem s přední častí neprofukem od Moiry?

      0 0
      • pos3k  

        ee, a asi vedle poly a cyklospodek, to zustane mimo muj zajem

        0 0
      • kolombo  

        Docela to ujde, ale ten neprofuk se zvolna odtrhává a pak, díky našitým neprofukům u ramen to vypadá trochu divně, pokud je tričko viditelně. Mám ho třetí rok a jezdím v něm, když se ochladí.

        0 0
        • RUMcajs  

          a jak je na tom ta padákovina s prodyšností?

          V pondělí mi přijdou kalhoty se zateplenejma kolenama a rozkrokem.

          Hodlám je nosit pod čapáky, tak abych se v tom moc nepařil…

          0 0
        • robin!1  

          Takže ten neprofuk zastoupí nějakou windsperovou bundbu nebo dres ( na který nejsou peníze )?

          0 0
          • kolombo  

            Nemám žádnou super bundu na porovnání, ale řekl bych, že nezastoupí, třeba ruce jsou zcela nekryté. Když je chladno, beru si ještě slabou větrovku a to je o dost lepší zateplení.

            0 0
      • vespa  

        me se to moc nelibi. moira ted sice dela jste duplex (zada ultralight – predek zapletenej proti profouknuti) vypada to jako takovy modry perly. Ale stejne to profoukne. Moje zkusenost je nejlepsi vzdycky s neprofukem az nahore – pertex vesta nebo bunda. A kalhoty – nowind nebo nejakej neprofuk vepredu a silnejsi elastickej material vzadu. Celo nowindky fakt dost hrejou (osobne nemam, jenom zprostredkovavam informace) je to spis na fyzicky min namahavou aktivitu nebo do vopravdickyho mrazu

        0 0
      • blue  

        ten sustak jsem odparal, to je dobry tak akorat na rano na dojeti do prace, kdyz sem v tom byl celej den, tak jsem byl pod tm neprofukem uplne mokrej, protoze to nedejcha… mozna jeste sebou tahat v batohu neco bez neprofuku a kdyz se dopoledne otepli, tak se prevliknout, ale to je uz moc komplikovany… radsi windstoperovou vestu uplne nahoru, nez tohle

        0 0
        • RUMcajs  

          Mno na ta kolena by to mělo být dobré a rozkrok možná odpárám.

          Uvidíme, zitra by měl přijít balík jak s kalhotama tak s mikinama.

          0 0
          • blue  

            no tak zrovna u kolen a rozkroku bych to klidne nechal :-)

            0 0
            • RUMcajs  

              A z jaké látky ty kalhoty windstop jinak jsou? Jestli se nepletu, tak je to duo.

              Dal jsem za ně jen 350Kč ve výprodeji na jejich webu.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.