• Smepet

    Ahoj,
    kupuji si noveho bajka s temito brzdami. V jedne prodejne mi rikali, ze v zadnem pripade nebrat, proto tecou a lidi jim je casto reklamuji. Mate s nimi nekdo zkusenosti ? Diky za radu. Petr

    0 0
    • pali  

      Mám zatiaľ na nich najazdených asi 4000 km.Drobnosti sa vyskytli len v prípade nastavenia prednej brzdy škrtanie platničiek, ale to bol možný dosledok výrobnej nepresnosti /tolerancie /strmeň + vidla + náboj poriešil som podložkami.Za­tiaľ v pohode hadičky som skracoval sám.Žiadny problém zo zavzdušňovaním ani netesnos?ou.Za­tiaľ som veľmi spokojný.

      0 0
    • hanz  

      Koho jste potkali? co vám to nalhali?

      Ne ale ted vážně-neco už taky na nich najeto mám, ze začátku trochu škrtali ale už je to v pohodě. Jedinej problem co mam že se mi povoluje ten červík na nastavení polohy páky-musim ho zakápnout barvou. Brzdí super. A to o tom tečení- to prej dělali modely 2003 a o letošních jsem to ještě neslyšel. Vůbec bych se toho nebál.

      PS: hope je hope ale to už je jiná liga

      0 0
      • Smepet  

        Kupuji si treka 8500, ale komponenty budou pravdepodobne z bajka 2003 – alespon Shimano veci, tak doufam, ze nepotecou, kdyz jsi o tom slysel. Diky za radu

        0 0
        • wroum  

          2003 skutecne tekly, ale vetsinou jen ty co byly namontovany na kole. koupeny samostatne na tom byly podstatne lip. stacilo predelat vedeni.

          ja mam hfx hd 04 (akorat vetsi kotouc) a v pohode. zatim bez problemu. kamos je jezdi na sjezd uz 3 roky a nema problem. s destickama od koolstopu brzdej lip, hope to ale neni…ale za ty prachy je to slusny.

          0 0
      • KENVELO  

        Mám na těchto brzdách najeto cca 700 km a až na občasné škrtání na předním kole jsou v poho. Škrtání je jenom občasné, ale dosti nepříjemné. Vždy se raduji, když delší dobu neškrtají že to již bude v poho, ale bohužel vždy předčasná radost -(((. Doufám ale, že brzo bude jenom -)))

        0 0
    • Meesha  

      Mam sice Hayesy Hydro, ale myslim, ze je to to samy. Mam na nich asi 10ttk a nemuzu si je vynachvalit. Brzdej dobre a kdykoliv. Jednou sem je odvzdusnoval – moje chyba a jinak krome vymeny desticek sem na ne ani nesah…

      0 0
    • Tomcat  

      To, že tečou Hayes HFX-9XC vevím. Mám je jak v předu tak v zadu. Pokud shrnu problémy co tu slyším, tak problém je v tom, že je lidi používaj nad jejich možnosti. To, že sou na XC neznamená, že vydrží XC vejlet do Alp pod 90kylovým bajkerem. Někdy je dostanete nad hranice svejch možností i míň

      Tak jak je koupíte obsahují , organické destičky a jen 160 kotouč. Takže delším brždění sou „utavený“. Destičky se po přepálení rozpadají. 160 kotouč se začíná kroutit Kapalina vaří > expanduje a když už nemá kam tak to možná začne týct.

      Takže vyměňte kotouč za porádně perforvanej 180kovej. A2Z „pila“ bude lehká a nebude to lamač vidlic jako 200ka.

      Destičky vyměnit za metalický (syntrovaný)

      Kapalinu není potřeba měnit. Ale pokud někdo chce tak proč ne. Koupit něco do závodních motorek DOT4 nebo DOT5.

      Odstranit barvu ze styčných ploch třmenu a vidle , to zabezpečí transport vznikajícího tepla do celýho rámu.

      imho: Pokud nad tím tak přemejšlím tak brzdy používaj na XC víc než DH. U DH to valíš co to de a přibrzďuješ před zatáčkou nebo před překážkou. Na XC co sleduju z kopce furt na brzdách. Toje jen názor z toho co sem viděl.

      0 0
      • 100kg  

        Ano, pořádnej chlap je používá nad jejich možnosti. Poprvé je to překvapivé, ale pak už s tim musíš počítat. Mám 2003 a jedna mi tekla pod víčkem na páce. Přetěsnil to při třetí reklamaci jakýsi technik od Hayese, povolaný do prodejny. Od té doby (3000 km) v pohodě.

        0 0
    • pete  

      Já HFX9 XC používám od jara, cca 1800km. Zkušenosti ( při mých 66 kg): Netečou, neškrtají. Pouze při jízdě ve stoje když více zaberu.Od koupě jsem na ně nešáhl. První dlouhodobý brždění při první projížďce bylo poznamenáno takovým poklesem účinnosti – až mne zamrazilo, ale od té doby klid. Zkoušel jsem stejný sjezd – a už no problem. Destičky mám původní, zrovna včera jsem kontroloval. Na okrajích jsou vydrolené, značně sjeté, ale co mne zarazilo – myslel jsem, že se budou sjíždět pravidelně po celé ploše, ale jsou sjeté do na vnější straně viditelně více. Kotouč taky ztratil na tlouš?ce. Netroufám hádat kolik, protože to nezměřím, ale hmatem i vizuelně je to znát a překvapuje mne, jak hodně to je. Vyšroubovávají se takový ty červíky v pákách na seřízení délky chodu páky – cca co 100 km to dotažení. Jsem línej to něčím zakápnout.

      Jo a abych nezapomněl – brzdí :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.