Jak se vám líbil Drtič 2004 ?

117 nepřečtených
  • ROMAN_BIKE

    Tak co, líbil/nelíbil? Co trasa? Co zajištění? Co cedulky? Co tajné kontroly? Co vylepšit a co bylo zbytečné (co není třeba)? Díky za názory, přečtu si je tady. (pořadatel Roman)

    0 0
    • Darkson  

      Prvně díky za foto v bufetu na Pustevnách. Trasa super, klidně bych zkousnul i víc technicky náročnějších úseků. Výhrady mám jen ke značení, nejednou jsme netušili kudykam, hlavně v lese. jo a nedokončil jsem pro techn. závadu a kolega z přemíry solidárnosti :-)

      0 0
    • websky.cz  

      takze jeste sem :) skoda ze zustalo malo lidi, ale s tou hrstkou jsme vydrzeli zapijet dojezd az do jedne v noci :) ale rano to teda stalo za to, do brna jsem bykl schopnej odjet az kolem poledne

      jestli tu kapelu zajsitovali poradatele, tak pro tech 20 lidi co zustalo to bya skoro skoda, priste by spis bodla becka ci dve zdarma :)

      spali jsme na tenisovych kurtech, meli tam jeste osmiluzkac volnej, cena 130Kc/osobu a noc rano jsme si i hadicou ostrikali kola, spravce moc ochotnej (hasicskej vuz byl po nasem prijezdu prazdnej)

      mel jsem pocit, ze je to akce pro 20 lidi, rano jsem potkaval ty same ksichty, na trati ty same ksichty a vecer opet (prijeli jsem kdyz se stmivalo) :) kde bylo tech 400 lidi? :-D

      jo byla to super akce, az na tu bourku co nas chytla za vysokou, krup tam bylo, jak kdyby snezilo

      jinak vysokou jsme samozrejme neobjeli, chybela tam znacka, ktera by nas na ojizdku upozornila, takze tady mate fotku, aby ste verili, ze jsme opravdu tak blbi a tesne pred bourkou si to dokazeme „zkratit“ :) http://websky.cz/…a_websky.jpg z tech mraku co tam jsou trochu videt tak 10minut nato zacaly padat kroupy a nasledoval dost dobrej lijacek

      cedulky na kole super, diky nim jsme poznavali podobne postizene a sdelovali si informace

      tajnych kontrol by mohlo byt vic, zvlast na mistech kde se dala narocna trasa objet: lanovka na pustevny, sjezdy misto po znackach po silnici atd..

      0 0
      • mastihuba  

        no vloni to tak s těmi lidma taky dopadlo takže sem po tombole sbalil fidlátka a odfrčel.

        0 0
    • Pietro  

      Nazdar, byla to parada jel jsem poprve a za rok pojedu urcite zas. Trasa byla krasna, zajisteni v pohode. Cedulky jsou urcite dobre myslim ze pesi turiste byli diky nim vice tolerantni. Tajne kontroly byly v pohode ale vice bych jich asi nedaval. Pak bych mel jeden navrh, jestli by priste neslo vyznacit smer ve sjezdu tam kde neni jednoznacne jasne (a hlavne dobre viditelne) kudy vede spravna cesta. Tech mist bylo jen par ale v tom fofru kdyz si uzivam sjezdik hledat turisticke znaceni je nekdy o hubu. Doufam ze me za to neukamenujete. Jinak teda fakt pekna akce kde podle me vse probehlo v pohode, takze DIKY a preju vam dasli sily do noveho rocniku.

      191-Petr Kwasny RB CR 1300 – modra sid, cervena marz.

      0 0
    • SavaH  

      Bylo to SUPER. Jela jsem taky poprvý a stálo to za to. Jen ta bouřka na Soláni)o:= A po 1,5 hodinovym dešti nešlo pokračovat dál po vyznačené trase. Značení by mohlo být častější, ale byl to poloorientační závod. Jela bych zas.Takže snad za rok;o)

      0 0
      • Darius  

        tak to jsme se potkali a meli stejny problem – bourku(y) na Solani:-) doufam ze ses to ty s Canonem F400, ja tam byl s pritelkou, oba v tmavomodrych plastenkach

        0 0
        • enjoy  

          to je ona:-)

          0 0
          • fousac  

            co ty o tom muzes vedet, zvlast kdyz si se flakal v praze… :)

            0 0
            • enjoy  

              mas pravdu:-),buhvi kolik canonu F400 tam bylo:-)

              0 0
              • SavaH  

                O mně beze mě. Ty seš na tom zrzavým Rocky Mt. Tamto jsem opravdu byla já. Jak jste dojeli domů? Po silnici? Slečna jezdí dobře. Koukala jsem, jak jí to šlape do kopečka=:o) Pozdravuj ji.

                0 0
                • fousac  

                  ne, enjoy ma to osklivy modry rb…

                  0 0
                • Darius  

                  jo to jsme byli my, ale bohuze nemam Rocky Mt. ale Rock Machine :-) spis nez zrzavy mu rikam oranzovy:-)… dojeli jsem po silnici do Ffrenstatu a pak terenem to cile, v ten den snad prselo jen na Solani… pozdrav vyridim, taky se mej hezky priste jedu samo zase

                  0 0
                  • fousac  

                    jen dovysvetlim :) oranzovy=zrzavy… :) sava ma taky oranzovyho cannona a je proste zrzavej.. :)

                    jj, mam na ni evidentne neblahy vliv… :)

                    P.S. i na javorniku prselo… lehka prehanka.. :)

                    0 0
    • MartinXC  

      Trasa byla celou první půlku taková nijaká – buďto hodně asfaltu (až na Martiňák), nebo to nešlo jet vůbec (z Bumbálky první výstup na Třeštík). Za Třeštíkem už to bylo bezva.

      Značení nic moc, ale v záhlaví bylo polo-orientační závod, takže tady se nedá nic vytýkat. Naštěstí se po trase pohybovalo dostatek zkušených borců, takže ztratit se by bylo umění. Ale bez občasné pomoci, bych se na cca 4 místech vydal špatným směrem. Na druhou stranu já moc popisy tras nečtu, takže když nemám čáru před bikem, tak ta nejistota o trase je vždycky (místy se pletlo staré značení Drtiče s novým).

      Někde tam byl úsek, kde mi comp naměřil 85,7 ve sjezdu, pořád nemůžu přijít na to, kde … Výšku mi to spočítalo cca 2670, to je vcelku na maraton OK – ještě jeden kopec by se tam vešel :-)

      Opravdu nervózní jsem byl pár dní před začátkem, kdy jsem sice měl ujasněný pracovní program, ale přihlášky byly uzavřené… naštěstí díky Pajovi a Radimovi byl jedno místečko i pro mě – pánové, ještě jednou díky !

      Příště se nebudu cestou tolik cpát a zastavovat u každé hospody a snad ještě hodinku ušetřím.

      Počasí – bezvadné, tohle pořadatelé vybrali perfektně :-), ale když jsem ráno měl vyjet z Ostravy, tak jsem to málem vzdal pro silný déš?.

      Měření času – možná tohle je nejslabší místo – staroval jsem někdy před 8h, když už hlavní balík byl dávno pryč – sice jsem měl cestu docela volnou, ale v cíli je pozdní začátek drobný handicap.

      Trochu utrpěla mapa s razítky – pořád jsem ji tahal z kapsy na zádech. Kdyby součástí cedulky byla nějaké kapsa – nevypadala by při dojezdu moje mapa jako bych ji po cestě sežvýkal a na závěr vyplivl…

      Díky za úsilí při organizaci, smekám a děkuju.

      0 0
      • Paja  

        Ahoj, nesmis se porad cpat tema hrozinkama:-)) a potom vyjedes i ten kopec z Bumbalky jako my;) Potvrzuju Martinovy udaje o vysce, vyslo mi to skoro stejne. Trasa byla pekna, jen by to chtelo vic terenu ve sjezdech v prvni polovine (pustevny-martinak, nevim, ale jestli tam nejaka vhodna terennejsi cesta je), kazdopadne jsme si to vynahradili v tech kamenitych sjezdech do Roznova az to rukam mile nebylo:) Pocasi zaridili organizatori vyborne, zvlast dobre to objednali dopoledne, ze nebyl parak hned od zacatku:) a pokud pristi rok protahnou trasu smerem k prehrade Hodunka, aby Drtic mel zase poradne drticske parametry:) tak se uz muzu pomalu tesit na dalsi rocnik…

        0 0
        • Paja  

          Jinak jeste pro Romana komentar k puvodnimu prispevku. Drtic se nam libil (jak ostatne kazdorocne:), chtelo by to protahnout a pridat jeste jeden „kopecek“. Se znacenim jsme problem nemeli nikde jsme nezakufrovali, vsak je to poloorientacni ne?-) Tajne kontroly nevadily, byly umistene dobre, takze je clovek nemohl minout omylem (jen pokud by si to chtel umyslne zkratit – bumbalka-trestik), predpokladam, ze ty tajne kontroly byly kvuli tem nekolika prvnim, kteri to pojimaji vic zavodne nez ostatni – je to trosku posun v pojeti zavodu – v predchozich letech byla sice oficialni trasa, ale bylo jasne receno, ze kazdy muze jet kudy chce, ale tak aby objel stanovene kontroly…tolik uvaha:)) Nakonec je treba pochvalit poradatele, jak to zvladli v cili (vcetne presunu dojezdovych stolku pod sjezdovku), i obcerstveni nebylo nedostatkove (mozna jen pivo mohlo byt s trochu mensi vysokohorskou prirazkou…) Ahoj nejpozdeji na Drtici 2005!!!

          0 0
    • morgoth1  

      Nezbyva mi nez se pridat k chvale ostatnich. Nebyt toho, ze mi zacalo podivne cvakat v prevodnicich, tak bych tak bych si to uzil i vic!! Nastesti jsem bource ujel. Nejvic me stve, ze jsem nedaval pozor a nevsim si lidi z bikefora(vousace jsem si asi vsimnul – podle kola :-)) a to jsem tam byl od patku do nedele. Tak snad pristi rok.

      0 0
      • MartinXC  

        Taky jsem bike-foristů moc nepostřehl … (4)

        0 0
        • SavaH  

          Já tam byla!!! Kdes byl ty? Taky jsem Tě neviděla;o( A vůbec, příšte by to chtělo nějakej meeting point s cedulkou BF, kam by všichni přišli, abysme se konečně viděli;o)

          0 0
          • MartinXC  

            Možná jsem na tebe koukal celou cestu ;-) Ne vážně, já lehce zaspal a na start jsem přijel po odjezdu celého balíku až v 7:45, takže jsem neměl možnost nikoho pořádně hledat (což mě mrzí). A v cíli jsem dal 2 pivka a před 18h vyrazil na svatbu, neb se nám kamarád rozhodl oženit. Ale nápad s meeting pointem je dobrý, něco jako vývěsku on-site na vzkazy, nebo Admin by mohl vozit vlajku a na kopci ji zapíchnout :-) nebo tak něco … No ještě bude šance na Meridě v Jedovnicích v září…

            0 0
      • fousac  

        priste si to musime nejak lip zorganizovat.. :) ale asi tak 5–6 lidi sem tam objevil…

        a nebyl si to nahodou ty, kdo na me halekal pod stoupanim na javornik, kdyz sem menil dusi??? :)

        2organizatori: super akce, jen tak dal.. drzim palce i do dalsich rocniku… :)

        0 0
        • MartinXC  

          To byl mozna Paja … Jednak za jízdy moc pusu neotvírám, mohlo by mi do ní neco vletet, jednak nemám dechu nazbyt.

          Ja te videl az po dojezdu, ve chvili, kdyz jsem odjizdel na svatbu (tak kolem 18h). Tlacil jsi kolo po zadnim kolem podia.

          0 0
          • fousac  

            jestli to byl paja to teda nevim.. vypadal jako kudrnatej sandokan… :) a docela me zmat.. :)

            a s tim podiem mas pravdu, to sem byl ja, cas souhlasi… priste houkni… :)

            0 0
            • fousac  

              jo a zaroven tam byl se mnou K2 na zluty K2… z javorniku sme to palili spolu..

              0 0
              • MartinXC  

                Jo jo, příště to musíme nějak zorganizovat – možná v rámci pořadatelské organizace – něco jako „poslanecký klub“ :-)

                0 0
            • Paja  

              Ahoj, doufam, ze nevypadam jak Sandokan:), ale tebe jsem mijel ve stoupani na pustevny a ptal jsem se proc to kolo tlacis (myslel jsem jako ze uz mas treba 5.defekt, ze bych ti pujcil lepeni) a ty ze dobry ale, ze te strasne boli prdel:)) cervena merida a fousy byly snadno poznatelny;)

              0 0
    • gram  

      Drtiče jsem jel poprvý a byla to super akce, nicméně kousek před Vysokou je jakási chalupa a její majitelé mě „odchytli“ a začali ze mě tahat inforamce, kdo že toho Drtiče pořádá a tak. A že si bude stěžovat, že jezdííme na kole kde se nesmí, chováme se jak hulváti apod.Tudiž jsem je odkázal na internet, pokud budou chtit nějaké informace. V cíli jsem se potom bavil s kamošem co tím místem projížděl cca 5 min. přede mnou a říkal, že tam došlo k jisté hodně ostré výměně názorů. Důvodem byli tuším 2 „bikeři“, kteří se posadili na ohradu z kulatin kolem té chalupy paní na ně vyběhla a? z toho slezou, že to nebudou furt opravovat a ti dva borci ji pry odpověděli dosti nevybíravými výrazy a pak si už servítky nebral nikdo. Píšu to jen proto, že pokud se budeme chovat jako výše zmínění kolaři, tak se nesmíme divit, že nás budou chodci nesnášet a přibude zákazů pro cyklisty… A stačilo trichu slušnosti a tolerance. Jinak chci organizátorům poděkovat za opravdu výborný zážitek z bikovani po Beskydských kopcích. Už se těším na příští rok. Díky…

      0 0
      • websky.cz  

        kdyz jsme u tech minusu co me teda vadilo, byly pohazeny papirky od tycinek vsude mozne, stejne tak jsem nasel i tubu od carbonsnacku

        jinak pred tou vysokou jsem jakehosi domorodce u chalupy zdravil a odpovedel mi, tak snad jsem tam image drticu vylepsil ;)

        0 0
    • Palo TT  

      Trat sa mi velmi pacila. Potesilo ma, ze bolo aj dost singletrailov a zaujmavych technickejsich usekov. Milo prekvapil aj fakt, ze trat viedla cez ihlicnate lesy, lebo skor som ocakaval listnace.

      Ubytko v hoteli Stadion bolo OK. Mal som rezervovanu poslednu volnu izbu – jednolozkovu. Kamos mohol spat na izbe v spacaku (pri rezervacii to prislubili). Nechceli za to ani ziadny doplatok a iniciativne mu ponukli aj rozkladacie kreslo z chodby. Este raz diki. Biki na izbe. Ten jeden opilec, co si v sobotu nadranom vykrical na namesti „pravdy o zivote“ sa dal vydrzat.

      Organizacia bola tiez OK. Ale ked uz boli tie cedule, tak by sa na ne mohli dat aj cisla.

      Celkovo spokojnost a rad pridem aj nabuduce.

      0 0
    • peetrys  

      Bylo to super, jako vždy. Dík pořadatelům. Taky chci poděkovat bikerovi, který mi ve výjezdu na Velký Javorník půjčil nýtovač a pomohl s opravou.Díky moc

      0 0
    • cerezu  

      Trasa a zabezpeceni myslim ok, na Vysoke jsem byl taky nechteny bonus :-). Velmi kladne hodnotim obcerstvovacku. Vyhrada k prodejcum lehce ohrivanych predrazenych uzenin (vedle prezentace). Jen me mrzi ze jsem neidentifikoval nikoho BF bud jsem byl moc v predu nebo naopak vzadu jak se to veme (podle predb.dojezdovky 87). Takze za rok zase!

      0 0
      • ddreamon  

        Trasa, na to ze je to v nadhernych Beskydech byla strasna! Proste nuda. Delal jsem si iluze co to bude za podnik, pohodicka, parbicka, bikovanicko a stalo to za starou belu. Na Sazave se svezu lip. Protahnul jse si kvuli tomu dovolenou na Slovensku, abych se cestou stavil a hrube lituju, ale to uz se tak stava, kdyz se clovek na neco moc tesi.

        0 0
    • Vlada  

      Jal jsem Drtice letos poprve a hrozne moc se mi libil a skvele jsem si ho uzil.

      Vytky byh mel k jidlu na Lyzarsky chate. Gulas za pade, kdy se na taliri vali tri kousky masa, mi prisel dost hustej. Skoda, ze nebyla vetsi nabidka jidel. Takhle jsme po tombole zasli dolu do bowlingovy hospy na normalni jidlo. I ty nasazeny ceny mohly byt trochu mensi.

      Osobne si myslim, ze ziva kapela byla zbytecna. Stejne ji tam vsichni zvesela ignorovali …

      Co se tyce znaceni, tak bych lepe doznacil mista, kde neni turisticka znacka. Parkrat jsem fakt netusil. Korunu tomu nasadilo misto, kdy jedu a vidim sipku doprava, zvednu hlavu a na chate (stodole) sipka rovne a ted si vyber. Jinak nevim jak vy, ale ja si diky znaceni a zrejme me slepote dal krasne dva brody (i kdyz letos nemely byt :-) )

      Take bych jeste uvital, kdyby na mape bylo i trochu vice okoli nez je trasa, protoze se mi podarilo uspesne sjet ze znacky a dostal jsem se zcela mimo mapu. To se potom tezko hleda, kde to vlastne jsem :-) (ale uznavam, ze to byla moje konina)

      Cedulky byly super. Aspon jsem vedel, na koho se muzu zasvecene obratit :-)

      Za nejhezci pasaz trate bych oznacil zeleny sjezd z Velkyho Javornika. Ten byl fakt uzasny!

      0 0
      • websky.cz  

        jidlo na LCh bylo hrozny, hlavne studeny, ale mel jsem takovej hlad, ze jsem to zblajzl, ale s tim asi pocitali

        0 0
    • Vlada  

      Jeste jsem zapomnel na jednu vec. Docela me prekvapilo, jak moc lidi, co jelo Drtice, nemelo na hlave helmu … Vubec potom uz nehapu ty, co si ji vezou, ale kvalitne prikurtovanou k batohu. To mi hlava nebere.

      0 0
      • TinkTink  

        Mne taky ne, ale to uz neresim…lidi co znam uz bez helmy vetsinou nevyjedou…akorat teda dneska jsem jednoho znamyho potkal a nemel helmu…no co uz…jejich problem

        0 0
        • EL  

          No já vám povím, že jeden borec jel Drtiče bez helmy celého a jel na špici – dokonce nám hned v Tiché nastoupil nehorázným stylem, ale sjeli jsme ho. Taky ňák nechápu ty, co se pouštějí do těch sjezdů (např. jak se sjíždí na Mezivodí) bez helmy. Až se pak někdo smotá tak bych mu ještě vynadal. Letošní Drtič měl výbornou trasu-oproti tomu loňskému výjezdu na Smrk.Tajných kontrol by mohlo být víc.Já jsem přehlídl tu druhou a místo osmého fleku jsem někde kole 250-tky, sice o pořadí nejde, ale naštve to… Hudba v cíli strašná (myslím to country)… Příští rok jedu určitě…mám to doma…

          0 0
          • ota  

            jel jsem vůbec prvně..takže:plusy- občerstvovačka,or­ganizace,kontakt pořadatele s ůčastníky(ma­ily),vapka,sta­nování zadarma. mínusy -a)ty ,co nejdou na vrub pořadatele:pře­dražené a semtam hnusné jídlo na chatě,chování rádobybikerů vůči turistům b)lehká výtka pořadateli:obtížná orientace. jelikož to asi znáte,ale já byl rozpačitý z chování bikerů-napálilo mě v davu dost lidí zezadu jen proto že to jaksi"neodhadli"­..špunty ve sjezdech mě docela dostávaly-„nadupaní"borci na fullech brzdili pohodového maníka na trekku s pevnou,i to se dalo vidět.já se omlouvám těm,které jsem neurvale předjížděl za Martiňákem-ztratil jsem mobil a chtěl jsem dohnat kamarády,a? mě "prozvoní“..to Fousáč:pod Javorníkem jsem Ti duši nabízel já-četl jsem Tvé potíže se zadní stavbou :-) .To Martin XC:vyjet z Bumbálky přes asfalt výjezd na Trojačku vyjet jde(mě tam i povzbuzovali :-)).Vyjet jde kromě Mečové vše z letošní trasy.Cedule byly fajn,je to dobrá vzpomínka.Celkem jsem se zastyděl,když přede mnou jel kluk s holkou,a ta „jaksi“ nerespektovala turisty.Bodří pěší Valaši před Soláněm dost nadávali,nechtějte to slyšet..vůbec,ega některých bikerů ,to je téma..usmál jsem se ,když jsem na Javorníku spustil sedlo dolů a slyšel ty hlášky typu"On se debil zabije""na co si hraje "atd..vždy? sjezd na Horečky byl přeci trasou.Jinak jsem fakt spokojený,počasí fajn,děkuji organizátorům,chce to asi dost pevné vůle,díky

            0 0
            • fousac  

              sorry ze odskakuju od tematu, ale potize se zadni stavbou?? to si nejak nevybavuju…

              a dik za nabidku duse, kazda takova, byt nevyuzita, se velmi ceni… :)

              0 0
    • Wulfila  

      ..takže se za kritiku se pořadatelům předem omlouvám, ale… Značení nebylo nic moc, ani teď pořádně nevím zda se jelo po turistických či cyklistických značkách, v lesích a na rozcestích bez rocestníků značení mnohdy chybělo. Dost nás prudilo, že co kousek musíme zastavovat a studovat mapu a to si myslím, že jsme jako místní, Beskyd znalí! Naštvanost vyvrcholila u Vysoké, kde jsme se chtěli vyhnout vrcholu a skončili jsme někde v Karlovicích a museli se namáhavě vracet zpět do kopce! Takže kdybychom jeli přes vrchol Vysoké, udělalli bychom lépe! To nás vcelku zprudilo…a navíc, jsme před Solání chytli ty kroupy a hodnovou bouřku. Nezajet si u Vysoké, přečkali bychom tu bouřku v suchu asi na Soláni. Tak jsme byli mokří a špinaví natolik, že jsme dojezd vzdali a nechali se vyzvednout autem. Šlo o zdraví, ten studený vítr nebyl pro nás, promočené, příjemný, když v pátek odjíždíme „turistikovat“ po Skandinávii. Pořadatelé počasí nevyberou, to je jasné…ale taky to, že příští rok si podobného „Drtiče“ naplánujem sami, vyberem si počasí a JASNOU tra? :-) a ještě ušetříme 100–150Kč. Stejně jsme ani medaili nedostali, 6 kontrol nestačilo a byli jsme málo „drtiví“ na to, abychom totálně zmrzlí a mokří dojeli ještě aspoň pro jednu…i tak by na nás možná nevyšlo. Takže upomínka žádná :-( Sportu zdar! PS A co se ještě organizace týče, zajeďte si v červnu na „Rampušáka“ – příští rok samo:-)! Tomu říkám 100% organizace! Občerstvovačky, na každé zatáčce člověk ukazující cestu, jídlo a pití zdarma po dojezdu do cíle. Startovné 100–300Kč! :-)))

      0 0
      • mastihuba  

        no nechcu prudit, ale pokud by to bylo ideálně značený, tak naco tisknout mapy? A znalci Beskyd se nemuže stat že zakufruje? Lidičky proč na takový akce vůbec jezdíte? :))))

        0 0
        • Wulfila  

          No tak kolem té Vysoké to fakt byla SÍLA! Popis „Pod Vysokou jeďtě doleva po značce“ směřoval opravdu dolů do Karlovic…byly jsme tři skupiny nezávislé, které se tam potkaly, a všechny vyrazily blbě!

          0 0
          • SavaH  

            Víš co je zajímavý? Že po tý červený cyklistický se dalo dojet taky a bez bloudění… Jela jsem dle návodu napsaného v mapce – před stoupákem na Vysokou zahnout v levo. Sem tam navíc jedna šipečka by určitě nevadila.

            0 0
          • wertigo  

            ja mam takovy pocit, ze kousek za tou zatackou kde ste asi vjeli do lesa je na strome znacka, za dalsich 200m rozcestnik.

            0 0
            • Wulfila  

              No nenarazili jsme na žádnou, ale co…už je to za námi a žijem ;-)…Mrzí mě jen, že ač jsme najeli přes 70km, dorazili jsme jen na Soláň, a počasí nám nedovolilo jet dál. Taky chci ještě podtknout k těm, kteří konstruktivní kritiku nezvládají, a? raděj nereagují a neptaj se na to, jaký mají účastníci názor. Není to směrem k pořadatelům, ale jiným návštěvníkům fóra. Asi jsme blbec, že jsem dobrovolně uvedla email, teď mě zavalují emaily typy „Městská panička si vyjela na kolo…“ Dík za vše, mír s vámi! :-))) chichichi

              0 0
              • Palo TT  

                Stazovat si na to, ze na poloorientacnom maratone musis studovat mapu nie je zrovna moc konstruktivne :)

                0 0
              • fousac  

                "…počasí nám nedovolilo jet dál. "

                to znamena co???

                0 0
                • mastihuba  

                  koukám do výsledků a u dojezdovky jsme se mohli skoro srazit. Byl jsem tam tři minuty před tebou. Příští rok určitě zůstanu a zapaříme.

                  0 0
                • Wulfila  

                  Počasí nám nedovolilo jet dál = To, že jsme neměli náhradní hadry a promokli na kost a nechali pomlátit kroupama, jelikož jakýkoli přístřešek byl daleko a pod stromama lilo za 5 minut! A časy, kdy jsme jela do zápalu plic mě už tak neberou – sorry ;-) Ale až budeš starší, s revmatem a artrózou, tak na to taky přijdeš:-))) Možná dřív než já…hahá

                  0 0
                  • fousac  

                    to ale nehazej na pocasi… to nemuze za to ze si si nevzala patricny obleceni.. i kdyz uznavam, ze to asi bylo jen nestastnou nahodou, protoze jako znalkyne beskyd zajiste vis, ze pocasi se (nejen) v horach docela rapidne meni…

                    0 0
              • mastihuba  

                Na to počasí bych se taky nevymlouval, na trati jsme byli všichni. Někdo byl rychlej, tak to stihl do cíle, někdo měl štěstí a přečkal to v chatě. Myslim, že dost lidí zmoklo a na nic si nestěžuje. Bloudění, nošení kol v nesjízdným terénu, změny počasí, defekty atd. k bajkingu prostě patří. Jen na soláň??:)) I to je přeci pěkný výlet.

                0 0
              • MartinXC  

                Počasí … už jsem na horách něco zažil – ani v parném létě nevyjedu na tůru delší než 2hod bez batohu s jednou sadou suchých hader v igelit.pytlíku, k tomu návleky, Pertexový komplet, svetr, dlouhoprst.ru­kavice. Někdy se může hodit i spolujezdcům :-) Mám kamaráda, kterému se smějeme, že mu chybí vozit už jenom lopatku na sníh a kyblík s pískem na posypání ledu :-))) Ale míra osobního zabezpečení je samostatné rozhodnutí každého zvláš?.

                0 0
          • Petr z Brniska  

            ..mno, přiznávám, že naše skupina o dvou lidech vyrazila dle instrukcí v mapce Drtiče taktéž směrem „pod Vysokou doleva..“ takže někdy to namísto poloorientačního maratonu vypadalo spíš na dezorientační – ale na druhou stranu-nebyla pou? v Karlovicích bezva ;-)

            0 0
      • Honza z H  

        Řekl bych, že jsou dva úhly pohledu. Já jel jenom, abych si to dokázal, že na to mám. Taky jsem bloudil, taky nadával, ale hlavně sobě. Měl jsem štěstí, bouřka mě nedostihla a dojel jsem, nepotřebuji ani víc technických sjezdů, choval jsem se slušně, nepředjížděl jsem, uhýbal turistům a odpadky si dával do kapsy, abych je mohl třeba v Rožnově hodit do koše :-) A Vysoká, nejhezčí výhled na trase, zůstal bych tam i déle, ale vidina cíle byla ještě daleko. A ten druhý pohled je pohled závodníka, který výhled nepotřebuje a kousek asfaltky považuje za ztrátu času. Tak si pořadateli vyber, pro koho to bude příště. Musím pochválit, že se podařilo letos vyhovět oběma, takže příští rok možná zase :-))

        0 0
      • koscanda  

        nazdar měkoto..my jsme byly na tom úplně stejně..zmokly jsme až na kost..ale hecly jsme se..přece jsme se účastnili drtiče..a drtily jsme to až do poslední chvíle.dojely jsme až do cíle..já jsem se ze Soláně už vracela do cíle..ale mé kolegyně jely ještě na Hažovské díly..a dojely až skoro v jedenáct..tomu říkám drtičky:o)tak příště se jeď projet jen tak..nemusímš si na nic stěžovat..

        0 0
      • Hanulka  

        no musim se pridat ke kolegyni drticce:-), protoze vymluva, ze pocasi nedovolilo dojet do cile, sem nepatri.Kufrovaly jsme uplne stejne jako tri samy baby, nejvetsi lijak nas prepadl prave v Karlovicich a presto jsme razily dal,byly jsme mokry az na kost,nic prijemnyho,ale s tim se prece pocita,ne?Hecly jsme se i na Hazovske Dily, i kdyz jsme vedely,ze dorazime pekne pozde a sil moc nezbyvalo,ale zvladly jsme to a mame radost samy ze sebe.Najely jsme celkem 120km a taky si nestezujeme:-) jo a jako pamatku mame mapu s razitkama,i kdyz bychom rady mely i medaile. Co je skoda,ze spousta drticu hned v sobotu vecer odjelo pryc a zustalo nas jen par,co jsme oslavili uspesny dojezd do cile:-))

        0 0
        • koscanda  

          To jsem zapomněla dodat..ještě že jsi to připomněla..myslím si,že zapít takový výkon se musí:o)asi u ostatních je to běžné..ujet jen tak 120km:o)))že neoslavovali a jeli hned domů!! a to byla sobota..kam spěchali!!tomu nerozumím.o))

          0 0
          • Wulfila  

            Někteří dělaj i v neděli víš? ;-) A jiní neměli třebas kde bydlet a kdo by je ráno odřídil spité stovky kilometrů domů…

            0 0
            • Lada1  

              a nebo je taky totalne nasralo pocasi, organizace, teren, delka zavodu, vlastni neschopnost … ze se sebraly a jely domu :-))

              0 0
              • Hanulka  

                jeste pro Ladu, nechat se odradit pocasim=blbost teren a delka zavodu,komu bylo malo mohl si pridat,komu bylo moc,mohl si zkratit nebo zmenit cestu,kdyz se mu nelibil teren no a nakonec zapit vlastni neschopnost=pre­konat sam sebe:-))

                0 0
            • Hanulka  

              to samozrejme chapeme,chteli jsme tim jenom rict,ze je skoda, ze z takove masy lidi zustala opravdu jenom hrstka a nikdo nemusi byt ozraly do nemoty,jde jen o to posedet a popovidat zazitky u pivka.....taky jsem ridila druhy den domu…

              0 0
              • mastihuba  

                mrzi mě že jsem nezůstal, ale po loňské zkušenosti kdy v devět hodin nebyla u chaty skoro ani noha a pivo jsme si museli vymodlit… Tak jak popisujete letošek.
                Prostě spěchal jsem na Starobrno.

                0 0
                • koscanda  

                  nevadí..příště!!:o) Starobrno..lahodný to mok:o))

                  0 0
                • Hanulka  

                  skoda,my si tu atmosferu pekne vychutnali az do konce i s pivem,tak snad priste:-)))

                  0 0
            • koscanda  

              Znám to dělat v neděli.. My jsme spali v lyžařské chatě..v podkroví za půl sta..a bylo to na pohodu..a bylo tam dost volných míst..takže možná se stačilo jen zeptat:o) a ještě spousta lidí spala pod širákem.. jak si to kdo udělá takové to má!! My jsme si to užili jak drtiče, tak závěrečný večer!!:o)

              0 0
        • websky.cz  

          a ja ti nestacil? :) stejne by se nas k tomu stolu vic neveslo, tak at si trhnou ;)

          0 0
          • koscanda  

            to neříkám..no..práz­dných stolů tam bylo habakuk:o))ale máš pravdu..a? si trhnou:o))

            0 0
          • koscanda  

            to neříkám..no..práz­dných stolů tam bylo habakuk:o))ale máš pravdu..a? si trhnou:o))

            0 0
    • Petr z Brniska  

      Moje pozdravení a gratulace všem, kteří statečně dojeli!

      A směrem k organizátorům?

      Protože asi nejsem klasický typ bikera-závodníka, který se žene jen za časovým limitem, tak tento typ akce je přesně moje krevní skupina – řada drobných nedostatků tak zůstává ve stínu zážitků jako jsou např.: pohodově hrnu většinu trasy přírodou, po hospůdkách sbírám razítka (super nápad!), lámu pivka (už Radegastík v lyžařské chatě neměl chybu!), no a na závěr ještě výtečnou zelenou (tím nemyslím chlast, ale adrenalin z Javorníku dolů po zelené-kdo jel, myslím chápe..) no a občas mezi tím vším… bloudím.. tento drobný nedostatek je už ostatně zmiňován i v dalších příspěvcích a zároveň omlouván, že Drtič je přeci „poloorientační maraton“-souhlasím jen částečně: míst, kde se dalo nechtěně sjet z trasy bylo až příliš mnoho a Drtičovo značení nikde. Nakonec jsem byl rád, že jsem nakroutil „jen“ 121 km (jel jsem Drtiče poprvé).

      Toto je ale jen drobná výhrada, kladné dojmy převažují,takže organizátorům velký dík za fajn akci a budu se těšit na Drtiče 2005!

      0 0
      • Hanulka  

        taky jsme jely s holkama Drtice poprve a to kufrovani nam dalo zabrat,z Martinaku jsme taky sjely z cesty,obcas to znaceni by mohlo byt lepsi,ale jak rikas dorbna vytka,jinak se nam na Drtici velmi libilo…a urcite prijedeme znovu

        0 0
        • Darius  

          ty jsi jedna z tech tri odvaznych slecen , ktere jsme potkali na Cartaku? prijely jste nejak lehce spatne a vracely se na Bumbalku? jak jste nakonec dopadly? co dest? mate nase sympatie, takhle bez muzneho doprovodu se vydat do hor mezi vlky… pro doplneni jel jsem s pritelkou v modrem dresu a v oranzovem

          0 0
    • McBlacky  

      z mého pohledu to bylo super, nedostatek značení bych neviděl jako mínus, přece jen to byla vyjíždka a ne závod. Kromě toho objezdu Vysoké, kde opravdu dle popisu trasa vedla dolů a mimo mapu se dalo zabloudit jen miminálně. Pro příště bych dal delší trasu, a zlepšil jídlo a ceny na chatě, to drhlo dost a dost lidí to odradilo od toho zůstat. Nás samozřejmě ne, ikdyž mě po těch 11 pivech ráno trochu bolela hlava :-) Nakonec jsme s Ječnákem dojeli 24 a 25 a to jsme stihli natřískat hromadu fotek a dát si oběd na Čartáku.

      0 0
    • Cyclonet  

      Akce byla super jako loni. Zase jsem zakufroval a zase jsem na stejnym místě. Mezi K1 a K2 jsem si dal ještě Čertův kámen (1205), tak jsem trochu dohnal to převýšení :-) Celková organizace dobrá – cedule hodně pomohli kvůli lidem. Atmosféra v cíli nevím proč trochu slabší než loni (všichni utekli před Kondorbendem). Jo a prosím přestěhovat Kopřivnici blíž ku Praze…

      0 0
      • SavaH  

        Souhlas=:o) 400 km je docela daleko

        0 0
        • MartinXC  

          Nesouhlas – to by to tam vypadalo brzy jako v Jizerkách nebo na Šumavě :-) K tomu Jeseníky zavřené, jižní morava placatá, … Kde by jsme pak jezdili my chudí moravští bikeři ?

          0 0
    • Hela  

      Ahojky všem, letošní Drtič byl pro naší ženskou osádku první a nemůžeme si vůbec stěžovat. Nebo spíš jenom malinko na to označení u Vysoké, skončily jsme též jako pár jedinců ve Velkých Karlovicích, kde nás zastihla velká průtrž i s kroupama, ale nevzdaly jsme to a po opadnutí deště jsme vyrazily směr Čarták pro razítko a směr „domov“. Na Čarták jsme úspěšně vyjely okolo šesté hodiny, kde nám lehce otrnulo a dvě z nás se vydaly ještě na Hážovské Díly. Cesta byla fakt super, taková indiánská jízda, trošku tělocviku na závěr, ale opět úspěšný dojezd na Díly okolo osmé hodiny večer. Dva místní mladíci nám pak ukázali cestu po silnici směr Rožnov a my se vydaly na nekonečnou cestu po tmě do chatičky. Ale byl to super zážitek. Prostě jsme to drtily až do konce jak to jen šlo :-).Děkujeme všem, co jste nás tak krásně přivítali a pořadatelé, jak se o nás super postarali :-). Prostě Drtič pro nás opravdu neměl chybu a rozhodně bychom to příští rok chtěly zopakovat, ale určitě s lepším časem :-). Chybama se člověk učí, tak věřím, že jsme se letos poučily dost :-). Jenom se chci přidat taky k mým „kolegyním“, že byla opravdu škoda, že tam zůstalo tak malinko lidu …

      0 0
      • websky.cz  

        jetse ze vam mel koscandu kdo dopravit domu co? ;) holky jedou na vejlet a mamina koscanda zatim trne v cili :) organizovala tam primo zachranou akci a trnula abyste nejeli i ten javornik :D

        0 0
        • Hela  

          ano ano, děkujeme moc za záchranu naši mamulky :-), ale samotnou bychom ji nenechaly jet domů, to nám věř brouku :-). Takže bylo úplně zbytečný, že jsme si v lese zhasly světýlka, aby nás nikdo neviděl dojet, co? :-). Ta naše mamina zlatá … :-)

          0 0
          • websky.cz  

            no cekalo tam na vas dost lidi :) jeden z poradatelu si nechal zaplej mobil a sel spat a cekali jsme, kdy vam dodje sms a racite si zapnout mobila, aby pro vas mohl nekdo nekam zajet

            takze po dojezdu se na vas vrhl Roman s fotakem a vsichni si oddechli a mohlo se zacit konecne slavit :)

            0 0
            • Hanulka  

              udelaly jsme to nechtene trochu napinavy,ale o to lip se slavilo:-))) ale dekujeme vsem, kteri na nas cekali a meli starost,jestli jsme v poho..DIKY MOC

              0 0
        • Hanulka  

          no co bysme bez vas delaly to nevim:-)) no mamina nas zna a vi ze jsme shcopny se hecnou i v nemozne…ale my spechaly na pivo takze Javornik priste:-)))

          0 0
        • koscanda  

          to jsem zapomněla poděkovat..díky i tvému kolegovi Vlastíkovi..že jste mě „dotáhli“ do cíle..už jsem toho fakt měla dost..ale ve „třech“ se to táhne líp:o)) O holky jsem měla strach..ale v koutku duše jsem tušila,že to nevzdají a dojedou za každou cenu:o))a taky se tak stalo:o)) Pořadatelé byli skvělí:o)velké díky i jim:o)

          0 0
          • websky.cz  

            jojo Piňďula byla celkem zakerna po te 100ce co? jeste, ze jsme zjistili, ze ji mame za sebou az nahore :)

            0 0
          • websky.cz  

            uz jsi pdoekovala, dostal jsem prece pivo ;) a ja byl rad, ze konecne nemusi vlastik cekat jen na me :)

            0 0
            • koscanda  

              Vlastik..byl naprosto v pohodě..on kdyby mohl tak jede ještě jednou celého drtiče:o))..ale je to opravdový kamarád..že se přizpůsobil:o)

              0 0
              • websky.cz  

                vlastik by jinak jel do brna po vlastni ose :) ale byli jsme domluveni na zacatku, ze je to ma prvni akce a tudiz vylet

                0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Děkuji všem, že tu pípšete své příspěvky, s čím jste byli spokojeni a nespokojeni na Drtiči a jak by jste to zlepšili do budoucna. Všechno si to tady čtu a chystám se, že na vše budu reagovat (en teď nestíhám, tak asi za týden). Navíc to tu vše ještě vytisknu a předám přečíst těm pořadatelům, co nemají přístup na internet. Roman Lipový (pořadatel)

      0 0
    • fousac  

      k tomu vasemu bloudeni..

      kdybyste furt necuceli do mapy a radsi jeli rovnou za nosem, tak ste nejen ze nezabloudili, ale i se podivali na Vysokou… :))

      0 0
      •  

        Zdravím fousáče(pokud je to ten fousáč z Drtiče 2004, ktetrý jel na červené Meridě Big Air). Já jsem ten falešný „ledvinka Trek Sport Oskar“. Ten pravý tady vystupuje myslim pod nickem Palo TT.....

        0 0
        • fousac  

          tebe taky zdar.. :)

          jj, to sem byl ja.. :)

          0 0
          • TinkTink  

            Tam ty meridy byly dve :)))

            Jeden byl bez vousu a s fungujici vidlici a druhejs byl ty :)))…sorry, ale ta barva nejde prehlidnout :o)))

            0 0
            • fousac  

              jj, ja vim.. :)

              kdyz prilitne podes Tink a misto pozdravu hodi velmi znechucene ocko na bike a rekne: „jezisimrja, to uz ste tu dva..“ , to si nejde nepamatovat… :)

              majitelem ty druhy (s fungujicim blackem) je monkey…

              s timle „zelenym oskarem“ jsem se ale opravdu bavil ja.. :)

              0 0
              • TinkTink  

                No jasny no :o))…znechucene ne :o))…spis pobavene :o)…clovek se od startu asi 3× potka s tim Monkey a ani jednou s tebou :o))

                0 0
    • McBlacky  

      Chtěl bych zde poděkovat neznámému bikerovi na Kellysu, který nás na tom inkriminovaném rozcestí za Vysokou zachránil (my na Fuji a Cube), taky bychom tam jeli dolů mimo mapu :-)

      0 0
    • chlup  

      Drtič byl supr a v poho. Trasa oproti loňské takový „Babydrtič“- přidal bych jeden kopeček (např.Smrk,který se nabízel) nebo nechal tu z předešlých 2 let, která tomu názvu slušela víc. Je to však věc názoru. Zajištění standard bez problémů. Jo až na tu kapelu. Ta se spíš hodila ke koním než k bikům. Cedulky byl dobrý nápad, pěšáci byli tolerantnější. Tajné kontroly nechápu. Trasa není přesně určebá a značená, nedivím se, že je mohl někdo přejet(mi se to náhodou nestalo). Zaznačte je do mapy a každý si pro ni zajede kamkoli. Klidně i víc. Tajně kontrolovali StB-áci. Dík za supr sobotu a příští rok ahoj.

      0 0
      • TinkTink  

        Nebo to zacit Ondrejnikem – ten se mi libi :)))…z nej se to da dobre stahnout na pustevny uplne ok :)…dokonce co si pamatuju tam muze byt jeden docela drsnej sjezdik :)…

        No mozna se Drtic dostane treba do te faze, kdy budou dane vrcholy, kam se ma vyjet a at si to vsichni zaridi jak chcou – zadny znaceni, nic takovyho…dyt v Ceskych mapach a v Ceskem znaceni se naprosto pohodove orientuje…znacky jsou skoro vsude, takze je to pohodicka… :)…noo..to by nebylo vubec k zahozeni, ale uz by to byl zcela orientacni maraton :o)

        No..konec uvah.. :) Tajny kontroly – kde se vezmou takovy procvakavacky? :o)

        0 0
        • McBlacky  

          jenže to by se pak jezdilo dost po silnicích, kterých je v Beskydech dost, když to tam někdo nezná, tak má možnost jen značka/silnice a značky občas jet nejdou ani dolu, natož nahoru :-) ty kleště jsou na orien?áky ne?

          0 0
          • TinkTink  

            Hmm…taky pravda…to jo no…

            Ktery znacky nejdou jet dolu? :o))…vim jenom o jedne :o))))…za mokra o vic :o)

            Kleste – neznam orientaky…

            0 0
            • McBlacky  

              ono je jet a jet, že jo :-) kdyš se klepeš a je to na hraně, tak tě to za chvíli přestane bavit, nehledě na to, že účastníci Drtiče ne všichni byli technicky zdatní. Já znám teda tady okolo Prahy několik který nahoru nejdou a jednu která ani dolů (abych předešel otázce, je to zelená od tratě na Levý Hradec, když stojíte na Levem Hradci nahoře tak je to vpravo dolu)…

              0 0
              • McBlacky  

                ale o co mi šlo s těma značkama, že prostě mám zafixovanou představu, že když podle mapy je to přes X vrstevnic a dlouhý, tak tam většinou uphill ani nezkoušim (když jsem tam poprvý), to by mohlo být překážkou pro Free Drtiče – nebo jak by se dal nazvat tebou navržený model.

                0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Dnes, 12.8., jsou na webu Drtiče 2 nové věci:

      1. opravená dojezdová listina (můžete si své údaje zkontrolovat, popř. ještě napište)
      2. panoramatické fotky, taková chu?ovka – mrkněte na ně a můžete napsat, jak se vám líbí?

      http://www.cykloart.cz/drtic

      0 0
      • radek z BF  

        Panorama fotky jdou fajn, a duplikátem pravého ucha se nenech znechutit… :-)

        0 0
      • Tubby  

        Panorama opravdu fajn, akorát pro mne jakožto pro starého ješitu je noční můrou hledat se, na které z těch 10000000 fotek jsem. Přičemž vím, že jste mne fotili.

        0 0
        • ROMAN_BIKE  

          Vím o tom, je to dost problém, s tím množstvím fotek…

          1. ten server není úplně ideální k prohlídnutí všech fotek – ale nevím, jestli existuje lepší… (asi ano, ale nevím pro jaké množství)
          2. nemusíte se najít, bohužel ne všechny fotky vyšly. Ty co byly hodně rozmazané (že se na nich člověk nepoznal) tak jsem je tam neumis?oval…
          0 0
          • MartinXC  

            Romane, nejlepší na tom ad b) je, že když byly provizorní „první fotky“, tak jsem se na dvou našel (ale neuložil si je) a když jsem se pak hledal v celém tom balíku, tak zrovna tyhle jsem nenašel… Ale to není problém, našel jsem 3 jiné a lepší :-)

            0 0
    • ELdiablo  

      Tak taky přináším svou trošku do mlýna. Drtič jsem jel poprvé a jsem přímo nadšen. Organizátoři odvedli kus dobré práce. Na značení cesty si nemůžu stěžovat, taky proto že jem jel ve skupince jejíž vůdcové přesně věděli kudy. Za co bohužel organizátoři nemůžou bylo jídlo a pivo v cíli, nejen ceny, ale ta kvalita… Dodal bych ještě že se mi líbí, když se několik stovek nadšenců sejde a projede se společně hezkou krajinou, jen tak, pro dobrý pocit, nebo ze sounáležitosti k homo bikerům. Škoda jen že nás, agresivní a bezohledné bikery, ekoteroristi postupně vytlačují z nejhezčích míst našich hor ve prospěch slušných a ukázněných pěších turistů…

      0 0
    • ROMAN_BIKE  

      Tak včera jsem poslal dlouho slibovanou hromadnou odpověď vám všem účastníkům, od kterých mám e-maily. Pravděpodobně jste ji dostali všichni. Ppokud ne, tak mi napište a já vám ji pošlu. (pište mi na rbk(zavináč)fo­tomroava(tečka)cz – mail uvadím takto kvůli spam serverům)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.