• Rossy

    Napište, jak se vám letos líbila Vinařská 50ka v Šatově.

    0 0
    • Pavel  

      Byl jsem bohužel „nucen“ se tou dobou již válet u moře… :-( Tak snad za rok…

      0 0
    • Krab  

      Je to takova masova zalezitost, nicmene me se docela libila a zavod jsem si uzil, prestoze trasa byla pomerne lehka..

      0 0
      • RMFlash  

        Jel jsem letos poprvé a trať je pěkná.Mezi vinicemi, přes vesničky, dobrá atomosféra, domorodci se zavlažováním se výborně hodili.Trať je lehká, ale když to dupeš naplno celou dobu tak je to pořádná makačka.Ještě tam měli výbornou organizaci jak při prezentaci, tak v cíli, absolutně žádné řady.

        0 0
    • Lada,s  

      Letos jsem jel poprvé a líbilo se mě. Sice byl pěkný pařák, a dost se přášilo, ale jinak pěkný závod. Organizace super, příště asi jedu zas :-)

      0 0
    • jirin  

      Letos jsem jel Vinarskou 50 poprve a bylo to supr. Prevysenim to neni tezky zavod, ale v tom pekelnem horku a prachu mi dal celkem zabrat. Atmosfera paradni, polnacky mezi vinicema, prujezdy vinarskyma vesnicema, spousta lidi fandila „pres plot“, obcas nekdo kropil cyklisty vodou ze zahradni hadice – parada v tom horku!

      0 0
    • Karkulka  

      neeeee, raději nepřipomínat!!

      Nelíbil se mi organizačně start..Do čela se cpali sváteční jezdci, kteří buď zmatkovali hned po startu nečekaným bržděním nebo odpadli za první zatáčkou.

      Splinťa se zrakvil, když mu překřížil cestu mladej kadet, takže když jsem projížděla kolem něj a viděla ho ležet rozbitého na zemi, na 18. km jsem to zabalila a dobelhala se s ním zpátky do Šatova.

      Kamarádku vezla rychlá..

      Mračna prachu…

      Trať nezáživná..(což se dalo z propozic vyčíst ;-) )

      Závěr: tendle závod příští rok rozhodně nepojedu :-D

      0 0
      • Jaroslávek  

        Ještě vloni mě na todle maso Péťa lákal.

        0 0
        • Karkulka  

          hi hi ,tak od příštího ročníku tě bude už jen odrazovat, na to vsadím krk ;-)

          ..já mám jediné štěstí, že jsem odmontovala rohy, protože chvílema to byla loktová přetlačovaná :-D ..ten, kdo se zaháknul rohama, většinou letěl..

          0 0
          • JSt  

            mohli jste jet s nama na poklidny vylet za vlaheho letniho dne ;-). takhle se zbytecne otravovat :-)).

            0 0
      • jirin  

        Podle me muzou organizatori tezko zabranit, aby se na celo startu postavili nezkuseni jezdci. Bylo by i nefer tohle delat. At kazdy jede, jak umi. Je to zavod pro sirokou verejnost a uz z propozic je jasne (1500 lidi na startu, male prevyseni, zadny teren..), ze tohle neni zavod vylozene jen pro lidi se zkusenostma. Kdyz clovek bude chtit, jsou jine zavody, kde je prevdepodobnost, ze budou brzdit „nemehla“ mensi (ale stejne tam budou).

        0 0
        • Karkulka  

          to není až tak pravda…byla tam přímo určená a mlíkem vyčleněná „první vlna“ pro ty, kteří si vyjeli místo z loňska…

          Platilo ale pravidlo, že kdo dřív přišel, ten stál a kdo přišel později, toho už organizátoři dopředu nepustili, ať to byl „dobrý závodník“ nebo ne..

          0 0
          • jirin  

            Otazka je, jestli je tohle oficialni pravidlo na Vinarske 50 nebo je to jen nejaky zvyk? V propozicich nic takoveho nevidim.

            0 0
        • Polka  

          Tohle je to totalni hovadina! Prave pri tech 1500 lidech musis z bezpecnostniho hlediska oddelit co nejdriv (zavcas) zrno od plev. Nezkuseni nebo turisti nemaj proste vepredu co delat, tecka. Proc taky kdyz se ti za prvni zatackou (ne-li driv) zacnou akorat srat pod kolo. Jejich pocit, ze startovali zepredu nemuze byt prednejsi jak bezpecnost ostatnich.

          0 0
          • Krab  

            Polko, uz driv jsem si vsiml, ze tvuj psany projev je podobny namyslenym frajirkum, kteri si mysli, ze jen jejich pravda je ta prava. Ocenil bych, kdyby sis vykriky typu „tohle je totalni hovadina“ odpustil – nikomu tim nepomuzes, jen toho, na koho reagujes, popudis. To, co chces rict, muzes sdelit nekolika zpusoby, co takhle si vybrat takovy, ktery by ostatni nenasral?

            A ted k pointe tveho prispevku – plati vsichni stejne, sikovnejsi si s nezkusenyma poradi a na 50km trase je driv nebo pozdeji predjedou. Napad spojeny s umistenim na startu dle vysledku z predchoziho rocniku se mi zamlouva, jen by to chtelo udelat oficialni cestou a potom pozice na startu opravdu drzet tem, kteri na ne maji narok, jak psal jirin, na strankach vinarske 50 nic takoveho napsaneho neni. Proto maji nezkuseni turisti stejne pravo na dobrou pozici na startu jako kterikoliv jini zavodnici, pokud platili stejne startovne a jsou ochotni si na misto pockat. Nevim, proc by to tak byt nemelo. Jedna se o zavod, kde je zakladnim pozadavkem prihlasit se a vcas zaplatit startovne, nic vic, nic min ;-)

            0 0
            • Polka  

              Kdybys byl admin nebo moderator tohoto vlakna, tak bych tvou poznamku k memu psanemu projevu bral. Myslet si o mne muzes cokoli, z psanyho projevu toho kazdopadne moc nepoznals. Rek bych, ze ani jeden znamej by nerek, ze sem namyslenej, natoz frajirek. Ale mozna to tady ted nekdo z brnenske kliky schvalne napise :)

              Navic jsem se vyjadroval jen k nazoru, kterej je imho proste spatnej. Kazdej muzem mit prece dobry a spatny nazory. A jak vidis nize, jirin se snad tak moc nenasral ;-)

              0 0
            • Jaroslávek  

              On je chlapec trochu prudký, někdy …

              0 0
          • jirin  

            Sami organizatori na webu v propozicich uvadeji: „Pořadatelé jsou vedeni snahou, aby pravidla byla co nejvolnější a umožnila účast maximálnímu počtu závodníků.“ To je treba pro me znameni, ze to je skutecne zavod pro vsechny bez omezeni (az do limitu 1500 lidi). Jasny, nekomu tohle vyhovovat nemusi, ale stejne tak je jeho volba, jestli se na zavod prihlasi. Poradatele nikde nedeklaruji, ze budou ucastniky skatulkovat podle vykonosti nebo zkusenosti. Tlacenice na startu byla, sam jsem mel neprijemnou kolizi dal na trati, ale pristi rok jedu zase.

            0 0
            • Polka  

              Ja to vubec nekonfrontuji s tim, co poradatele nekde uvadeji nebo ne. Jen jsem sdelil, ze tvuj nazor je imho spatnej, uvedl jsem svuj a argumenty pro nej. Nejde ani tak o pocet zavodniku, ale o to jejich poradi.

              0 0
              • jirin  

                Pisu jen o Vinarske 50, proto se odkazuju na jejich propozice. Pokud bys chtel ucastniky nejak delit, jak to udelat u tohoto typu zavodu? Poradatel nebude organizovat nejake kvalifikace, kdyz chce, aby zavod odjelo co nejvic lidi.

                0 0
                • Polka  

                  Ajo, kua, tak uz vim, kde je chyba. Ja to mel zafixovany jako Kolo pro zivot, jenze jsem si to splet s Cyklobranim. Je videt, ze uz ty zavody nejezdim no O:-) Vidis, tak nakonec su blbec ja ;-)

                  I tak ale 1500 lidi je stado jaxvina a melo by bejt v zajmu organizatora, aby ten start/zavod probehl co nejbezpecneji. Vetsinou se tohle resi startem ve vlnach nu ni?

                  0 0
                  • jirin  

                    Start ve vlnach by asi sel, ale zkusenost s tim nemam. Zas by to asi ztratilo ten masovy efekt :) me se libil. Celkove z hlediska bezpecnosti vyhrady nemam, nebezpecne mista na trase vyznacene byly, organizatoru a ceduli dost. Padu a urazu bylo asi hodne, mozna i horko/unava udelalo sve.

                    0 0
                    • Paja  

                      Masovej efekt by to neztratilo, bezne se to na zavodech, kde jede vetsi mnozstvi lidi, dela – minimalne jedna vlna, ktera nema zadnej naskok, ale podle umisteni v minulym rocniku si muze stoupnout do vyhrazenyho prostoru na celo zavodu. Znatelne se tak omezi pravdepodobnost konfliktu, protoze u lidi, kteri si stoupnou moc dopredu neni riziko konfliktu jen v tom, ze se musi nejak „procedit“ balikem tam kam patri, ale taky v tom, ze nejsou zvykli v baliku jezdit, natoz v takove rychlosti, takze delaji chyby a zmatkuji vic nez za normalnich okolnosti…

                      0 0
                      • Karkulka  

                        tak tak, trefně ´s to vyargumentoval

                        0 0
                        • Paja  

                          dekuji za oceneni, madam;)

                          btw. v nedeli asi pojedu odpoledne z chalupy do Brna, Maňas se hlasil, ze by mi mozna jel v ustrety – nechcete se pridat? Zbytek rodiny asi zustane na chalupe, tak bysme mohli nekde posedet, aniz bych spechal domu nebo zopakovat lonskej ty vole vecirek;D

                          0 0
                • Cipísek  

                  dělá se to třeba na Zaskaru,viz Start závodu.

                  http://www.gtzaskar.cz/propozice

                  0 0
    • Dablik  

      Mě se to celkem líbilo, jel jsem to letos poprvé a rád se tam vrátím. Proteklo nám hrdlem spousta vína :D

      0 0
    • Splinter  

      nechápu co se tam letos dělo. Normálně to čelo napálí a než se projede v protisměru Šatovem tak je to roztrhaný na skupinky. Letos i na 18tym km (dál sem nedojel) se jelo pořád v balíku. Spadnout sem viděl dost lidí.

      Prvně za mě chytla řidítkama kamoška ještě na asfaltu u prezentace protože tam začal někdo nevímproč strašně brzdit. Nechápu zaparkovaný auta na té hlavní, to by se mělo řešit pořadatelsky. Tak tak sem to ustál ale ona lehla, pak ju vezli do špitálu (je ok).

      No a já sem lehnul někde kousek potom v takovým sjezdu po polňačce. Nevím jak sme se trefili s klukem z CK MTB Hlinsko.

      Bilance představec do vrtule (to sem eště neviděl), obě kola na centr, zvohlá patka a helma nadranc.. Ale už chodím :)

      Obecně nechápu proč se mezi prvních 100–150 cpou na start lidi výkonnostně ani na 500. místo. Pak vznikaj takovýhle krizový situace a většinou to odnese někdo za nima. První člověk spad ještě před přejezdem..

      0 0
      • Jaroslávek  

        Fujtajxl -(

        0 0
      • JSt  

        jonys ohl forbec do vrtule na tom svym lehostroji. ses az druhej :-)).

        0 0
      • Paja  

        No tepic, jsem si tohle vlakno musel precist, kdyz mi vcera Maňas hlasil, co se stalo, helma nadranc – tos dorazil ten prasklej Atmos nebo uz novou helmu?

        Po techhle postartovnich stresech a tlacenicich se mi teda fakt nestyska…

        0 0
        • Medunka  

          přesně tak, pokaždé, když lituji, že nejedem někam na závod pak čtu, jak na tom závodě byla „mela“ a že vlastně jsem ráda, že už jezdím pro radost

          0 0
          • JSt  

            mne se zda, ze je to jako mor. vsici sou shnili, serou na zavody a jezdi jen pro radost. vcetne me teda :-))

            0 0
            • Medunka  

              :-D

              my tu máme pár, svorně tvrdí, že jim o nic nejde, že jezdí „pózink“ a co závod, to bedna :-D – ale to je jinej mor :-DD

              0 0
            • Paja  

              jakto, ty ses starej zavodnik, 12hodinovka v Podlesi, Loudani…;D

              0 0
              • JSt  

                vecer pred 12-ti hodinovkou jsem si rozbil rypak, takze se nekonala. a loudani… py*o, to byl rejs! kilometrove jako kdybych objel vsecky hnojaky kolem brna :-DD

                0 0
          • Polka  

            Sem cetl nekde na FB jak ste se hlasili na ten Ötzi…to se uz jelo?

            0 0
        • Polka  

          Starej Atmos, vcera sem ho nazivo videl :)

          0 0
    • Dablik  

      já osobně si myslím že by to měli pouštět po skupinách, je pravda že roztrhat se to nějak nechtělo.

      0 0
    • mastihuba  

      http://www.stream.cz/…vin-cup-2010

      nechapu oblibenost teto akce :D

      0 0
      • Paja  

        Beda mi rikal, ze v cili muzes zkonzumovat jidla a vypit vina kolik chces, takze mozna tohle;D

        0 0
    • jirka023  

      Od dnešních 10 hodin je možno se přihlásit do letošního závodu. To jen tak pro informaci :)

      http://vinarska50.cz

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.