trnuti prstu na nohou a rukach - help pls

60 nepřečtených
  • Air

    SORRY ZA TU DELKU, HELP PLEASE… Cau, mam takovej problem. Vcera jsem si koupil nove tretry Lake MX 160, jsou mi trosku tesne (ale kupoval jsem s vedomim, ze ta kuze se do stran roztahne – i ve spicce – kdyz tak zajdu za sevcem). No ale problem je v tom, ze mi v tech tretrach trnou prsty na nohach. Kdyz jsem je mel na nohach a sedel jsem v hospode – cca hodinu – tak v pohode. Ale kdyz jsem vyjel, tak po par km citim jak se mi znecitlivuji casti nekterych prstu u nohou. Kdyz jsem propnul a uvolnil nohu, tak jsem citil, jak zase procitaji. Ale pak jsem zacal zase slapat a po chvili opet stejne. Mene to delalo jen kdyz jsem uplne odsneroval tkanicky i suchace (ty boty jen sedely samy o sobe) – bylo to lepsi. Kdyz je ale mam mimo kolo (sel jsem v nich uz i cca 1 km), uplne v poho. Jakmile zacnu slapat do pedalu, tak to zacne. Nevim jestli je to tema botama nebo mnou… Stava se Vam to taky? Trosku nekdy jsem to nekdy pocitil i v civilnich botech (dost volne), kdyz jsem v nich dlouho sedel (ve skole na prednaskach). Ale driv mi to nedelalo :( Jsem docela zoufalej, protoze nevim, jestli mam jit ty boty jeste zkusit aspon se srazkou ceny vratit (jeste mi neprisly SPDcka, tak nejsou namontovane kufry a boty jsou ciste).

    Taky se mi uplne slehly gripy (Setlaz Reflective Horizon – viz. www.velos.cz – soucastky – gripy) a mam obyc rukavice (taky slehle polstrovani) a to same jsem dneska zacal pocitovat na prstech, i kdyz jen trochu. Nejprve jen bolest zapesti (asi z otlaceni) a pak i to znecitliveni.

    Nevim co by to mohlo byt, jestli mam jit k doktorovi, jestli mam jit zkusit vratit tretry (chtel jsem Specialized, ale nemam ted na ne) a taky nevim jestli by byly jine tretry resenim. Gripy koupim nove, rukavice asi taky (oboji s gelem), ale nevim jestli to pomuze. Jsem fakt docela zoufalej… Mate podobne zkusenosti, prosim pomozte, diky predem.

    0 0
    • Air  

      ja vim, ze je to dlouhy, ale fakt nevim co delat. Zacne mi to delat hned chvili po vyjeti…

      0 0
      • Pavlos  

        Cau To s tema tretrama mi delalo asi prvnich 5 dni pak to prestalo. Ted v sobotu sem jel 40 km a pohoda zadne brneni se nedostavilo.

        Ruce hmm to bude gripama+ mozna spatne nastavene riditka(posed)??

        0 0
        • Air  

          Zdar :) a delalo ti to hodne? Citil jsem to nejprve na prstech a pak i trochu na stycne plose chodidla s pedalem (a to jsem jel prevazne silnici, cca 60 km), dnes jen asi 25 a delalo to taky… Mam pocit ze to je tim tlakem chodidla na pedal (v hospe to nedelalo). Ale noha je dost stisnena (jak v poradnych pevnych trekovych botach do hor).

          0 0
          • Pavlos  

            no ja mam turisticke tretry;) nicmene sem si koupil jine vlozky a nez sem je tam stacil dat tak to prestalo:) Myslel sem ze je to tim jak noha tlaci do pedalu a tam je to misto na ten plech co se sroubuje kufr takove snizene. kua to je popis:( no proste sem chtel skusit jinaci vlozku a ono to preslo samo:)

            0 0
            • Air  

              hmm, ale ja tam uz jinou vlozku nedam :( ty boty jsou fakt dost tesne… ty je mas taky presne na nohu – obepnute – nebo je mas volnejsi jako normalni boty?

              0 0
              • Pavlos  

                mam je trosku volnejsi a vubec mi to nevadi;) no snad trosku kdyz zaberu i nahoru ale to nedelam nejak casto. Jezdim si spis tak na pohodu

                0 0
    • websky.cz  

      zkus si posunout kufry trochu dozadu, me topomohlo

      0 0
    • BH  

      trnuti nohou je asi problem malych bot. N i k d y se ti boty nenatahnou na delku! uz se to tu psalo, musis take pocitat s tim, ze ti behem jizdy natecou nohy, proto je lepsi mit tam vzdy vuli. Ale poradim:zkus jine ponozky i to hraje vyznamnou roli,neco s cool max uvidis, predevsim vol co nejtensi.No a take co nejvic uvolnit tkanicky bot. to pomaha take. Pokud to nepomuze existuje natahovani bot nad parou, ale na to muze byt destruktivni Pokud se tyce trnuti rukou, to je problem spatneho posedu a nebo nastaveni kufru. Je potreba s i s tim pohrat ,O sparvenem nastaveni se tu uz psala take vicekrat (olovnice s kolena do stredu pedalu,mirne pokrcena noha v dolni uvrati,rozdil vysky sedla a riditek …

      0 0
      • Air  

        jo myslim, ze to mam vsechno dobre. Slapu spravne (aspon myslim) Dokonce jeste nemam ani namontovane kufry, jak jsem psal (SPD jeste neprisly). Jine ponozky zkusim, ale uvidim. Nepotrebuju ani tak vytahnout na delku jako spis na sirku ale ve spicce (spicka je uzsi). Ale rikam je to jako ve velmi pevnych trekovych botach a v tech problem pri chuzi neni. Pri slapani porad tlacim na pedal a… zkusim si je obout tak na dve hodiny – utahnu boty a uvidim co to udela. Jestli to nezacne delat, je to tim slapanim. Nekde to skrti a neprokrvuje to – asi prave na tom chodidle. Budu se asi muset zeptat nejakeho doktora. Na riditka dam nove lepsi gripy – asi YETI od firmy ODI – ty jsou asi uz docela ozkousene… jestli vas napadnou lepsi (na pohodove XC), tak mi dejte vedet. Diky zatim za vsechny rady. Budu rad, za kazdou dalsi reakci.

        0 0
        • Air  

          jeste jeden dotaz – proc tak zalezi u tretry aby byla dobre stahnuta? Neni to nutnost, kdyz i bez zapnuti sedi, ne? Budu je radsi vozit min a jeste ty boty namazu (je to prava kuze – snad se roztahnou do sirky). Jinak bych je dal asi na inzerat.

          0 0
          • Eila  

            kuzi natahnes kdyz polijs ponozku alkoholem a chvili v tom chodis. ale jak tu ctu tak jsem zkousela vsechno a nic mi nepomaha, proste pry mam spatne prokrveni a s tim mi nikdo nepomuze, tak necitim na kole nohy skoro vubec a ruce vlastne taky ne

            0 0
            • Bobo  

              Jestli necítíš nohy, zkus si čuchnout k mým :). No, já nevím, ale to asi není zas tak neobvyklej jev, že po delší štrece přestanou být citlivý nohy nebo ruce. To je otázka, jestli je potřeba si toho nějak moc všímat. Mně na to teda taky nic moc nepomáhá, ale protože vím, že s tím nic nenadělám, tak jsem se s tím nějak sžil.

              0 0
              • Air  

                no jo, ale treba u mne nejde o cele nohy, ale jen o prsty a trochu i stycnou plochu chodidla s pedalem. A taky to nezacne po strece ale uz po 2 km.

                0 0
                • Bobo  

                  U rukou nevím, ale u nohou to bude skoro určitě těsnýma tretrama. Jenže když je budeš ještě ke všemu vozit povolený, tak ti v nich bude noha lítat a vyrobíš si jako bonus solidní puchejře. Zkus tenčí fusekli, jak tady už někdo říkal, za to nic nedáš a vliv by to na to mít mělo.

                  0 0
            • Air  

              fakt? tak ze bysme byli dva? a byla jsi s tim u doktora? nejake masaze, prokrvovaci kremy apod. jsi zkousela? A co mas taky tesny tretry?

              0 0
              • Eila  

                no ptala jsem se na to sportovniho a rekl mi ze bud povolit tretry nabo ze mam smulu. jenze jestli bych povolila tretry tak uz je ztratim:-)

                0 0
                • Air  

                  a tlaci te tretry/mas je natesno? Zkousela jsi Specialized? Stava se ti to i kdyz mas nazute tretry a nejedes zrovna? A zkousela jsi jet v normalnich botach? Mozna ze to je tou tvrdou podrazkou…

                  0 0
                  • Air  

                    jinnak ty prsty na rukou bych resil kvalitnimi gripy a rukavicemi – oboji gelove. Rukavice napr. Specialized, gripy asi od ODI.

                    0 0
                  • kankrlicek  

                    Koupil jsem si boty Specialized a s orig. vložkou mě trnuly nohy asi jak popisuješ prakticky ihned po vyjetí. Pořídil jsem si super extra vložky do bot. Při koupi je to úplná procedura – tak na 1 až 2 hodiny. Vložka se strčí do boty, zahřeje se fénem, provádíš prostocviky, znovu fén, pobíháš po krámě a okolo, možno i opakovat. Tomu celému předchází prohlídka nohou. Stojí to jako slušná bota, ale vložky mám jedny a dávám je do různých bot. Noha si chrochtá. Koleno taky. Abych se vrátil k tvým problémům – po výměně originálních vložek za výše popisované trnutí nohou přestalo prakticky úplně, resp. občas se objeví tak po 3, 4 hodinách jízdy. Stačí zacvičit prsty u nohou a trnutí zase přestane. Pořídil jsem je v Pardubicích v Grandu.

                    0 0
                    • Air  

                      a myslis teda ze to je spis tou vlozkou nez tesnym upnutim tretry jo? kez by to tak bylo… novy tretry se mi kupovat nechce :( A vozis ted tretry spis natesno?

                      0 0
                      • kankrlicek  

                        Přijde mi, že tyhle nové jsou víc těsnější, obout je dost dřina, ale po 3 dnech obouvání různých treter to byly první, které se mi nevyzouvaly z paty při chůzi. A že toho při maratonu nachodím :) Původní vložka v botě je tenčí a prsty pálily i celá chodidla – po chvíli jsem nohy necítil. S tou novou vložkou dochází k mírným problémům po několika hodinách na kole a stačí trochu zacvičit s prsty a zase dobrý. Tak si vyber. Ale je to moje zkušenost, nikoho jinýho neznám, který by vozil tyhle vložky.

                        0 0
                  • Eila  

                    tretry mam oboje vetsi, tak pul cisla prave kvuli tomu. nezalezi jake mam na kole boty, proste po 10 minutach mam smulu

                    0 0
                    • Air  

                      tak aspon vim, ze jsme na tom stejne a ze to neni tema tretrama. Zitra skocim za doktorem, at si me proklepne a uvidim. Kazdopadne zkusim tu teplou a studenou vodu a ginko bilobu. Taky nejakou hrejivou prokrvujici mast pred vyjizdkou.

                      0 0
              • Eila  

                nohy jeste v pohode, ale bezne necitim vubec prsty na rukou:-((

                0 0
                • Bobo  

                  To já jsem si v zimě na běžkách krásně vyhodil palec na ruce, takže na silničce necítím žádný prsty na rukách krom toho palce, kterej zase cítím až moc.

                  0 0
                  • Eila  

                    taky dobry, jenze me se s tim ztraci i cit, tazke brzdit predni byva zivotu nebezpecne

                    0 0
    • kovar  

      s těma botama jsi si zadělal na pěkný *******, jak bylo řečeno, na délku se boty neroztáhnou, a kromě toho když jsem kdysi měl LAKE, tak se NEROZTÁHLY ani o milimetr na šířku. Ad trnutí rukou – mi trnou pouze na asfaltu, když se do rukou přenáší brnění předního pláště s velmi hrubým dezénem. V terénu je to v pohodě. Samozřejmě na to trnutí na asfaltu nepomáhají jiné rukavice (s gelem bez gelu atd) ani jiné gripy (a to mám jedny z nejpohodlnějších gripů), tak raději nejezdím na asfaltu, pláš? za semislik nehodlám měnit v žádném případě. NA brnění rukou, pokud to není od pláště, tak vyzkoušej nějakou změnu – úhel, šířku ridítek, komusi pohohly jiné rukavice atd.

      0 0
      • Air  

        Ta tesnost treter mi pocitove nevadi. Netlaci me, jsou mi jen trochu tesne (jako trekovky), myslel jsem ze to tak ma byt. A navic jsem se ptal majitelu MX 160 a ti mi rikali, ze se roztahly trosku do sirky (resp. prizpusobily na nohu presneji receno). Kdyz tu kuzi namazu ap., tak to muze povolit. Prinejhorsim by to slo jeste nechat roztahnout u sevce (taky to tady nekdo delal).

        Ale nevim jestli jsi tim „pruserem“ myslel to, ze jsem se spolehnul na prizpusobivost kuze nebo tim ze jsem si koupil tesnejsi tretry… Prosim upresni to pro blba :) Opravdu me netlaci, pouze jsou mi tesne u prstu. A kdyz v nich nejedu, prsty jsou v pohode. Kdyz sednu na kolo, je to tu po par minutach. Asi to bude spis tou vlozkou a vibracema.

        0 0
      • Air  

        jo a jeste prosim pripis jaky ze to ty gripy mas… resp. nejaky tip (mam zkusenosti jen s temi mymi Setlaz). Diky

        0 0
        • kovar  

          tím průserem jsem myslel to, že když to trnutí je způsobeno těsností boty (což nevím jak u Tebe, ale u mě těsnost trnutí 100% způsobuje), tak ******* je v tom, že si nejspíš budeš muset koupit jiné boty. Gripy mám ODI Rogue LockOn, jsou velice pohodlné, měkké a mají hodně velký průměr, což mi vyhovuje ideálně, ale někdo jiný zase s gripy o větším průměru může mít problémy, je to hodně individuální.

          0 0
          • Air  

            Diky, o tech ODI jsem uvazoval. Tam asi nemuzu moc slapnout vedle. Ty tretry jsem si zkousel i obout s hrubou ponozkou, stahl jsem jak to jen slo a az na slaby pocit v levem maliku u nohy to bylo uplne v poho. Jedine ze by tim ze pri slapani se musi noha vic prokrvovat… Ale vypada to, ze to fakt bude tim tlakem podpalcove casti chodidla na pedal… takze si ani nejsem jisty, jestli by to vyresily jine tretry :/ Budu muset zajit za doktorem, ale asi mi nic jineho nez Eile nerekne… Jak jsem uz psal, jel jsem s uplne rozepnutyma tretrama (byly fakt jen nazute) a bylo to lepsi, ale zdaleka ne 100 % jako s normalnima botama. A kdyz nohu uvolnim pri slapani podel tela, tak se hned dokrvi. Tak nevim – mozna priskrceny nart (povoloval jsem), mozna to chodidlo (tvrda podrazka…), i kdyz ta vlozka je nova a tak by mela tlumit dobre (neni seslapana). Sorry, jestli te s tim opruzuju, ale pro me je ted fakt kazda rada dobra…

            0 0
    • x-mass  

      Ja jsem jezdil jeden cas v Adidasech (velice tesne ze stran) a palce jsem prestal citit tak po 2 hodinach jizdy. Hlavne se to stavalo po delsim stoupani. Pak jsem si koupil boty od Pearl izumi. Jsou malinko volnejsi. No a od te doby jsou palce v pohode. Proste malinko sirsi boty.

      Spis mam posledni dobou jiny problem, ktery bych potreboval vyresit. Kvuli SPD jsem musel malinko zvisit sedlo a dejou se uplne neuveritelne veci. V asi 3km stoupani se mi zacnou odkrvovat moje choulostive partie. Vysledkem je to ze mne hrozne bolej varlata. Co s tim? Tedy krom slapani ve stoje:).

      0 0
      • Beeda  

        Cau, zkus si pohrat jeste se sedlem – nemas ho uz prilis vysoko, pripadne trochu posunout dopredu, pohrat si se sklonem (pokud ho mas k zemi tak ho dej rovne). Jo a vecir samozrejme masaz :-)). B.

        0 0
      • Air  

        a taky zkus jine sedlo – tvrdsi a s vetsim zlabkem (co nejdelsim) nebo s dirou. Ale podlouhly zlabek je myslim lepsi nez dira. A taky se koukni jestli to sedlo nemas spickou nahoru, zkus ho mozna dat tak i tak vic dolu (radsi at bolej ruce nez…) Jinak v nejakem z jarnich Vel psali o posedu a taky o typech sedel. Mrkni taky na www.specialized.cz na tu jejich Body Geometry. A v minulosti se tu resilo znecitliveni „choulostivych partii“ – bylo to v souvislosti se sedlem.

        0 0
      • Pekáček  

        Varlata tě taky můžou bolet ze spousty jiných důvodů. Jseš si jistej že jen ze sezení na kole?

        0 0
    • MartinXC  

      Zapomeň na hračičky se sedlem nebo kuframa, pokud máš nové boty… Jestli jsou ti těsné, vem si tlusté ponožky a začni v nich chodit. Když s nimi našlapeš tak 10km (i po troškách), poznáš, jestli se tvarují na nohu. Mě se takhle vytvarovaly SIDI tretry (při příležitostných tlačeních a nošeních), že působí jako o číslo větší.

      Gripy – to stejné – kup si nějaké vyšší tlustší. Vloni jsem měl Tomacy (nizoučké a tvrdé) a ruce mě brněly docela často. Letos mám Kleiny (lamelové) a pohoda i bez rukavic.

      0 0
      • dalimil  

        mě teda ve spešlech sportech nohy trnou,někdy víc a někdy míň.hlavně palce.po vyklapání je po problému.

        0 0
        • Air  

          porad se opakuju s tim ptanim jak blbej, ale prece – mas je natesno nebo jsi je kupoval aby ti v nich bylo pohodlne? Dela ti to i kdyz povolis prezky? Dekuju za odpoved!!!

          Potrebuju prijit na to, jestli je to tim stazenim nebo tvrdosti podrazky a tlacenim chodidla na ni pri slapani. A kdyz to delaji Specialized, ktere se honosi velkym mistem pro prsty u nohou, tak nove tretry by to stejne nevyresily (sel bych jinak stejne do tech Spec. Sport). Mozna ze to bude i v mekci ponozce (jel jsem jen v bavlnene). Zkusim trekovou Sensorku nebo Moiru.

          0 0
          • dalimil  

            koupil jsem si je asi moc velký (tak o 1/2 čisla ) takže je trochu víc stahuju,ale mám pocit že trnou i při mírnějším stažení.Večer je prubnu a zítra dám vědět…

            0 0
            • Air  

              no… tak a pak babo rad, ze? Kdyz koupis tesne, tak to brni, kdyz vetsi, tak chodi na noze – musis vic utahnout – brni… Zajdu za doktorem – neni prece normalni aby to zaclo naraz na rukou i nohach! Proc to nedelalo predtim? Zkusim brat ginko bilobu, to je na prokrveni (ale ja se studenyma rukama nemam absolutne problem – spis naopak!!!)

              Zitra mi teda jeste napis. Moc me to zajima! Protoze jestli ti to dela ve Speslech, tak to bude delat ve vsech (Spesly jsou nejsirsi a maji urcite taky nejvic mista na prsty). Zkus je vezt volnejsi (vem si treba hrubou ponozku a min je utahni a zkus co to udela). Ja zatim zkusim ty Lake roztahnout jak poradil Martin.

              Zatim diky vsem a jestli jeste neco vite, tak pripiste, jak se zda, bude se to hodit i ostatnim!

              0 0
              • Pebe  

                Já jsem si onehdá koupil Shimano tretry, ty nejlevnější na tkaničky, ze začátku mě taky brněly prsty a když se potom trošku vytáhly, začal jsem víc utahovat a zase brněly. Teď utahuju na hodně volno a prakticky to přestalo. A kdyby přece jen to přišlo, stačí začít „tahat“ nohana i nahoru a ono to přejde.

                0 0
            • dalimil  

              brní když je utáhnu jedu na krev :-) povolené nebrní,ale zase to není ono

              0 0
          • MartinXC  

            Já koupil natěsno (tlustá ponožka byla hoodně natěsno) a jak píšu nahoře – trochu se natvarovaly na nohu. Takže teď utahuju víc než když byly nové.

            0 0
      • Air  

        diky za tip na to chozeni s hrubou ponozkou. Jo, jinak chodi se mi v nich docela dobre. Kdyby necvakaly ty predni adaptery na koliky a nevypadaly tak necivilne, tak bych v nich klidne zasel treba i do obchodu. Ve speslech se mi chodilo jeste lip (ale jen v prodejne). Priste uz vim, ze se zavodnich tuhych treter netreba bat.

        0 0
    • SavaH  

      Koukám, že nejsem sama, koho brní prsty u nohou z bot. Víš v čem je háček? Jak stárnem…(nejsem až tak stará:o) tak se prsty nedokrvujou. A co pomohlo mně? Vem si 2 lavory. Do jednoho dej ledovou vodu i s ledem a do 2. teplou vodu (40–50°C) a na 5 min. dej ruce/nohy do toho studenýho a pak do teplýho. Po půl hoďce přestaň. 1. tejden každej večer a pak dle potřeby. Opravdu to pomáhá. Teď mě prstíky brněj až po celodenním vysedávání na biku=:o)

      0 0
      • Air  

        a zkouselas ginko bilobu? Jestli mivas studene prsty, mozna ti pomuze tohle. Ale diky za tip s tou vodou.

        0 0
        • SavaH  

          Nezkoušela jsem nic jinýho. Prsty na nohou mě brněly mnohem dřív, než jsem začla jezdit na kole, v lyžákách a na běžkách, aerobiku a tak. A ruce mam ledový furt. Tohle mi poradil děda. Některý jeho rady ani nevnímám, ale tohle jsem skusila. A víš co mi poradil na bolavý zápěstí, který jsem si narazila při pádu z kola? 6e mám přestat jezdit =:o)

          0 0
    • pepino  

      Mno,tak presne to mi delalo,kdyz jsem si koupil SPD a tretry,po 40km uz jsem brnel jak Brtnik z Brtniku,dojet tak 60km bylo muceni.Tretry jsem mel dost natesno a nejmladsi uz taky nejsu:-/Prodal jsem tretry i naslapy,koupil platformy,jezdim v civilnich Vansech a poho:-)

      0 0
      • Air  

        opet se zeptam – pomohlo povoleni treter?

        0 0
        • Brouk_Pytlik  

          Měl jsem silniční Sidi G2 a byly mi už trochu těsný. Noha mi v tom trnula po ujetí cca 4 km, pokaždý jsem se bál že až to přijde, zas z toho ježdění nebudu mít nic. Taky mi brněl pravej palec dost. Koupil jsem teď Sidi G4 silniční a cejtim, že je to uplně něco jinýho. Dal jsem v nich hned 110 km včera a začaly mi brnět nohy, ale jen hodně malinko tak na 80 km. Tak jsem je trochu povolil a přestalo to. Muj názor je ten, že to může bejt buď botou malou na délku a nebo taky botou moc utaženou. Taky to může bejt špatně klenutou podrážkou, že místo abys zabíral celou plochou nohy, bereš to jen špičkou a ta se odkrvuje tim jak je přetěžovaná. To může bejt problém levnejch bot.Každopádně kupovat boty natěsno nedoporučuju, to je pak peklo když tě začnou tlačit. Pokud ti sou natěsno v tomhle rozměru, tak si kup tak o půl čísla větší.

          0 0
    • SavaH  

      Air, ještě něco. Mě třeba bolelo chodidlo (obě), to se vyřešilo tretrama s hodně tvrdou podrážkou. Pak jsem hodně experimentovala, kam posunout kufr. Mam ho hodně vepředu – až na bříškách prstů a super! To jsem vyštelovala ale až tak po měsíci. Vyzkoušej co se dá. Ponožky doporučuju Moira cyklo.

      0 0
    • Volf  

      Já když jsem si pořídil nášlapy, tak jsem trpěl úplně stejně. Začaly mi trnou nohy a ruce taky. Já si myslím, že to brnění rukou je daný změnou posedu, protože pokud jsem jezdil v klipsnách nebo s volným pedálem, tak jsem nikdy neměl pedál přesně pod kloubem. Nohy mě přestaly brněk až ve chvíli, kdy jsem si nastavil kufry tak, aby paty směřovaly trochu do šípu smětem k zadní stavbě. Určitě na to brnění má vliv těsná bota, ale to nabyl můj případ a potom si myslím, taky to, že přeci jen u nášlapů jsou nohy fixovány do jediný polohy než s volnou klipsnou nebo jen s obyčejnejma pedálama. Jo a taky mě brnívaly nohy když jsem měl moc vysoko sedlo.

      0 0
    • Air  

      zkusil jsem vytahnout vlozku -tim jsem vlastne zvetsil boty tak o jedno cislo… a je to o 100 % lepsi! Myslite, ze je blby pro nohy jezdim bez vlozky do treter? Kdyz najezdim tak 2kkm rocne?

      0 0
      • Brouk_Pytlik  

        No jestli toho najezdíš jen tolik tak to snad ani nevadí. vyndal jsem kuli tomu taky vložky z bot starejch a zjistil jsem, že sou sice větší, ale noha schytá více nárazů a občas mi pálilo a brnělo chodidlo v horku. To mi z vložkama nedělalo.

        0 0
        • Air  

          no, kdyby bylo vic casu, tak bych jezdil… :( Ale taky si myslim, ze pokud nenajedu 10 kkm, tak se mi v tom noha nezdeformuje. Vzdyt nekteri jezdi v keckach s body geometry ala vietnam za 150 Kc.

          0 0
    • Pida  

      mě to dělalo taky, kufry moc vepředu-brní špičky; moc vzadu-brní paty. až budeš mít namontovaný spdčka tak to musís vyladit

      0 0
      • Air  

        ja jsem si myslel, ze kdyz to jednou namontuju a dotahnu, tak uz to zmenit nejde? (Jeste mi porad neprisly pedaly, takze ani poradne nevim, jak to tam prijde…) Jde to teda jeste posunovat nebo to jednou das a uz to tak zustane?

        0 0
    • Air  

      dobra diskuse na tohle tema: http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?…

      0 0
      • Air  

        jo a taky to naznacuje, ze to neni velikosti, protoze pochybuju, ze tihle vsichni si koupili spatnou velikost treter a je to jen a pouze tim… vypada to fakt na tvrdost podrazky a vysku posedu (u nekterych).

        Jo, jestli nekdo znate nejake tymove sportovni lekare, tak se jich, please, zkuste zeptat, co o tom vedi oni. Myslim, ze nejen ja bych byl za toto vdecny. Diky

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.