• Lister

    Dnes jsem se byl projed na kole a sjížděl jsem jeden sjezd asi 30 minut a totálně jsem vymrzl. Do kopce to bylo fajn, dokonce mi bylo i teplo, ale pak to už bylo horší. Nejdřív odešli ruce. Mám Windstoperové rukavice se zateplením od Poledníka, ale totálně mi zmrzly prsty. Asi to bylo tím, že jsem měl prsty pořád na pákách tak se ochledily od nich, protožě dlaň není zateplená. Možná by pomohly nějaké funkční rukavičky pod ně nebo nějaké návleky na brzdové páčky?? Pak se přidaly nohy. Vůbec jsem necítil prsty. Zkoušel jsem je protřepávát, hýbat s prsty, ale nic nepomohlo. Přes boty mám upravenou ponožku s vystříhanýma dírama, pak návlek, vevnitř zateplenou vložku, ale furt mrznu. Asi nasadím platformy a budu jezdit v pohorách. Na příští zimu možná zimní tretry, protože návleky u mě prostě nefungujou. Nakonec mi vymrzlo úplně celé tělo. Protřepával jsem ruce poskakoval s kolem, ale dole jsem se klepal jak ratlík. Přemýšlel jsem jestli nevozit další vrstvu v baglíku a nahoře před sjezdem nasadit. Nebo v zimě vybírat trasy, kde jsem pořád v pohybu, tedy s minimálním převýšením nebo s rychlým střídáním sjezdíků a výjezdů a kopce si nechat až na jaro. Jak se perete se zimou vy?

    0 0
    • jakub  

      ja se snazim nosit funkcni obleceni – moiru bez ni to proste nejde .. priznavam, ze podobnej dojem jsem mel dnes taky ale to mi byla zima na hlavu nebot jsem myslel ze je teplo a nevzal jsem si pod prilbu capku jinak v pohode, ponozky mam Sensory na lyzovani do praskacu, pravda trosku tlacej ale je teplo

      0 0
      • Lister  

        Tak pro ilustraci. Základ Moira Mono krátký rukáv, pak Sensor termo dlouhý rukáv, Windstopper bunda, Trenky Sensor Double face, přes to dlouhé zateplené čapáky bez nefuku (na stehna mi ale zima nebyla). Ponožka trochu zateplená s Coolmaxem.

        0 0
        • jakub  

          jj tak neco jsem myslel, sam takovy vybaveni teda nemam ale par hadriku uz mam

          0 0
        • blue  

          pokud jezdis hodne svihove, tak zkus sundat ten windstopper, pod nim se zapotis a pak to ve sjezdu je samozrejme znat… nech tu bundu v batohu a ber ji jen na ty sjezdy, nebo kdyz je opravdu chladnej vitr i v lese

          0 0
          • Lister  

            Švihově moc nejezdím. Snažim se spiš jedit pohodu. Pokud teda nesupín do kopce v neujetém sněho jako včera. Vzhledm k počasí to ale na další dny vidím spíš na rotoped naž na kolo. Včerejšek mi dal fakt zabrat a cítím, že to asi nebude baz následků. Doufám, že nelehnu.

            0 0
    • enjoy  

      v zime prijedu domu totalne vymrzlej a na hadry,skoro nemuzu chodit protoze v nohach nenam cit atd.. tak myslim ze nejak takhle.asi bude neco spatne:-)

      0 0
    • JMT  

      v zime zasadne nejezdim sjezdy po silnici (mozna max do 1 km) kdyz uz musim neco sjet tak technickej sjezd lesem ale jestli jezdis na silnicce tak ti to asi moc nepomuze :-)

      0 0
      • Lister  

        Jezdím terén. Tohle jsem jel tak dlouho, protože to byl samý led a na tom neujetý prašan. I když jsem jel průměrně tak 15km tak přesto jsem vymrzal.

        0 0
        • bear  

          Dneska jsem byl 3.5 hoďky venku, taky jsem vymrznul, ale to zřejmně patří k našim podnebním poměrům! Trasy volím rovinatější, dlouhý sjezdy jsou fakt na prd,a? máš na sobě cokoli!

          0 0
    • 2-czech  

      no ja nevim dnes jsem byl na kole 4 hodiny, dole doma asi 1°C a nahore v kopcich –4°C a uplne v pohode. Zaklad jsou zimni boty (Northwave Grizzly), na navleky uz kaslu, pak Moiro Mono kratky, Duo dlouhy, Plys s rolakem ke krku, pres to bundicka na kolo…dole dlouhy capaky s Windstopperem a hlavne trenky!!! (zanet moc. cest uz jsem si prozil a nedoporucuju:) no a mam jeste obyc bezkarsky rukavice a cepku pod helmu…zatim mi zima nikdy nebyla – tak max to –10°C pak uz na kolo nelezu!!

      0 0
      • Lister  

        Ty Grizlíky mají teď u Šterby ve slevě za 2095 a ještě v mojí velikosti. Tož to je blbé že nésu z Prahy. Za ty prachy bych je bral hned, hlavně když mi prsty po dnešku ješte úplně neroztály.

        0 0
        • blue  

          tam zavolej a nech si je poslat na dobirku

          0 0
          • Lister  

            Zas riskovat, že mi nebudou. Mám totiž nohu něco mezi 42–43 jak u kterého výrobce. Vím, že se to dá jednoduše vrátit, ale zase bych se na ně tak moc těšil a pak bych mohl být zklamaný :-). Možná tam bnknu ale při mém štěstí už tam stejně nebudou.

            0 0
            • bear  

              Když má člověk č. 50, tak je rád, že sežene normální letní!

              0 0
              • 2-czech  

                lister: no nevim, maj je v ty sleve uz asi 2 mesice…ja je koupil za 1600 ale to jsem mel kliku…urcite to zkus, nebudes litovat, jsou to do zimy super botky! cau

                0 0
    • MartinXC  

      Dlouhý sjezd: Na tělo: pomůže jedině jedna zateplená extra vrstva nahoru, kterou si dáš na sebe až na kopci před sjezdem (třeba sjezd z Lysé hory při –5 chce na ty hadry, co v nich vyjedeš nahoru dát jeden svetr a na to pertexku, na nohy nějaké gatě navíc a taky pertex, do rukavic ještě jedny tenké) Na nohy: Zimní tretry taky moc nepomůžou, přidají ti o hoďku delší výdrž při šlapání ale ve sjezdu promrzneš stejně. Udělej si tepelnou vložku do treter (alumatka nebo něco podobného – mám vložku dovnitř a izolaci zvenku na tretru, na to zateplený návlek a s lyžařskou ponožkou ve vnitř se dá vydržet. Na ruce: jedny tenké moirové/klimatexové rukavice do zateplených windstopperových dost pomůže). Obecně: hodně pomůže, když si po pár hodinách v hospodě vyměníš vnitřní mokré hadry za suché (ponožky, triko, svetr). Sice to vypadá blbě, ale je pomůže to. Dole to ze sebe sundáš a můžeš pokračovat. Ale vyplatí se zto na opravdu delší sjezdy, 30minut a víc.

      0 0
    • Standa  

      Jelikož bydlím na místě,kde první půlku vyjížďky jedu do kopce a pak dolů domů mám podobnej problém.Do kopce se zpotím a pak se vracím domů. Moje řešení-zimní boty,rukavice na výměnu.Mokré sensory vyměním za suché palčáky.Pro mě nezbytná věc je kukla.I když firma běží tak něak automaticky,přezto musím občas zvednout telefon.Se zmrzlou hubou jsem nemohl mluvit.

      0 0
    • jihra  

      Takže – rukavice vozím lyžařské za 100 Kč od ?amanů – zima mi v nich nikdy nebylo a jezdit a řadit se s nimi dá v pohodě. Boty – vyzkoušel jsem všecko možné a nakonec jsem skončil u platformů a sněhulí (sněhule = oficiálně to je „odpočinková lyžařská obuv“). Od té doby nevím, co je to zima na nohy. Vypadám sice jako blbec, ale účel světí prostředky – a navíc, sněhule jsou až pod kolena, takže se do nich nenabírá sníh. Oblečení – to je trošku problém, ale doporučuji spíše volnější věci, protože člověka nehřeje oblečení, ale vrstvy vzduchu mezi oblečením. Já tedy dlouhé sjezdy v zimě většinou nejezdím, ale asi by bylo dobré hodit do batohu ještě jednu bundu a to takovou, která neprofoukne, a tu si na dlouhé sjezdy oblíkat.

      0 0
    • martt  

      V zime (pod nulou) mam oblecene toto:

      na nohach mam normalne vibramy (teda pohorky). Na rukach lyziarske rukavice. Pod helmou windstoperovu ciapku. A hlavne si na vrchu kopca (pred zjazdom) natiahnem uplne neprefukatelne (vodotesne) nohavice aj bundu. Nez na ten kopec vyleziem, som vzdy uplne prepoteny – mokry. Bundu si potom necham uz az domov.

      Moje deti jazdia len vo Windstopperi a moc sa mi to nepaci, mne je v tom dole z kopca zima.

      Po minule roky som jazdil s SPD a neoprenmi ale tie vibrami su fakt lepsie.

      0 0
      • Gatier  

        Ja po vsetkych tych skusenostiach musim povedat, ze zima mi bola, je, aj bude. Smozrejme uz neomrzam ako kedysi. Po zlych skusenostiach s navlekmi na tretri som kupil zimne tretry. Spoti sa mi v nich noha a zase mrznem. Pomozu noviny. V rukaviciach sa mi tiez spotia ruky a tiez mrznem. Skusal som Gore-tex- mozem odporucit. Ja osobne jazdim radsej kopce, nie moc intenzivne co sa v lese moc neda. Preto radsej cesta. Hore rozopnuty, dole zapnuty a tak nejak nestiham vymrznut. Kdezto po rovine+ studeny vietor…

        0 0
    • mm  

      Snazim se schovavat v lese. Do kopce jezdim rozepnutej a vetsinou i bez rukavic. Taky vozim camela, kterej mi obleceni vic pritiskne k telu a dole na zadech to nepodfukuje. A na zmrzly prsty na nohach velice pomaha beh vedle kola. Dnes sem skora 3h jezdil v –1 az 2 stupnich jenom v letnich tretrach s trochu teplejsi sensor ponozkou a pohoda

      0 0
    • Air  

      na nohy pohory, na ruce teple rukavice (pokud jedzis hodne sjezdy, tak s nefukem) na spodek capaky s nefukem a pod to funkcni pradlo na telo nefuk bundu (WS) nebo pertexku, pod to neco hrejiveho (vice tenkych vrstev). ono dost zalezi na tom jak jezdis. ja bych se svihoveho jezdeni v zime docela vyhybal a jezdil radeji na pohodu – pro radost. Pak se da jezdit i v obycejnejsich hadrech a nemusis do toho investovat takove penize. Kazdopadne to obleceni z jara-podzimu se da dobre vyuzit a na pohodove jezdeni je to ok. Taky jezdit co nejvice v lese – proste omezit otevrenou krajinu. Pak ti bude urcite tepleji. Hadry tady vozi vsichni stejne a nekomu neni a nekomu je zima. Urcite je nekdo zimomrivy a nekdo ne. Ale jde i o ten styl

      0 0
    • rasto  

      v pripade, ze jezdis s batohem, pribal do nej noviny. na sjezdy idealni vec na ochranu hrudi ;-)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        .. a nejen na to. Doporucuji 4 z 5 bezdomovcu :))

        0 0
        • Beeda  

          Vlastni zkusenost:-)? B

          0 0
          • Pá-dlista1  

            Ono to funguje dobre, ale prijde mi lepsi vozit sebou igelitku. No me. Ja takovy problemy nemam. Ja jezdim i ve stejnych rukavicich jako v lete, ve stejnych botech a dokonce i kalhotech (ne nejsou to kratasy:) a zima mi neni. Krom toho jsem jeste v Cechach nejel sjezd nad 10 minut a i kdyby mi zima byla se to da chvilku vydrzet. Ale zima mi fakt neni. Nohy se prokrvej tlacenim nahoru a ruce zbesilim mackanim brzdovych pak cestou dolu :)

            0 0
            • Lister  

              Třeba sjezd z Pradědu přez Švícárnu a? už směrem na Jeseník tak do Koutů má asi 15 km a to za deset minut nesjedeš ani kdybys nasadil ochraný rám na řidítka a srážel jím ty zbytečně zavazející pěšáky. Ale je fakt, že tohle se v zimě jed nedá, maximálně tak na sněžném skůtru.

              0 0
              • Pá-dlista1  

                Vzhledem k tomu, ze na snehu se da jet na kole i hodne pres 90km/h, by se to stihnout dalo. Ale kdyz rikas ty pesaci..... :)))

                0 0
                • Lister  

                  Výbava na takový sjezdík: DH bestie 250/250mm a oboustranná lobotomie :-)

                  0 0
              • vlk  

                jednak nepíše Pádlista, že takový sjezd není ale ,že ho ještě nejel a navíc jestli čechama nemyslí opravdu jen Čechy a na moravu nezapomíná.

                0 0
                • Pá-dlista1  

                  To jsem si snad ani nezaslouzil. Co jsem dluzen? :) Popravde si ani nejsem vedom, ze na morave (cti v Asii) jsou taky nejaky kopce. Proc se tam teda nejezdi nejakej poradnej sjezd :)) To sem asi prepisk. Ted se urcite ozve nejakej urazenej moravak. Pro toho predem hlasim, ze Hostyn neni poradnej sjezd :) Naproti tomu se mi ten zavod docela libi.

                  0 0
                  • vlk  

                    No co si vzpomínám tak na Červenohorském sedle v Jeseníkách se sjezd jezdil.Když on někdo z moravy zná jen Beskydy apod tak to je pak těžký.S tou Asií mě nanamíchneš na … čecháčky jsem zvyklý.Ale že i Ty.

                    0 0
    • vlk  

      taj já jezdím kalas s nowind membránou zimní čapáky pod něma krátké letní s cyklo vložkou trikot carrera návleky na ruce on-road,rukavice ravo,šátek na krk moira, když je tepleji tak triko bavlněné s krátkým rukávem jinak s dlouhým a axon wind bundu, čepici membránovou,moira letní tenké ponožky a přes to jedny teplé.Pokud je velká zima tak ravo neopren návleky na boty a teď nově rukavice běžkařské swix.A s takhle mi není ani teplo do kopce ani zima z kopce.Prostě větrovku nahoru a jsi v klidu.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce