• marhi

    Zdravím a pozdravuji. Jak si tady většina ( málá část borců) stěžuje na různé neduhy tak mám taky jeden. Když jedu a trochu do toho dupu tak po půl hodině mi úplně zdřevění chodidla. Nejdříve jsem si myslel že je to utažením bot. Povolil nepomohlo. Pak jsem laboroval s kufry, taky nic. Teď by mě zajímalo jestli je to normální. Mám Sidi botky. Jsou tuhý a tvrdý jako šutr. I vložka je pěkně tvrdá. Nevím jestli by pomohlo to jen trochu změkčit. Tak jestli jste také něco takového řesili tak se podělte. PS. Po hodině mám pocit jako bych měl v botech boule a necítím palce.

    0 0
    • marhi  

      Se omlouvám nadpis měl být chodidel.

      0 0
      • zirecek  

        Nohy mam taky ztuhle, po kole a chladu me berou pravidelne krece. Mekka podrazka by mela castecne pomoct.

        0 0
    • lubos  

      Treba muzes zkusit ortopedicke vlozky. Jsou tez mekky.

      0 0
    • Volf  

      Hele od tý doby co jsi to psal pomohlo něco. Moje žena si po namontování nášlapů stěžuje na něco podobného. Boty má nějaký turistický Diadory.

      0 0
    • Staenly  

      Mam diadory aspide. Po cca 10km me zacne trochu bolet pravy chodidlo, po dalsich 5 je zase vsechno ok…:) Divny co…No u me to bude mozna tim, ze mam pravou nohu o tolik mensi nez levou, ze bych potreboval pravou botu o cislo mensi…No kazdopadne to vzdycky tech 10minut vydrzim a neresim to, neni to zas tak strasny…

      0 0
    • TOMM  

      Tak to mam taky a proto jsem si poridil turisticke botky SH M020 a SPD s ohradkou. Docela si dovedu predstavit to peklo v betonovych SIDI, prenos vykonu 100 procentni ale za chvilku necitis nohy. Nekomu to nedela vubec a nekdo je na trnuti chodidel dost citlivy. Reseni je tu botu zmekcit vlozkou nejlepe ortopedickou, aby se tlak rozlozil na co nejvetsi plochu chodidla. Ja jsem si do novych bot dal vlozky ze starych jiz vytvarovane podle chodidla. Ty nove vlozky jsem chodil v civilnich botach az se poradne vytvarovaly podle chodidla tak sup do treter. Nicmene taky asi po 2 hod intenzivni jizdy zacinaji trnout chodidla. Nekdy zastavim a udelam par kroku nebo mi trochu pomaha za jizdy zatnout vsechny prsty a chvilku takhle slapat.

      0 0
      • MartinXC  

        No můžu srovnávat Addidas El Moro (měkké bačkory) a Sidi Eagle – v komfortu pro nohu na biku nijak znatelný rozdíl, při chůzi je SIDI prkno a moc to s nimi n atvrdém nejde. Z hlediska trnutí nohou jsem zjistil, že je to víc dáno posedem a skřípnutím stehenních tepen, pak se hůř prokrvují nohy a trnou.

        0 0
        • Volf  

          Co se s tím dá dělat.

          0 0
          • MartinXC  

            Osedět se to nedá. Možnost je hledat optimální posed:

            • měkší nebo užší sedlo
            • špička maličko níž
            • správné nastavení předo-zadní vzdálenosti

            Jasná rada zde ale není…

            0 0
            • kubrt  

              mně na stejný problém pomohla změna sedla, vzal jsem měkčí s otvorem uprostřed, cr-mo lyžiny, propružuje, proste pohoda a nohy se mnohem lip prokrvuji

              0 0
        • Volf  

          Co se s tím dá dělat.

          0 0
        • Lišák  

          Můžu potvrdit! Mám Martinovo bývalý sedlo Pells RSL a než sem vylaboroval ten správnej posed, tak mě po pár kilákách taky trnuly nohy. Teď je to O.K. a sedlo můžu jenom pochválit!

          0 0
          • MartinXC  

            To není sedlem ale asi zadkem :-) At ti dlouho slouží, já tu trpělivost s vylaďování posedu neměl.

            0 0
    • SunBiker  

      Niečo podobné som tiež riešil – 2–3 mesiace používam SH-M038, a spočiatku som to sotva vydržal pol hodinu, len to nebolo trpnutie, ale skor boles?. Tiež nemám obe nohy rovnaké. Pohral som sa s kuframi, aby som do pedála najviac tlačil tou tvrdou čas?ou chodidla pod prstami. Tým sa celá noha može aj pri šlapaní uvoľni? a lepšie sa prekrví. Pri jednej nohe boles? celkom zmizla, pri druhej sa objavuje neskor – a to už volajako neviem porieši?. Obyčajne začnem silno cviči? prstami a na chvíľu to prejde, ale málokedy to prejde natrvalo, obyčajne až keď zosadnem…

      0 0
    • Brouk_Pytlik  

      Mam Sidi silniční taky a dělá mi to taky. Zatim jsem nepřišel na to co s tim. Chodidla prostě jakoby zdřevěněj. Pomůže jen zastavit, chvilku postát a je to pryč. Vypadá to, že se noha na chodidle z nějakýho důvodu odkrvuje.

      0 0
      • MartinXC  

        To je fyziologie – když se prsty na nohách nehýbou, tak se cévy stáhnou a krev tam neproudí a postupně to může postihnout celé chodidlo. Plus k tomu ztížený oběh při i trochu špatném posedu a je to – u někoho po 20km u někoho po 90km. Spolehlivé je sesednout, tak 100m popoběhnout a je to OK.

        0 0
    • Aiax  

      Tohle me obcas taky poskytne. Ale, aby to nebylo tak jednoduche, tak jen na levem chodidle. Nastesti obvykle jen pri vice nez 90 km svihu, takze se to vydrzet. Ja na chvili zastavim, sundam tretry a trochu promasiruju a jedu dal. Sedlo Fizik gobi + tretry Adidas moro.

      0 0
      • Aiax  

        Samozrejme postihne (ne poskytne). Jeste, ze uz je patek.

        0 0
        • Dejv  

          Měl jsem s tím také velké problémy ale podařilo se mi je částečně vyřešit.Už se to tu nedavno probiralo,někomu pomohlo vyměnit tretry za tužší,někomu upravit polohu kufru.Fakt je že pomuže nejet tolik silově a a občas se trochu vic „posadit na zadek“ a ulevit noham.Mě nepomahalo nic ani ortopedické vložky.Až jednou jsem si všiml otlaku na spodni straně vložky z treter.V místě kufru je dno tretry mírně propadlé a na nohu nepusobi tlak rovnoměrně.V místě kufru jsem na vložku nalepil asi 2 mm měké hmoty která vykompenzuje to propadle misto,ale vytvaruje se podle nohy.Nevim jak by to pomohlo Vám ,ale já mam skutečně po problemu. A fungovalo mi to i u silničních treter.

          0 0
          • marhi  

            Já tím trpěl taky. Ale kupodivu nakonec povolila hmota. Ale trvalo to dost dlouho. Mám Sidi genius 3. Výborný ale tuhý jak beton.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.