• Unca

    Už toho tady bylo napsáno dost o návlecích na zimu a tak. Našel jsem ale tohle: www.warmup.cz/index1.html někdo zkušenosti?

    0 0
    • Volf  

      Podle mýho je největší problém zimy na nohy těsná tretra a do ní vložky prostě nedáš. Prostě neustále nechceme pochopit, že co je dobrý pro závody, nemusí být dobrý do civilního ježdění. Když se podíváš do historie kde se někdo ptá jak velký tretry si koupit, tak se dočte, že co nejtěsnější a že se určitě roztáhnou. Jenže to si může dovolit závoďák, kterej na zimu nafasuje zimní tretry a ne hobík, kterej je rád, že má jedny tretry na pět let. Ono se to tady poslední dobou hemží podobnejma radama čímdál tím častějc.

      0 0
      • vlk  

        to já když kupoval tretry tak si je zkoušel i na tlustou ponožku.A na léto je více dotáhnu.V obou případech to sedí vezvadně.Neznamená když si koupím tretry, kde se vleze i teplá ponožka, že se nedají utáhnout tak aby byly natězno i vlétě s tenkou.A ta trošička místa ve špičce na dýlku, to ani nepostřehneš.Když to jde dotáhnout s letní ponožkou, tak v tom není problém.

        0 0
        • Volf  

          Tak to já taky, ale schválně si přečti některý rady o nákupu treter a pokud nepoužiječ svoji hlavu tak dopadneš jak sedláci u Chlumce. a vážně mi poslední dobou připadá, že některý rady jsou pouhou teorií, která je vyčtená kdoví kde.

          0 0
          • RomanH  

            Jasne, je to jak o penezich, tak i o zpusobu vyuziti. Mel jsem oboje velikosti a objektivne musim rici, ze v tech volnejsich neni v zime takova zima, nicmene pres leto byly lepsi zase ty mensi. A co tyce tlustych ponozek, tak treba mne vyhovuji vice dvoje tenke letni (treba 2× moira TG9000), nez kombinace tenka + tlustsi (treba 1× moira TG9000 + 1× Moira Trek), bez ohledu na velikost boty.

            0 0
            • ivovi  

              Jo, taky jezdim dve tenky klimatexovy ponozky. Tlusta by se mne ani do treter nevlezla, mam je tak akorat maly. A rozhodne nedoporucuju z vlastni zkusenosti kupovat vetsi tretry kvuli zime. Je sice pravda, ze v malych tretrach je v zime zima, ale za problemy se zbytecne velkou botou v lete to nestoji. Nejlepsi je velikost tak, aby byly tesny, ale netlacily :-). Pred pulrokem jsem koupil Diadory Chili, pekny i v obchode dobre sedly, velikost 43. Mensi 42 jsem mit nemohl, ty uz dost tlacili. Na prvni vyjizdce jsem poznal, ze tretry jsou moc velky, citil jsem se v nich nejiste, pri chuzi do kopce se vyzouvala pata… a protoze jsem je i trochu ‚polestil‘ o kliky, tak jsem je uz ani nemohl vratit do kseftu. Tak je mam pripraveny na prodej nebo jako zimni tretry. Docela luxus. :-)

              0 0
      • J.A.V.  

        No jo, kolem treter se plká každej podzim. Můj názor je, že nemá cenu si kupovat volné boty kvůli pár vyjížďkám v zimě aby se tam vešla tlustá fusekle. Ta tretra je dělaná jako letní – aby maximálně větrala (mluvíme li o kvalitních modelech). Navíc občas potřebuju při závodě popoběhnout, takže musí na noze sedět.

        Na zimu buď extra zimní tretry (což je drahá sranda) nebo kvalitní návleky a pořádně odizolovat podrážku v oblasti kufru (tamtudy táhne nejvíc pokud tam máš díry) – to teda pro silniční objemy, na bajka mě v zimě přijde nejlepší to co píše Fousáč kus níž – platformy a pořádný boty (klidně i s tím termo bazmekem), stejně je to v zimě hlavně o zlepšování techniky a o zábavě.

        0 0
        • vlk  

          ale ona mi tretra sedí na noze krásně jak v zimě s tlustčí ponožkou tak v létě s tenkou.Jen tu tretru v zimě méně utahuji.Ono asi záleží na typu třetry.Když jsem zkoušel sidi bullet, tak mi sedly jen s letníma ponožkama a se zimníma sem se tam, nedostal a o číslo větší mi s letníma plandaly ale specialized co jsem koupil sednou opravdu s oběma.Ty sidy se mi sice líbily víc, ale ta úzká špice mi nevyhovovala.Nějak nechápu proč většina ´pánských treter má špici tak do úzka-vždy? chlapi mají většinou nohu přes prsty širší.

          0 0
          • J.A.V.  

            To jo, není bota jako bota. Já sem spíš reagoval tak obecně na teorii „kup si to o číslo větší aby se ti tam věšla tlustá ponožka“. Já osobně vozím Diadory Cobra a při předjarních jízdách do nich beru fusekle dokonce dvě – spodní tenkou a na ní tlustou a vejde se to v poho, ale zkoušel jsem si je normálně jen na tenkou ponožku tak aby seděly.

            Ještě k těm nohám v teple – ono je to už z podstaty toho pohybu dost problém. Chodidlo je v podstatě strnulé, téměř se nepohybuje, čím kvalitnější závodní tretry tím víc (podrážka mu to nedovolí). Proto se neprokrvuje tak intenzivně jako pracující svaly a je daleko víc kosa. Navíc každý to snáší jinak, a tak asi univerzální rada není (těch je ostatně jen velmi málo :-) )

            0 0
            • Volf  

              Ono těch teorií tady přibývá. S tretrama je to stejný jako s helmou nebo sedlem. Prostě musíš zkoušet co padne. Já mám taky Diadory a vyzkoušel jsem asi šestery značky a tyto mi seděli tak, že do nich můžu dát taky dvě ponožky. Rada kup si o číslo větší je fakt nesmyslná. No a já zase reagoval na teorii kup si těsnější a ONI SE ROZTÁHNOU.

              0 0
              • Air  

                no to je blbost… jediny, u kterych bych veril ze se muzou „roztahnout“ jsou kozene tretry jako dela treba Lake (a lake taky tvrdi, ze jsou jedini kdo delaj z pravy kuze). Vselijaky plasty a umely kuze se proste neroztahnou.

                0 0
                • vlk  

                  specializzed taky tvrdí, že dělají z umělé kůže a i sidi to o sobě tvrdí-ale asi jenom část a jen některé modely.Takže asi lake sami nebudou.

                  0 0
              • rb  

                A co třeba koupit na zimu turist.tretry ve výprodeji většinou moc větrané nebývají,takže na zimu faň

                0 0
    • fousac  

      clovece, na tohle sem koukal pred par lety na „zemi zivitelce“ a ono jim to fakt fungovalo.. zmacknes ten blbecek co je vevnitr a fakt to dela teplo… :))) jenze komu se do treter vejde 1cm tlusta vlozka.. :/

      na zimu mam reseni platformy + hucule… :))

      0 0
    • dekel  

      vyhon si nohy :-)))

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.