• Roman

    Tentokrát jedu na bednu!

    No ten závod u nás v Brně v Líšni, ten Hošek Bike 75 km. Samozřejmě, že i ostatní závody vždy startuji s předsevzetím dobytí „bedny“ a to i přesto, že končívám beznadějně na chvostu. Pochopitelně ne proto, že bych snad špatně jel, ale prostě z objektivních důvodů, například: bolí mě nohy, mám větší spotřebu kyslíku, je to stále do kopce, pořád mi na kole něco nefunguje, furt píchám, sjezdy jsou moc prudké, beztak všichni zobou, pláště nejedou, nesedl mi makovec, mám špinavý řetěz, počasí nepřeje a hlavně, no hlavně mě ostatní předjíždějí – to se pak jeden fakt může snažit úplně zbytečně! No uznejte.

    Nabídl jsem synovi společnou jízdu (bo posledně, když jsme jeli spolu, tak jsme vyhráli), shovívavým pohledem a hlavně verbálně mi sdělil, že v tom deštivém počasí může jet jen blátomil a že děkuje za nabídku, ale že dá raději přednost stavění lega. Malá se hned nabídla, že teda pojede se mnou ona. Je pravda, že to na trojkolce už celkem obstojně zvládá, ale tuto nabídku jsem při představě, že bych ji nestačil zase odmítl já.

    Vzhledem k domácímu prostředí jsem nabídl rodině, že tam můžou dojít a podívat se na závody (rozuměj, myšleno bylo: přjďte se podívat na MĚ!). No nic, pojedu bez podpory domácího zázemí. Prý pudou rači na houby. Jejich chyba, mohli by se ke mně pyšně hlásit až budou tlampačem vyvolávat moje jméno a až budu na bedně přejímat ceny!

    Pojedu letos svůj první závod, protože mě hned z jara, když jsem začal najíždět kilometry, schvátil morubundus se stále se vracejícími horečkami. Dostal jsem se z toho až v srpenci a tak jsem se rozhodl, že tímto počinem demonstrativně pokořím chorobu potvoru jednu. Část přípravy jsem protentokrát vzhledem k bacilům v mém těle ztenčil na ohřívání těla v teple pod vodou v Egyptě – o tom zase zde: www.ckplaneta.cz/…veselo1.html

    Nikdy si nezvyknu na to, že ta sviňa vítr fouká schválně, zásadně do obličeje (česky: ksicht) a to i v případě náhlého cyklistova otočení se o 180°. Podobně jsem zjistil, že i déšť má inteligenci, protože jestli toho dne má pršet, tak zaručeně ve chvíli mého švihu. V úterý jsem na něj, ale vyzrál. Oblečen slušivě do cyklistického jsem pohlédl ze všech oken napříč všemi světovými stranami a přesvědčil jsem se, že na dohled nejsou dešťová mračna. Ještě pohled do zrcadla, co že to tam stojí za fešáka a rychle ven, čas kvapí.

    On ta mrcha déšť byl zákeřně schován a číhal na mě. Hahá, to ale netušil, že hned po výjezdu z baráku se mi rozpadne bicykl (jen trochu), tak jsem musel zpět dom a zase jsem musel dokázal přihlížejícím ratolestem a hlavou kroutící choti, že nejen v pitstopu v televizi jsou šikovní servisméni. Pravda, uznávám, mohl jsem si alespoň z pedagogických důvodů odpustit to kurvování, když jsem si způsobil tržnou ránu převodníkem na ruce. Samozřejmě, že se venku strhla průtrž mračen, takže jsem po hodině vazelínování a šroubkování mohl vyrazit ze škodolibím úšklebkem na rtu, že jsem nad přírodou vyzrál, protože toho dne déšť už vystřílel všechny patrony.

    Ve středu mi to ta mrcha větrová vrátil . Vyjel jsem po té, co jsem se důkladně ujistil o absenci mokrých mraků. Výjezd od baráku proběhl pod dohledem slunka. V půli trati mě chytil dešťák, no určitě to byl tajfun i s kroupama a určitě jsem v tom větru slyšel zřetelně „to máš za ten včerejšek.“ Dojezd domů byl opět za dohledu sluníčka, takže jsem opět mezi lidma a adolescentama u našeho baráku v krátkém rukávu vypadal jako mokrý idiot, ověšený bahnem.

    Ale nevadí v sobotu si na maratónku spravím náladu a pokud vyhraju, jak jsem si předsevzal, tak připojím i report. Pokud tam brňáci budete, tak mě lehce poznáte podle poznávacího znamení: „bicyklista ověšený bacilama“ :o)

    0 0
    • Excel  

      jsem rád, žes zpět.....vyhraješ, hotová věc

      0 0
    • Blade  

      hele jako bacha, na bednu se všichni nevejdeme :-D

      0 0
    • Manas  

      Parada :-) Drzim palce :-)

      0 0
    • Paja  

      jeee, uz sme Te malem oplakali…, tak v sobotu hrdino:o)

      0 0
    • Roman  

      Připojuji Report:

      Mazaně jsem se šel zaregistrovat již v pátek – to by bylo, abych nevyfasoval nějaké pořádné výherní číslo. Hlavu mi, ale motá, že vůbec nevím, jaké vlastně číslo mám, jsem zmaten – mám 9 nebo 6 ? Jestli kvůliva tomu nevyhraju první místo…, to je teda k vzteku.

      Startuji: Z posledního místa (zvyk, recese, úchylka) a prvních cca 5km, si povídáme s kolegou o kolech a tak. Ve špuntech jako obvykle jdeme vedle kola a já předstírám, že mi to vadí, že bych nejraději už jel. Ve skutečnosti je to pro mě šance k popadnutí dechu.

      Průběh: Byl obligátní: zase rozseklá ruka od větve, zase silniční lišej na boku a na loktu, zase několik pádů do křoví v nevybraných zatáčkách a pozor, zabloudil jsem jen jednou (což je rekord) protože jsem od 30km jel „v tunelu“ a od 50km i sám. Na 40km mě předjely 3 holky a ani u toho nefuněly, byly rychlé, hezké, ale předjely mě a to se fakt nedá, to jim neodpustím. Od 70km jsem se těšil na deklarovanou porci kuřete.

      Cíl: Ty jo, skoro jsem vyhrál, stačilo by, kdybych trochu přidal do pedálu a byl bych o 1h a 9min rychlejší, tak bych to první místo měl. Místo toho jsem opět jistil chvost. Tak já fakt už nevím, kde dělám chybu. Možná jsem měl žvýkat na obžerstvovačkách místo banánu lysohlávky s červenýma mochomůrkama a že jich tam bylo, co? :o)

      0 0
      • Martula  

        Jo jo..ale byla by to poslední povídka, což mi tu nechcem… raději pomalu, ale jistě ;o) supr:)

        0 0
        • wroum  

          ani po lysohlavkach a ani cervenejch se neumira :-D vidis akorat divny veci a slysis divny hlasy, ale to prejde…

          0 0
          • Martula  

            Ä jaj, tady má někdo zkušenosti..po červenejch, no nevím..

            0 0
            • wroum  

              lysohlavky ja rad, bavej me a sou skoro neskodny. cerveny sem nikdy nezral, ale kamos rikal ze to je super, akorat poprve kdyz je sezral uz syrovy v lese, tak mel prej problem se asi 4 hodiny dostat z lesa a pak pred nim utekla nejaka rodinka houbaru (on je opravdu velkej clovek s demonickym hlasem a ucesem Elvise :-). kazdopadne nasbiral plnej kos cervenejch, ususil a konzumoval napriklad v Roxy… prej supr :D

              0 0
            • wroum  

              este dodam ze cerveny vesele konzumujou treba srnky. samani je pouzivaj k ritualum a dokonce existuje (myslim ze v Praze) klub kde ti udelaj z cervenejch halucinogeni koktejl, kterej konzumujes pod dohledem zdravotniku a prej to je fakt masakr .-D

              0 0
              • rock  

                Vy v té Praze jste fakt nějací divní :-))) …

                0 0
                • wroum  

                  nebo sou mozna divni vsichni okolo :-D

                  0 0
                  • maxtor  

                    A toluen jsi zkoušel?? To tě odpálí přímo do pekla:-)

                    0 0
                    • wroum  

                      tak blbej zas nejsem :D

                      zkusil sem dost, ale ne celej sortiment. experimenty mam uz davno za sebou a niceho nelituju – vetsinou to bylo supr :-)

                      0 0
              • pepino  

                No kámoši si vývary z červ.muchomůrek pochvalovali už před revolucí, buď se poblejeeš, nebo je to super, nebo obojí:-) Já nedůvěřivec zůstal radši u Alpy Toxic (čůčo + Alpa):)

                0 0
          • pepino  

            Kromě těch dvou mediálně známejch, co po lysohlavkach skočili ze skaly a z vokna:)

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.