• DyEm

    při cestě na Dubnický maraton jsem objevil :) celkem prudkej kopeček mezi Luhačovicema a Vizovicema, odbočka na Slavičín (Petrůvku) psanejch 17%, nechtělo se mi :) vyndávat kolo z auta a zajet si to (bylo už pozdě)

    0 0
    • biker007  

      nejvetsi stoupani co sem jel bylo ve Slovinsku pod Triglavem – betonova cesta, usek cca 200m, stoupani 25%. ale rikam – byla to sucha betonka, takze tam ani nesel zoufalec. jinak v Alpach nebo jinde neni nouze o 20+% useky.

      0 0
      • McBlacky  

        a co vyjel jsi až nahoru :-) :-) :-) PS. jinak hustě by se dalo bikovat v Bulharsku v pohoří Rila. V létě jsem to tam omrknul -pěšky- a dá se vyjet až do výšek 2500mnm a to už je hukot.

        0 0
        • biker007  

          no jasne, akorat tesne pod vrcholovym krizem sem tam toho zoufalce hodil ;)) ale na vrcholu me zamrznul fotak takze fotky nemam, sakra:))

          0 0
        • Daum  

          Jojo, Rila je super. Taky jenom pesky, ale ta vychodni cast musi bejt super – za ctyri dni jsme nepotkali ani cloveka a teren je na kolo dokonalej. Ale vyjezd nahoru bych si odpustil – sli jsme to cistyho casu tak sest hodin.

          0 0
          • McBlacky  

            my tam byli na Rile asi deset dní a docela hukot, já osobně bych se nechal na Monastyr vyvezt, pak jel na sedm jezer na biku, vytáhl ho na kopec a jel pak celou hrebenovku a tesne pres Musalou to ohnul do prava a vzal to nekam k Belmekenu a Kostenci. Jinak na vrchol Pyrin (pohoří Pirin) jsme šli den a půl, z 50mnm až někam k 27×x mnm, pěknej kotel a bez značení, jen kamený mužici. Byl jsem tam sám se čtyřma babama… :-)

            0 0
            • Daum  

              Tak to ste drsny – my to sli naopak. Tusim ze z Kostence na Musalu, pak takovou oklikou na Monastyr, hezkej kopecek nahoru k Sedmi jezerum a super udolim dolu na bus do Sofie. Sam, se trema chlapama :) Ten Pyrin jsme bohuzel nestihli. Snad letos…

              0 0
      • muff  

        24% na cyklostezce Řepy-Hlubočepy – je to samozřejmě jen pár metrů. Jinak Albulapass od Predy.

        0 0
      • M@rtin  

        Taky jsem ten úsek jel. Původně jsme tam chtěli vyjet autem ale když jsem viděl tu ceduli tak mi to nedalo a kolo šlo dolů a já do sedla. Bylo to ukrutný balancování aby člověk nepřepad dozadu a nebo aby nehrabal na místě. Mj. můžu potvrdit – výjezd na Jedlovou v Lužických horách stojí opravdu za to. V sobotu 6/6 se tam jede závod do vrchu ( www.pekloseveru.cz/…_jedlova.htm) – vřele doporučuji. Já se nezúčastňuji jelikož jsem už přihlášený na závody v rakousku Glocknerkoenig (to bude taky očistec – tento víkend jsem si to byl vyzkoušet a málem jsem tam zmrznul a kopec je opravdu výživný – jel jsem to nahoru 2 hodiny)

        0 0
        • Kolík  

          Glocknerkoenig (http://www.glocknerkoenig.com) jsem jel v r. 1998 a 2002 a to mi už stačilo. Naposledy jsem stíhal jentaktak časovej limit, takže bych už taky nemusel dostat medaily! Ale výhled s Edelwejšpitze je nádhernej.

          0 0
          • Bunda  

            Hele v poho, medajli dostaneš i s časem 4 hodiny, akorát jídlo už maj sežraný :-)

            0 0
    • lubos  

      Nej kopec z jakyho hlediska ?

      0 0
    • Twisp  

      Jedlova-luzicky hory, v jednom miste i 33%. Je to uzka betonka.

      0 0
      • MARIN  

        Hmm tak to se mam 6.6 na co tesit. Jedlovou znam z dob kdy se tam jezdilo XC ale to asi nebylo po stejne ceste

        0 0
      • Mamutt  

        Jo, v těch závěrečných úsecích moc rádi praskají řetězy. Já tam tudy jezdím jenom dolu ;) a nahoru po sjezdovce. Jen jedno místo jsem tam ještě nedal – ten kousek, kde se sjezdovka kříží s vlekem, je tam několikametrový úsek vedoucí přímo pod vlekem, prudký jak výjezd na násep, kamení, písek… neudržím se v sedle :(

        0 0
    • Staenly  

      Nejvic sem mel depku, kdyz sem jel asi dvacatej kïlometr do kopce. Nebylo to zas az tak prudky, ale tak strasne dlouhy mi to pripadalo, az se to zdalo hrozny…:) A nejlepsi bylo ze sem nemel ani potuchy kde vlastne sem, ten srnec co mi zkrizil cestu mi to nechtel prozradit…:)

      0 0
    • prochpetr  

      hledate sjezd nebo jen tak kopecek. peknej je na sumave, jak se stoupa od modravy na poledni horu, mam nekde i fotku toho cedulovniku a kopce, nahoru je to pekny stoupani, siroka asfaltka, rovna, krasna viditelnost, v lete sem tam na kole udelal snad rekord, bohzel tacho me nejakej zmetek cornul, tak sem se nemoh pokochat, kolik. takovej sjezd vam fakt preju, takovejch sem za svuj zivot potkal hooodne malo – tak 18% a delka tak kilometr, pekne to pelasilo :)

      0 0
      • homat  

        Jo ten je pěknej, ale velkou část sezony je cesta uzavřená pro kola. Pokud ale zákazy rádi porušujete :-), pak doporučuji na Šumavě sjezd ze Zhůří po žluté k Vydře (Turnerova chata). Je to tak 5 Km lesem v hodně těžkým terénu a spád si nedovoluji odhadnout. Zatím je moje statistika taková, že při každém druhém pokusu si rozbiju hubu :-), naposledy na začátku května.

        0 0
        • prochpetr  

          on ten zakaz byl az za tou odbockou, se jelo od modravy, u nejakyho cedulovniku se zatocilo doprava, kdyz sem nezatocil, byl tam ten zakaz. mrknu na fotky, co tam pod tim kopcem bylo za cedulovnik. nahoru se prijelo furt rovne k bavorske ceste apod., uz si to moc nepamatuji, ale mam to nafoceno. ten kopec po zlute sme jeli minuly prazdniny, s mladou, ona pesky :)), ja na fandovi, to byl kros. vubec sem nepredpokladal, ze to bude takova vrazda :)). a dole, jak se to od chaty zvedalo na antygl sme to jeli a v puli kopce nas zastavil starzce, ze je tam zakaz vjezdu kol, jenze ja myslel, ze po takove pekne ceste by byla velka skoda jit pesky :(. nakonec jsme museli az na kvildu, uf, to byly kilometry. ale chtel bych zkusit, jak by to od antyglu jelo k chate dolu, to by byl sjezdik!!

          0 0
    • jecnak  

      Po silnici byla asi nejprudsi Katchbergapss http://www.bajk.cz/…a/clanek.asp?… tam se s nejakym serpentinama nejak nezdrzovali …

      Na bajku se da najit tuny ruznych kopcu treba i v Praze a okoli, tak to se neda moc hodnotit, ale kdyz uz jsme u ty Sumavy, tak pekna (dolu) je zakazana cesta od Prasilskyho jezera (pekna koupacka to tam je :-) do Prasil.

      0 0
    • avi  

      Jsem z Vizovic, takže ten kopec důvěrně znám. Je sice strmější, ale znám horší.

      0 0
      • dYvY  

        Tady nekde v okoli? Myslim Vizovice, Luhačovice.

        0 0
    • visby  

      co takto v ishgli az na idalp(ide tade transalp) z tusim 1000mnm do 2800mnm, vkuse jeden kopec bez rovinky dlhsej ako 100m…

      0 0
    • Radek Broz  

      Nejlepsi kopec je Klinovec.;-) Jestli resite nejstrmejsi klesani, tak to ja zazil asi na nemecky strane Krusnych hor (bohuzel si nevzpomenu, jak se jmenovala ta vesnice, do ktere jsme jeli)

      0 0
      • enjoy  

        jo to je fakt,lanovkou je to dobry:-)

        0 0
      • enjoy  

        a neco mi rika ze tou lanovkou jezdis taky:-) a pak pod ni dolu:-) respekt:-)

        0 0
        • Radek Broz  

          Ale nahoru nekdy taky… no, teda spis driv;-) Dolu je to stejne kolikrat vetsi makacka;-) Jezdime tam kazdorocne na tejden (jinak jsme tam samozrejme casteji, protoze je to 20 km) a kazdorocne je toho jezdeni nahoru min, jezdeni dolu a hospody vic:o)… S 4X trati kus od chaty uz jizda nahoru nebude zadna :P

          0 0
    • dYvY  

      Jo to je pekny kopecek. Ale neni moc dlouhy. Cele asi 2 km. A nahore jsou vlnky. Vyjedu to asi za deset min. Na silnicce. Ale dolu je to fofr. mam tam rychlostni rekord. 92 km/hod. Na druhe strane je to podobne, akorat ne tak prudke. Cely prejezd kopce tam a zpatky bych odhadnul asi na 25 min. Kdyz moc nedres. jeste jsem to neskousel, ale je to dobry napad a nekdy si to skusim projet. A jeste na cas. Je to udajne jeden s nejprudsich kopcu v republice.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.