• huh

    tak sa mi podarilo si zlomit klucnu kost, mate s tym niekto skusenosti za ako dlho budem moct bike? teraz mam na pleciach fixacny pas a prveho mi ho daju dole kedy podla vas budem moct bike?

    0 0
    • náčelník  

      Já si zlomil klíční kost před čtyřmi roky hned na začátku dubna. Nasadili mi takový „kšandy“, co stahují ramena dozadu – asi jako když máš na zádech batoh s příliš krátkými popruhy. Nosil jsem je asi 6 týdnů – já to raději ještě přetáhl. Potom následovalo rehabilitační cvičení za účelem dosažení plné pohyblivosti. Co se týče návratu na bike nemohu sloužit, protože moje zlomenina se zkombinovala s dlouhodobější nemocí člena rodiny, takže jsem víkendy trávil návštěvami nemocnic a na bike nebyl čas. Tím pádem mi vypadla celá sezóna, tedy kromě lehkého poježdění až někdy na podzim. Následky nejsou žádné.

      0 0
    • Aiax  

      To ja si ji zlomil pred 20 lety (uz tehdy na kole) a dostal jsem na tri tydny slusive kruhy (i na druhe rameno – proste supe na prazdniny. Kdyz mi sundali, tak jsem zadnou rehabilitaci nedelal a rovnou jsem zacal zase jezdit. To me bylo ale o 20 mene…To by asi nejlip mel rict ten clovek, co ti tam dal ten fixacni pas, nebo ne? :)

      0 0
      • martt  

        ja som si zlomil klucnu kost pred 40 rokmi na lyziach a o sest tyzdnov neskor znova na lyziach isla zase noha do sadry. Odvtedy som si nastastie uz nezlomil nic podstatne (raz este na biku prst).

        0 0
    • MartinS  

      Fixace celkem 4 týdny, poté rehabilitace, celkově min. 6–8 týdnů, pokud nechceš rizkovat refrakturu nebo pakloub.

      0 0
    • Mox  

      Asi dva měsíce (měsíc ta fixace a měsíc jen tak), ale musíš počítat s tím, že to ještě není 100% pevné. Já jsem potom zase spadnul na rameno a už jsem si myslel, že to mám zlomené znova. Naštestí ne, ale stejně se jezdit zase měsíc nedalo protože to dost bolelo. Taky záleží jak s tím chceš jezdit po silnici to půjde, ale nejhorší je když chceš třeba skočit na chodník..prostě jakékoliv tahání za řidítka.

      0 0
      • Pá-dlista1  

        Pokazdy kdyz si vyhodim rameno, tak se pak ucim jezdit na kole od znova :) Ale jako jezdit. Vozit se umim i bez jedny ruky a da se toho celkem dost. Naposled jsem to rozjizdel na silnicce. Je to sice nudne a potupne, ale je to pohyb a po takovy pauze je clovek rad za kazdy slapnuti.

        0 0
        • Otto  

          Kolikrát jsi měl rameno venku? Já čtyřikrát- jednou motrorka, roztržené kloubní pouzdra a hromada dalších věcí, pak při přelézání plotu, plavání, lyže.Mimo poprvé jsem si to dával zpět sám, ale pak jsem měl ortézu a rehabilitace. Teď když padám , instiktivně tlačím pravou ruku k sobě,a držím si ju druhou. Teď jsem tak spadl a nic moc, je to nahovno. Operaci ramene máš ?

          0 0
          • fousac  

            koukam ze nejsem sam s problemovym ramenem… taky uz bylo parkrat venku… poprvy nohejbal, pak treba lezeni pres plot :), stehovani reprobeden, hozeni kamenem, fotbal… furt v nem loupe, obcas boli… :( doktori mi ho nahazovali 2 krat (jednoho sem pokousal jak to bolelo.. ), jinak nastesti sam hned na miste… je to peknej opruz, obcas si pripadam menecenej.. zatim bez operace..

            0 0
          • Pá-dlista1  

            3× levy – kolo 1× pravy – predsilvestrovska priprava a nedotocene salto :) Nahazuju sam. Ortezu nosim, rozhejbavam sam.

            0 0
          • Martin  

            Rameno jsem si vyhodil na kole. Následek je bohužel ten, že nemůžu lízt a pořádně jezdit na kajaku (i, když zase je to dobrá výmluva a nemusím říkat, že se bojím). No kole je to celkem v poho – v nouzi nejvyšší, naučil jsem se sám nahodit. Pořád mi chtěj dělat plastiku vazů – byly jste na tom někdo? Mě přijde, že dokud to aspoň trochu drží, tak to budu ignorovat a uvidíme.

            0 0
            • Lada1  

              POkud mas problemy takoveho razu, ze si musis rameno nahazovat nekolikrat do roka, apk je toto nutne resit chirurgicky. V opacnem pripade muzes taky ocekavat za 20 let nefunkcnost ramenniho kloubu. Nevim na jakem vysetreni si byl nestabilitu a leze u klobu muze zpusobovat i delka vazu u ramene i nefunkcni rotatorova manzeta. Rehabilitace je ca 2 mesice. Konecny stav ca 6–12 mesicu.

              0 0
    • RenierX  

      Mel jsem zlomenou klicni kost pred rokem a pul, dostal jsem ty uz zminene popruhy, ktere jsem sundal za 6 tydnu, zadna rehabilitace a hned jsem jezdil. Doktor rikal, ze na to akorat nemam padat a pak se nic nestane. Tak jsem nepadal a nic se nestalo. Zpocatku jsem nemel velkou jistotu v drzeni riditek, ale po dalsim cca. tydnu uz to bylo OK. Kdybych si ted nedokazal nahmatat hrcku na kosti, tak bych nemel nejmensi tuseni, ze byla nekdy zlomena.

      0 0
      • Mox  

        Tak mě to někdy bolí i teď (asi po 10 měsících), zvláště když ležím na boku, nebo nesu těžký ba?oh.

        0 0
    • MARIN  

      Mel jsem ji zlomenou pred 8roky. Ksandy jsem mel 6tydnu k tomu silny otres mozku a neco s celisti (ne brzdovou:). Kdyz mi to sundali posadil jsem se samozrejme hned na kolo ale 14dni to slo jen po silnici. Klicni kost mi srostla nejak blbe takze mam videt mensi bouli a je o 0,5cm kratsi jak ta druha (údaj z papiru na trvalky).

      0 0
      • Otto  

        co cyklista, to krypl… Sportem k trvalé invaliditě.Že já se nedal nachlast. Je to levnější, jsi v teple, mouchy nekoušou…

        0 0
    • ČEHUÒ  

      Tak aby bolo jasno : Kdo nemal zlomenú klúčnu kos? není bikerom!!!!!!!!!!!! To povedal starý bikerský GURU

      VITAJ medzi ozajstými BIKERMI , a nerob si s toho nič všetci to máme za sebov.

      0 0
      • visby  

        toto som uz pocul, ked do jedneho bikera hustili, ze zlomena ruka nestaci :-)

        ad klucka: sest tyzdnov v bandazi, prve styri taka bandaz, ze som s tym ani nemohol pohnut a posledne dva len taka paska a uz som s tym hral aj ping pong:-) na bike som sadol asi po dvoch mesiacoch od zlomenia… po troch mesiacoch som ale na to padol a tyzden som poriadne nespal:-)

        0 0
      • Janči  

        Ze nie ? Ja nemozem za to že ste šmatlavý a rozsipete sa :-)

        0 0
    • huh  

      :-)

      diki vam vsetkym za vase odpovede, uz sa mi to krati v 1.6 mi daju dole fixacny obvaz a uvidi sa co a ako. este raz dikes

      0 0
      • martt  

        Da sa nejak urychlit hojenie zlomenych kosti? Nejakymi tabletami alebo niecim inym…

        Posledne som si zlomil kost v 1966 a toho roku som si zlomil uz druhu.

        Vcera nosnu kost v chodidle – jedna z tych kosti v palci na nohe. Lekar tvrdi 5–6 tyzdnov. Zo zblbnem a nebudem moct bikovat ani fotit. Sotva chodim, sadru som odmietol.

        0 0
        • Lada1  

          vitamin D , vapnik – to ma vliv pouze pokud jich je v telu nedostatek, coz nebyva, pokud se clovek normalne stravuje. Ale je to spise dane geneticky. Rozhodujici ulohu ma metabolismus vapniku a schopnost tovrby kostni hmoty.

          0 0
    • sraldo lattrinny  

      2 měsíce kšandy a potom pomalu na bike. Dle tvrzení doktora to trvá rok než má stejnou pevnost jako před zlomením. Je to cca dva roky a furt to občas bolí. PS:Vítej v klubu.:-)

      0 0
    • Excel  

      Čau…loni v dubnu, dostal jsem motýlka, po týdnu kontrola, měl jsem tam schod jak prase, ale doktor řek, že to bude dobrý, tak jsem šel ke „konkurenci“ a ti mě braly rovnou na operaci, dostal jsem čtyři šrouby z každé strany a jeden plát přes, za tři dny jsem šel dom. Na kolo jsem vyjel po čtyřech týdnech, pokud se mi za ni někdo nepověsí, tak nevím, že byla zlomená. V prosinci šrouby tahaly ven, skoro na otočku.

      0 0
    •  

      Kočička! Haf!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.