29" kolo - jake z nich koupit ? cena okolo 20tis. kc.

31 nepřečtených
  • martin_bakov

    Ahoj,

    chystam se ke koupi kola 29" a narazil sem na cenove podobna kola okolo 20tis. kc a poprosil bych vas o porovnani – jestli se najdou vyraznejsi rozdily v kvalite, absolutne neznam znacky kol/komponent. Jinak doufam ze Superior ktery existuje v nejmensim ramu 19 mi pri mych 178 cm sedne. Zamerenim je to hobby cyklistika, par tisic km za rok, obcas nejaky mtb zavod.

    http://www.bradsky.cz/…-p-2356.html - Gary Fisher Cobia 2009

    http://www.cykloadam.cz/…disc-09_1449 - Superior 829 Disc 09

    http://www.mojekolo.cz/…ls-razzer-29 – PELLS RAZZER 2009

    0 0
    • Krocan  

      z těch 3 imho Garyho…už kvůli vidlici

      jinak co třeba Author Instinct vidla nevim jak na tom je, ale v nejhorším ji pošleš Milanovi ať ti s ní něco vyvede:o)

      0 0
      • Martin  

        z mýho pohledu Authora, je postaven jako nejlíp vyvážený. GF má dobrej rám a vidlici, ostatní komponenty jsou hodně velká slabota. a sup i pells mají zase slabý vidlice

        0 0
        • Krocan  

          právěže o Dartu sem slyšel že se pěkně umí kroutit i v 26", tak se obávám aby to v 29" nebylo o to horší…imho ten Author je na tom nejlíp, sice je to Author, ale to vem čert…v týhle cenoví kategorii tam moc velkej rozdíl v rámu asi nebude:o)

          0 0
          • Martin  

            na biku s 29" jsem párkrát jel a pži brždění se vidlice kroutila jako by byla z gumy… 28mm vnitřní nohy s tak velkou pákou nedělají dobrotu

            0 0
          • kloubik  

            „V týhle cenový katagorii tam moc velkej rozdíl v rámu asi nebude“ … tohle podle mě není vůbec pravda. Zajímal ses někdy trochu o 29tky?

            Jestli je něco u 29-tky důležitý, tak je to rám a geometrie. Takže to je první věc, podle které bych vybíral. A tady z uvedených kol dle mého jednoznačně vede GF, který má s rámy pro 29" největší zkušenosti ze zmiňovaných výrobců. Navíc úplně stejný rám jako na Cobii je i na Paragonu za 50tis. – u té Cobie máš prostě super základ v rámu, kterej můžeš klidně časem podle toho co odejde za komponenty tunit. Samozřejmě se najdou další výborný kola, ale to je už mimo cenový limit.

            Hodně lidí tady jezdí Superior, může být taky dobrý, ale Authora bych rozhodně nebral. Navíc myslím před pár měsíci byl ve Velu test, kde z pohledu pohodlí a geometrie ten Author dopadl hodně špatně, nemají s tím podle mě žádné zkušenosti. Zkus si ten test někde najít, byly tam podle mě porovnaný všechny kola co tady zmiňují včetně Pellse.

            Za mě rozhodně GF, sám jsem Cobii jezdil jednu sezonu a dodnes lituju, že jsem jí prodal. Nádherně ovladatelný kolo, super ve výjezdech, prostě padne hned do ruky. Ta vidlice Tora je taky OK, neporovnával jsem kola, ale na ostatní komponenty bych koukal až v poslední řadě a Authora apod. rozhodně nebral.

            0 0
            • Krocan  

              o těch rámech jsem vycházel z toho, že by to mohlo být podobný jako u 26", protože jsem se o 29" nijak nezajímal…vzhledem k mojim 170cm jsem ani neměl důvod se o 29" zajímat;o)

              0 0
            • t29  

              Jenom podotknu, že GF rámy mají specifickou geometrii a ta nemusí každému pasovat. Jinak jsem ochotný Cobiu z vlastní dvouleté zkušenosti doporučit.

              0 0
              • Bafoon  

                přesně tak, GF ne každému sedne :-) DC je mnohem lepšejší

                0 0
                • tassajara  

                  Nemozes to nejak trochu rozvinut, v com ti GF nesadol? Viem, ze ten ram chces predat, tak ale aj napriek tomu :o) Nechcem ti oponovat, len som zvedavy, cim niekomu moze Genesis vadit.

                  Dokazem si predstavit, ze na nejake trialovejsie pasaze alebo vracaky v krokovej rychlosti to nie je idealne, ale zase ma svoje vyhody… napriklad mne sa genesis paci ovela viac nez klasicke kratke europske geometrie. To kolo sa riadi skoro samo resp prilis ma k tomu nepotrebuje :o))

                  0 0
      • doonio  

        Tak přesně tu M29 na svém supíkovi mám(a dokonce od milana) a zatím spokojenost.Že by se nějak moooc kroutila sem zatím nepostřehl,aj když je tam 180 kotůč.Rozhodně můžu doporučit tuning od milana, myslím že z té původní vidle vymáčl co se dalo-předělávka na olej,zdvih-100, a hlavně odborně a profesionálně,a to za za velice dobrou cenu.

        0 0
        • Martin  

          M29 je dobře tuhá, srovnatelná s RS Torou

          0 0
    • dancing dog  

      Někdo tu dával odkaz na Felt myslim Niner 2008, několik modelů- sou k sehnání ve slevě, myslim, že jeden by si vybral…zkus vyhledávač na netu nebo tady na B-F

      ač je mi GF jako kolík sympatickej, nelíbí se mi těch 5–8 tisíc navíc,  že je na kole jeho jméno…

       

      Ten Author nevypadá zle, pokud nemáš předsudky ke značce a strach v případě potřeby svěřit vidlici k úpravě tuning testu…

      0 0
    • fkc  

      Mám toho supa, verze 2008 a spokojenost … vidlice je bez debaty slabší, ale při brždění se určitě nechová jak z gumy-výkon je uměrný její ceně…kolo nijak nešetřím a vše zatím super -koupil jsem za 16700kč a za ty prachy velka spokojenost

      0 0
    • martin_bakov  

      Diky, ten author uz stoji prece jen 24tis :) ale myslenka s Felt nine comp 2008 je dobra, http://www.mojekolo.cz/…lt-nine-comp a byl by asi i k sehnani :)

      0 0
    • Lister  

      Z mého pohledu zcela obecně (když vynecháme specialitky) tak když 29 tak GF, Felt nebo Sup – podle testů i zkušeností uživatelů nejpovedenější seriovky. Ono totiž nejde aplikovat 26 geometrii na 29ková kola, jak to někteří dělají. Třeba Felt má dost postavenou vidlici, což by podle zkušeností z 26 mělo dělat problém, ale u 29 to problém nečiní a navíc to u něj zlepšuje obratnost.

      0 0
    • p205  

      Mám Felt NIne Race 2009, rád bych ho doporučil, ale mám ho teprve od úterý a kvůli počasí najeto jen cca 100 km. Taky tady na Felty někdo nadával.

      Zatím sem nadmíru spokojenej, rám mi vyloženě sedne, chce si to proměřit, na webu je geometrie (u modelů 2008 u 2009 je geometrie jenom karbonovýho rámu), je to rozdíl proti 26 – měřím 185 cm a 19,5" je mi akorát.

      Výbava slušná – vidlice sice černá, ale místo Reby SL mám Race.

      Nevím jak to je s těma modelama 2008, JMC trading je nemá, ledaže zbyly přímo prodejcům.

      0 0
    • vladaza  

      jednoznačně Gary, protože má nejlepší rám /materiálem i vymakanou geometrií/, na který můžeš časem navěsit lepší komponenty, měl jsem Garyho / model Fly/ půjčeného od prodejce ve velikosti 17,5" a byl mi spíš větší než naopak a měřím podobně jako Ty , každopádně velikost ještě zvaž – 19" v 29tce není úplně totéž, co v 26tce,

      0 0
      • p205  

        No, měl by to zkusit, mě právě ta geometrie GF „nesedla“.

        0 0
        • Polka  

          Mne nesedi uz vod pohledu :-))

          0 0
          • tassajara  

            v tom pripade odporucam vyskusat – je v tom dost rozdiel ako to vyzera a ako to jazdi. Pocit tanku (nie hmotnostou) je velmi velmi prijemny.

            0 0
      • tassajara  

        Velkost pri 29 (efektivna dlzka hornej ramovej trubku) je presne to iste ako pri 26, ak sa zhoduju. 29ka s vacsimi kolesami a dlhsimi vidlicami len robi v takom pripade dojem vacsieho bicykla, netreba sa tym nechat zmiast. Este moze byt rozdiel vo vyske stredu a tym padom je horna ramova trubka tiez potenicalne vyssie. Moze a nemusi byt. Posed by mal zostat zachovany, bez ohladu na 26 ci 29.

        Pri GF je take uskalie, ked je clovek zvyknuty na inu znacku, zda sa mu jemu primerana velkost GF ako prilis velka – pretoze GF je dlhsie. Netreba sa tym nechat pomylit, chce to riadne vyskusat. Ak sa vyberie o cislo mensi ram GF, pridete vlastne o vyhody Genesis geometrie.

         
        0 0
    • martin_bakov  

      Chystam se vyzkouset v obchodech GT Cobii, Superiora a pak kdyz se to povede tak ten Felt Nine Comp 2008 – uz ted si pripadam jako prudic co si jde zkusit kolo do prodejny a nic z nej nekapne :)

      GF Cobia ma teda hnusnou barvu, ale kolo si kupuju na jezdeni a po prvnim bahne to bude jedno :)

      Felt nine comp 2008 sem nasel v jednom shopu ale je z ostravy a asi bude hodne tezke si to kolo ‚vyzkouset‘ takze ho asi budu muset vyradit.

      Superiora budu mit jako zalohu pokud by me GF nesedl.

      Author kolo 29 za dvacet tisic ? to by me zajimalo kde, myslel sem ze ceny drzi vsude stejne :) toz taky bych ho mohl vyzkouset kdyby byl za 20tis. a ne za 24tis.

      0 0
    • abro666  

      Cus, muj prispevek bude mozna trochu mimo misu, ale snad ne tolik.

      Uvedu jen ze merim 195 cm, vazim 145 kg a celkem mne to kolo bavi – mam letos najeto uz 5000 km.

      Mam 4 kola – silnicku Trek madone 4.5, htcko trek 4900 2k6, trek fuel ex 9 2k8 a fishera hifi deluxe 2k9.

      Na kazdym kole se jede jinak, dycky mi chvili trva, kdyz presednu na jiny.

      Co sem ale chtel rict, je to, ze s Fisherem max spokojenost. Super bajk – oproti Exku je agresivnejsi, vic jede a lip se s nim splhaj kolmice, i presto ze si na exku snizim na predku zdvih. Proto nektery ty vyrobci, ktery jen prodlouzi ram z 26 na 29, si myslim, to nedelaj dobre:-)

      Osobne, stejne jako nekdo nade mnou, bych ti doporucil Fishera, preci jenom on ty 29tky zacal delat ve velkym jako jeden z prvnich. To, jestli razeni je deore nebo lx, je uplne jedno. Az se casem zahojis po financnim vydaji nebo pokud se neco zkurvi, muzes si udelat radost a poridit neco lepsiho. Na druhou hodne lidi kouka treba po blbostech, jestli je na sdaltru napsano xt nebo x9.. to bych rek ze je blbost. Vliv na funkci rostlinare to tak zasadni nema, de jen o gramy a zrovna salter je na tom kole ta jedna z levnejsich veci.

       

      Takze FISHER!!!!!

      0 0
      • martin_bakov  

        Tak sem si dneska vyzkousel GF Cobii 19 ram a padne mi, je to pekny akorat ty riditka – gripy jsou jak u detskeho kola :)

         

        No co si budeme povidat, uz sem dal v krame zalohu a za dva tydny si ho koupim – cena 19,1 kkc.

        Diky vsem za tipy a rady

        Martin

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.