• Jan_UL

    Zdravím, musím přiznat, že se v kolech skoro nevyznám a ocením pomoc při výběru kola. Chci si koupit kolo zejména na jízdu po městě (místy i dlažba) a kratší výlety převážně po silnici nebo cyklostezce. Tedy asi něco mezi fitness a mětským kolem. Kolo by mělo být lehké a zbytečně by nemělo vyčerpávat mé omezené síly. Cena není až tak určující, pokud bude kvalitní a vydrží investuji více, pokud mi stačí levnější spokojím se s ním. Moc nerozumím, který typ převodů a jejich rozdělení je pro mne vhodný. Hledal jsem  a našel pár kol, která se mi zdají dobrá, ale možná jsou některá ještě vhodnější… MERIDA 09 S-PRESSO 500-D 15 899 Kč http://www.cykloworld.eu/…resso-500-d/ MERIDA 09 S-PRESSO 300-D  13 899 Kč http://www.cykloworld.eu/…resso-300-d/ MERIDA 09 SPEEDER T2  12 699 Kč http://www.cykloworld.eu/…-speeder-t2/ A ještě, jakou velikost kola vybrat? Mám 179 cm a spíše kratší nohy. Vyšlo mi to na velikost 49–50. Díky Jan

    0 0
    • scret  

      ahoj, ty jako spravnej ustecak si musis koupit fulla, abys ses mohl zaradit mezi ustecky floutky:)

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      Zajdi do Moskevské k Ponížilovi a prober to tam s klukama, nejlépe přímo s Ponížilem, pokud ti nebudou moci vyhovět, tak ti určitě poradí …

      0 0
      • Carloss  

        „lehké a zbytečně by nemělo vyčerpávat mé omezené síly. Cena není až tak určující… Moc nerozumím, který typ převodů a jejich rozdělení je pro mne vhodný.“ prodám ti svýho singla.. s převody se trápit nemusíš, je lehký.. a nemožná střela..:D, ne vážně pokud máš rozpočet kolem těch 15– 16 tis. tak bych ti radil MTB jako asi všichni tady.. věř mi že tomu přijdeš na chuť a nebudeš jezdit jen po městě a cyklostezkách..

        0 0
        • majtan.l  

          Přeně tak kup horáka.. V relaci 15–20 tisíc můžeš sehnat například meridu tfs-500v nebo dokonce 700v.. Pokud pořídíš nějaké dobré pneu pojede se ti skvěle jak ve měste tak někde v lese …

          0 0
        • Kubiczech  

          To by se mělo napsat do desatera. Hledáte kros/fitnes kolo? Kupte MTB. Měříte nad 185 cm? Kupte 29". Snad pán ví nejlépe, co, kde a jak jezdí, ne?

          P.S.: Ta první Merida je nejhezčí kolo od téhle firmy, co jsem kdy viděl.

          0 0
          • Carloss  

            no já mluvím z vlastní zkušenosti.. koupil sem si crossa a už asi po týdnu mi bylo jasný že to byla špatná volba.. a tak je to s minimálně 50% cyklistů co, vlastní cross.. „Snad pán ví nejlépe, co, kde a jak jezdí, ne?“ – svůj věk nenapsal a pokud je z té mladší kategorie, tak nemusí vědět co BUDE CHTÍT jezdit.. mě taky ještě rok zpátky cyklistika nic neříkala..

            0 0
            • majtan.l  

              Z vlastní zkušenosti z obchodu vím že 50 procent lidé vůbe neví co si chce pořídit.. Začína u crossového kola a nakonec kupují horské..

              0 0
            • Kubiczech  

              Já na krosu taky něco najezdil a ještě jednoho pořád mám. Taky jsem přešel na mtb, ale rozhodně nemůžu říci, že se na krosovém kole nedá jezdit v terénu. O to tu ale neběží, tazatel píše, že hodlá „zejména jezdit po městě“, tak proč mtb? Nemyslím si, že by neměl jasno, chce něco mezi fitnes a městským kolem a tomu adekvátně zvolil výběr. Podle výběru je celkem jasné, že terén ho neláká.

              Ale k věci: k tomuhle účelu za mě pevná vidlice a véčkové brzdy rozhodně postačí (ale je fakt, že kdybych si mohl připlatit, tak vezmu kotouče, protože prostě vypadají dobře). Z výběru bych volil S-Pressa, protože se to blíží mé představě o mixu městského a fitnes kola (vždycky se mi líbil Specialized Centrum, dnes se myslím jmenuje San Francisco)  Speedy je vyloženě fitnes kolo, silnička bez beranů, což neznamená, že se nedá použít.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.