Da sa od teraz najazdit na Sudety?

42 nepřečtených
  • jonti

    Rozmýšlam, či má zmysel ísť na Rally Sudety, ked nemám tento rok skoro nič najazdené. Nejakých 800km, zvládam v pohode tých 70 km terénom, zjazdy mi idú dobre. Ide mi o to, či si stíham zlepšiť vytrvalosť za mesiac. Aby som to aspoň došiel a prežil to v pohode. Ak áno, aký typ tréningu by ste odporúčali, najme cestu, roviny a všetko na vytrvalosť?

    0 0
    • Cejlon  

      To máš teda dost málo.Jezdit,jez­dit,jezdit.To je jediný recept.

      0 0
    • smallbrother  

      úplně v pohodě. Za měsíc toho stihneš. Jezdi tak abys vydržel deset hodin v sedle. :) Takže nějaký delší jízdy, klidně v terénu. Na Sudetech je i dost rovin, není to jen nahoru-dolů.

      0 0
    • Greyhound  

      Vůbec neváhej – je to parádní zážitek a když jsem tě viděl na vyjížďce v Brdech tak myslím, že pokud dáš ještě pár celodenních víkendových vyjížděk, ujedeš to úplně v klidu. Jezdit převážně po silnici bych moc nedoporučoval, protože ze zkušeností vlastních i kamarádů ke konci jsou tím slabším místem ke konci spíš ruce a záda než nohy – pokud člověk není zvyklej dávat celodenní vyjížďky v členitým terénu tak ho to tak zmasíruje, že se ke konci modlíš, abys už byl dole pod kopcem.

      btw. loni jsem tam byl s kamarádem, kterej si 2 měsíce předtím koupil svýho prvního(!) bajka, ujel na něm asi 800km a v klidu to dal pod 8h. Akorát ve sjezdech prej často radši sbíhal a některý lidi ho proto třeba i desetkrát předjeli cestou dolů a on je zase zpátky v kopci :-)

      0 0
      • jonti  

        No, to si ma nevidel ako som po dojazde ležal na posteli, zjedol pol balika cestovin a aj ďalší deň mal celkom dosť :) Pritom to bolo menej ako 90km v relativne nenaročnom terene znesiteľným (aspoň väčšinou) tempom. Nikdy som ešte tak dlhý maratón nešiel. Pár krát ešte dovtedy pôjdem, snáď aj s ľuďmi z BF, celkom sa teším.

        0 0
        • bajkr  

          přijed dneska a my si tě proklepneme :oD

          0 0
        • Darkson  

          jako test doporučuju Extreme Bikebrdy koncem srpna, náročností trati moc nezaostávají

          0 0
          • Běžec  

            Já bych měl jiný dotaz, a sice: jakou mám šanci sjet místní sjezdy (teda s výjimkou nějakýho fleku na sjezdu z Hvězdy, kde prý SKORO všichni vedou) bez zabití se (sem slyšel, že je to poměrně vostrý), když vrchol mých downhillových snah je tak sjezd přes Tři kříže u Bitýšky nebo závěr žluté do Bílovic ze Spáleniska, kdo to znáte…

            0 0
    • McBlacky  

      dal bych ze začátku 2× týdně 100 na silnici s převýšením tak 1000–1500. K tomu víkend sobota 6–8 hodin terén, neděle něco lehčího na odpočinek.

      0 0
      • Greyhound  

        Tím „pro začátek 2× týdně na silnici 100km“ si mě Blacky fakt rozesmál, to bych řek je pro průměrně pracujícího člověka klasická „dobrá rada k ničemu“ :-) IMHO bez ambicí na umístění a s cílem užít si super trať stačí najezdit ± 2K a jde to. Pro Běžce: Pro K začátečníky můžou bejt sjezdy problém (viz můj předchozí příspěvek), ale jinak bych to až tak nedramatizoval – nejsem žádnej extra sjezdař, ale pokud si dobře vzpomínám tak z kola jsem slez na pár kritických míst jen Hvězdě. Tím vším nechci vzbudit dojem, že Sudety jsou úplná pohodička – to teda rozhodně nejsou. Prvoúčastníkům bych vřele doporučil nenechat se vybláznit ostatníma na relativně snadných a rychlých prvních cca 40km a nezapomenout hodně jíst a pít.

        0 0
        • McBlacky  

          100km po silnici se dá za 4 hodinky v pohodě. Bud silnička nebo bajk se slickama. Když se dostaneš na kolo v pět tak do devíti to dáš. Poslední kousek se světlem na dojetí. Když máš natrénováno tak se to dá za tři, ale to už je docela kudla. Vím to protože se snažím jezdit podobný trasy vždy v uterý. A když kouknu na jarní (březen, duben) časy tak to je tak 70 za 3 a 100 za 4 a malý drobný. Dneska 100 okolo tří hodin.

          0 0
          • Greyhound  

            Jasně, s tím souhlasím a po tvejch brilantních výkonech ti samozřejmě i věřím, já spíš reagoval v tom duchu, že znám několik lidi, kteří úplně stejně jako autor threadu Jonti velmi rádi, ale poměrně málo jezdí, chtěli by zkusit Sudety, ale necítí se na to. A kdybych jim poradil ať to teda dvakrát v tejdnu v arbajtu zabalí ve 4, aby mohli od pěti do devíti zabušit kilo na silnici, tak by si začali leda tak ťukat čelo, protože to zkrátka není dost dobře možný a ani by je to nebavilo. A hlavně – a o to tady jde – to podle mě ani není nutný, jde to solidně objet i bez toho. Myslím, že vím o čem mluvím, protože jsem Sudety dojel 3× (plus pověstný ročník 01, kdy jsem měl naštěstí dost rozumu, abych to po 70km zabalil) a že bych měl někdy nějak zvlášť naježděno, to teda rozhodně ne. Letos to snad bude lepší :-)

            0 0
            • McBlacky  

              jasně objet se to dá i bez tréniknu ale bude to stašný peklo. Pokud by trochu potrénoval tak si je i užije v pěkným tempu. Navíc se ptal jetli se dá najezdit na sudety tak jsem měl dojem že chce trochu přidat. Čím vic si naloží předtím tím líp se mu pojede.

              0 0
              • ydaho  

                Možná měl jonti říct, že mu to už teď jezdí velice slušně a že neni žádnej nazdárek :) takže bych mu i věřil, že to dá celkem v klidu (teda přežije to).

                0 0
                • jonti  

                  Mal by si ist tiez. Mne to sice jazdi dobre, ale tak prve tri hodiny. Na xc by som si trufal, no 7 hodinovy maraton je nieco ine, co som este v zivote nesiel, preto som zalozil toto vlakno. Len sa bojim, ze ak zaprsi, tak to bude tazke.

                  0 0
                  • Greyhound  

                    …no nechci tě podceňovat, ale 7h je bez většího tréninku a první účasti poměrně ambiciózní cíl – loni to odpovídalo zhruba 100.místu v absolutním pořadí, to už rozhodně nejsou žádný výletníci. Každopádně dát Sudety jako první maraton má tu obrovskou výhodu, že ti pak další maratony budou připadat jako pohoda :-) Jen škoda, že už se nejezdí Rallye 3000, to byla parádní akcička a svým způsobem mi to přišlo ještě drsnější než Sudety – po rovině tam totiž nebyl snad ani metr…

                    0 0
                  • ydaho  

                    sem realista, začal sem pořádně jezdit až letos a od konce dubna mám něco pod 3 5OO km.Takže s díky odmítám a jdu najíždět další km :)

                    0 0
          • jonti  

            No, tak nejak to aj planujem, zrejme na biku so slickami :). Problem je, ze ak ako vcera pridem domov o 19:00 z prace, tak tie 4 hodiny budu trvat dost dlho :( No dnes uz teraz makam, a verim ze vypadnem skoro.

            0 0
            • lubos  

              Nepotrebujes jazdit 4 hodiny. Na zakladnu vytrvalost je uz neskoro, naviac by to bolo aj tak vela, podla toho co pises.

              0 0
    • Daf  

      Tezko rict. Kdyz to nezkusis, tak se to nedozvis. Zameril bych se na vytrvalost. Takze silnice na rovnem, nebo zvlnenem terenu. Drtit kopce asi nema smysl kdyz nemas najeto.

      0 0
    • vt  

      Staci, kdyz pojedes rozumne podle pocitu a ne podle ostatnich a bude to v pohode.

      0 0
    • Kaufi  

      Moje první Sudety sem jel po 500 km.Sice je fakt že sem je najezdil po trati maratonu,mám to za barákem.Sjezdy sou v pohodě,nejhorší je asi ta hvězda a vodní zámky(jen pár metrů).Stejně už toho má člověk plný zuby tak je lepší slíst z kola a v pohodě si to sejít.Nic na tom nenaženeš a lepší dojet v pohodě než se válet omotanej kolem stromu.

      0 0
      • kankrlicek  

        Můj první maraton byly Sudety a před nima 5 měsíců jsem koupil 1. bajka. Asi v půlce jsem píchnul a trvalo mi dobře 30 minut, než jsem to opravil a nafoukal. Takže jsem si odpočinul a zvládl i druhou půlku. Pršet začalo asi 30 km od cíle a byl jsem naprosto zoufalý – kolo jelo jen po spádnici :) Byl to suprový zážitek. Tolik zoufalství jsem dlouho nezažil.

        0 0
      • mara53  

        Zdar, loni jsme Tě s klukama několikrát litovali s těma Tvejma defektama, Ti přeju, aby se Ti letos všechny obloukem vyhnuli – si vzpomínám, jak si se ptal na náhr.duši dole v Božanově na občerstvovačce a oni už neměli, tý jo takovýho peška sem Ti teda nezáviděl, a zároveň obdivoval, že jedeš dál, já bych to asi už nedal …

        0 0
        • mara53  

          myslel jsem Kaufiho, sem si odskočil a tys mě předběh … :))

          0 0
          • Kaufi  

            Pak to už bylo v pohodě.opatrnější jízdou z kopců sem to dojel.

            0 0
    • petebike  

      da se to, sice bez ambic na umisteni ale da, pocitej ze to pojedes dlouho a nebude to prochazka ruzovym sadem, navic Sudety se nedaj „jen tak objet“, jsou tam casovy limity a kdyz bude prset tak bejt tebou ani nejdu na start – je to bezpecnejsi, kdo jel rok 01 tak vi co pisu…

      0 0
      • JIRA  

        Pokud bude jako 01' tak zůstat ráno v pelechu a nejít na start znamená značnou finanční úsporu. :)

        0 0
    • lubos  

      Myslim, ze da. Trening .. intenzivna vytrvalost, to jest kusok nad AP.

      0 0
    • Kaufi  

      To jo,mokrý sudety sou na …doufám že se vyprší a bude pěkně.

      0 0
      • Thidney  

        nějak se nemůžu zbavit pocitu, že letošní sudety zas po době budou blátivý vše ničící závod. a v tom případě je třeba trénovat dnes a v další deštivé dny nejlépe v písčito bahnitým terénu .-))

        0 0
        • Darkson  

          že tě huba nebolí…aspoň budem případně vědět, kdo to přivolal!

          0 0
          • Thidney  

            kamaráde huba mě bolí a to fest .-// snad to ve středu zubařka doseká do snesitelnějšího stavu no jen jsem si dnes ráno při projížďce se psem vzpoměl na ročník 2001 – 768 účastníků/ 211 dokončilo jen 5 pod 7 hodin

            0 0
        • Focus  

          Tak s tebou si to potom vyřídim :)))

          0 0
          • Thidney  

            no já se pro jistotu přihlásil na dýmáka, bych eliminoval možný skrat a následný výpad na sudety .-)) ale vyřídit se někde na pražsko – kralupské vyjížďce můžem

            0 0
        • rasto  

          tak tos po.ral… :-) uprimne, uz me to prestava bavit: 2 z letosnich 3 zavodu jsem absolvoval na bahne: sumavu a drasala. malevil byl cestna vyjimka :-) kdyby mely byt sudety na bahne, asi bych to nerozdychal :-)

          0 0
    • Běžec  

      Jak pravděpodobná je varianta, že budu coby začátečník stažen z trati za nestihnutí limitu? Respektive jsou ty limity (ccca na průměr 11km/h) vzhledem k místnímu terénu hodně měkký, že kdo vydrží jet, tak stihne, nebo se musí fest_makat?

      0 0
      • petebike  

        zalezi jak ses na tom, jaky bude pocasi atd. ale jen tak si objet sudety, to bych ani nezkousel…pra­voplatne to patri mezi nejtezsi zavody v cechach (beskyd,Drasal)

        0 0
      • JIRA  

        Jestli máš najeto alespoň 500 a nejezdíš jen Novacup, tak se to stihnout dá...........ale pohoda to není. Hlavně nepřepálit začátek. Objet „malý“ kolo za 1:20 není výhra – pak to teprve začíná. I když budeš v Machově okolo 13:30, tak to ještě jde … Mnoho zdaru! :)

        0 0
    • Kaufi  

      Je to fakt,nepřepálit začátek,a v pohodě se to dá,ten průměr v kilometrech se dá udržet a de to stihnout.Vždycky sem měl průměr větší.Hodně záleží na počasí.Zatím tady skoro každej den prší.Snad se to počasí umoudří a bude hezky.

      0 0
      • jakub  

        Kaufi ty do toho vubec nekecej, letos na bajku i chrapes…:-))))

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.