• super_record1

    Mohli by ste mi niekto poradit,kto uz bol na Tour,ako je to s pristupom s autom. Chceli by sme ist na Col du Galibier a o den neskor na Alpe d Huez. Aky cas pred etapou sa uzatvara cesta pre auta,resp. ako daleko sa da ist autom.

    Dakujem

    0 0
    • rainbowone  

      Na to zapomeň Kámo. Tyhle kopce jsou pro auta plné už tak 3–4 dny před závodem. A pro pěší/cyklisty se zavřou taky docela brzo. Počítej že pokud nebudeš na místě tak 2–3 hod. před pelotonem tak tě nikam nepustí. A Policie naprosto nesmlouvavá. Idealně je zaparkovat tak 10–20 km od trasy závodu a dojet si tam na kole. Pokud je průjezd Pelotonu tak kolem 14hod. Tak by jsi měl být už tak v 9–10 hod. v kopci.

      0 0
    • lucifr  

      Před asi 10ti lety jsme byli v Alpe d Huez (bydleli jsme přímo tam) a už týden před závodem byly parkoviště a všechny k tomu určené plochy plné karavanů.

      Předloni jsme jeli na Col du Petit st. Bernard.

      Jeli jsme cca 5 hodin před pelotonem a stejně nás zastavili cca 10km od vrcholu. Takže jsme si to dali pěšky.

      Nevšiml jsem si, že by někdo reguloval pěší nebo cyklisty.

      Ideálně opravdu na kole. Na pěšky to je dost daleko.

      Kde budete ubytovaní?

      0 0
    • rasto  

      potvrzuji slova rainbowe. doporucuji Ti zaparkovat auto (pro tyto etapy) napr. v le bourg d’oisans – na prespani, a odtud provadet hvezdicove vyjezdy.

      0 0
      • super_record1  

        Ubytoani budeme vo Voreppe,co je asi 15km od Grenoblu na zapad,cize nejakych 65km od Alpe d Huez a 115km od Col du Galibier. Nic blizsie sme uz nezohnali. Ideme piati bez bicyklov. Takze asi tak ako som myslel, co najblizsie autom a potom pekne pesi. Diky chalani.

        0 0
        • var  

          Z Grenoblu vede pres Col Lautaret dulezita spojnice do Brianconu, nepredpokladam ze bude uzavrena vice dni. Nahore na Lautaretu ale neni moc mista, presto bych si na vasem miste tuto cestu projel a po nejakem vhodnem miste se podival.

          0 0
    • karliner  

      Připojil bych se k názorům nade mnou, osobákem možná 2–3 dny před etapou splašíš místo na zaparkování někde +/- v 60% kopce, motorhomem musíš ještě o den, dva dříve, abys sehnal místo nahoře, tak bys tam musel kempovat snad týden. Co se týče pěšáků a cyklistů, tak stopka pro jejich pohyb je zhruba půl hodiny před reklamní karavanou, která začíná tak dvě hodiny před plánovaným průjezdem. To platí na jízdu ve směru jízdy pelotonu. Jet na kopec (Galibier) z druhé strany je velké riziko, může se stát, že nepustí ani cyklisty několik hodin před průjezdem…

      0 0
    • RomanH  

      My zaparkovali osobakem na vrsku Alpe d Huez, kdyz se tam jela casovka Amstrong x Ulrich, 3 noci pred, a uz to bylo jen tak tak. Ale nezoufej, na ty dva dny tam najdes pekne trailiky, tak se bez problemu zabavis.

      0 0
      • karliner  

        ¨Letos asi bude o dost větší masakr, když 100 let výročí Tour v Alpách. Když si vzpomenu, jakej byl masakr vloni na Tourmaletu (100 let Pyrenejí v Tour), kam je to odevšad daleko…

        0 0
    • ememem  

      co vy na to?

      0 0
      • karliner  

        Já s ním nesouhlasím, Minimálně vidím zábavu v tom, že ani několik let po dojezdu není jasný vítěz, respektive, že se hádá několik riderů o to kdo vyhrál :-). Další zábavu vidím v tom, že se lze sázet, jak dlouho bude trvat, než bude vítěz vyloučen a na jakou kravinu se bude vymlouvat. A když k tomu přidám tu atmosféru při osobní účasti nebo scenérie při sledování v TV, je pro mne atraktivní až až.

        0 0
        • ememem  

          ja si zas myslim ze otocil lebo sa v zime prezral alebertovho steaku a je jasne ze by ho tento rok na tdf chytili co na vulete spanielovi nehrozi ani nahodou.

          0 0
    • fred15  

      Ahoj, trochu oživím téma. Změnilo se něco? Plánujem dát příští rok s kámošem Galibier. Stále platí, že stačí plánovat vrchol na kole cca min. 2,5h před příjezdem peletonu?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.