• Lucciano

    Mám problém s křečema, který myslím souvisí se špatným sezením na kole. Vždy zhruba po 30–40km mám křeče v lýtkách. Zapasím s tím už od dubna. Za svou cyklistickou kariéru jsem nikdy nic takového nazažil, když křeč, tak z přetížení a vždycky bylo za pár dní dobře. Ale teď se objevuje pořád. Rady o spravném umístění kufru, výšce sedla a špičce kolena nad osou pedálu nějak nepomáhají. Jak toto odstranit, není někdo kdo by skouknul můj posed v Ostravě a okolí?

    0 0
    • nobody  

      Jaký máte sklon sedla, špička nahoru nebo dolů? Já to teď řeším u nového sedla a pokud mám špičku mírně nahoru, jede se mi líp, ale za cca hoďku mě začíná bolet kost mezi nohama, pokud mám sedlo vodorovně, za chvíli mě bolí ruce (asi se dost opírám o řidítka). Skoukněte polohu sedla na fotce poraďte. dík

      0 0
      • tjuren  

        špičku nahoru nebrat, sedlo musí být vodorovně, bolest paží při držení řídítek je spíš z netrénovanosti. Teda excuse. Zkouškou určité správnmosti v nastavení alespoň orientačně může být jízda bez držení. Jestli kloužeš dozadu nebo dopředu. Ruce by měly být opravdu dost volně, ale úplně bez námahy nejsou.

        0 0
        • MlokCZ  

          Proč by sedlo muselo být vodorovně? Každýmu to přeci vyhovuje jinak a ještě to ovlivňují další faktory. Čím narovnanější posez, tím může být obecně špička výše. Znám lidi co vozí špičku dost nahoru a jsou spokojení a naopak co vozí špičku dolů a jsou taky spokojení.

          Já osobně vozím špičku nepatrně nahoru, po nasednutí na kolo je sedlo prakticky vodorovně (na vidlici mám sag o cca 0,5 cm větší než na zadní stavbě).

          0 0
        • MlokCZ  

          A zkouška jízdy bez držení není zrovna nejlepší, protože v tu chvíli jsi oproti normální jízdě o dost víc narovnaný (kdybych měl jezdit v poloze jako bez držení, musel bych mít špičku výše). Ale jako orientační základní zkoušku to beru.

          0 0
        • nobody  

          trénovaností to asi není, sice mám letos najeto jen 1000km, ale na to aby si ruce zvykly to je dost.

          0 0
    • fidolík  

      Nejlíp se mi jezdí se sedlem, mírně nakloněným nahoru. Max.5mm od roviny.

      0 0
    • tjuren  

      Odpověď nemusí souviset s polohou sedla ale třeba s plochýma nohama, zkrácením šlach nebo podobně.

      0 0
    • šnek  

      Měl jsem stejný problém jako ty. Zkoušel jsem všechno možný a nic.Až my jeden známý řekl,že je to stářím a špatný pitný režim. Zdálo se my to divný ,protože jezdím na kole cca. 10let a nikdy jsem problém neměl. A v 35letech si taky starej nepřipadám. Nechal jsem si nakonec poradit a pomohlo to. Vždycky 1hod. před vyjetím vypiju 1 litr vody, koupil jsem camellbag,takže sebou vozim víc než v bidonu a používám Anticramp Caps od Nutrendu. Na kole pak piju každých 15 – 20min. minimálně 200ml.Horší je to z močením ,ale pořád lepší jak křeče. Se sedačkou bych moc nehýbal. Tu bych nechal vodorovně. Se sedačkou nahoru může jezdit akorát pako .

      0 0
    • nobody  

      Problém mám s tímto sedlem. Pokud je sedlo vodorovně, dost padám na řidítka (a musím se o ně opírat), mám problém v poloze „držení řidítek“ se jich pustit (abych si nenabil hubu). Když si dám špičku trošku výše, sedí se mi líp, ruce se jen opírají o řidítka, jenže je problém po cca 1 hodině jízdy.

      0 0
      • RUR  

        No, než provádět taková alotria v oblasti silně choulostivých orgánů, zamyslel bych se nad tím, jestli to nemáš dlouhý ( forbec, rám, sedlo tak, aby ti seděly osy kolena a pedálu etc. ) někdy to taky dělá nevhodné natočení řídítek( mám zkušenosti jen s flat bar). taky ten pocit nekdy dělají příliš široká řidítka v kombinaci s dlouhým forbecem nebo rámem( vypadáš pak jako v kliku a námaha je obdobná). Já s posedem laboroval mnoho měsíců, ale zvedlá špička u sela opravdu není dobrý ani bezbolestný;-)) nápad.

        0 0
        • nobody  

          tak jsem si namontoval kratší představec a uvidíme, co to udělá. Měl jsem pocit, že na kole dost ležím, tak asi proto ten tlak na ruce.

          0 0
    •  

      Džez nade vše!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.