• vasek80

    Delší dobu pociťuji bolest levého lýtka. Je to takové tahání po tréningu nikoli při šlapání.Třeba ráno když vstávám z postele, zvedám se od televize, tak to lýtko cítím a po čase se to rozchodí.

    Hledal jsem v hystorii a narazil na možnou souvislost s výškou sedla. Pustil jsem sedlo o cca 0,5 cm níž, týden tak jezdil a bolest přestala. Dnes jsem jel 80 km piánko výlet a sedlo vrátil zpět a už zase to lýtko cítím.

    Jenže při nižším posedu se necítím tak dobře, mám pocit, že šlapu menší silou a s vyšším posedem se cítím rychlejší a lépe a silněji se mi šlape. Myslím, že podle zažitých rad bych měl mít v té vyšší poloze sedlo celkem OK. Mám tam ještě rezervu k propnutí nohy a i když šlapu patama, tak v kyčlích na sedle neplavu.

    Co s tím? Proč bolí pouze levé? Že bych měl o několik mm kratši nohu? Mám na to kašlat, když mi to při jízdě nevadí? Pomohl by strečing?

    0 0
    • worlusho  

      Můžeš mít jinak pružné vazy. Vyzkoušej vložku do boty, pokud se ti tam vejde, nebo dej podložky pod kufr u tretry, takhle to vozí kolega od doby co si přetrhl achilovku.

      0 0
    • Cavendish  

      Ahoj měl jsem stejný problém,rok jsem laboroval s posedem a pak se to uklidnilo.Pokud máš ještě rezervu tak si sedlo zvedni a strečing každopádně doporučuji.Je o tom pěkný článek v 53×11.Pokud to nepřejde tak bych zkusil jiné boty,třeba si je vypůjčil od kamaráda,je možné že si tlačíš na nervy nebo šlachy a je to i od toho.Stejným způsobem to může dělat i sedlo.Je potřeba trošku experimentovat.

      0 0
      • Neunzikger  

        Příčinu spíše hledej mimo kolo – tam kde máš jednostranné zatížení. Např. pokud máš sedavé zaměstnání a sedíš více času na jedné půlce zadku. Pokud ve spánku preferuješ polohu na jednom boku. Můžeš mít bloklý křížokyčelní kloub. Zajdi si na fyzioterapii – tam dysbalance objeví a pomohou při jejich odstranění.

        0 0
    • Carloss  

      podle mě žádný vypodkládání kufrů a pod, ale právě to protahování, jde to rychle a dobře protáhnutej sval není tak náchylnej ke zranění

      0 0
    • vasek80  

      Zatím dík všem. Zkusím po prohřátí nějaké protahování lýtka a možná před zátěží si jej promasírovat. Fyzioterapii nechám až na poslední možnost, až tak obtěžující to není, dá se s tím žít.

      0 0
      • camlost  

        ještě by to mohlo být kufrem – pokud by byl posunut více ke špičce, bude to lýtko více namáháno. ale jednak bys to asi poznal, jednak by si měl sval na vyšší zátěž časem zvyknout.

        0 0
    • Normik  

      Doporučuji zkusit mírně zvednout sedlo, ne vše funguje ideálně dle pouček…

      0 0
    • matak  

      no já mám na sobě vypozorovaný, že sedlo vysunout nahoru namáhá víc lýtka, sedlo niž namáhá víc stehna. naklon ma vliv spis na ruce a zada. poloha kufru na tretre spis na kolena. ja na to kaslal a jezdil jsem sedlo vysoko a „strhal“ jsem si lytka – udelali se mi luxusni krecaky /ty zacali bolesti v podkoleni jamce, nad lytkem, pouze na leve noze/ )). nicmene navstevu doktora a pripadne premereni koncetin neni od veci, pokud mas jednu nohu kratsi (coz se stat muze) vyresi to vlozka do bot. obecne se bolest povazuje za znameni ke „zvolneni tempa“ – jestli treba nemas pretrenovano.

      0 0
      • Lukster  

        Částečný souhlas, já to mám vypozorováno asi tak takto:

        • sedlo výše – namáháš více lýtko
        • sedlo níže – namáháš více stehna
        • kufr blíž ke špičce – namáháš lýtka
        • kufr více dozadu – namáháš více stehna
        • kufr by asi měl být v ose boty, tzn. bota rovnoběžně s klikou –ani dovnitř, ani ven.
        • co jsem tak vypozoroval, tak vliv na kolena může mít i naklonění botyna pedálu – jezdíval jsem šlehače, kde ty boty se mohly naklonit na bok,teď mám Shimano, kde ty boty se podrážkou opírají o pedál a tudíž jsouv tomto směru napevno – cítím tahání úponů kolene, takže budu kufrpodkládat podložkou a uvidíme co s tím.

        Určite je to o tom zkoušet, zkoušet a zkoušet, nic míň…

        0 0
    • Galibier  

      …no myslím, že kromě protahování je důležité zkontrolovat polohu kufru na botě, jak píše camlost. Měl jsem úplně stejný problém, tahalo mě levé lýtko, někdy i na kole, někdy více, někdy méně, ale měl jsem špatně namotnovány na botě kufry, měl jsem je úplně vyosené (schválně kvůli tomu abych se naučil rychle a lehce vycvakávat ), kufr musí být shodný s osou boty, přemontoval jsem to a během dvou jízd bolest zmizela, mohl jsem se naplno opřít do pedálů a bike mě zase začal bavit!! :-) ( a to jsem už také přemýšlel o fyzioterapeutovi )…, kolikrát opravdu stačí maličkost, pár milimetrů sem, pár milimetrů tam…

      0 0
      • vasek80  

        V mém případě by těch pár mm a srovnání s osou boty znamenalo nesnesitelé bolesti kolene. Mám obě paty lehce dovnitř.

        0 0
    • Jenda  

      jak pisou ostatni – protahovat, protahovat a protahovat. Jen pro predstavu v predklonu jak moc das ruce na zem (tahem po dobu aspon 15 s, ne svihem)

      Jinbak to ze sedlo o 0.5 cm niz ti pripada divny je normalni ale to neznamena ze je to spatne. Pocit ze slapes min efektivne ti bez nejakyho objektivniho mereni rekne uplny prd. Takze zkus to dat niz treba jen o 2–3 mm a vydrz s tim aspon tyden a uvidis.

      0 0
      • vasek80  

        No ta moje flexibilita je v tahu. Před pár lety jsem dělal kickbox a udělal roštěp a dotl se skoro dlaněma země s nataženýma nohama. Dnes je to úplně pryč. Už se protahuju :-)

        0 0
        • Bjerndi  

          no celkem trpíš, trochu smolař u těch sportů :-/ Jelikož jsme začínali docela podobně a máme najeto realtivně stejně tak by mě zajímalo jak to vidíš s formou a jaký pociťuješ zlepšení ?

          U mě bych řekl, že jsem schopen jezdit solidně cca do 60 km v tempu ( je pravda, že o moc víc nenajíždím ) V kopcích tam zlepšení je, ale teda bolí u toho nohy a opravdu tvrdý kopce v podstatě moc nejezdím a srovnání celkem chybí.

          0 0
          • vasek80  

            V sobotu jedu první závod. Sice mi to vychází po noční, takže nebudu v ideální pohodě, ale celkem si věřím. Aktuálně cítím, že mám formu jako nikdy dříve. Víc budu vědět až se poměřím s ostatníma. Snad bude sloužit technika.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.