Správné dýchání a bolest stehen...

20 nepřečtených
  • R.A.Y.

    Zdar nazdar.. Mám na vás dotaz ohledně správného dýchání a bolesti stehen. Je to asi nejčastější faktor únavy, ale na kole nejsem uplný začátečník a problém mi to dělá pořád. Snažím se u toho dodržovat správný pitný režim, ale nepomáhá nic. Objeví se první větší stoupání a přijde bolest stehen a později nucená přestávka kvůli neudýchání…  Nejsem člověk, který se nehýbe. Dva a půl roku pravidelně posiluji 3–4× týdně (i stehna  a lýtka). Je pravda, že s těma s kým jezdím mají 60–75kg a já 90kg při stejném věku popř.mladší. Nekouřím, nepiji (krom občasného pivka a to ne po tréminku), tak nevím, jak na to. Pokud někdo můžete, tak plís poraďte…dík

    0 0
    • Obi-wan  

      Pokud vezmu všechno jak píšeš je to prostě normální nejsem taky pětideko a když jedu s borci 75kg a trochu se to zvedne jsem vzadu v háku a ani nedutám prostě je to tak víc trénovat odlehčit co jde a hlavně zapracovat na tepmařině a sjezdech.Jinak jak bolest stehen co posed určo dobrý?

      0 0
      • R.A.Y.  

        Co se týká posedu, tak s ním nemám problém. Teda nevím jak ho vylepšit při mé výšce 190cm. Záda nebolí, takže v tom bych problém neviděl.

        0 0
        • Zdenda CUBE  

          Trošičku postrádám upřesnění věku a jak často a kolik toho najezdíš. Nemalou roli hraje i to, jakou itenzitou a kolik je ve vyjížďkách zahrnuto kopců. Vlastní posilování v posilovně je sice fajn, ale naježděné a hlavně nastoupané km to nikdy nenahradí.

          0 0
          • drtyc  

            jj. posilka kopec ani pulmaraton nenahradi. na sprinty a zrychleni dobry, ale jinak ani ťuk

            0 0
        • vset  

          Idealni by bylo zmerit si tepovou frkvenci a promitnout ji do grafu po cas cele jizdy mozna zjistis ze mas moc vysoke tempo ze se dlouho pohybujes v spatnem tepovem pasmu

          0 0
    • šlapatko  

      Vahou to nebude,když jsem měl 95kg v pohodě jsem stíhal lehčí kubatury,ba i předjížděl.Nyní mám 80 kg a jezdí mi to zase lépe.Výška 192cm.Chce to pokoumat posed a taky mám otázku.Protahuješ se před a po tréninku?Jestli jezdíš s lépe trénovanými jedinci,je to normální.

      0 0
      • R.A.Y.  

        Před se určitě protahuji a po moc ne, to je pravda, ale za to se vyjíždím. A to jestli jezdím s lépe trénovanými? Řekl bych, že ani ne. Dnes jsem jel 40 čistě lesem se známým, co na tom celkově není fyzicky jako já a jezdí hobby a musel na mě čekat. Chce to asi trénovat víc kopce a výdrž ale při 3–4× posilovně a zbytek kolo to tělo moc neregeneruje…Jinak je mi 28

        0 0
    • Biker jak Pes  

      IMO, prostě jsi málo trénovaný. To, že jsi chodil dva roky posilovat je sice pěkné, ale tam prostě fyzičku nenaženeš. Sice budeš mít v nohách sílu, ale nebudeš mít pro ně palivo (kyslík). Chce to jezdit, jezdit a jezdit. Pomalu, dlouho a po měsíci možná poznáš změnu… :)

      0 0
      • MlokCZ  

        Přesně tak. Navíc trvalé chození do posilovny 3–4× týdně ho v rozvoji základní vytrvalosti na kole strašně omezí. Tohle prostě nejde dohromady.

        0 0
    • MlokCZ  

      Měl jsem kdysi jedno skoro dvouleté období, co jsem se věnoval vážně posilovně a vše ostatní šlo stranou. Na koneci období jsem na tom byl silově parádně, ovšem na vytrvalostních sportech jsem byl úplně v pr…i a nějaký čas po tom, co jsem přestal s posilovnou trvalo než jsem se dostal aspoň poblíž úrovně, co jsem měl před tím posilovacím obdobím.

      A jak jsem začal pořádně jezdit na kole a chodit na squash, tak dva roky pracně nabíraná svalová hmota byla během 4 měsíců pryč a já byl na původní váze, co před tím posilovacím obdobím.

      Jak jsem už reagoval na BjP, tak posilovna a kole (pokud se posilovna dělá vážně a tolikrát týdně) prostě vůbec nejde dohromady.

      0 0
      • Tyboo  

        heh to je sranda jak na foru o posilování píšou:. vyser se na kolo, běh, takhle nic nenabereš. a tady je to přesně naopak:-D

        ale musím říct že i u mě to tak je. celý život sem zavřený v posilovně. nohy mám, dovolím si říct celkem silné ale dělá mi problém se na kole někam vydrápat. ale třeba lysou horu skoro vyběhnu.. tak nevím..

        0 0
        • drtyc  

          silove to skloubit trosku jde. ale ne, aby si se udrzel s chumlem, ktery je v prumeru o na 2/3 vaze. akorat objem nebude. stehno v obvodu vetsi nez hrudnik mit nikdy s kolem nebo behem nebudes, ale zase k cemu to potrebujes, kdyz nedelas sportovne nejaky koniny typu roztahovani lokomotiv apod.

          0 0
        • MlokCZ  

          Oni taky mají pravdu, chvilku před tím období čistě posilovacím jsem se snažil jezdit na kole, občas chodit na squash a k tomu posilovna. A v posilovně to takhle bylo zcela zabitý.

          0 0
      • R.A.Y.  

        Je pravda, že kolo mám jako aerobní trénink a ten co s ním jezdím, cvičí o 2 roky déle, takže zas až tak to tou posilovnou asi nebude. No uvidím. Začnu jezdit sám a více kopců a uvidíme co to se mnou udělá. Jinak všm dík za poznatky…

        0 0
        • Biker jak Pes  

          Právě, že do kopců bych se moc nehrnul. Pokud opravdu chceš nabrat fyzičku, začni s rovinama. Vlastně, kopce jezdit můžeš, pokud si hlídáš tepy … O tomhle by se dalo napsat spousta. Pro začátek si přečti tohle: http://www.kpo.cz/…ziologie.htm

           
          0 0
      • Zdenda CUBE  

        Pod to se podepíšu, je to vlastně protichůdná zátěž. Na vytrvalost rozvíjí dlouhá svalová vlákna, kdežto v posilovně naopak svaly zkracuje. Sprinteři taky neběhají dlouhé štreky, nebo maraton. A ani jejich koronární systém na tak dlouhé zátěže není připraven. A to samé vlastně je posilovna a (dlouhodobé)kolo.

        0 0
    • šlapatko  

      Asi tak.Na kole je moc svalů naobtíž.Potřebujou moc kyslíku.Když jsem viděl na závodech nabušené borce,myslel jsem že pojedou jak tank a opak byl pravdou.V prvním táhlém kopci jsem jim ukázal záda.Cyklisti jsou hold samá ruka,samá noha.Moc bych to neřešil a jezdil.Hlavně že tě to baví.

      0 0
      • MlokCZ  

        Kdyby byly jen nějaké svaly navíc, tak by to ještě šlo, i když samozřejmě souhlas, že pro kolo jsou na obtíž a jen taháš do kopce váhu navíc. On je tu ale druhý problém v tom, že když si chceš držet ty svaly navíc, tak současně nemůžeš pořádně jezdit a nemáš žádnou základní vytrvalost, což je mnohem větší problém než ta váha navíc. A jakmile začneš pořádně najíždět tu základní vytrvalost, tak ty svaly jdou do háje.

        0 0
        • Nainen  

          Já jsem to vyřešil tak, že zajdu alespoň jednou týdně do posilky, aby ta svalová hmota (zas tak moc jí není) nešla tak rychle do háje a zbytek času věnuju kolu (tzn. že na něj jdu tak 2× do týdne, víc bohužel nestíhám). Řekl bych že vytrvalost se pomaličku zlepšuje (ale je mi jasný, že by to chtělo jezdit mnohem mnohem víc) a síla sice klesla tak na 80% (oproti době kdy jsem chodil posilovat 3× týdně) , ale tam se mi ji daří jakš takš držet. Akorát je teda trochu na palici, že člověk chodí do posilovny a vůbec se nelepší… Ono holt moc nejde nabírat svalovou hmotu a zároveň se vytrvalostně zlepšovat či hubnout…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.