Totální zoufalost při nastavování posedu

6 nepřečtených
  • camron

    …jinak, než výše uvedeno, už bych nedokázal nazvat svoji snahu o nastavení posedu. V příručkách pro správné nastavení jsem se dočetl, že správné nastavení posedu je to, když při sedě a při položení paty na pedál v kolmé pozici k zemi, není koleno této nohy zcela propnuto. Naproti tomu je zase správná poloha ta, když je pedál ve vodorovné pozici a spuštěná kolmice z přední části kolena protíná středovou osu daného podálu.

    A teď se ptám, je vůbec možno toho dosáhnout? Povedlo se to někomu? Když splním tu podmínku s patou, potom kolmice z kolena je až před osou pedálu a opačně když vyšponuju sedadlo nahoru, abych splnil tu podmínku s osou pedálu, pak mám zase při položené patě na k zemi kolmý pedál úplně propnuté koleno. Takže buď mám postižené nohy nebo fakt nevím…:-(((

    0 0
    • homat  

      a co sedlem dopředu / dozadu?

      0 0
    • Lister  

      jak píše nademnou – sedlo dozadu

      ale jinak jsem přišel na podobnou věc – prostě při standartních úhlech, použítí hokejky a sedlu ve střední poloze sedím podle téhle poučky moc vepředu – cca 15mm, abych dosáhl ideálu musel bych jít se sedlem hodně dozadu, ale to nestíhají ližiny, takže jsem se na to vykašlal, protože už tak jezdím víc než 10 let a zatím se mi nic zásadního nestalo :)

      0 0
      • camron  

        Sedlem jsem šoupal taky. I to mě stálo spoustu nervů, protože to mám na dvě „destičky“ mezi které jsou strčeny lyžiny sedla a utahuje se to na dva šrouby a je tam taková kolébka na změnu úhlu sedla a samozřejmě vždycky, když jsem to dotáhl, tak byl ten úhel nakonec špatně..:-(

        0 0
    • gveck  

      Ono se ti to vyvrbí, já jezdím od jara 1500km a zrovna včera jsem to ještě doladoval. podle mých skušeností všechny ty poučky platí pro jízdu na silnici. Pokud jezdíš v lese musíš se sedlem níž. Dlouho jsem se silniční verze držel zuby nehty, ale po té co jsem se při jízdě ze schodů zahákl kulkami za sedlo a pomalu jsem řešil jestli je lepší mít zlomené ruce nebo být vykastrovaný, tak šlo dolů. No a ted mám tak něco mezi, blíž k silnici. Moje rada nastav co nejlépe podle návodů na netu a rad ostatních, ale více dej na svůj vlastní pocit.

      0 0
    • roud  

      vyser se na naky příručky posed si nastav tak jak ti bude vyhovovat aby byl pro tebe pohodlnej ne aby ses mučil a vše tě bolelo každymu vyhovuje něco jinyho tak jak sem psal na příručky se vyser a zkus si co ti bude nejvíc vyhovovat :o)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.