• Marasek

    Posledni dobou co ctu B-F je ve vetsine threadu odpovedi na otazku ci problem neco v tomto stylu: umis hledat v historii?, ctes pravidla?, 10 radku odkazu do historie atd.. Dotycky se dozvi akorat velke h… a pripada si jako nevim kdo. Nechci se nikoho zastavat (obzvlast tech co zakladaji thredy ve stylu „Jakou vidli kolem 8000“ a na druhy den „Vidle na XC“ -uz nevim jak to bylo :) ),ale taky si myslim, ze ne vsechno resi historie (sam ji ctu,kdyz neco potrebuju vedet,a ne vzdy se dovim to co potrebuju). Nevim jak vy,ale urcite ma kazdy jine zkusenosti na zacatku uzivani nejake veci a po urcite dobe (koupim si neco-ze zacatku vse ok a po roce na nic). A kdyz se zalozi nejaky thread napisu treba-je to super.Ale za pul roku vim,ze je to na nic..A nekdo se po tom pul roce zepta na tu samou vec.V historii najde-je to super, a pritom, kdyby se zeptal znova, dozvi se nejake nove veci,problemy,atd.. Takze se s tou historii trochu zamyslete,jinak tu za chvili bude forum ve stylu dotaz-odkaz na historii(pr.„chci kolo za 20000“-„to uz se to resilo-podivej se do historie z roku 2004“).Zadne nove poznatky, jen ty stare, ktere nemusi byt aktualni.. Nejvic se ale divim tem,co jakoby chteli ukazat,jak jsou znali systemu a jak poslou tuny odkazu do historie..Asi se fakt nudite..A kdyz se Vam otazka nelibi,tak proc odpovidate? -rozcilujete se nad novym tematem,ale zasoby zbytecnych threadu ve stylu „HISTORIE“,„PRA­VIDLA“,atd.. Vam nevadi.

    0 0
    • kurýr na bajku  

      Nic ve zlým, ale asi neumíš hledat v historii ;-). Todle se řešilo v threadu chcíplá diskuze.

      0 0
    • enjoy  

      ok,co potrebujes vedet?:-) mohl ses zeptat i bez takoveho proslovu:-)

      0 0
    • CZiko  

      no tak to promiň, ale jestli míříš k threadu o Marzocchi MX Comp 2005 tak jestli je toho o ní v historii málo, pak mám asi druhý pár koulí na zádech:-D A nemyslím si, že někdo za tu dobu přišel na nové zkušenosti, fakt ne… A nikoho tady nebaví rekapitulovat si všechno každý druhý den, už mi to příjde podobné jako věčně se vracející obrázek veverky v kotoučovce (jsem zvědavý, který fiškula ho zase vloží:-) A zrovna tak si nemyslím, že jsme někoho do historie poslali jen tak… vždy se to už propíralo 100×

      0 0
      • Lister  

        Kdyby mi jí nebylo líto, tak ti ji sem prásknu, ať máš radost :o)

        0 0
        • CZiko  

          no nejdřív mě to štvalo, teďkom z toho mám srandu:-)

          0 0
          • Lister  

            U mě naopak, porpvé to bylo zajímavý, pak mě to žačalo štvát…

            0 0
      • Marasek  

        S tim MX Compem mas pravdu a je jasne ze kazdeho nebavi omylat to same dookola.Jen me zarazi jak kazdeho bavi omylat slovo historie (a Reba:-) ).Kdyz uz tak neodpepisu a nechytam u toho nervy:-)

        0 0
    • zirecek  

      kurýr na bajku, enjoy, zirecek na slovo povolaní odpovídat na takový thread, :-)).

      Marasek: Souhlasím s tebou, neodkazuju do historie, snažím se odpovědět. Nechápu proč tak ironický název threadu. Kdybys chtěl problém řešit, ukázat, lépe nazvat „mírněji“. Nejsme TV Nova ani MF Dnes. Navíc je okurková sezóna, takže se řeší nebikové věci a už pomalu blbnem z nedostatku kolesa.

      0 0
      • Lister  

        Jak už tady jednou někdo napsal ( myslím že grafik, ale nechi někomu přidávat): Kdybych chtěl vědět co bylo nejlepší před rokem tak si to najdu, ale mě zajímá co je nejlepší dneska :o)

        0 0
        • grafik  

          to byl wroum

          0 0
          • Lister  

            Ale je vidět že si se účastnil taky :o)))

            Omlouvám se wroumovi, za neumělé přebásnění jeho vět :o)))))

            0 0
      • kurýr na bajku  

        No ale tadyti 3 jsou i v ostatních věcech odborníci na slovo vzatí ;-)

        0 0
    • Lister  

      Asi to neuslyšíš rád, ale naprosto zřejmě si porušil 5. bod desatera, takže když už se chceš rozčilovat, tak alespoň pod inteligentním názvem :o)))))

      0 0
      • enjoy  

        jesteze ani krestani nedodrzuji desatero:-).to bysme se snad podle toho pak museli chovat i tady:-)

        0 0
        • Lister  

          Bych i něco napsal, ale asi by se to někoho dotklo tak radší mlčím.....ale jinak bychom se aspoň mi jako privilegovaná rasa bajkerská mohli chovat líp než oni :o))))

          0 0
        • kurýr na bajku  

          Nechceš doufám řict že si sesmilnil ?!? To bys totiž u mne skončil !!!:-P

          0 0
    • goofy  

      To chce klid… :o) Ono kdyz uz se neco probiralo v historii a potrebuju nejake nove poznatky, tak ozivim ten stary thread ne? Pak clovek neco hleda a vyskoci mu asi 20 threadu, kde se resi skoro to same a clovek se htim hrabe pul dne, a stejne se hovno dovi. Tak se aspon z toho threadu, kde nekdo posila do historiie, hned odkaz na to co hledam a stejne se tim pak prorabuju jak blbec. :o) No proste nemam rad, kdyz nekdo zaklada nove thready, protoze se pak historii neda pouzivat…

      0 0
    • borda  

      naprostej souhlas

      0 0
    • Verte  

      Marásku tleskám ti. Přesné! Já se přimlouvám se za spoustu nových threadu a méně odkazů do historie.Jen tak BF přežije tyto těžké časy! Fórum je na pokecání a historie pro historiky! Tak tak, přejte mladým právo na hloupou otázku a když vám vstek nedovolí odpovídat tak přepněte na Novinky.cz.

      0 0
    • ddd - andy  

      Hele a hledal si v historii? …a pokud to tam nenajdes taxe zkus podivat do historie. 8-))))) Taky sem mel takovej zachvat spaseni lidi, co tomu moc nerozumi a ostatni je tu posilaj do … historie :-) Neboj to prejde.. :-)

      0 0
      • jaski  

        taky sem o tom premejslel ale stvaly me i jiny veci ale kdyz sem promitnul co by nasledovalo tak sem si to rychle rozmyslel.ti slusnejsi by me poslali do historie a ty mene do…:-)

        0 0
        • Lance  

          no a co i kdyby te poslali do ******, tak co z toho, to je jejich minus a i kdyby si tu nekdo kazdy den zalozil thread a polozil v nem uplne stejnou otazku tak co? zavrete ho?:) Je mi to putna a pokud to nekomu vadi…

          0 0
    • blue  

      že tě to baví…

      0 0
    • jecnak  

      On je trochu problem, ze nekteri si tady z ostatnich delaji asi srandu. Ptaji se na veci, ktere jde vyridit prostym svednutim sluchatka a zavolanim do prodejny kde to ci ono koupili, nebo chteji koupit. Obcas se i staci zvednout dojit ke kolu a podivat se jak to tam je udelane, nebo vzit metr a zmerit si to. Zda se to neuveritelne ale je to obcas tak. Stejne jako kdyz se nekde potreti behem tydne (ano stalo se to) zepta na tutez vec. Takovy je pak stoprocentne treba posilat do historie. Ona historie fora sice muze pusobit chaoticky, ale kdyz si clovek da chvili praci a trochu se tam prohrabe, tak i kdyz treba nenajde presne co hledal, tak uz pri zakladani threadu o te veci aspon trochu neco vi.

      Na zaver jednu vec, ktera asi nekterym nedochazi.

      NIKDO ZDE NENI POVINEN PREDAVAT NEKOMU SVE ZNALOSTI. Je to forum, nikoliv placena poradna. Zvlast pikantni jsou arogantni prispevky typu rychle poradte atd. Pak na debilni otazku dostanu debilni odpoved, a naopak. Asi stejne jako kdekoli jinde.

      0 0
      • pos3k  

        dovolim si souhlasit

        kdyz muzu tak i ten historicky prispevek vyhrabu a nahodim, i kdyz na blbou otazku blba odpoved nebo chytremu napovez, blbeho kopni)

        navic bych se jeste pozastavil ze tazatel bere b-f casto jako prvni nastrel, beru kdyz si neco najde a chce upresneni, sorry ale kdyz se mekdo pta na zakladni veci, ktere se intuitivne daji zjisit na webu, kdyz prece google najde vsechno :-) dokonce se vygoogli tema z b-f :-)

        mozna ze uz b-f stranky znam jako svy boty, ale kdyz se najde clovek ktery si ani neumi-nechce proklikat co tu vsechno je (bazar, odkazy..) :-(

        na jinych forech kde je pritomen moderator, jsou opakovane dotazy atd uzavirany, v lepsim pripade presoupnuty, v nejlepsim uzavreny s doporucenim otevrit prispevek kde se to resi, resilo, bude resit… b-f bych takove nerad, pripadalo by mi moc sterilni jako ostatni diskusni fora

        (z jineho soudku: www.czechcomputer.cz , diskuse k prispevku, vvetsina lidi se pta obchodnika na to co je primo napsano v popisku produktu, kdyz chteji nejake parametry tak nejsou ani schopni najet na stranky vyrobce ktere jsou tam pripichle (i kdyz je to v AJ, tak rozmery, hmotnost atd pozna snad kazdy, kdyz je dodaci lhuta neznama, tak ji opravdu nikdo nevi, a stejne se na ni ptaji-na to by uz mel mit cc automatickou odpoved atd atd)

        0 0
        • ota  

          dost se v tomto bojím budoucnosti,např. co bude za rok,dva. zeptám se historie na Rebu a a číst to budu týden.navíc s tím,že spousta threadů se bude podobat jako vejce vejci a uniknou užitečné,ale třeba špatně pojmenované.nez­tratí tím historie trochu smysl? je fakt,že je třeba vždy založení threadu zvážit,ale nováčci to stejně zkusí. Maráska chápu,ale mě spíš vadí,jak se někdy thread zvrtne od tématu a změní se v chat dvou lidí.Já tomuto foru(tedy lidem zde) vděčím za hodně,spoustu věcí jsem pochopil(např­.rozborka vidlice,odvzdušnění brzd atd.) a lidi,kteří se snaží dobrat k věci tedy chápu.

          0 0
      • Radek Broz  

        Naprosto souhlasim, jen bych k tem moznostem, jak neco zjistit, jeste pridal google – otazky typu „Jaka je adresa webu Cube?“ so toho taky spadaji.

        Navic kdyby tu historii lidi vic pouzivali a neptali se na vsechno desetkrat, byla by mnohem prehlednejsi.

        0 0
    • Smazaný účet  

      No, já už sem si tak nějak zvyknul, že dyž mam nějaký dilema nebo potřebuju radu, tak bike-forum je poslední instance, kde se ptám. Nejdřív zkoušim web, pak osobní dotaz na někoho známýho po icq, a jenom dyž bych byl hodně odvážnej, tak bike-forum. Páč už se dá předem čekat, že pokud to nebude sakra expertskej dotaz, nad kterym se zamotá hlava i pádlistovi, tak z toho rozumná odpověď nekouká. :o)

      0 0
      • CZiko  

        jo, jsem na tom podobně:-)

        0 0
        • Lister  

          no jo holt máte chytrý a ochotný kamarády na ICQ :o)

          Pro mě je B-F hned další možnost po osobních vědomostech a toho ce je běžně dostupného na netu, ptát se u nás obchodníků v podstatě nemá smysl, většinou se to snaží zaonačit tak, aby prodali to co jim tam leží......

          0 0
          • CZiko  

            no obchodníků se neptám, je to zbytečné… informace od nich nepovažuju za objektivní… takže taky nejdříve osobní zkušenost, pak internet a nakonec BF:-)

            0 0
    • orca  

      No taky něčím přispěji . asi nejvíce se stotožňuji s názorem ječňáka. Opravdu mnoho dotazů je naprosto out a to ve smyslu že dotyčnej si to může zjistit naprosto sám ale musí chtít. Od dob strýčka gogla pana mobila snad můžeme být oproštěni od dotazů na adresi linky tel. čísla a pod. Následně důvěryhodné rady na komponenty jež jsou novinkou a jednak je má pár lidí a jednak je neprověřil čas ani nemá smysl se ptát . Pokud se nemýlím tak většina území ČR má problémy se sněhem a tak se moc nejezdí a pokud ano málo a nebo doma takže zkušenosti jsou dnes stejné jako třeba v prosinci. Dále totazy typu chci kolo za x poraďte nemá naprostou logiku . takže mohu jen por¡adit čím přesnější dotaz tím lze očekávat logičťejší a fundovanější odpověď . A hlavně nejprve se zeptat sám sebe nemohu si to zjistit někde sám ? Přeci jenom jsme tu lidi povětšinou dospělí a svéprávní :-)

      0 0
      • jecnak  

        O jaka to duvera v prosty lid.

        Přeci jenom jsme tu lidi povětšinou dospělí a svéprávní :-)

        0 0
        • orca  

          Jsou žel vyjímky, ale to bych nerad rozváděl nerad bych tu založil novej rekordní „czechtek“ :-)

          0 0
          • pos3k  

            na czechtek nam nesahej :-)

            0 0
            • Lister  

              Co je v tom tématu tak zajímavý, jsem ho zatím preventivně ještě nerozkliknul :o?

              0 0
              • blue  

                rekl bych, ze nejzajimavejsi na nem je jen ten pocet prispevku :-)

                0 0
                • pos3k  

                  no ja bych rekl ze je zajimave ze se v tom prispevku striktne drzime tematu :-)

                  0 0
    • orca  

      No taky něčím přispěji . asi nejvíce se stotožňuji s názorem ječňáka. Opravdu mnoho dotazů je naprosto out a to ve smyslu že dotyčnej si to může zjistit naprosto sám ale musí chtít. Od dob strýčka gogla pana mobila snad můžeme být oproštěni od dotazů na adresi linky tel. čísla a pod. Následně důvěryhodné rady na komponenty jež jsou novinkou a jednak je má pár lidí a jednak je neprověřil čas ani nemá smysl se ptát . Pokud se nemýlím tak většina území ČR má problémy se sněhem a tak se moc nejezdí a pokud ano málo a nebo doma takže zkušenosti jsou dnes stejné jako třeba v prosinci. Dále totazy typu chci kolo za x poraďte nemá naprostou logiku . takže mohu jen por¡adit čím přesnější dotaz tím lze očekávat logičťejší a fundovanější odpověď . A hlavně nejprve se zeptat sám sebe nemohu si to zjistit někde sám ? Přeci jenom jsme tu lidi povětšinou dospělí a svéprávní :-)

      0 0
      • Lance  

        Ale to nam nemusis psat dvakrat a zabirat tim misto:)

        0 0
        • orca  

          Omlouvám se ale klikl jsem a nic a tak jsem klikl ještě jednou :-( sypu si popel na hlavu pokud ti to stačí . A když jsme u toho už jsi si koupil kolo a nebo plánuješ další dotaz na tip k nákupu ???

          0 0
          • Marasek  

            Ne neplanuju koupi kola,to mel byt jen priklad..Taky nejsem pro to,aby tu byly miliony stejnych temat,ale divim se,kolik lidi na ne odpovi stylem historie,atd.O tom to melo byt-Ze Vas to bavi-ze vas bavi psat neumis hledat v historii,i kdyz to tam napsalo nekolik lidi pred vama.A kdo chce,tak odpovi,i kdyz uz se to resilo,a kdo nechce nemusi..

            0 0
            • orca  

              tak koupi kola nebyla na tebe . tak např já když se někdo zajímavě zeptá a než odpovím tak se podívám na jeho info a pokud tam něco má tak mi to mnohé napoví ale pokud krom nicku tam nic není tak se i velmi těžko odpovídá zvláště abych dotyčnho neurazil . Myslím že fotku bike tam může mít každej i věk nakonec i foto nemusí bejt žádnej extra detail .

              0 0
          • Lance  

            byl tam smajlik, takze ten popel mi staci:) Mam zatim zablokovanou jednu meridu speed disc 05 a vezmu bud ji nebo letosni 500 disc s tim,ze vymenim tu vidlu, toho treka jsem nejak vypustil, chci kolo na kterem se natahnu (nikoli na zem:) – to umim na kazdem) Dalsi dotaz po tvych zakazech neplanuju a ani nevim,jestli tady jeste vubec muzu prispivat svyma radama:)

            0 0
    • honzarb  

      jj, pod tohle se podepisu… no ale ja se tu uz radsi na nic neptam, po precteni jedny diskuze, co tu skoro kazdej tvrdil, ze draty Revolution na kotouce urcite NE a pritom je DT Swiss doporucuje a vyhodnotilo jako svoje nejlepsi draty na kotouce… viz. jejich test… tak radeji nedrive sbiram informace jinde a BF opravdu asi jako posledni moznost.

      0 0
      • blue  

        no to by tak jeste hralo, aby DT nedoporucovalo svoje vyrobky na zaklade svojeho testu :-)

        0 0
        • honzarb  

          no tak jasne, ale v ramci svych dratu. Test byl srovnani jejich sortimentu, ne srovnani jejich sortimentu s konkurenci. To se omlouvam, nenapsal jsme to presne. Ta diskuze se tenkrat tocila jen kolem dratu DT Swiss…

          0 0
    • Medunka  

      ach ta historie, to je desny, porad se opakuje a lidi se z ni porad nedokazou poucit :-)

      0 0
    • hribik A1  

      tie dva thready spred dvoch rokov co sa tu teraz zjavili, toto ma byt ta slavna uroven bikefora v minulosti oproti ktorej sme tak hrozne padli dole az sa o tom pade popisalo za dobu co tu som dalsich 50 threadov?

      0 0
    • krhac1  

      Náhodou se musím zastat některej(většiny) soudruhů/žek.Někdo tě pošle do históórie,ale spíš hoděj link nebo poraděj(viz keramický plot).

      0 0
  • krhac1

    No jóóó nooo;-)já vim :p

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.