Koupit RS Duke Race 2005 nebo Marzocchi MX COMP (eta)?

28 nepřečtených
  • OCG

    Ahoj, poradte pls, potrebuji novou vidlici, puvodne jsem chtel Marzocchi MX COMP. Ted mi utekla ETA za 7000 na kolokolo, ale videl jsem RS DUKE RACE 2005. Problem je ten, ze nejsem zadny drobecek, mam 90 kg a potrebuju trochu masivnejsi vidlici, abych ji hned neponicil. Jezdim tak normalne, zadny brutus skoky, ale sem tam zakrosim. Nemuzete nekdo poradit, jestli zustat u Marzocky (i bez ety eventualne) nebo zkusit toho Duka? Navic dalsi vec je servis, slysel sem, ze marzocchi bez problemu, zastoupeni RS v Cechach pry je dost zoufale… Zdravim a dekuju :o)

    0 0
    • Pá-dlista1  

      Bych teda kouknul spis po necem s 32mm nohama… aspon ;)

      0 0
    • Jenda  

      koukni sem treba si vyberes:-) www.bagbike.cz/?…

      0 0
    • Peslezedirou  

      Servis RS je ok. Duke je super vidle, někde jsem to psal tak, ve standardu dnešních vidlic s průměrem 32 mm už trochu zaostává. Osobně jsem spokojený (75kg), ale pokud vážíš víc jak 80 kg tak bych bral něco jiného…

      0 0
    • Martyss  

      Duke.....viz. můj profil…mám ho rok a spokojenost..

      0 0
    • marapara  

      Asi bych spíš šel do té Tory, je opravdu masivní, tuhá a pevná. Já mám Duke XC Uturn skoro 2 roky. Zatím bez problémů, jednou jsem s ní trefil i strom a zničrl přední kolo. Vidle ale bez vaklu. Teď jsem měnil gufera, pač byly popraskané časem. Asi po 14ti dnech je Jaryn Žitný poslal :)

      0 0
      • vaclavfikr  

        Nebo pokud máš zájem o MX comp etu 2006, tak tak do čtrnácti dnů bude na cyklobazaru za 6400 Kč.

        0 0
        • OCG  

          jeta? muzu ted koupit ETU novou za 7 nebo toho DUKA… Chci doklady a dva roky zaruku… :o)

          0 0
          • vlk  

            pevnostně jsou na tom obě stejně.Duke je citlivější.Tora a recon by měly být teoreticky pevnější, to je ale otázka, nezkoušel jsem je na svém kole. Životnost pod kotoučovkou chytne duke i reba s 32 nohama např. vakl stejně rychle.Ja bych vzal duka.Ale já jsem rock shockista.

            0 0
            • vlk  

              samozřejmě srovnávám duka a marzocchi mx com.

              PS:Dnes bych vzal dřívějšího duka s hydracoilem 2 nebo nového Recona, či relevation-(poslední 2 se dají už taky levně sehnat).

              0 0
              • Martyss  

                A v čem je horší duke s MC?:-)

                0 0
                • vlk  

                  já netvrdím, že je horší. Dříve se dělali duky (2004)s hydracoil 2 takovéto www.bike-forum.cz/…ponenty.html?… . V podstatě otevřená lázeň s pohyblivým dolním těsnícím kroužkem. Všechny duky co mají MC mají ale už patronu. A dokonce i duky 2005 co mají napsáno, že to jsou hydracoil 2 mají nyní patronu.

                  No a mě osobně připadá, že je trochu cytlivější ten starší systém než ten nový s patronou. MC v tom nehaje roli.Ale i duky s patronou jsou citlivější.Jinak u tory a reconu je stejný tlumící systém jako u nynějšího duka.V podstatě jsou to ty samé systémy.

                  0 0
                  • Martyss  

                    No spíš to bylo takhle. Pružinová verze měla HC2 a vzduchové MC

                    0 0
                    • vlk  

                      Duke xc z roku 2004 byla taky vzduchová a měla klasický hydracoil 2. Duke sl z roku 2004 byla vzduch a měla už patronu, vlastně všechny co měli seřiditelnou kompresi u tlumiče tak byly patrony.Prostě přestali hydracoil 2 používat od modelů vidlic v 2005.

                      0 0
                      • Martyss  

                        Já se bavil o ročníku 05. Tam vy to mělo být, jak jsem psal. Alespoň dle schémat vidlic. Podívat se můžeš sám na webu RS.

                        0 0
                        • vlk  

                          Jo to jsem si myslel taky když mají napsáno hc2, že to má hydracoil 2, ale nemá. Je to ta samá patrona co je u mc, s tím rozdílem, že tam není nahoře ten mechanismus mc, ale jen zátka.

                          To byl právě důvod proč sem se jednou chyt s Milanem1. Každý jsme mluvili o té samé vydlici ovšem já o modelu z 2004 (hc2-olejová otevřená lázeň)a on o modelu z 2005(patrona, Rock Shox ji má špatně označenu jako HC2).

                          0 0
                          • Martyss  

                            Ano to si pamatuji a nevyvracím to. Jenom říkám toto Duke XC 05 a SL 05 vzduch mají MC a Duke XC 05 u-turn pružina má HC2.

                            0 0
                            • vlk  

                              Duke XC 05 u-turn pružina má HC2-seš i tím opravdu tak jistý, vyděl jsi ji rozdělanou? u Duke XC 05 měli taky na webu napsáno HC2 a ona není.

                              0 0
          • vaclavfikr  

            Měla by být nová, ale nevím to jistě.

            0 0
    • pitelboy  

      vozil jsem skoro celou sezonu mx comp air 2004. Byl sem s ni moc spokojenej (vic nez s RS psylo ci Minute one). Necha se dobre vyladit progresivita i tvrdost. S citlivosti i chodem sem byl spokojenej akorat se vidle pri jizde ve stoje nehorazne houpala. ted mam rs duke race 05 – mam ji nekdy od prosince, takze se jeste nebyla moznost ji poradne prubnout. Jezdil jsem si akorat v zime po snehu. Ale prvni dojmy jsou dobre. Vidle se zda byt dosti citliva; pri slapani vypada, ze se nepohupuje. Po zamceni vidle chodi asi 1cm.

      marzoccha pusobyla bytelnejc a nechala se vic nestavit, chovani duka zatim nemuzu poradne popsat, ale na asfalte je LO velky plus – mx comp moc houpe..

      0 0
    • OCG  

      HA, tak to vyhral DUKE a uz je namontovanej, tak mam radost! :) vsem, co se obtezovali s odpovedmi dekuju!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.