• wertigo

    Donutil jsem svou 1/2 ke koupi helmy. Rad bych predesel tomu, aby sme v obchode zkouseli 50 druhu. Potreboval bych vytipovat par kousku, ktere by odpovidali nize uvedenym pozadavkum a z nich uz pak dle barvy :-) a toho jak bude sedet vybrali. Pozadavky:

    1. odnimatelny stitek
    2. sitka
    3. kvalitni/jednoduchy upinaci system
    4. vaha do cca 270g
    5. dostatecny pocet vetracich otvoru
    6. cena max. 2000Kc
    7. dobre reference od uzivatelu

    Ani nevim jestli jsou helmy unisex, nebo jsou tvarovne odlisne pro muze/zeny.

    0 0
    • Lance  

      http://www.bike-forum.cz/forum/forum.php?… a spoustu dalsich:)

      0 0
      • wertigo  

        Diky za tip. Procetl jsem to. Ten prispevek ma 31 polozek, ale k tematu „helma“ se vazou celkem 4. Vim ze si timhle prispevkem koleduju o „hledej v archivu“, ale treba lidi co psali o helmach pred rokem uz maji jine zkusenosti po delsi dobe pouzivani.

        0 0
    • rock  

      Jenom k poslednímu bodu: někteří výrobci (za všechny např. Uvex) sice mají dámské řady helem, ale 1. v obchodě bez objednávky pravděpodobně nebudou 2. obvykle je hlavní rozdíl jen v rozsahu velikostí a v barevném provedení. Co se týká tvaru, zas až tak moc na tom nezáleží, protože Tvoje drahá bude stejně muset vyzkoušet víc kousků -bez ohledu na to, jestli zkouší pánský nebo dámský výrobek-, než jí padne ta správná … takže nepočítej s tím, že by ses vyhnul dlooouhému zkoušení :-) …

      0 0
    • Volf  

      Protože by každá helma měla mít certifikát a být bezpečná, myslím si, že u ženský bude bod číslo 1 SLUŠIVOST, kterou musí potvrdit nezávislá osoba / prodavač, údajně náhodný návštěvník obchodu, který je tebou vybraný atd. /.

      0 0
    • bassline  

      Helmu, ktora by ti vyhovovala vo vsetkych tvojich uvedenych bodoch najdes velmi tazko, skor si myslim ze nenajdes. A bez dlhodobeho chodenia po obchodoch a skusania uz toboz nie. Skusat helmu treba, tomu sa nevyhnes, bez toho to nejde. A pokial nemas trpezlivost na to aby si tvoja zena vybrala a odskusala tolko heliem az najde tu ktora jej sadne, tak potom ti asi niet pomoci :-).Co sa tyka rozdelenie prilb ohladom zenskych/muzskych, tak MET napr. vyraba helmy pri ktorych nerozlisuje ci je pre zenu alebo muza, su univerzalne…A re­ferencie od uzivatelov ti budu nanic, pretoze prilba sadne kazdemu inac, a tazko sa orientovat podla toho ze ak niekto povie o konretnej prilbe ze mu vyborne sedi ze takto bude sediet aj niekomu inemu…

      0 0
      • wertigo  

        Referencema jsem nemyslel – super mi sedi kup tuhle. Ale treba – upinaci system je na ho*no, kolecko se po 1/2 roce protaci atp.

        0 0
    • Daf  

      Co treba Specialized CHAMONIX. Dela se v mnoha barevnych provedenich :)

      0 0
    • preacher  

      manzelka ma UVEX Boss Compact RS a je spokojena, ale priprav se na to, ze bude opravdu zkouset vsechno, a kdyz ji bude konecne nektera sedet, tak se ji zase nebude hodit k pleti.....pevne nervy a stastnou ruku pri vyberu…

      0 0
      • wertigo  

        Jo toho Bosse mam vytipovaneho, vedle ve meste ho maji za 1790,– Sam mam Uvex Supersonics – spokojenost, mozna trosicku melka.

        0 0
        • preacher  

          taky mam supersonica RS, jako jedina mi padla na kebuli jako ulita......

          0 0
          • Lister  

            Taky mi sedla, ale ještě líp Wing RS – tak se rozhoduju :-)

            0 0
        • misj  

          moje manzelka mela stejne pozadavky. Se sitkou je problem tech se moc nedela. Nakonec jsme skoncili u Supersonic RS. A zacalo to znova. Ze chce cervenou ze se ji bude hodit ke kolu. Nakonec jsem ji presvedcil ze barva nejezdi a ze si ma vzit nejakou neutralni – takze to nebyla lady verze ale normalni. Zajimavy bylo ze ackoliv ji byla i mensi velikost tak chtela tu vetsi. Vic ji slusi. chteli jsme ji koupit v kamenaku, ale nikdy nemeli spravnou barvu – takze nakonec na velotrade (1950,–).

          0 0
    • Lister  

      Nechci tě zkalamt, ale tyhle krytéria splní tak těch 50 přileb :-)

      Zkus Uvex – mají dámské modely, taky Giro – ale tam je to myslím jen o barvě.

      0 0
    • Luka  

      Uvex myslim supersonic lady verze… stala me 1650 a vsechno splnuje co si napsal. :)www.uvex.com ;) Dokonce nad to vsechno ma upinaci mechanismus delanej tak, ze se da nad upinacim koleckem prostrcit culik a tak se nepoti krk.

      0 0
    • Leos  

      Moje drahá má Cratoni Tremor Tribal, ale nevím, jestli se ještě dělají. Je s ní moc spokojená a fakt jí dost sluší. Akorát nemá sí?ku, ale bez toho se dá žít, ještě jsme žádný pigáro nedostali ani jeden.

      0 0
    • Jenda  

      hlasuju taky pro uvex supersonic lady – zatim vsechny damy kterym jsme ji doporucil byly velmi spokojene – a ma i pomerne univerzalni tvar takze vetsine dobre sedi:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.