• lukan

    Zdravím všechny. Zakládám nové vlákno, i když vím, že už tady podobné téma v minulosti mnohokrát bylo, ale nějaké ucelené informace jsem tam nenašel, tak mě prosím neukamenujte. Řeším kolo pro slečnu, sama moc dobře neví co chce, tak bych ji v tom chtěl udělat jasno trochu já (sám v tom nemám jasno, proto se obracím na vás?).

    Jediný její požadavek je, aby nové kolo bylo lehčí než její city „tank“ bike, já bych pro ni bral nějakého hardtail horáka s nějakou solidní vidlicí a hydraulikami, ale uvažuju i o nějakém trekingovém kole, myslím že bude jezdit převážně na zpevněném povrchu, sem tam nějaká polňačka, štěrk apod…zkrátka žádný těžký terén. Cenová hranice je tak 15000,–kč. Ještě dodám, že je cca 163cm vysoká, normal postava (váhu si netroufám odhadnout).

    Zatím jsem se díval na MERIDA Juliet TFS 500-D

    http://www.mojekolo.cz/…s-500-d-2011

    A na GHOST Miss, ale nevím co brzdy u tohoto kola http://www.mojekolo.cz/…ss-3000–2011

    Díky moc za každou smysluplnou radu, jsem z té nabídky ženských kol vedle, napište aspoň na čem jezdí vaše polovičky a zda jsou spokojené či ne.

    0 0
    • c0d3r  

      cau, ja jsem celkem pro za tohle kolo http://www.dookie.cz/…8316-c-1208/

      0 0
      • lukan  

        No nevím, tohle asi není zrovna to co hledám-výbava nic moc, brzdy mechanické, to radši nebrat, měl jsem je na starém Pellsu a zrovna dvakrát jsem s nima spokojený nebyl :-(

        0 0
      • maajkee  

        Si děláš srandu? :)

        0 0
    • Suntour  

      Polovička cyklistikou nepolíbena mi jezdi na

      http://www.bike-forum.cz/…il-6811.html

      snad váha šla trochu dolu postupným vylepšováním :-)

      Dnes v pohodě dá výlet přes 50km…

      Kola to jsou pěkný ale ta váha :-(

      Třeba pro mojí polovičku kotouče jsou úplně zbytečný. Z kopce to nikdy nerozjede tak, že by Večka nestačily. A když je hodně prudký kopec, tak tlačí, bojí se :-)

      0 0
      • lukan  

        S těma brzdama máš asi pravdu, ta moje to asi z kopce moc rozjíždět nebude:D Ale tak když by bylo solidní kolo s hydraulikama, bral bych spíš s hydraulikama, přece jen jsou nesrovnatelně lepší a kritická situace nemusí nastat jen z kopce dolů, že.

        0 0
        • maajkee  

          Pokud má 60kg zabrzděj jí stejně tak V brzdy jako kotoučovky, ono spíš dneska kloudný kolo s V brzdama už je čím dál těžší sehnat.

          Ono když bys trochu přitlačil na pilu, tak do nějakých 20 tisíc už by se dalo postavit něco podobnýho jako tohle

          Na tom už by zažila i trochu tý radosti z ježdění :)

          0 0
          • Suntour  

            hm, pěkný damsky strojecek :-)

            0 0
          • lukan  

            No to je problém, víc jak za 15000 to určitě nepůjde, chtěl bych i za tu cenu nějaké kolo, na kterém by zažila radost z jízdy sama a nekoukala na mě jako na vola, když přijedu z vyjížďky a barvitě ji líčím jak je jízda na kole zábavná:D Jinak s těma véčkama máš asi pravdu

            0 0
            • maajkee  

              Dá se sehnat i nějaká bazarovka, shodou okolností jsem narazil na kolo co jsem před rokem stavěl pro místního uživatele. Force rámy jsou navíc poměrně krátký, pro ženy vhodný.

              Tak lehký kolo, s takovým osazením těžko seženeš v nějakým výprodeji.

              0 0
              • lukan  

                NO tohle vypadá opravdu luxusně za tu cenu, obávám se ale že nebude chtít bazarové kolo a můžu do ni hustit klidně celý den jaká by to bylo dobrá koupě.

                0 0
                • Ruprt2  

                  Stejně je moc velké, takže buď v klidu.

                  0 0
                • maajkee  

                  Otázka je, jestli by sedla velikost, musela by mít spíš delší nohy, na délku by to bylo ale určitě ok.

                  Dal jsme to sem ale spíš jako příklad, že se dá sehnat bazarovka daleko lepší než nové kolo. Navíc u tohodle kola vím původ a ještě je rok v záruce u mě :)

                  0 0
              • fousac  

                jen vymenit ram a dalsi Force harampadi a mohlo by to bejt pekny kolo.. ;)

                ale cokoliv znacky Force mi nesmi pres prah.. neskutecny krumply.. blikacky, co se rozsypou po par minutach, penovy gripy, co po par dnech vypadaj jak jeta houbicka na nadobi, lanka, co jim pri zaberu ulitnou bambulky, plastenka, co se pri 5°C rozlame, hadry se hned parou, pumpy foukaj vsude mozne, jen ne do hadice, kratky srouby ke kosiku na lahev, takze stejne nejde pridelat… tragicka firma..

                jejich ramu bych zivot nesveril..

                0 0
                • maajkee  

                  Tak to jsou neuvěřitelný kecy, promiň. To snad ani nemám chuť více komentovat.

                  PS: A mimochodem Force je na tom kole jen rám. A rám je to lehkej, se zabroušenýma svarama a monstay zadní stavbou.

                  0 0
                  • fousac  

                    to je proste osobni zkusenost..

                    p.s. monostay – tam HT praskaj nejvic, ne? ;)

                    0 0
                    • maajkee  

                      Zatím žádnej Force nepraskl co vím. Osobní zkušenosti s rámama od Force máš jaké? Jinak ono to chce vybírat s rozumem, né všechno je extra kvalitní, ale potřeba brát v potaz že všechno je většinou za pár korun.

                      Já úspěšne od Force používám dlouprostý rukavice, návleky na tretry, návleky na nohy, na ruce, dílenskou zástěru, sadu inbusových T klíčů, pěkný jsou podsedlový brašničky, tachometry co mají jsou jen tachometry Sigma s nápisem Force. Sedla Force jsou taky naprosto v pohodě, mají pěkné a kvalitní košíky na láhve, dětské přilby, těch sjem taky objednával několik a bude toho víc.

                      Za peníze co ty věci stály jsou naprosto OK a některé srovnatelné s dražšíma značkama.

                      0 0
        • Suntour  

          …ještě doplním, že naše výlet jsou převážně plánovaný po turistických značkách terénem, občas cyklostezka, žádný popojíždění.

          Nový kolo jí plánuju, neb lepší stroj si holka zaslouží.

          Asi mrknu po výprodeji Authora napr.

          http://www.author.cz/…ct-asl-2012/

          ceny pujdou dolu:-) pockej na zimu…

          0 0
    • Barberry.pha  

      Co jsem tak zjistil doma co vyhovuje, tak minimalne 9 kolecko vzadu, (10s idealni pokud budes kupovat nove, predejdes problemum s planovanim trasy a vyhybanim se kopcu ;) )

      Urcite MTB nez cross, uz proto ze mi ty MTB prijdou pohodlnejsi a lepe zprevodovane a nejsou to takove kozy a vypadaji i lepe ;) a urcite koukat i na vahu a to co nabizel majkeee mi prijde jako nejlepsi vyber.

      Cim lepsi kolo vyberes, tim si to pak uzijete oba, a bude mit pak i ona podobne prijemne pocity s projizdky jako ty.

      Tech paru kde on ma kolo za 40 tisic a vice a za nim se plouzi partnerka na nejake plecce, vidam docela casto, a ne vzdy ta partnerky ma stejne stastny vyraz jako ten borec :D jeste kdyz ten manik jede na fullu a manzelka na stare crosce s ditetem v sedacce :D

      0 0
      • felix.org  

        Chudák žena/přítelkyně, jestli ji taháš do kopců, který by nezvládla na 22×32/34 :-)

        0 0
        • Barberry.pha  

          No nevim jake prevody ten kellys mel ale byl to 8s, do kopcu ji tahat nemusim, staci ty kopecky v Praze ;) ja jsem rad ze na tom kole zacala vubec jezdit, takze spolecne vyjizdky jsou hodne rekreacni a az na tom Treku si pak libovala a zacalo ji to bavit.

          0 0
      • maajkee  

        Jak souvisí počet pastorků s tím jak se jí jezdí do kopce? :)

        0 0
        • Barberry.pha  

          Myslis ze lehci prevody nepomuzou? :) pro nekoho kdo na kole moc nejezdi … Manzelce to jedno nejlehci kolecko na kazete pomohlo

          0 0
          • maajkee  

            Největší pastorek můžeš mít stejnej jak na 8, 9 tak i 10 kazetě ;)

            0 0
            • Barberry.pha  

              No to ja beru ;) akorat u seriovek co jsme kupovali tak ten rozdil v nejlehciho pastorku u 8s a 9s byl, alespon u toho kellyse a treka to tak bylo.

              Tedka uz bych se na nejakou seriovku vykaslal a nechal ji neco slozit, ale pred rokem jsem jsem nevedel to co vim tedka ;)

              Ja jsem rad ze se mnou manzelka vyrazi ven, to co si bezne jezdim ja se mnou absolvovat nikdy nebude a ani na to nema ambice :) ale pokud je nejaky mirny teren tak i tech 50km uz bylo (hostivar-vltava a zpet vsechno cyklostezky) takze jsem rad ze se ji na tom Treku dobre jezdi, nic ji neboli a zacala si to uzivat ;) a ten nejlehci navic prevod ocenila taky.

              Jenom jsem chtel poukazat ze nektere levne MTB kola maji porad 8s ktere jsou odstupnovane jinak nez 9s, ze tam v tom nejlehcim prevodu byva rozdil.

              0 0
              • maajkee  

                Tak jako pro ženskou je hlavním prvkem vzduchová vidlice s odpovídajícím tlakem, jinak pod nima prostě ty levný pružinovky nefungujou. Jestli tam je Alívko, Deore, kazeta s 11–30 nebo 11:32 to už rozeznat moc nedokážou.

                Já jsem manželce složil poměrně lehkýho Cannona a od tý doby se docela rozjezdila. Absolvovala se mnou x jíd v horách včetně Beskyd, naposledy přejezd Orlických hor za den 125km :)

                Kdysi měla těžkej levnej Kellys s obyč XCR vidlicí, ale prostě to nebylo ono.

                0 0
                • Barberry.pha  

                  Tak nejak jsem to myslel ale zamotal to v tech prevodech ;) ze chlap si koupi lehky super kolo a draha Polovicka ma nejaky tezky levny mtb na kterem ji to pak nebavi, a po porizeni neceho lehciho lepsiho se pak zacne prekonavat a jizdu si uzivat ;)

                  0 0
    • Barberry.pha  

      Manzelka jezdi lonsky model Treku 4900 letosni je tenhle http://www.trek-bikes.cz/…rek4900–2012

      Trek ma tedka uz vyprodeje a dal by se treba nekde kolem 15 sehnat, ta 4900 ma docela kratky ram a manzelka si ho pochvaluje, predtim mela nejaky damsky kellys a ten ji nesedl.

      0 0
    • siafu  

      Juliety jsou poměrně dost krátké, obzvláště pokud to srovnáš třeba s tím Ghostem, takže jde o to, na čem by se cítila líp, na 165 cm mám rám dlouhý 552 mm, tak pro mě by to byl raději ten Ghost než Merida ve verzi Juliet

      0 0
    • Jorge 50  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • nitraq  

      Začal bych tím, jaký máš kolo ty, z toho se totiž bude odvíjet na jaký výlety budete jezdit. Ta moje taky vždycky jezdila na trekovým kole a když řešila nové kolo, dopadlo to na Amulet Rival. Od tý doby se neustále zlepšuje a jezdí věci, na který dřív ani nepomyslela.

      0 0
      • lukan  

        Já mám Giant Trance X4, samozřejmě že bych styl jízdy přizpusobil tomu jejímu a výlety taky plánoval podle jejich schopností a možností. Ten amulet vypadá tak dobře, zkusím to na ni dneska všechno vybalit, schválně co mi na to řekne. Navíc ještě dodám, že to není žádná cyklistka, viděl bych to na poježdění kolem ostravy, do beskyd ji asi nedostanu:-) Snad tomu ale jednou taky příjde více na chuť.

        0 0
        • nitraq  

          Ten Amulet ji radši ani neukazuj, letošní model vypadá úplně jinak a taky má úplně jinou cenu (18–20k). Nejdřív asi vyber vhodný kandidáty z hlediska vybavení a pak ji nech vybrat podle vzhledu, samozřejmě taky pak vyzkoušet. U kola pro holku je prostě důležitý, aby perfektně fungovalo a líbilo se, ostatní moje jezdkyně neřeší. Takže teď mám dlouhodobej ******* s drhnoucí zadní brzdou:)

          0 0
    • fousac  

      zena ma Specialized Myka a nestezuje si.. ;)

      takze treba tohle

      a nebo nejakou levnejsi verzi a vymenit vidli za vzduchovou (raidon?), jiny gumy a bude to paradni kolo s vahou 12kg…

      jinak mi jeste do oka pro holku padnul Superior

      a nebo i Canyon Yellowstone

      trek/cross nebrat.. hubeny gumy sou akorat zbytecne nepohodlny a ze se to zda, ze to lip jede je taky jenom povera..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.