• MatyProkes

    Zdravím,

    Chtěl bych se zeptat, když jsem změnil vidlici 130mm na 150mm tak se mi zvedl stred o necele 2cm když dám i do zadadu bud tlumic 140mm zdvihem nebo 150mm nestane se z toho nějaký nefunkční bajk?

    Díky za rady :)

    kolo https://www.skiandbike.cz/…il-2-0-2019/

    0 0
    • va-bo  

      Musel bys tam dat tlumic se zdvihem asi 57 mm. Vejde se tam?

      0 0
    • va-bo  

      Kdybys pouzil tlumic 210/55, tak bude zadni zdvih 140 mm, to by jit melo. Ale zvyseni zdvihu o 10 mm nepoznas. Navic je to virtual, takze to zvyseni zdvihu nemusi byt po primce, takze fakticky to nemusi byt tolik. To se z obrazku urcit neda. Zkus vyndat lumic a pomerit drahu cepu a zadni osy. Za hodne penez nejisty vysledek.

      0 0
    • novas752  

      Střed se ti zvedl o necelý centimetr. Střed je o dost blíže k zadnímu kolu než k přednímu, vidlice neni kolmo k zemi = ani hlava/řídítka se vepředu nezvedly o celé 2cm, navíc při stejných procentech sagu bude vidlice 150 zanořená o cca 5mm víc než 130. Se všim všudy se tedy střed zvedl o cca 5mm.

      Rozteč tlumiče musíš zachovat, zadní stavba typu virtuál by s jinou délkou fungovala úplně jinak = blbě. No a zdvih tlumiče geometrii zase ovlivní maximálně rozdílem sagu (což u toho virtuálu pravděpodobně zkazí efektivitu šlapání) = rozměry tlumiče bych nijak neměnil.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce