• Veet

    čau, před měsícem sem si vyvrkl kotník a dneska už sem začal trošku chodit. Tak řeším chránič kotníku, něco v čem by se mi i dobře šlapalo. něco takového http://www.helmy.cz/…teza-bandaz/ nebo spíš http://www.nejlepsi-sport.cz/…rt_-162.html ? U prvního odkazu koukejte na ty první dva :). Prosil bych o rady a zkušenosti

    0 0
    • Veet  

      prosim, docela to chvátá a potřebuju nějakou radu, http://www.mcdavid-ortezy-bandaze.cz/…zy_-1_5.html který by byl nejlepší ? a nevíte jestli je pevnější ten R199 nebo A101R??

      0 0
      • vlasof  

        zkušenosti s itmhle nemám ale sám mám momentálně kotník v sádře takže o něčem podobnym taky uvažuju. zatim mi vžycky stačilo obinadlo. tohle má ochránit před nárazem nebo podvrtnutim?

        0 0
    • matts1  

      Mám tento 661 a dá se v něm jezdit docela v pohodě. Nohu zpevní, ale není tam žádná vyložené pevná výztuha.

      Do tretry se vejde, i když je taková dost nafouklá, ale nevadí.

      0 0
    • martin_bakov  

      Jako kazdopadne ani jeden z chranicu neprokousne pes. …pozor na pitbuly musite mit spis chranic na krk :)

      0 0
    • Gondo  

      2× jsem si udělal výron na té samé noze. Na kole to problém nedělá, tam je kotník namáhaný minimálně a jen správným směrem. Cyklistika je naopak doporučovaná forma rehabilitace.

      Problém samozřejmě nastane, když se musí na tu nohu rychle šlápnout. Už se mi to stalo několikrát. V terénu kolo podklouzne, já rychle dupnu na zem a nikdy to není na rovný povrch, takže se kotník blbě pohne do strany. Zatím z toho naštěstí vždy byla jen chvilková bolest.

      Zkrátka si nemyslím, že na kolo je třeba brát bandáž/ortézu, pokud kotník není úplně vypadávací.

      Já si objednal tohle: http://www.mcdavid-ortezy-bandaze.cz/…id_-166.html

      Potřebuji ten kotník zpevnit kvůli parašutismu, letištní plocha je děsně děravá od syslů a není problém při přistání křivě došlápnout. :-) Doposud jsem používal neoprenovou bandáž http://www.mcdavid-ortezy-bandaze.cz/…vid_-30.html

      Ta sice kotník trochu zpevní, ale potřebuji něco mnohem pevnějšího, aby mi to podrželo nohu při náklonu do strany.

      Dám pak vědět jak se ta pevná ortéza osvědčila, měla by přijít za pár dnů.

      0 0
    • Yaromil  

      Ahoj,

      pokud hledáš nějakou větší oporu, tak se zkus podívat na EVS, má i plastové výstuhy po bocích a dá se dost stáhnout:

      http://www.evs-sports.com/…ankle-brace/

      Já ho měl původně po úrazu kotníku do motocrossové boty, ale tam jsme se s tím nevešel, do normální boty ano, tretru jsem nezkoušel,… ale můžu pokud o něm budeš uvažovat.

      0 0
      • Veet  

        chvátal jsem na to, tak jsem obědnal včera tendle http://www.mcdavid-ortezy-bandaze.cz/…avid_-1.html, taky jsem uvažoval na ten stima umělýma výstuhama, ale ten by byl možná až zbytečný.

        vlasof: Zejtra už mi příjde, tak vyzkouším a napíšu jak sedí a jak se vejde do treter. A přeju brzké uzdravení. V sádře jsem ho měl taky, dva týdny, další dva v ortéze a ted už i docela chodím, ale kulhavě. :(

        0 0
        • Veet  

          http://www.bcdrozdi.cz/?p=36 tady je i taková malá recenze

          0 0
        • Petr333  

          Po delší době sem si opět přihodil víron kotníku :-(( Také uvažuju o nějaké bandáži/ortéze kotníku. Vybral jsem si tu stejnou jako ty. Nechceš se tu tedy podělit o tvé zkušenosti. Každá rada dobrá.Děkuji a přeji pevné kotníky :-).

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.