• tucnak1

    Zdravim.V neděli jsem si při fotbale udělal těžkej výron kotníku a údajně mám i přetžený vaz.Jelikož to bylo v neděli šel jsem na pohotovost kde jsem dostal na tři týdny sádru.Ale dále se semnou nikdo nebavil.Moc pohotovostem nedůvěřuji a tak vás žádám o rady a zkušenosti.Za měsíc bych měl absolvovat jeden závod na kole a nerad bych ho vynechal.Dá se na kole jezdit za tak krátkou dobu a z nějakou pevnou ortézou?Doporučte radte budu vám vděčnej.

    0 0
    • Gorgov  

      To je v prdeli, nechat si bez poradnyho vysetreni nadelit sadru…Ty doktori nektery to je hruuuza. Proste pro jistotu vzdycky sadra nebo antibiotika, jedno co ti je…Takze najit poradnyho odbornika, sadru hodit do pice a nechat se vysetrit co ti vlastne je…rezonance je jasna vec, bez ty poznaj prd.

      0 0
    • Chiron  

      No já měl vždycky za to, že přetržený vaz se musí operativně přišít. Tak buď sem mimo, nebo to je nějaké natržené a na to by sádra už stačila. Každopádně z pohotovosti bych první letěl se objednat k pořádnému ortopedovi. Já loni po uraze, ošetření na pohotovosti a sundání sádrodlahy dostal akorát instrukci to pomalu rozcvičit. Tak obratem sem šel z vlastní iniciativy k sportovnímu ortopedovi (normální čekací doba tak 2–3 měsíce, ale když sem tam dobelhal o holích, dostal sem termín za čtyři dny), ten mě pořádně vyšetřil a poslal na individuální rehabilitaci a probral se mnou jak to asi tak bude probíhat a co mám dělat.

      0 0
      • tucnak1  

        také jsem si to myslel.Ještě mi říkal že když by mi bylo 50 a víc tak by mi jí ani nedával.Odborníka každopádně vyhledám.

        0 0
        • Chiron  

          Ono vlastně na rehabilitaci by člověka pak měl poslat obvoďák. Jenže těm to taky je občas celkem fuk a pokud si o ni vyloženě člověk neřekne, tak ji nedostane. Krom toho znalosti obvoďáků sou v tomhle dost omezené oproti specialistovi, takže to akorát trochu prohmatá, zakroutí, zeptá se jestli to bolí a to je tak celé.

          0 0
    • StuntJ  

      Já mám s pohotovostí dobré zkušenosti. Zlomil jsem si kotník, cesta na pohotovost, dobrý přístup lékařů, rychlé vyšetření, ošetření, narovnání kotníku (bez anestetik:o), sádra. Za měsíc a půl parádně srostlé. Rehabilitace a dnes chodím jak zamlada a kotník je na jedničku zhojený. Takže za mě pohotovost v klidu. Jen jedna negativní s naší legendární úrazovkou v Brně, ale to má snad každý. Rozsekl jsem si kolena a paní doktorka byla hrrr a ani nepočkal minutu, než začne působit lokálka a začala se mi rejpat v noze :o). Chápu že čas jsou peníze a ona si nemůže dovolit čekat…

      0 0
      • frederick  

        Já bych ti poradil zajít si ke sportovnímu lekari nebo dobrýmu a osvedcenýmu ortopedovi…at ti to omrkne, az ti tu sadru sundaj…no a podle me, na závod zapomen…sám uvidis, jak to bude bolet;)

        0 0
      • tucnak1  

        já byl v Praze na bulovce.Čekal jsem 3hodiny než jsem se dostal do ordinace a za pět minut jsem byl předán do péče sanitáře kterej mi dal sádru.

        0 0
        • StuntJ  

          Njn, dneska je to řezničina, jde jim spíše o čas a o výkon spíše než o zdraví lidí, snad mají dost zkušeností. Ale pokud chce člověk jistotu, má právo jít na konzultaci za jiným lékařem. Když jde o zdraví a pokud má člověk pochybnosti .

          0 0
    • nox159  

      Zdravím, oživím tohle vlákno, přestože vím že je lepší to řešit s lékařem, tak lekařu kktu je asi tolik co na BF spameru takže to vyjde nastejno :D

      U lékaře jsem byl ( u dvou :D )

      I tak se zeptám tady, začala me zničeho nic bolet slacha/sval na vnitřní straně paty. ( možná to bylo po behu cca 2km v pitomých botech ) ale začalo to bolet až dva dny po tom… Bolest ostrá prirovnat se to da k tomu jako kdybych si odrthoval strup. Boli to jen v urcitem smeru pohybu, pri chuzi mi to nevadi. Pohyb do rotace a predklon pri pokrčené noze. Doktor řikal v klidu teda řikali to oba že je to neco menšiho možná natežené…

      Moje otazka zni kdyby to bylo natržené coz beru jako nejhorsi mozna varianta, po jake dobe cca jen odhadem se to dá protahovat rozcvičovat lehce… mám to cca 3 dny bolest pořád ± stejna…

      diky

      edit: vše bez otoku, pohmatem to neboli…

      0 0
      • kamaro  

        Ahoj, já jsem si z dovolené – vícedenní trek natěžko – přivezl zánět Achillovy šlachy. Ono to ani moc nebolelo, spíš v tom tak nepříjemně vrzalo. Na dovolené jsme ten trek museli zkrátit a trochu změnit program. Po dovolené jsem šel na ortopedii, dělali mi rentgen. Ortoped říkal, že je to zánět Achillovky a že budu mít klidový režim. Takže nechodící dlaha a berle na 2 týdny. Po dvou týdnech mi to v pátek sundali a během víkendu jsem to měl zkusit trochu rozchodit. Ze začátku to vypadalo dobře, nevrzalo v tom. Ale možná jsem na to byl moc rychlý a ten zánět se mi vrátil, tentokrát i s otokem. Takže hned v pondělí byla dlaha zpět a tentokrát na 6 týdnů. V pondělí budu mít druhý týden odkroucený.

        Po sundání dlahy budu ještě pár týdnů chodit o berlích a do toho budu mít rehabilitace. Letos už se asi na kole neprojedu, chci tomu dát čas na doléčení.

        Když jsem si zjišťoval pár informací, tak pomůže opravdu klidový režim. Šlachy jsou svinstvo a dlouho se to léčí. Ale není dobré to podcenit, protože šlacha by mohla začít kostnatět a časem se přetrhnout úplně.

        Asi to není to místo, co jsi popisoval ty. Já mám problém přímo s Achillovkou, tzn. na zadní straně nohy mezi patou a lýtkovým svalem. Pochopil jsem, že ty to máš někde více uvnitř.

        0 0
        • kamaro  

          Jo a příčiny mohou být nevhodná obuv, přetížení při pohybu, nedostatečné protahování svalů před/po aktivitě.

          0 0
      • hovanec  

        Tak jestli to má být klidový režim, tak klidový režim znamená alespoň týden. V lepším případě to odezní, v horším to bude zánět. Zkusil bych Lioton 100 000 a za týden lehce zatížil. Po 24 hodinovce jsem měl něco podobného, ale s achilovkou. Dal jsem tomu klid a Lioton. Zabralo to. Jenže vazy v kotníku jsou úplně jiná kapitola. Nicméně možnost je zánět nebo natažení. Oboje = klidový režim.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.